Peste 15.000 de romani au ajuns in statiunile romanesti de la Marea Neagra in minivacanta de Rusalii, desi estimarile initiale ale turoperatorilor erau intre 10.000 si 12.000 de persoane, potrivit unui studiu al agentiei online Litoralulromanesc.ro.
"Desi, din estimarile initiale, se parea ca in minivacanta de Rusalii vor ajunge la mare in jur de 10-12.000 de turisti, realitatea a depasit asteptarile turoperatorilor, pentru ca in acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazati peste 15.000 de romani, cei mai multi dintre ei veniti din Bucuresti (aproape jumatate din total), iar pe locurile urmatoare se situeaza Brasov, Prahova, Iasi, Arges si Galati", sustin reprezentantii agentiei.
Sejururile pentru minivacanta de Rusalii au inceput sa se vanda inca din luna ianuarie, dar pe perioada restrictiilor instituite de autoritati in contextul pandemiei ritmul rezervarilor a fost mult diminuat.
Dupa ridicarea interdictiilor de calatorie si, mai ales, dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis ca litoralul urmeaza sa se deschida la 1 iunie, numarul rezervarilor a crescut exponential.
Potrivit studiului, cei mai multi turisti, din cei peste 15.000, au venit pentru trei zile la mare, dar sunt si unii (in special cei care au rezervat last minute) care petrec doar doua zile intr-o statiune romaneasca de la Marea Neagra.
Din datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, in aceasta perioada, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, fata de 380 anul... mai mult
Duminica, 07 Iunie 2020, ora 15:40
Revolut, platforma financiara globala cu peste 1 milion de utilizatori in Romania, dezvaluie obiceiurile de cheltuire ale utilizatorilor in perioada starii de urgenta.
Datele reflecta comportamentul de consum al utilizatorilor Revolut din Romania, in perioada 15 martie - 15 mai 2020, in comparatie cu lunile precedente.
Preocupari pentru fashion in timpul starii de urgenta
Desi nu au putut iesi din casa fara declaratia pe proprie raspundere, romanii au fost preocupati de modul in care arata, precum si de noile tendinte.
Pe parcursul celor doua luni ale starii de urgenta, utilizatorii Revolut au cheltuit 1,2 milioane de euro pe haine si accesorii cumparate online.
Numarul tranzactiilor efectuate la retailerii online de fashion a crescut in medie cu 204%, in timp ce valoarea totala a fost cu 213% mai mare fata de cea inregistrata in cele doua luni anterioare.
Zara - numarul tranzactiilor a crescut cu 1263%, iar valoarea lor a fost mai mare cu 1077%;
Reserved a fost pe locul al doilea in topul preferintelor utilizatorilor, inregistrand o crestere de 94% a numarului tranzactiilor si o valoare a acestora mai mare cu 210%;
About You a inregistrat o crestere de 83% a numarului tranzactiilor, urmat de H&M cu o crestere de 42%.
Cresteri importante si in domeniul produselor cosmetice si de ingrijire personala
Dat fiind ca saloanele cosmetice au fost inchise pe perioada starii de urgenta, romanii au gasit un aliat in Internet si au comandat online produsele... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 11:38
Retailerul Altex Romania a donat monitoare de Terapie Intensiva in valoare de 60.000 de euro pentru doua spitale din Bucuresti, respectiv pentru unitati medicale din Brasov si Sibiu implicate in lupta impotriva COVID-19.
Potrivit unui comunicat de presa al companiei, transmis marti AGERPRES, primele trei monitoare au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", respectiv Spitalului Clinic Colentina, ambele aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, prin ASSMB. Totodata, alte patru monitoare au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Brasov si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.
Monitoarele de Terapie Intensiva comandate de Altex Romania au fost aduse in tara cu ajutorul unui avion militar.
Complementar acestei donatii, compania a anuntat si contractarea serviciilor unei firme specializate pentru a pune in functiune monitoarele in spitale, intrucat respectarea conditiilor de acuratete la montare este esentiala pentru exploatarea ulterioara a acestor monitoare la cei mai buni parametri.
"Monitoarele de functii vitale sunt dispozitive foarte importante pentru supravegherea pacientilor cu forme medii sau severe de boala. In pavilionul in care vor ajunge aceste monitoare, la Terapie Acuta, erau necesare monitoare suplimentare si mai noi si acum le avem", a declarat Simin-Aysel Florescu, director medical, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes".
La randul sau, conferentiar doctor... mai mult
Marti, 05 Mai 2020, ora 14:01
Romanii cheltuie din ce in ce mai mult pentru aprovizionarea cu produse alimentare, luand in considerare cifrele de afaceri realizate de retailerii locali in ultimii 10 ani, iar situatia actuala va contribui la o crestere si mai spectaculoasa a acestei industrii.
Astfel, cifra de afaceri a retail-ului alimentar din Romania a fost de 107 miliarde de lei in 2018, cu aproape 67% mai mare decat nivelul din 2009 si 9,6% fata de 2017, potrivit celei mai recente analize KeysFin.
Mai mult, specialistii KeysFin estimeaza depasirea pragului de 112 de miliarde de lei in 2019, pentru ca in 2020, ritmul de crestere sa se dubleze cel putin, la aproape 125 de miliarde de lei, pe fondul panicii cumparatorilor din ultimele saptamini, care s-au temut de disparitia anumitor produse si au lasat goale rafturile multor magazine.
"Dublarea ritmului de crestere va duce la un maximum istoric pentru retailul alimentar, unul dintre segmentele cel mai putin afectate de pandemie. Cu toate acestea, retail-ul alimentar este o piata dictata de jucatorii mari, iar magazinele mici rezista in general doar cand acopera cererea in puncte in care cei mari nu ajung. In perioada urmatoare, micii intreprinzatori vor avea mai multe sanse de reusita daca vor primi sustinere din partea autoritatilor si daca romanii isi vor schimba obiceiurile de consum, alegand sa cumpere mai multe produse romanesti si din mai multe formate de magazine, atat hypermaket-uri sau alte formate ale retail-ului alimentar modern,... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 18:08
Vanzarile retailerilor din centrul comercial AFI Palace Cotroceni, excluzand hipermarketul Auchan, au crescut cu peste 10% in primele sase luni, iar pentru intreg anul estimarile AFI Europe, proprietarul mall-ului, arata un avans de circa 5%, la aproape 215 milioane euro.
"Lunar hipermarketul Auchan ne-a adus un minus in vanzari de peste 500.000 de euro, din cauza schimbarii proprietarului. Real nu s-a mai preocupat de magazine, iar Auchan s-a focusat mai ales de magazinele propriei retele. Piata hipermarketurilor a devenit foarte competitiva si pentru a performa si a face fata competitiei trebuie sa lupti din rasputeri. Lucrurile au inceput sa se mai imbunatateasca si credem ca performanta hipermarketului va ajunge chiar peste nivelurile de dinainte de preluarea de catre Auchan", a declarat Israel Visel, manager mall division AFI Europe.
El spune ca, si in aceste conditii, vanzarile generate de centrul comercial sunt mai mari in primele sase luni ale acestui an decat in aceeasi perioada a anului trecut.
"Fara vanzarile hipermarketului, estimez ca retailerii au avut vanzari cu 10-11% mai mult decat anul trecut. Situatia pe piata de retail este mult mai buna decat anul trecut, exista incredere in piata romaneasca. Se creeaza locuri de munca noi, vezi industria IT, unde salariile sunt peste medie. Aceste companii aduc pe piata locuri de munca noi, iar rezultatele din primele sase luni reprezinta un semnal ca piata este buna. Surprinzator este faptul ca si in lunile... mai mult
Joi, 24 Iulie 2014, ora 16:00
Cele mai puternice retele de retail din Romania in 2013 sunt Kaufland, Carrefour si Lidl, acestea fiind preferatele romanilor din punct de vedere al cheltuielilor casnice in prima jumatate a anului, conform unui studiu GFK Romania.
Totusi, specialistii se asteapta la o schimbare a topului ca urmare a preluarii magazinelor Real de catre Grupul Metro si reamenajarea acestora sub marca Auchan. Conform estimarilor, odata cu finalizarea acestui proces, Auchan va fi al doilea cel mai important lant de hypermarketuri din Romania.
Cifrele arata ca Auchan si Real au acoperit, in prima jumatate a anului, 7% din valoarea totala a bunurilor de larg consum pentru casa si mai putin de un sfert din totalul cheltuielilor in hypermarket, avand o baza de cumparatori de aproximativ 40 de ...citeste mai departe despre "Care sunt cele mai puternice lanturi de magazine din Romania - studiu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 21:11
Proportia legumelor si fructelor romanesti pe rafturile supermarketurilor s-a dublat in ultimul an, remarca studiul Retailer Scorecard, realizat de organizatia WWF. Daca fermierii romani au fost ajutati de productia buna, pentru a face fata cererii sustinute pe care o implica relatia cu lanturile de retail, industria laptelui a avut de suferit din cauza scandalurilor in care a fost implicata.
Fermierul roman reuseste, usor, usor, sa isi faca loc in grupul privilegiat al furnizorilor marilor lanturi de retail. Productia imbelsugata din acest an, dar si preferintele consumatorilor pentru gustul autentic al legumelor si fructelor romanesti au dublat proportia acestor produse pe rafturile supermarketurilor din Romania, de la 26,85% in 2012, la 52,57% in acest an, potrivit studiului WWF.
Desi au luat act de atentia tot mai mare a consumatorilor romani pentru provenienta legumelor si fructelor, niciuna dintre cele 12 companii incluse in studiu, in functie de cifra de afaceri, nu comercializeaza produse provenite din agricultura ecologica.
Provenienta si certificarea legumelor si fructelor din supermarketuri
Pe de alta parte, scandalul laptelui care a afectat industria de profil la inceputul anului, s-a propagat, in final, si in relatia producatorilor locali cu lanturile de retail.
Proportia laptelui romanesc din oferta supermarketurilor a scazut cu 13%, de la 68% in 2012, la 54,43% in 2013. Doar 10,23% reprezinta lapte dulce cu certificare ecologica. Cu toate... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2013, ora 12:18
Black Friday a generat pentru retailerii online din Statele Unite vanzari de peste 1 miliard de dolari, pentru prima oara in istorie, potrivit comScore.
In SUA, vanzarile online au crescut cu 26% in ziua de Black Friday, pana la 1,04 miliarde de dolari, fata de 816 milioane de dolari vanzari inregistrate in ziua similara a anului trecut.
In Romania, vanzarile generate de retailerii online in ziua de Black Friday, vineri 23 noiembrie, au fost de aproximativ 15 milioane de euro, a declarat pentru Business24 directorul eMAG, Iulian Stanciu.
eMAG, cel mai mare magazin online de pe piata locala, a inregistrat vanzari de 12 milioane de euro in ziua de Black Friday, potrivit oficialului.
Iulian Stanciu a estimata ca intreaga piata, online si offline, a generat vanzari in valoare de 45 de milioane de euro in ziua reducerilor de vineri.
Magazinele online si-au majorat vanzarile cu 325%
Magazinele online care au implementat promotii de Black Friday si-au majorat vanzarile cu 325% fata de ziua anterioara, conform datelor din sistemul PayU.
Fata de Black Friday din 2011, numarul mai mare de magazine participante la Black Friday a dus la o crestere a numarului de tranzactii de 104% pe 23 noiembrie 2012 fata de 25 noiembrie 2011.
Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de segmentul IT&C, romanii cheltuind vineri cu 307% mai mult pentru produse din aceasta categorie fata de alte zile ale saptamanii trecute. Din acelasi segment provine si tranzactia cu cea mai... mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 16:35
Retailerul Zara si-a propus sa cucereasca lumea si acest demers schimba complet mersul lucrurilor in industrie. Noua strategie Zara se bazeaza pe stocuri mici si schimbarea colectiilor mult mai des. Spre deosebire de alte branduri, care isi schimba colectiile o data pe sezon, Zara se pregateste sa introduca piese noi de doua ori pe saptamana.
Strategia functioneaza in doua directii: pe de o parte cumparatorii sunt incurajati sa intre in magazine mult mai des. Pe de alta parte, cei care vor sa cumpere ceva, dar amana momentul pentru solduri, nu mai au siguranta ca stocul nu se va epuiza in curand, potrivit Businessinsider.
Succesul Zara a iritat destul de mult in ultima vreme piata retailerilor de lux. Zara incearca sa-si plaseze magazinele in proximitatea magazinelor de lux, cum ar fi Chanel sau Stella Mc Cartney, lucru nedorit de brandurile de lux, care incearca sa-si pozitioneze magazinele cat mai departe de retailerii "fast-fashion".
"Au rupt tiparele de moda bianuala, valabile in ultimii 100 de ani", spune un analist. "Acum aproape jumatate din brandurile de moda de lux" - Prada si Louis Vuitton, de exemplu - " lanseaza patru, sase colectii in loc de doua in fiecare an. Si asta numai din cauza celor de la Zara".
Zara a reusit sa sparga tiparele modei si prin faptul ca a negat permanent idea ca hainele scumpe sunt mai dezirabile. Kate Middleton a fost fotgrafiata frecvent purtand vestimentatie Zara.
Concluzia ar fi ca o companie care vinde high fashion la... mai mult
Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 14:32