Indicele de Incredere al IMM-urilor pentru Romania ofera o perspectiva necesara asupra mediului de afaceri si a evolutiei sectorului IMM.
Acesta masoara 3 aspecte cheie ale starii IMM-urilor:
indicele de performanta: evaluari ale performantei actuale in afaceri cu valoarea de 49,64indicele creditarii: evaluari ale situatiei privind creditele curente cu valoarea de 48,90indicele privind asteptarile: evaluari ale perspectivei in afaceri cu valoarea de 56,10
Indicele de Incredere al IMM-urilor a fost calculat in baza chestionarului elaborat si distribuit de Banca Comerciala Feroviara in colaborare cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, unui numar de aproximativ 700 de IMM-uri. Chestionarul contine 27 de intrebari, se adreseaza exclusiv IMM-urilor si a fost repartizat astfel incat sa fie reprezentativ la nivel national, regional si sectorial.
Indicele de Incredere se calculeaza in felul urmator: respondentii au 3 variante de raspuns - "mai mare" / "la fel" / "mai mica". De exemplu, pentru intrebarea "Care este situatia actuala a volumului productiei, comparativ cu luna trecuta?", respondentii vor alege una dintre cele 3 variante. Valoarea raspunsurilor este de la 0 la 100. "Mai mare" are valoare 100, "la fel" 50 iar "mai mica" 0. Daca indicele astfel calculat nu depaseste 50 de puncte se poate, constata o scadere generala, iar un indice de peste 50 de puncte releva o crestere generala a nivelului de dezvoltare a IMM-urilor.... mai mult
Vineri, 19 Iunie 2015, ora 12:05
Service-urile auto vor fi obligate sa asigure proprietarilor de masini posibilitatea de a asista direct sau prin sistem audio-video la activitatile de reparatii sau intretinere pe care le efectueaza, se arata intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial in 2013. Noile prevederi intra in vigoare in luna septembrie a acestui an.
Legea nr. 51/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 146, din 19 martie 2013, da posibilitatea proprietarilor de autovehicule sa asiste la lucrarile de reparatii efectuate in service-urile auto.
Practic, conform actului normativ, operatorii economici care desfasoara activitati de reparatii sau intretinere a autovehiculelor vor fi obligati sa puna la dispozitie un spatiu amenajat de unde clientul sa poata vizualiza, direct sau prin intermediul unei camere video, interventiile executate de angajati asupra propriei masini.
Citeste mai multe despre Din toamna proprietarii masinilor vor putea asista la reparatiile din service-urile auto pe AvocatNet.ro mai mult
Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 09:49
Cresterea economica a Romaniei va fi in jur de 1,5% in acest an si ar putea ajunge pana la 3% in 2016, in conditiile in care guvernul va lua "masurile necesare", iar tara noastra va absorbi mai multe fonduri europene, a afirmat Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, intr-o conferinta de presa.
Infrastructura, transporturile si energia ar trebui sa fie domenii prioritare pentru Romania, iar tara noastra se poate finanta singura, mai ales ca exista interes pentru activele romanesti, dovedit de includerea sa in indicele pentru pietele emergente al JPMorgan, este de parere oficialul FMI.
"Tara va trebui sa se bazeze pe propriile eforturi, iar Guvernul isi poate intensifica eforturile pentru a capata finantare UE", a declarat acesta.
Mobilizarea resurselor in aceste domenii, unde cresterea poate fi stimulata, este cruciala pentru Romania, iar intrarile de capital prin absorbtia de fonduri europene ar ajuta astfel cresterea economica.
Cu privire la tintele pe care guvernul le-a ratat, de Vrijer a mentionat deficitul cash pentru 2012 si tinta de arierate.
"Ratarea deficitului cash nu o privim ca pe o ratare efectiva, pentru ca ar fi fost o politica fiscala, ci din cauza unor intarzieri de ordin tehnic", a explicat acesta. In legatura cu arieratele, Erik de Vrijer a anuntat ca FMI si guvernul au convenit asupra unor masuri de reducere a arieratelor inainte de finalizarea evaluarilor.
Progrese importante care au fost inregistrate de catre tara noastra... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:46
Paul Friciu, Group Studio Manager Gameloft Romania
Gameloft Romania se ocupa cu jocurile pentru device-uri mobile si console, ceea ce inseamna in momentul de fata jocuri pentru iPhone si Playstation 3.
Prezenta in Romania din 1999, compania are un efectiv de 215 angajati, urmand a ajunge la 250 in urmatoarele 6 luni.
Studii:
Liceul de Informatica
Facultatea de Electronica din cadrul UPB
Premii si performante obtinute:
De-a lungul vremii studioul Gameloft din Bucuresti a pus pe piata o multitudine de jocuri care au facut senzatie.
De mentionat: N.O.V.A., un First Person Shooter pentru iPhone care a fost pe primul loc in topul mondial al celor mai vandute jocuri pe platforma respectiva pentru o perioada buna de timp.
Performanta comerciala dublata de o serie de note excelente din partea criticii de specialitate.
•Jocurile pentru iPhone, reper pentru dezvoltatorii de aplicatii
•Userii au capacitatea de a urca un produs IT in topuri
•Componenta online, esentiala pentru produsele IT de entertainment
Un produs trebuie sa fie foarte bun ca sa reuseasca pe o piata bazata pe distributia digitala. Marketingul are o importanta mult mai mica, pentru ca fiecare produs beneficiaza de reviewuri, de impresii, de comentarii de la userii care l-au cumparat, a declarat Paul Friciu, Group Studio Manager, Gameloft Romania.
mai mult
Joi, 25 Februarie 2010, ora 04:24