Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o noua retea de socializare online care spera sa rivalizeze cu Facebook si Twitter pentru a combate "vanatoarea de click-uri" si "titlurile inselatoare", relateaza Financial Times.
WT:Social, site-ul noii sale retele sociale, permite utilizatorilor sa distribuie link-uri cu articole de presa care apoi sa fie dezbatute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variaza de la politica si tehnologie la heavy metal si apicultura.
Desi compania nu are nicio legatura cu Wikipedia, Wales a imprumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donatii de la o mica subcategorie de utilizatori pentru a permite retelei sa functioneze fara reclame pe care acesta le blameaza pentru ca incurajeaza un tip gresit de implicare pe retelele sociale.
"Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pura, este problematic", a declarat Wales.
"Se pare ca marele castigator este un continut de calitate scazuta", a adaugat acesta.
In timp ce algoritmii Facebook si Twitter asigura ca postarile cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, in timp ce WT:Social afiseaza mai intai link-urile noi.
Cu toate acestea, WT:Social spera sa adauge un buton cu "sageata in sus" care sa permita utilizatorilor sa recomande postarile de calitate.
De la lansarea sa de luna trecuta, WT:Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numarul lor dublandu-se in ultima... mai mult
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 20:25
Pana acum, mai multe studii au aratat ca retelele de socializare au efecte negative asupra psihicului nostru. Niciunul insa nu gasise si o parte buna, benefica. Iata ca o cercetare realizata in Marea Britanie a ajuns la concluzia ca, de fapt, acestea sunt benefice sanatatii.
Studiul, realizat la Universitatea Edge Hill, a aratat ca a petrece timp interactionand cu prietenii si familia, pe WhatsApp, de exemplu, este benefic psihicului, arata The Independent.
Cu cat petrecem mai mult timp pe aceasta retea de socializare cu atat ne simtim mai bine in raport cu propria persoana, mai increzatori in propriile forte. In plus, si sentimentele de singuratate sunt mai putine, a mai aratat cercetarea realizata pe 200 de subiecti.
"Cu cat petrec mai mult timp pe WhatsApp, cu atat se simt mai aproape de prieteni si familie, iar aceste relatii sunt percepute ca fiind de buna calitate", a explicat dr. Linda Kaye, din cadrul universitatii mentionate.
Studiile anterioare aratau ca retele de socializare, mai cu seama Facebook, Instagram sau Snapchat, au efecte negative asupra sanatatii mintale.
Aceste platforme au fost legate de sentimente sau stari de anxietate, depresie, singuratate, invidie.
Vezi si Traficul pe site-urile pentru adulti a explodat cand au cazut Facebook si Instagram. Cautarile sunt surprinzatoare
A.P. ...citeste mai departe despre "Retelele de socializare au si ele partea lor buna pentru sanatate. Iata cu ce te ajuta" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Iulie 2019, ora 07:49
Acum cateva zile mi-a atras atentia un post pe un site de socializare care anunta ca prima retea sociala descentralizata anonima din lume a fost lansata pentru teste.
Este vorba de MaskNetwork si este o realizare importanta pentru ca o retea descentralizata nu are un server central sau o autoritate centrala care sa detina controlul absolut, asa cum este cazul Facebook, ci este gestionata de utilizatori fara un punct central. Si mai interesant este faptul ca a fost creata de un roman. Este vorba de Vlad Cristian, un programator din Bucuresti, care a fost de acord sa ne acorde si un scurt interviu.
Prima intrebare: care este diferenta intre MaskNetwork si Twitter de exemplu?
MaskNetwork este prima retea sociala descentralizata, fara o autoritate centrala sau server. Ca sa folosesti Twitter, trebuie sa mergi pe twitter.com sa creezi un cont, iar din momentul acela, contul tau este 100% sub controlul Twitter. Il pot inchide oricand. Iti pot cenzura postarile, daca incalca termenii ...citeste mai departe despre "Prima retea de socializare anonima si descentralizata a fost creata de un roman" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 18:02
Retelele sociale au jucat un rol extrem de important in atacurile din capitala Frantei de saptamana trecuta.
Teroristii si-au creat mai multe canale de comunicare pe care le folosesc pentru a duce la indeplinire diverse misiuni, iar aceasta serie de atentate a expus modul in care sunt utilizate site-urile de socializare de catre jihadisti.
Vineri dimineata, nimeni nu se gandea ca Parisul va fi scena unui carnagiu de nedescris.
Teroristii din Paris, posibil drogati cu amfetamina ca sa nu simta teama si durerea
Totusi, cu ceva vreme in urma, pe Twitter aparusera mesaje in araba care spuneau "inainte, inainte, inaintati, inaintati" - si se pare ca aveau legatura cu aceste atentate, potrivit The Conversation.
Mai mult, fortele irakiene au avertizat tarile occidentale cu o zi inainte de atacuri ca liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a vorbit despre "bombardamente, asasinate sau luari de ostatici" in viitorul apropiat.
Indiciile erau pana si pe aplicatia de ...citeste mai departe despre "Retelele de socializare, atuul Statului Islamic: Cum au fost organizate atacurile din Paris" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 07:42
Accesul normal la retelele de socializare a fost restabilit marti dimineata in Turcia, dupa ridicarea, in aceasta noapte, a blocajului care afecta si YouTube, blocaj menit sa impiedice difuzarea de imagini cu un procuror turc ucis in timpul unei luari de ostatici, au raportat mass-media.
Platforma pentru distribuirea de imagini video s-a conformat, la fel ca Twitter si Facebook inainte ei, cerintelor autoritatilor turce, care cereau retragerea imaginilor cu procurorul.
Accesul la cele trei retele de socializare si la peste 150 de alte site-uri a fost blocat timp de mai multe ore luni, in Turcia, la ordinul unui judecator din Istanbul care a decis ca imaginile cu procurorul Mehmet Selim Kiraz, avand cu un pistol la tampla, constituie "propaganda terorista" si perturba "ordinea publica".
Facebook, Twitter si YouTube, blocate in Turcia din cauza pozelor cu procurorul ostatic
La 31 martie, Kiraz a fost retinut timp de sase ore intr-un tribunal din Istanbul de catre doi ...citeste mai departe despre "Retelele de socializare functioneaza din nou in Turcia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 12:21
Un roman din cinci anunta pe Facebook sau pe alte retele de socializare ca pleaca in vacanta sau posteaza fotografii din concediu in timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online in cadrul Campaniei 'Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte'.
Sondajul arata ca 20,45% dintre respondenti anunta pe Facebook sau pe alte retele de socializare cand pleaca in vacanta sau posteaza fotografii in timp ce sunt plecati, iar restul de 79,55% au raspuns negativ la aceasta intrebare, demonstrand o mai mare atentie fata de securitatea locuintei lor, transmite Agerpres.
Desi cutremurul este unul dintre riscurile de care romanii se tem cel mai tare, Romania avand o mare expunere la acest fenomen, doar 26,35% dintre respondentii care au participat la sondaj detin o trusa de urgenta in caz de cutremur, in care sunt incluse elemente esentiale precum o lanterna, un fluier, cateva provizii si o patura. Cei mai multi dintre cei care detin o astfel de trusa locuiesc la bloc (65,64%).
Masurile preventive financiare nu le sunt, insa, straine romanilor, care par sa constientizeze riscurile la care este expusa locuinta lor. Astfel, majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) detin o asigurare obligatorie a locuintei. Pe de alta parte, 59,1% dintre respondenti au declarat ca au in vigoare o asigurare facultativa a locuintei.
In ceea ce priveste alte masuri de protectie a locuintei, romanii oscileaza intre un comportament preventiv si neglijenta fata de elemente... mai mult
Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 16:41
In ultimul timp, noua retea de socializare Ello, care este descrisa ca "anti-Facebook" datorita pozitiei sale privind viata privata si publicitatea, a devenit probabil cel mai fierbinte subiect de pe Internet.
Creata anul trecut ca o retea "privata", Ello si-a deschis recent portile, insa numai pe baza unei invitatii, potrivit Phys.
Din cauza ofertei limitate si cererii masive, invitatiile au fost puse in vanzare pe eBay la preturi de pana la 500 de dolari. Potrivit unor rapoarte, Ello a primit pana la 35.000 de cereri pe ora, ca urmare a unui numar mare de cereri, din ultima saptamana.
Ello pare sa fi devenit cunoscuta ...citeste mai departe despre "O retea de socializare "anti-Facebook" a devenit virala pe Internet" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Septembrie 2014, ora 11:00
Twitter este una dintre cele mai populare retele de socializare la nivel mondial, fiind folosita inclusiv de persoane si institutii oficiale. In ce tara sau pe ce continent este cel mai des utilizata reteaua Twitter si ce subiecte sunt abordate in mesajele distribuite pe Twiter se pot vedea acum pe tweetping.net, un site care ofera o harta online ce arata in timp real activitatea pe reteaua Twitter pe intregul mapamond, scrie agentia DPA.
Odata conectat la tweetping.net, se acceseaza harta online care indica pulsul Twitter pe glob, oferind in timp real informatii despre continentele sau statele in care serviciul Twitter este cel mai accesat.
Twitter este un fenomen de masa in Japonia, Asia de Sud, Turcia sau state de pe coasta de est a Americii de Sud. In Europa, cetatenii din statele din vestul continentului sunt cei mai prezenti pe Twitter, insa in Germania sunt distribuite cele mai putine mesaje pe aceasta retea.
In SUA, Twitter este accesat mult mai mult pe coasta de est decat in vestul Statelor Unite, unde gradul de accesare este mai mare in marile orase.
Reteaua de socializare Twitter a fost lansata in 2006 si este una din cele mai populare la nivel mondial, iar proiectul tweetping.net este realizat de dezvoltatorul IT Franck Ernewein si lansat la inceputul anului 2013, potrivit dailymail.co.uk. mai mult
Miercuri, 06 August 2014, ora 13:27
Reteaua de socializare Bubblews promite sa le ofere o mica parte din veniturile sale utilizatorilor care scriu sau publica continut pe site-ul sau.
"Noi suntem o companie deci trebuie sa valorificam " continutul, "dar suntem pregatiti sa va rasplatim pentru interactiunile voastre sociale", a declarat Arvind Dixit, unul dintre cofondatorii retelei sociale Bubblews, potrivit Mediafax.
Ca si alte retele de socializare gratuite, Bubblews vrea sa se finanteze publicand reclame care au legatura cu interesele utilizatorilor. Cu toate acestea, reprezentantii retelei de socializare promit utilizatorilor ca nu vor urmari alte site-uri pe care acestia le acceseaza, ci, mai degraba, vor sa obtina informatii din postarile lor, care trebuie sa aiba un numar minim de caractere.
"Pentru ca oamenii scriu cel putin 400 de caractere (fata de 140 pe Twitter), prin intermediul postarilor lor le putem intelege personalitatea", a spus Arvind Dixit.
Pentru a incuraja utilizatorii, reteaua propune ca acestia sa fie platiti. La fiecare interactiune pe reteaua de socializare, utilizatorii vor primi un cent, iar odata obtinuti 50 de dolarii, acestia pot incasa castigul.
Toate postarile de pe Bubblews sunt publice. Site-ul a fost accesat, de la lansarea versiunii beta (de test, n.r.), in 2012, de aproximativ 20 de milioane de persoane din intreaga lume si cateva zeci de mii au publicat continut pe aceasta retea de socializare. mai mult
Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:17