Facebook a desfiintat sapte retele separate de conturi si pagini false de pe platforma sa, active in Iran, Afganistan, Egipt, Turcia, Maroc, Myanmar, Georgia si Ucraina, din cauza unui "comportament neautentic coordonat", transmite Reuters.
Platforma de socializare a anuntat ca a eliminat retelele ca parte a raportului sau lunar referitor la "comportamentul neautentic coordonat", care mentioneaza, de asemenea, ca Facebook a eliminat in octombrie aproape 8.000 de pagini implicate in campanii inselatoare din intreaga lume.
Multe dintre retelele eliminate de Facebook au fost implicate in campanii inselatoare de influenta politica, folosind conturi false, vizand publicul atat pe plan intern, cat si in strainatate.
O retea de conturi si pagini Facebook a fost operata din Egipt, Turcia si Maroc, de catre persoane conectate la Fratia Musulmana, o miscare islamista egipteana care opereaza retele de grupuri din Orientul Mijlociu. Paginile au vizat tari din regiune si au inclus un continut legat de terorism, a aratat Facebook.
Facebook a descoperit doua retele "neautentice" in Georgia, care raspandeau continut politic, dintre care una se referea la persoane asociate unor doua partide politice.
In Ucraina si Myanmar, Facebook a constatat ca firme de relatii publice desfasurau campanii inselatoare similare in numele partidelor politice.
Compania a desfiintat astfel de conturi la nivel global dupa ce a fost criticata pentru ca nu a dezvoltat suficient de rapid... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 04:29
Facebook si Twitter au anuntat joi ca au desfiintat mai mult de 12 retele de dezinformare de pe platformele lor, folosite de grupuri politice si sustinute de state din mai multe tari pentru a-i induce in eroare pe utilizatori, transmite Reuters.
Cele doua companii au anuntat in comunicate separate ca au identificat si suspendat peste 3.500 de conturi, care foloseau identitati false si alte comportamente inselatoare pentru a raspandi informatii false sau inselatoare.
Retelele aveau ca tinta utilizatori dintr-un numar mare de tari, inclusiv din Statele Unite, unde oficialii avertizasera ca guverne straine incearca sa influenteze rezultatul alegerilor prezidentiale din 3 noiembrie.
In trecut, companiile din sectorul mediei sociale au colaborat cu autoritatile americane pentru urmarirea si dezmembrarea campaniilor de influentare politica care aveau ca tinta alegatorii americani, care au fost atribuite unor state straine, notabil Iranului si Rusiei.
Teheranul si Moscova au negat in repetate randuri acuzatiile.
Masurile anuntate joi au fost luate impotriva unor retele cu anvergura globala, dincolo de alegerile din SUA. Operatiunile aveau ca tinta cel putin alte 16 tari, de la Azerbaidjan la Nigeria si Japonia, potrivit Facebook si Twitter.
Twitter a aratat ca cele cinci retele suspendate aveau legaturi separate cu grupuri asociate guvernelor din Iran, Arabia Saudita. Cuba, Thailanda si Rusia.
Facebook a anuntat ca a suspendat 10 retele, dintre care pe unele... mai mult
Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 08:10
Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o noua retea de socializare online care spera sa rivalizeze cu Facebook si Twitter pentru a combate "vanatoarea de click-uri" si "titlurile inselatoare", relateaza Financial Times.
WT:Social, site-ul noii sale retele sociale, permite utilizatorilor sa distribuie link-uri cu articole de presa care apoi sa fie dezbatute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variaza de la politica si tehnologie la heavy metal si apicultura.
Desi compania nu are nicio legatura cu Wikipedia, Wales a imprumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donatii de la o mica subcategorie de utilizatori pentru a permite retelei sa functioneze fara reclame pe care acesta le blameaza pentru ca incurajeaza un tip gresit de implicare pe retelele sociale.
"Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pura, este problematic", a declarat Wales.
"Se pare ca marele castigator este un continut de calitate scazuta", a adaugat acesta.
In timp ce algoritmii Facebook si Twitter asigura ca postarile cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, in timp ce WT:Social afiseaza mai intai link-urile noi.
Cu toate acestea, WT:Social spera sa adauge un buton cu "sageata in sus" care sa permita utilizatorilor sa recomande postarile de calitate.
De la lansarea sa de luna trecuta, WT:Social se apropie de 50.000 de utilizatori, potrivit lui Wales, numarul lor dublandu-se in ultima... mai mult
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 20:25
Blitz Television, compania care administreaza reteaua Blitz TV, prezenta in statiile Metrorex, aeroportul Henri Coanda si clinici medicale private, a dezvoltat un produs nou - o retea formata din totemuri digitale amplasate in cladirile de birouri din Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.
Cu o experienta bogata in zona media - digital signage network, compania vine astfel in intampinarea partenerilor ei cu un suport premium care asigura o vizibilitate unica. Reteaua de totemuri digitale este formata din ecrane profesionale de 65 inch/165 cm, rezolutie full HD, integrate in totemuri cu suprafata de 0,95m (baza) x 2m (inaltimea). Comparativ cu sistemul de difuzare de la metrou sau aeroport, spatiul disponibil este limitat la 60 secunde, echivalentul a maximum 6 campanii publicitare simultan. Durata unui spot video este de 10 secunde, formatul fiind tip portrait (9 x 16).
Amplasate in zona receptiei cladirii sau pe traseul catre lifturi (in functie de specificul fiecarui centru de afaceri), in locuri cu vizibilitate maxima, totemurile se diferentiaza printr-o experienta vizuala memorabila, oferind posibilitati variate de planificare pentru fiecare proiect (segmentare in functie de zona, in functie de zi, difuzare spoturi diferite pe durata zilei).
Anul acesta reteaua include 50 suporturi instalate, obiectivul pentru 2020 fiind cresterea numarului pana la 80-100 unitati la nivel national.
Mihnea Manu,... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 15:59
O retea care lua credite cu acte false a fost destructurata de DIICOT.
Prejudiciul in acest caz se ridica la 3.740.817 de lei, conform unui comunicat al DIICOT remis joi.
Suspectii sunt anchetati pentru inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii si uz de fals.
Conform DIICOT, respectivele persoane au solicitat acordarea de imprumuturi/credite, pretinzand, in mod mincinos, ca sunt angajate si obtin venituri salariale necesare pentru a achita ratele aferente imprumuturilor contractate.
In realitate, aceste persoane fie nu erau angajate deloc, fie aveau contracte individuale de munca active, insa veniturile salariale lunare realizate nu le permiteau obtinerea facilitatilor de creditare solicitate.
Astfel, prezentand o situatie nereala privind veniturile realizate, solicitantii creditelor deveneau clienti eligibili pentru obtinerea imprumuturilor de la banca.
Ca sa obtina creditele, suspectii se foloseau de niste persoane care depuneau in locul lor cereri de creditare (titularii contractelor de credit). Acestea aveau acelasi profil social, fiind persoane cu studii medii si cu situatie materiala precara, unele fiind cunoscute cu antecedente penale, precizeaza DIICOT.
In schimbul creditelor obtinute fraudulor, titularii contractelor de credit primeau comision in functie de valoarea imprumutului.
"Unii dintre membrii grupului infractional au avut rolul de a insoti clientii la sediile institutiilor de creditare pentru a... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2019, ora 16:27
Studentii si tinerii isi pot face prieteni mai usor prin intermediul noii retele de socializare Jumppi, un produs 100% "Made in Romania", disponibil gratuit pe sistemele de operare iOS si Android, dupa o investitie ce s-a ridicat la 15.000 de euro.
"Jumppi este aplicatia care are potentialul de a schimba dinamica sociala la nivel global. Ideea a pornit de la o nevoie personala a founderului care apoi, prin interviuri si chestionare cu potentiali utilizatori si-a dat seama ca dorinta de socializare este din ce in ce mai greu de satisfacut in metropola moderna. Astfel, s-a nascut ideea Jumppi, aplicatia care te ajuta sa iti gasesti parteneri pentru activitati distractive, punand la un loc oameni care altfel nu ar fi avut ocazia sa se intalneasca. Investitia initiala a fost de 15.000 de euro si a fost sustinuta de fondatorul Andrei Stoiculescu", a declarat, pentru AGERPRES, Irina Leca, co-fondator Jumppi.
Conform datelor dezvoltatorilor platformei, in versiunea beta, aplicatia a contorizat 1.600 de utilizatori, iar estimarile pentru sfarsitul anului vizeaza atingerea cifrei de 20.000 de descarcari.
"Jumppi este noul Tinder pentru cei ce isi cauta prieteni sau vor sa stranga o gasca cu care sa se distreze! Tinerii se plang tot mai des ca nu pot lega prietenii pe Facebook sau Instagram, iar foarte multi nici macar nu incep aici noi conversatii pentru ca sunt prea timizi si se tem de o respingere. Contrar, utilizatorii Jumppi sunt persoane deschise, aflate pe platforma... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:45
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost atacat, marti seara, de hackeri. Acestia au cerut bani in numele sportivei. Gratie popularitatii sale, criminalii cibernetici sperau sa obtina 500 de dolari macar de la cativa dintre cei 1,3 de milioane de urmaritori ai jucatoarei de tenis.
Insa nu numai vedetele sunt in vizorul hackerilor. Deci cum ne putem proteja mai bine conturile de pe retele sociale?
"Hei, ma poate ajuta cineva? Sunt blocata in Elvetia, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari, sunt dispusa sa platesc 1.500 de dolari pana in weekend. Am un cont pe Zelle. Aplicatia Venmo nu functioneaza dintr-un anumit motiv. Va rog, nu ma mai intrebati daca primesc bani prin Venmo. Este atat de rusinos" - acesta este mesajul care a aparut, marti, pe contul Simonei Halep.
La scurt timp, sportiva le-a scris fanilor sai pe Twitter sa nu ia in seama mesajul aparut pe Instagram. Ulterior, ea a anuntat ca problema a fost rezolvata.
Cum iti poti proteja mai bine conturile de pe retele sociale
Autentificarea in doi pasi este o metoda care adauga un strat de protectie suplimentar peste obisnuita parola. Ea functioneaza pe urmatorul principiu: in momentul in care cineva vrea sa se logheze pe un cont de-al tau de pe un dispozitiv necunoscut, atunci va fi nevoit sa introduca un cod suplimentar, care este de obicei trimis prin SMS pe numarul tau de telefon sau care poate fi generat prin aplicatii precum Google Authenticator.
Altfel spus, daca... mai mult
Joi, 25 Iulie 2019, ora 09:55
Primele antene RCS&RDS care vor permite furnizarea de servicii de telecomunicatii 5G vor fi montate in Capitala (Centrul Vechi, cateva parcuri, zona de food din mall-urile mari), Constanta, Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca si Iasi in lunile iulie si august, a anuntat vicepresedintele operatorului de telecomunicatii, Valentin Popoviciu.
"Din toamna vom fi prezenti cu antene 5G in orasele Brasov, Timisoara, Craiova, Sibiu si statiunile Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov. Se vor utiliza echipamente de la principalii furnizori de tehnologie pentru retele de telefonie mobila, respectiv Ericsson, Huawei si Nokia", a mai spus Popoviciu.
Clientii pot face precomenzi pe www.digiromania.ro pentru achizitionarea modelelor Xiaomi Mi Mix 3 5G - 2.999 lei si 3.149 lei (TVA inclusa), pret in functie de capacitatea de stocare 64 GB si 12 GB, si Huawei Mate 20X 5G 6.299 lei (TVA inclusa).
"Livrarea terminalelor care vor permite accesul la serviciile 5G, fiind compatibile VoLTE si VoWiFi, va avea loc in 2-3 saptamani", a spus Popoviciu, conform Profit.ro.
El a adaugat ca orice client cu abonament Digi Mobil, care detine un terminal compatibil, va putea efectua trafic si in reteaua Digi Mobil 5G.
"Traficul va fi nelimitat. Traficul de 50 Gb/luna, la viteza de acces normala, disponibil anterior peste reteaua 4G, va fi disponibil si in reteaua 4G si 5G", a mai spus reprezentantul RCS&RDS. ...citeste mai departe despre "Digi va avea retea 5G in Bucuresti si alte 5 orase din... mai mult
Joi, 27 Iunie 2019, ora 14:20
In Romania exista in prezent in jur de 70 de prosumatori, adica persoane fizice care isi asigura o parte din consumul de energie din productie proprie si livreaza excesul in retea, a declarat, vineri, Gabriela Munteanu, sef serviciu reglementari tehnice in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).
Ea a participat la lansarea Ghidului Prosumatorilor, elaborat de Asociatia Energia Ta, cu sprijinul Engie.
"In acest moment exista circa 70 de prosumatori racordati, cu tot atatea contracte de vanzare-cumparare a energiei in retea", a anuntat reprezentanta ANRE.
Munteanu a subliniat ca oricine doreste informatii despre pasii care trebuie parcursi pentru a deveni prosumator trebuie sa se adreseze operatorilor de distributie din zona de care apartin, iar acestia sunt obligati sa le ofere toate detaliile solicitate.
"Orice utilizator se poate adresa operatorilor de retea din zona in care se doreste racordarea, pentru a obtine orice fel de informatie legata de racordare. Aceasta este o etapa preliminara procesului de racordare si operatorul este obligat sa dea raspunsurile necesare si de a oferi toate informatiile solicitare", a precizat ea.
La sfarsitul anului trecut, Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) a aprobat pachetul de reglementari pentru comercializarea energiei electrice produsa in centrale electrice din surse regenerabile de catre prosumatori.
"Ordinele aprobate astazi ofera cadrul de... mai mult
Vineri, 24 Mai 2019, ora 15:15