Radu Carp, membru al Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a spus ca nu este de acord cu varianta de restructurare a institutiei propusa de Irina Radu, presedinte director general al postului public.
Radu Carp a afirmat ca in ultima sedinta a CA al TVR s-a votat o varianta de restructurare a institutiei, dintre cele propuse de Irina Radu, el exprimandu-si "serioase rezerve fata de aceasta optiune".
Scrisoare deschisa adresata premierului Ciolos: Restructurati TVR, nu o bagati in insolventa
Astfel, Carp a reamintit ca restructurarea institutiei din anul 2012 s-a soldat cu esecuri multiple, cei care si-au pierdut functiile din TVR revenind pe posturi, iar televiziunea confruntandu-se cu esecuri financiare.
"Restructurarea din 2012 s-a dovedit un esec din toate punctele de vedere. Cei care au fost inlaturati din TVR, in marea lor majoritate, s-au intors in institutie dupa trecerea unui interval de timp de doi ani in medie, datorita ...citeste mai departe despre "Radu Carp: Restructurarea TVR va duce la concedieri colective si e sortita esecului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 01 August 2016, ora 12:08
Posta Romana trebuie sa intre intr-un proces de transparentizare, iar la ora actuala sistemul de cartare si cel de distribuire automata nu sunt in conformitate cu ultimele cuceriri ale stiintei si tehnicii, adica au ramas in urma cu 30 de ani, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Marius Raul Bostan, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Dacian Ciolos.
Posta Romana cumpara echipamente si servicii IT de 17 milioane de euro
"Posta Romana este o companie care are peste 27.000 de angajati si suntem decisi sa lansam un plan de restructurare si un plan de management pentru o perioada mai lunga de timp, pentru a face din aceasta companie una fanion a economiei romanesti.
Cand vorbesc de restructurare nu ma refer la concedieri. Nu dau eu afara oameni de la Posta.
Evaluam, de asemenea, posibilitatea unui IPO (listare la bursa - n.red.), deoarece procesul de privatizare inceput a esuat, dupa cum ...citeste mai departe despre "Posta Romana va fi restructurata: Ce se pregateste" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 21:22
Ziarul BURSA organizeaza a treia editie a Conferintei "Rolul bancilor in restructurarea companiilor", in data de 29 noiembrie 2013, la sediul BNR, Sala Mitita Constantinescu.
Inc cadrul evenimentului vor fi acoperite urmatoarele teme:
-Impactul masurilor fiscale pentru 2014 asupra mediului de afaceri
-Cum crestem increderea companiilor si a sistemului bancar?
-Sectoarele tinta pentru finantare;
-Cum crestem finantarea companiilor?
-Rolul bancilor in atragerea fondurilor europene;
-Insolventa companiilor si efecte asupra sistemului bancar;
-Implicarea statului in derularea afacerilor;
-Securitatea sistemului bancar;
-Noul model bancar.
Conferinta va fi deschisa de guvernatorul BNR Mugur Isarescu (tbc), iar printre vorbitori se afla Daniel Chitoiu, Ministrul Finantelor Publice (tbc), Andrei Gerea, Ministrul Economiei (tbc), Constantin Nita, Ministrul delegat pentru Energie (tbc),
Mihai Tanasescu, Vicepresedinte, Banca Europeana de Investitii (tbc), Mirel Palada, Sociolog, Coordonator Departamentul Strategii Guvernamentale, Guvernul Romaniei (confirmat), Radu Gratian Ghetea, Presedinte, Asociatia Romana a Bancilor (confirmat), Mihai Bogza, Presedinte, Consiliul Investitorilor Straini (confirmat),
Ioan Niculae, Presedinte, Consiliul Investitorilor Romani (tbc),
Gruia Stoica, Presedinte, Grampet Group (confirmat) sau Gheorghe Piperea, Profesor Universitar Doctor, Pipereasi Asociatii (confirmat).
La eveniment vor fi prezenti aproximativ 200 de participanti... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 17:37
Grupul bancar francez Societe Generale, prezent si pe piata din Romania, intentioneaza sa elimine peste 1.000 de posturi la nivel mondial in urmatorii trei ani, dintre care 500 numai la sediul din Paris al grupului, conform unui plan prezentat marti care vizeaza realizarea unor economii de 900 milioane de euro, a declarat directorul general Jean-François Sammarcelli.
Intrebat de postul de radio BFM Business daca banca franceza are de gand sa depaseasca cifra de 1.000 de posturi ce ar urma sa fie eliminate, Sammarcelli a raspuns afirmativ dar nu a dat o cifra exacta, transmite AFP.
"Vom propune un anumit numar de posturi ce ar urma sa fie eliminate la sediul grupului, care ar reprezenta aproximativ 500 de angajati. (...) Vor exista de asemenea reduceri de locuri de munca la reteaua din Franta si cea internationala", a mai spus Sammarcelli.
Potrivit directorului general de la Societe Generale, grupul are in prezent 154.000 de angajati la nivel mondial, dintre care 60.000 in Franta.
Societe Generale a anuntat marti un plan de economii de 900 milioane de euro pana in 2015, care ar urma sa se adauge reducerilor de costuri de 500 milioane de euro realizate anul trecut. In paralel, grupul bancar francez a informat ca in primul trimestru al acestui an profitul sau net a scazut cu 50% pana la 364 milioane de euro.
Divizia din Romania, BRD-Groupe Societe Generale a anuntat ca a revenit pe profit in primul trimestru din acest an, banca raportand un rezultat net de 13... mai mult
Marti, 07 Mai 2013, ora 11:38
Restructurarea Plafar nu poate fi considerata o restructurare judiciara de succes, in conditiile in care performanta economica nu se traduce neaparat prin profit, considera seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitrascu.
Acesta a explicat, marti, intr-o dezbatere cu privire la economia romaneasca in context european, ca la intrarea in administrare judiciara Plafar avea puncte de lucru, centre de colectare si de prelucrare la Buzau, Ramnicu Sarat, in judetul Constanta, la Craiova, la Timisoara si o fabrica mare la Brasov.
"Cert este ca, dupa insolventa, a ramas cu un singur punct de lucru, la Cluj, unde se mai prepara sucuri din plante medicinale. Nu poate fi considerata o restructurare judiciara de succes restructurarea Plafar. Am avut o discutie cu domnul Borza (reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica - n.r.) pe performanta economica, element care nu se traduce neaparat prin profit, cel putin in acceptiunea noastra", a spus Dumitrascu.
Seful OPSPI a precizat ca discutia cu reprezentantul Euro Insol a vizat masura in care Hidroelectrica, la iesirea din insolventa, va fi mai pregatita pentru o economie competitiva.
"Singurii parametri aruncati in fata - profitul si rambursarea catre creditori - nu mi se par relevante, pentru ca, uitandu-ne pe executia bugetara de anul trecut la Hidroelectrica, programul de mentenanta taiat neefectuat plus programul de investitii stopat neefectuat,... mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 09:52
Mina Uricani se numara, in proportie de 90%, printre cele trei unitati ale Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani care vor fi inchise, pana in anul 2018, ca urmare a restructurarii societatii, a declarat Florin Staicu, consiler al ministrului Economiei,
"In proportie de 90%, mina de la Uriccani va intra in programul de restructurare a CNH, care se va derula pana in 2018", a declarat Staicu.
Oficiali ai Ministerului Economiei si delegatia FMI aflata la Bucuresti au discutat la inceputul saptamanii programul de restructurare a CNH.
"Am agreat cu FMI si CE sa prezentam un program de restructurare legat de CNH, unde sunt sapte mine, ca patru mine sa ramana viabile, iar trei sa intre in proces de inchidere pana in 2018, cu subventie de la bugetul de stat", a afirmat marti ministrul Economiei, Ion Ariton, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI.
Ministrul a mentionat ca FMI doreste o perioada mai scurta de acordare a subventiilor.
"Nu ne dorim sa ne intindem cu acest progam pana in 2018, dar important este ca in aceste zone sa cream solutii alternative, ca forta de munca sa aiba solutii. Nu am discutat de numarul de personal, acolo este vorba de cateva mii de oameni, dar nu s-a discutat punctual acest lucru, ci solutiile de reintegrare", a mai spus Ariton.
O explozie a avut loc sambata dupa-amiaza la Mina Uricani, iar cinci mineri au fost suprinsi in subteran. Surse judiciare au declarat ca sanele de supravietuire ale minerilor sunt zero.
CNH, detinuta integral de stat,... mai mult
Duminica, 06 Februarie 2011, ora 01:43
Directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi, vrea sa revolutioneze piata energiei electrice, printr-un proces de restructurare, care va include si reduceri de personal."Procesul de restructurare va fi lung si dureros. Trebuie facuta si o restructurare (de personal - n.r.). In sase luni, cele doua societati ar putea fi operationale pe hartie, dar practic ar putea fi necesari si doi ani. Daca reusesc, va fi o revolutie, care va schimba complet piata in urmatorii ani", este de parere Baicusi, citat de Mediafax.
Adrian Baicusi nu crede ca cele doua companii energetice gigant, care vor regrupa majoritatea activelor de productie locale, vor fi gata in 6 luni, asa cum sustin responsabilii pentru acest proiect.
Directorul Transelectrica a mai spus ca Romania este pe punctul de a finaliza doua acorduri cu Ungaria si Austria pentru unificarea pietelor de energie care vor permite producatorilor locali sa exporte pana in Germania si sa profite de cererea din mai multe state europene, scrie Ziarul Financiar. mai mult
Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 11:14
Marii furnizori de energie electrica din Romania atrag atentia asupra includerii Electrica in cele doua companii rezultate in urma restructurarii sectorului energetic, considerand ca acest lucru ar putea distorsiona piata de energie, a declarat marti ministrul economiei, Adriean Videanu, citat de NewsIn."Am avut ieri o intalnire cu reprezentanti ai marilor furnizori de energie electrica din tara, E.ON, Enel, CEZ, Gaz de France, care au apreciat procesul de restructurare al sectorului energetic.
Acestia au evidentiat un singur lucru sensibil. Temerile acestora sunt legate de distorsionarea pietei prin separarea companiei Electrica in doua parti si includerea fiecareia dintre acestea in noile companii", a precizat Videanu.
Potrivit ministrului economiei, Electrica va avea contabilitate separata in cadrul celor doua companii si va putea cumpara energie numai prin OPCOM.
In acelasi timp, celelalte societati incluse in cele doua companii mari nu vor avea personalitate juridica. Apoi, pana la 15 iulie, va avea loc o alta intalnire cu marii furnizori, care isi vor pezenta opinia, urmand ca ulterior sa dea publicitatii concluziile.
Cele doua companii rezultate din restructurarea energetica vor fi listate la bursa
In componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua... mai mult
Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:01
Prima dintre cele doua companii care vor rezulta in urma restructurarii sectorului energetic va cuprinde complexurile energetice, SNLO, Nuclearelectrica si o parte din Electrica si Hidroelectrica, iar a doua cuprinde Romgaz, CNH, o parte din Termoelectrica si restul din Electrica si Hidroelectrica, relateaza NewsIn.In componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat miercuri ministrul Adriean Videanu, in cadrul audierilor de la Comisia de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.
Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica.
De asemenea, CET Drobeta va trece in subordinea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), iar societatile mixte formate de Termoelectrica cu investitori straini, de exemplu la Galati, Borzesti si Braila, vor functiona individual.
Prima companie va avea o cota de piata de 48%, iar a doua de 44%, cand vor deveni operationale.
"Aceasta restructurare a sectorului energetic vizeaza cresterea independentei... mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 15:01