Compania Tarom organizeaza miercuri, 30 decembrie, doua curse, Bucuresti-Londra si retur, pentru repatrierea catorva sute de cetateni britanici si romani.
Zborurile vor fi operate in conditii speciale.
Biletele la zboburile speciale au fost puse in vanzare pe site-ul companiei Tarom si au preturi cuprinse intre 208 si 233 de euro, scrie Europa FM.
Compania nationala anunta ca la bord pot urca la Bucuresti doar cetatenii britanici sau cetatenii cu rezidenta in Marea Britanie, iar la Londra, catre Bucuresti, sunt acceptati doar cetatenii romani sau cetatenii cu rezidenta in Romania.
Pasagerii care calatoresc in Marea Britanie au obligatia de a completa un formular si vor anunta adresa la care se vor autoizola.
Citeste si:
Enigmele Revolutiei din 1989: Cum a fost doborat avionul care pleca de la Bucuresti cu filmarile ziaristilor straini
Planurile noului ministru al Transporturilor, Catalin Drula, pentru compania Tarom: flota noua si restructurari ...citeste mai departe despre "Tarom organizeaza curse speciale catre si dinspre Londra pentru repatrierea cetatenilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 16:38
Uniunea Europeana ajuta la repatrierea a circa 100.000 de europeni blocati din strainatate din cauza consecintelor pandemiei de coronavirus, a transmis joi presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
"In acest moment, peste 100.000 de barbati, femei si copii si-au exprimat deja dorinta de a reveni", a precizat sefa executivului european intr-un mesaj video postat pe Twitter.
"Suntem aici pentru a-i ajuta sa revina acasa. Lucram la asta cu guvernele nationale. Diplomatii europeni din intreaga lume vin in sprijin", a adaugat ea.
Germania a precizat ca 13 zboruri sunt pe cale de a fi organizate pentru a repatria in total circa 3.000 de europeni din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia si Argentina.
"De asemenea, pregatim repatrierea unor europeni din Peru, Mongolia si din mai multe tari africane", a adaugat Ursula von der Leyen.
La reponse europeenne au #coronavirus: proteger la sante des personnes et assurer la circulation des produits dans le marche interieur. pic.twitter.com/RV9HgoCll5- Ursula von der Leyen (@vonderleyen) March 15, 2020
In ultimele doua zile, UE a repatriat din Maroc austrieci si alti cetateni din blocul comunitar, precum si elvetieni, bosniaci si americani, a mentionat ea.
Comisia a co-finantat aceste zboruri prin intermediul mecanismului european de protectie civila.
"De la inceputul aparitiei coronavirusului, am repatriat peste 1.200 de cetateni ai UE, de exemplu din Japonia si SUA", a precizat presedinta CE.
Urmareste... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 19:22
Repatrierea rezervelor de aur ale Romaniei ar costa de 10-20 de ori mai mult decat comisionul platit Bancii Angliei pentru depozitarea lor acolo, a declarat, marti, guvernatorul Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa.
"Vom respecta legea, asa cum a votat Parlamentul. Dar ne-am trimis punctul de vedere, si la Guvern, si la Parlament, si am aratat adevaratele costuri ale repatrierii, pentru ca in public s-au facut multe afirmatii si s-au vanturat multe lucruri neadevarate.
Si despre costuri, si despre aurul de la Londra, despre ce fac alte tari. Inca o data, spunem: nu am facut nimic altceva decat au facut si alte tari. Iar daca ele si-au repatriat o parte din aurul din strainatate, de la Londra sau New York, au ajuns cam la proportia pe care o avem noi: 50% in tara, 50% in strainatate", a explicat Isarescu.
Potrivit acestuia, costurile transportului sunt foarte mari, mai ales cele privind asigurarea.
"Ne costa mai mult decat comisionul rezonabil pe care il cere Banca Angliei, daca tinem aurul acolo. Ne costa de vreo 10-20 de ori mai mult. Si eu cred ca ai nostri colegi de la directia de specialitate au fost chiar timizi in a spune toate costurile.
Sunt costuri de asigurare foarte mari pentru orice transport de metale pretioase. Ne costa foarte mult transportul din mijlocul Londrei la Heathrow, daca ar fi adus cu avionul", a precizat seful bancii centrale.
Guvernatorul a refuzat sa spuna suma exacta, insa a precizat ca aceasta depinde de anumite... mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 15:27
Repatrierea rezervelor de aur ale Romaniei ar costa de 10-20 de ori mai mult decat comisionul platit Bancii Angliei pentru depozitarea lui acolo, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa.
"Vom respecta legea, asa cum a votat Parlamentul. Dar ne-am trimis punctul de vedere, si la Guvern, si la Parlament, si am aratat adevaratele costuri ale repatrierii, pentru ca in public s-au facut multe afirmatii si s-au vanturat multe lucruri neadevarate. Si despre costuri, si despre aurul de la Londra, despre ce fac alte tari. Inca o data, spunem: nu am facut nimic altceva decat au facut si alte tari. Iar daca ele si-au repatriat o parte din aurul din strainatate, de la Londra sau New York, au ajuns cam la proportia pe care o avem noi: 50% in tara, 50% in strainatate", a spus Isarescu.
Potrivit acestuia, costurile transportului sunt foarte mari, mai ales cele privind asigurarea.
"Ne costa mai mult decat comisionul rezonabil pe care il cere Banca Angliei, daca tinem aurul acolo. Ne costa de vreo 10-20 de ori mai mult. Si eu cred ca ai nostri colegi de la directia de specialitate au fost chiar timizi in a spune toate costurile. Sunt costuri de asigurare foarte mari pentru orice transport de metale pretioase. Ne costa foarte mult transportul din mijlocul Londrei la Heathrow, daca ar fi adus cu avionul", a precizat seful bancii centrale.
Guvernatorul a refuzat sa spuna suma exacta, insa a precizat ca aceasta depinde... mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 14:35
Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, mai multe sesizari venite de la Opozitie si de la presedintele Klaus Iohannis.
Astfel, CCR discuta sesizarile USR in legatura cu numirile lui Gheorghe Stan, sef al Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), si a fostului vicepresedinte al CSM Cristian Deliorga in functia de judecator al Curtii Constitutionale.
Curtea a amanat, saptamana trecuta, pentru data de 5 iunie, pronuntarea in acest caz.
Vezi si USR solicita CCR sa invalideze numirile in functia de judecator constitutional ale lui Deliorga si Stan
Curtea ar urma sa dea miercuri si decizia asupra sesizarii privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, sesizare facuta de Florin Iordache.
CCR a amanat, pe 20 mai, pentru 5 iunie decizia in acest caz, aceasta fiind a patra amanare.
De asemenea, CCR dezbate si sesizarile pe Legea privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, constructii edificate pe acestea si anumitor activitati economice autorizate, obiectii formulate de Klaus Iohannis, dar si de deputati USR si PNL.
Parlamentul a votat aceasta lege, initiata de Serban Nicolae si care transforma insulele in paradis fiscal pentru cazinouri, la jumatatea lunii aprilie.
Seful statului a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la proiectul initiat de senatorul PSD pe 24 mai.
O alta sesizare... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2019, ora 07:12
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, luni, favorabil proiectul initiat de parlamentarii social-democrati Liviu Dragnea si Serban Nicolae privind statutul Bancii Nationale a Romaniei, care vizeaza modificarea politicii BNR, in sensul limitarii rezervelor de aur ale tarii din strainatate.
Proiectul prevede ca detinerea unei cantitati de aur in depozite constituite in strainatate "nu trebuie in mod necesar interzisa, dar aceasta ar trebui limitata cantitativ si conditionata de obtinerea unor venituri prin tranzactionare si alte operatiuni specifice" si propune instituirea obligatiei de informare "de indata" a Parlamentului si a Guvernului de catre BNR in cazul in care exista pericolul diminuarii rezervelor, pana la un nivel care ar periclita tranzactiile internationale ale statului, precum si in cazul in care diminuarea s-a produs.
Proiectul a fost adoptat anterior de Senat, in calitate de prima Camera sesizata.
Comisia de buget finante a Camerei Deputatilor urmeaza sa intocmeasca raportul la acest proiect, care va intra in dezbaterea plenului Camerei - for decizional.
Vezi si Explicatia stranie data de Serban Nicolae pentru aducerea aurului in tara: Dumneavoastra va tineti bijuteriile la vecini? ...citeste mai departe despre "Inca un vot favorabil pentru proiectul lui Dragnea pentru repatrierea aurului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 15 Aprilie 2019, ora 19:59
Senatul a adoptat luni proiectul de lege prin care Banca Nationala a Romaniei este obligata sa aduca in tara aproape toata rezerva de aur tinuta in Londra, la Banca Angliei, initiat de presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, si de senatorul Serban Nicolae.
Proiectul va fi trimis la Camera Deputatilor, care este for decizional, informeaza News.ro.
La dezbateri au fost si replici acide intre Opozitie si Putere. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca initiativa este "o mare greseala", deoarece intr-o situatie de criza, Romania nu va stii cum sa fuga cu aurul mai repede la Londra pentru a arata ca are.
"Vreau sa privim putin la realitate. Vi se pare astazi ca dam peste margini de stabilitate si de resurse. Este gresit. Va rog sa luati nota de faptul ca pe plan international sunt multi specialisti care estimeaza in 2020-2021 o noua criza a datoriilor statelor. Lucru care este perfect posibil datorita faptului ca dupa criza din 2008, 2009 statele in loc sa reduca datoriile, le-au crescut continuand cu imprumuturile.
Intr-o situatie de criza nu o sa stim cum sa fugim cat mai repede cu aurul la Londra sa aratam ca avem rezerve. Sugestia mea este sa lasati atributiile BNR asa cum sunt din acest punct de vedere si sa nu avem o interventie politica intr-un moment in care vi se pare ca este potrivit, dar care se poate rasturna intr-o noapte. Rezerva aflata in straintate inseamna si o garantie de vreme rea", a afirmat in plen Traian Basescu,... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2019, ora 19:04
Banca Nationala a Romaniei a reactionat joi la proiectul de lege depus de Liviu Dragnea si Serban Nicolae de modificare a legii BNR, astfel incat institutia sa fie obligata sa aduca in tara aurul din rezerva nationala.
Puratorul de cuvant al BNR Dan Suciu spune ca ideea celor doi nu e nici noua, dar nici realizabila. Acesta aminteste ca si Cristiana Anghel, fosta invatatoare grevista devenita senator ALDE, a vrut sa modifice legea BNR, insa proiectul a fost respins, existand pericolul deshiderii unei proceduri de infringement la nivelul Comsisiei Europene.
"Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul BNR presupune un aviz de la Banca Centrala Europeana. Au mai fost incercari de modificare a acestei legi si ele nu s-au facut in lipsa avizului", a declarat Dan Suciu, pentru Profit.ro.
Totodata, acesta a aratat ca in proiectul celor doi social-democrati sunt date care nu au nicio legatura cu realitatea. In proiect se precizeaza ca la acest moment Romania plateste 300.000 de euro pentru a-si tine aurul la Londra.
Purtatorul de cuvant al BNR arata ca suma reala e de peste 4 ori mai mica si este si publica, in raportul anual al BNR, astfel ca oricine ar fi putut sa verifice, daca si-ar fi dorit.
Asadar, BNR a cheltuit, potrivit documentului, 309.000 de lei (circa 65.000 de euro) in 2017 si 323.000 de lei in 2016 pentru operatiuni legate, in principal, de custodia aurului de la Londra.
Romania tine la Banca Angliei, in Londra, 61,2 de tone din cele 103,7... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 17:50
Banca Nationala a Romaniei asteapta o solicitare de aviz cu privire la proiectul de lege referitor la rezerva de aur, iar acesta va fi insotit de un amplu document de explicatii si atunci nu este corect ca voci de la BNR sa inceapa sa-si spuna parerea in spatiul public inainte de a pleca acest document, a declarat pentru AGERPRES Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei (BNR).
"Banca Nationala nu va intra in dezbaterea publica privind proiectul de lege cu rezerva de aur. Motivul este unul singur. Legea Bancii Nationale spune asa: sunt cinci atributii ale Bancii Nationale si articolul 2, punctul 1, litera e arata ca Banca Nationala printre cele cinci atributii administreaza rezervele internationale ale Romaniei. Iar articolul 3, punctul 2 zice ca orice proiect de act normativ care priveste domeniile in care Banca Nationala are atributii va fi adoptat dupa ce in prealabil s-a solicitat avizul Bancii Nationale a Romaniei. Deci Banca Nationala, potrivit legii, asteapta o solicitare de aviz. Avizul acesta va fi insotit de un amplu document de explicatii si atunci nu este corect, nu este normal, nu este uzual ca voci de la Banca Nationala sa inceapa sa-si spuna parerea in spatiul public inainte de a pleca acest document de la Banca Nationala care sa exprime pozitia Consiliului de Administratie al acestei institutii", a spus Adrian Vasilescu.
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si senatorul PSD Serban Nicolae au depus miercuri la... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 17:38