Febra cumparaturilor a cuprins din nou Romania, la inceput de primavara, si, pentru ca timpul nu ne mai permite sa strabatem magazinele, online-ul este cea mai la indemana solutie.
Formata atat din marii retaileri care livreaza orice intr-o singura zi, cat si din micile magazine online nisate, aceasta este solutia salvatoare: mica piata de e-commerce care prinde contur in Romania.
E drept ca nu suntem inca la nivelul altor state europene, in ceea ce priveste comertul online, dar tocmai acest aspect ascunde un potential urias, spune Doina Vilceanu, Business Development Manager ContentSpeed, intr-un interviu acordat Business24.
De curand, Iulian Stanciu de la eMag a declarat ca in 2018 preconizeaza ca se vor deschide 7.000 de magazine online. "Online e mai simplu", explica Doina Vilceanu intr-o analiza a pietei romanesti de e-commerce.
Potrivit Eurostat, Romania se afla in 2016 pe ultimul loc din UE la capitolul vanzari online. Cum au evoluat lucrurile in 2017? Am depasit necesitatea de "a vedea si a pune mana" atunci cand facem cumparaturi?
Intr-adevar, comertul online este foarte slab dezvoltat in Romania comparativ cu alte tari din Europa si nu numai. Insa, tocmai de aceea, potentialul este urias.
Comisia Europeana a publicat ultimul raport DESI, in care Romania figureaza pe ultimul loc.
Indicele DESI (Digital Economy and Society Index) reprezinta gradul de digitalizare al economiei si al societatii fiecareia din cele 28 de tari ale Uniunii Europene.... mai mult
Joi, 01 Martie 2018, ora 16:30
15 magazine stradale se inchid in fiecare zi in Marea Britanie, in locul acestora aparand peste noapte cabinete medicale, birouri ale agentiilor imobiliare sau tutungerii.
Magazinele de moda trec printr-o criza in insula, dupa cum relateaza The Guardian, iar analistii de piata din Regatul Unit cred ca tendinta va persista, publicul cumparator fiind din ce in ce mai orientat spre comertul online.
Absenta retailerilor de pe arterele comerciale din orasele britanice incepe sa devina sesizabila cu ochiul liber, dupa cum arata o analiza efectuata de companiile Local Data si Pricewaterhouse Cooper.
Lantul de magazine BHS a intrat in faliment, inchizand toate cele 164 de magazine detinute in regat, in vreme ce Gap a anuntat retragerea brandului Banana Republic din Marea Britanie.
Pentru retailerii din fashion care detin magazine fizice, piata britanica se transforma intr-un peisaj de cosmar: migratia clientilor catre online, reducerea cheltuielilor pe imbracaminte, incaltaminte si accesorii cu 700 de lire in medie si numarul mare de magazine pun mari probleme investitorilor.
"Este cea mai dura piata de retail din ce am vazut pana acum. Si asta inca nu-i nimic, de la anul va fi si mai rau. Sunt deja prea multe magazine si magazine online.
Zicala 'deschide un magazin si clientii vor aparea singuri' e valabila doar in visele copiilor mici, in afaceri, lucrurile nu stau deloc asa", considera Richard Hyman, analist pe piata de retail din Marea Britanie.
Spusele... mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 10:20
Apple a redus la jumatate timpul necesar pentru returnarea produselor cumparate online, masura considerata de specialisti ca fiind un pas mic, dar foarte important, in incercarea de a atrage tot mai multi clienti.
Masura luata va aduce chelutiele mai mari pentru Apple, insa are putea aduce beneficii pe termen lung in incercarea companiei de a castiga clientii altor retaileri online, cum ar fi Amazon sau Best Buy, spun analistii, citati de Reuters.
Conform companiei de cercetare si analiza StellaService, clientii care cumpara online produse de la Apple le pot returna in mai putin de o saptamana, fata de zece zile, cat era termenul inainte de aceasta masura.
Masura luata de Apple nu va aduce costuri suplimentare
Aceasta returnare mai rapida este posibila deoarece Apple foloseste acum serviciul FedEx2Day, iar produsele preplatite pot ajunge inapoi in depozitele sale in trei zile.
Pentru prima oara, StellaService a remarcat o imbunatatire a procesului de returnare a produselor in luna noiembrie, insa acesta a fost oprit ca urmare a numarului mare de comenzi din perioada Sarbatorilor de Iarna. Compania, care a facut mai multe comenzi online de la Apple pentru o campanie de cercetare, a remarcat ca pachetele purtau etichete "FedEx 2Day", si nu "Newgistics".
O sursa apropiata de aceasta noua masura luata de compania americana a confirmat ca nu vor fi platite costuri aditionale de catre clienti.
"Este prima data cand a aparut o investitie pentru returnarea... mai mult
Luni, 12 Mai 2014, ora 16:44
Piata comertului electronic din Romania nu este matura, ceea ce determina marii jucatori de profil sa nu fie interesati de investitii pe piata locala, sustine Mihai Patrascu, CEO evoMAG.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Seful evoMAG considera ca, in continuare, comertul online este un segment vedeta si anticipeaza o crestere a pietei, cu o usoara accelerare, dar fara salturi spectaculoase. Unul dintre motoarele e-comertului este tableta, care aduce vanzari din ce in ce mai mari.
Anul trecut, EvoMag se afla pe locul patru, la doar cateva locuri de liderul pietei, emag. Cum estimati ca va evolua anul acesta EvoMag? La ce cifra de afaceri va asteptati?
Anul acesta estimam o crestere a business-ului cu 30-35%. Speram sa ne atingem acest obiectiv si mizam, ca majoritatea celor din comertul online, pe ultima perioada din an, perioada cea mai aglomerata din punct de vedere al vanzarilor!
Ce strategie de dezvoltare aveti pentru anul acesta?
Anul acesta mizam pe vanzari mai mari in perioada urmatoare, vanzari aduse in mare parte prin campanii desfasurate atat online cat si offline.
Ce produse se vand cel mai bine? La ce volum de vanzari va asteptati pentru 2013?
Categoriile de produse cele mai vandute sunt, ca si in anii trecuti, laptop-urile, telefoanele mobile, smartphone-urile, gadgeturile in general. Ce putem observa este accelerarea categoriei de tablete, categorie care a crescut de 4 ori de la inceputul anului pana acum.
Desi comertul... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 08:08
Magazinul online Koyos.ro a investit 1,5 milioane de euro intr-o platforma, Magento MultiStore, prin care retaileri pot sa isi deschida propriile magazine online.
Investitia a fost facuta in linie cu planurile companiei de extinderea activitatii, unul dintre obiective fiind intrarea pe segmente nisa, conform directorului general al Koyos.ro, Dana Iorga.
"Extinderea este in planurile noastre, dar, deocamdata, nu ne grabim (...). Ne gandim sa intram si pe alte nise, iar acesta este si motivul pentru care am investit 1,5 milioane de euro intr-o platforma care permite si altor retaileri sa isi deschida propriile magazine online", a declarat Iorga pentru Business24.
Magento MultiStore integrata cu ERP-ul Oracle E-Business Suite este serviciu pentru clientii care vor sa genereze vanzari anuale de peste cinci milioane de euro.
"Magazinul online al unui retailer poate fi gata in maximum 30 de zile, perfect personalizat, inclusiv cu modalitati de plata, vouchere, sisteme de reduceri, conectare la retele sociale si logistica", a adaugat directorul general al magazinului online.
Pentru acest serviciu se plateste o chirie lunara "accesibila", deci foarte eficienta pentru un astfel de bunsiness. Platforma implementat permite Koyos.ro sa lanseze cate un magazin online nou in fiecare an.
Afacerile Koyos.ro, in crestere
Anul trecut, Koyos.ro a inregistrat crestere a afacerilor in comparate cu 2011, raportand o cifra de afaceri de sase milioane de dolari, iar pentru... mai mult
Luni, 02 Septembrie 2013, ora 14:45
Segmentul de vanzari online are un potential din ce in ce mai ridicat, astfel ca retailerii fac investitii pentru a obtine cote cat mai mari din piata.
Daca eMAG a investit masiv in infrastructura de vanzari online si in strategii de marketing, cum ar fi cel afiliat, un nou jucator in piata, Germanos Telecom, anunta lansarea noului website.
"Ne dorim ca acest nou website sa optimizeze experienta utilizatorilor si sa creasca productivitatea, prin reducerea activitatilor precedente vanzarii. Oferim astfel tuturor celor pasionati de tehnologie o navigare mai placuta si mai eficienta printre produsele si serviciile noastre, pornind de la obiceiurile de consum online si interesele utilizatorilor in privinta afisarii produselor si a informatiilor despre acestea. Angajatii magazinelor vor continua sa aiba un rol esential in filozofia noastra de a 'conecta cu tehnologia', furnizand clientilor detalii despre cele mai noi smartphone-uri, tehnologii si tendinte actuale sau viitoare", a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE & Germanos.
Si Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), vorbeste despre importanta digializarii, mai ales pentru marii retaileri din Romania. Din punctul sau de vedere, digitalizarea ramane un risc doar pentru cei care nu investesc in ea.
"Riscurile apar pentru retailerii care raman in urma si nu tin pasul cu vremurile: orice domeniu de activitate antreprenoriala poate fi profitabil, daca folosesti social media... mai mult
Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:01