CFR Calatori are in plan ca in 2021 sa repare si sa modernizeze in jur de 440 de vagoane, insa este puternic dependenta de bugetul pe care il va primi, a declarat, miercuri, Dan Costescu, directorul general al companiei.
"Pentru acest an, noi ne continuam planurile asa cum le-am stabilit si le-am anuntat inca de la inceputul lui 2020. Am stabilit atunci trei piloni importanti: 1 - sa punem calatorul in centrul deciziilor noastre, vocea lui va trebui sa fie auzita, sa se transforme in decizii; 2 - sa ne ocupam de trenuri mai bine decat in ultimii ani, si s-a vazut acest lucru - v-am anuntat deja obiectivul 1000 plus, am ajuns la 1000 de vagoane dupa ce in sezonul trecut aveam doar 790, deci e o crestere de aproape 30% de parc, va spun este fara precedent in Europa. Evident ca ne trebuie si buget pentru acest lucru.
In acest an ne-am propus sa reparam si sa modernizam undeva la 440 de vagoane. Evident ca avem si la scadenta. Obiectivul nostru este sa crestem controlat si in niciun caz sa scadem sub 1000 de vagoane. Din cele 440 - 400 ar fi doar cele reparate, iar 40-50 sa fie vagoane modernizate. Repet, suntem puternic dependenti de bugetul pe care-l vom primi. Anul trecut prin faptul ca am dublat practic viteza de modernizare fata de anii precedenti, am primit aceste fonduri si am convingerea ca si in acest an aceste eforturi ale noastre vor fi din nou apreciate si vor continua sa vina banii pe investitii", a afirmat Costescu.
Potrivit acestuia, compania are in... mai mult
Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 20:51
Volumul total al lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, majorarea fiind determinata de activitatile de reparatii capitale, respectiv de lucrarile de intretinere si reparatii curente, releva datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS).
Conform statisticii oficiale, in perioada ianuarie - iulie 2020, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii s-a majorat cu 18,1%, iar pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+48,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+48%) si la constructiile noi (+6,2%). Totodata, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel: la lucrarile de constructii ingineresti (+25,5%), cladirile rezidentiale (+17,2%) si la cladirile nerezidentiale (+8,4%).
In acelasi timp, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a urcat in perioada de referinta cu 20%, fata de intervalul similar din 2019. Cresterea este reflectata in volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+54,6%), al lucrarilor de reparatii capitale (+44,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+8%). De asemenea, pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului constructiilor ingineresti (+29,1%),... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 09:52
Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autoritatii Aeronautice Militare Nationale autorizatia RMAR 21J, devenind astfel prima companie din Romania autorizata sa proiecteze modificari si reparatii pentru elicopterele de stat.
Conform unui comunicat remis, marti, AGERPRES, in baza autorizatiei RMAR 21J, Airbus Helicopters Romania va putea sa proiecteze si sa aprobe modificari si reparatii minore si sa efectueze activitati de proiectare in scopul obtinerii unui certificat de tip suplimentar si aprobari de proiect de reparatie majora pe elicopterele de stat romanesti (apartinand unor institutii precum SMURD, Politie, Armata).
De asemenea, activitati de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare si de stat ale altor tari, cu conditia ca acestea sa accepte si sa recunoasca autorizarea RMAR21J detinuta de Airbus Helicopters Romania.
"Primirea acestei autorizatii este o veste excelenta pentru noi. Ma bucur ca echipa noastra a trecut cu succes de auditul Autoritatii Aeronautice Militare Nationale. Aceasta autorizare va crea, cu siguranta, noi oportunitati de dezvoltare a companiei si ne va permite, in acelasi timp, sa sprijinim in cel mai profesionist mod elicopterele de stat romanesti", a declarat Georges Durdilly, seful Airbus in Romania.
Potrivit generalului-maior Viorel Pana, aceasta autorizare se inscrie in demersurile nationale mai ample de recunoastere a Autoritatii Aeronautice Militare Nationale de catre NATO si de catre... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 15:36
Incepute tarziu si in conditii improprii, reparatiile la Podul Constanta s-au intrerupt deja si nu se stie cand sau daca se vor mai relua. Iar asta inseamna ca mii de bucuresteni vor fi nevoiti, in continuare, sa circule cu inima stransa pe Calea Grivitei, pe sub podul care arata de parca e pe punctul de a se prabusi peste sosea.
Podul Constanta - care permite trecerea trenurilor peste Calea Grivitei din Capitala - a fost construit in doar 5 luni, in urma cu 81 de ani. De atunci, a fost cosmetizat de cateva ori, dar niciodata consolidat. In consecinta, oricat de trainica ar fi fost initial, aceasta constructie tot a inceput, in cele din urma, sa se degradeze.
Din pacate, in loc sa rezolve repede problema, institutiile statului si-au pasat o vreme responsabilitatea repararii podului. Iar cand, in sfarsit, au inceput lucrarile, in loc sa se ajute una pe cealalta, astfel incat treaba sa se termine mai repede, institutiile si-au pus bete in roate.
Asa se face ca - desi despre situatia Podului Constanta se stie de cativa ani deja - reparatiile s-au facut in graba si doar pe jumatate.
Ziare.com va spune astazi o poveste despre incompetenta si nepasarea halucinanta ale unor angajati din institutiile si companiile de stat, care au facut ca podul sa ramana, pana astazi, un pericol.
Uite expertiza, nu e expertiza! Podul a inceput sa isi revina miraculos
In 2014, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a constatat ca podul era degradat. Drept urmare, i-a cerut... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 08:17
Segmentul din beton al Autostrazii Soarelui - care este plin de santuri si de gropi - va intra, in sfarsit, in reparatii, la inceputul saptamanii viitoare, anunta Compania de Drumuri.
Pe segmentul de autostrada dintre Bucuresti si Fundulea apar probleme de trafic in fiecare vara. Motivul: la caldura, placile din beton din care e facuta calea de rulare se dilata si sar din locurile lor, creand denivelari periculoase.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si-a creat un asa-numit "SMURD al autostrazii". Este vorba despre o echipa care sa intervina prompt si sa repare portiunile din A2 in care placile se inalta. Din pacate, oricat de repede ar interveni, muncitorii nu pot decat sa peticeasca soseaua, fara sa poata preveni repetarea incidentelor similare.
In consecinta, in noiembrie 2018, CNAIR a lansat o licitatie pentru a alege constructori care sa repare intregul segment de autostrada. In mai 2019, au fost selectate doua firme - Porr si Saga Business Construct SRL - care sa execute lucrarile.
Potrivit CNAIR, acesti constructori urmeaza, printre altele, sa frezeze 8 centimetri din beton, sa decolmateze rosturile (spatiile dintre placile de beton - n.red.) si sa le umple cu un amestec siliconic rezistent.
Apoi, peste betonul frezat se vor asterne: un adeziv bituminos, un geogrid textil si iarasi un strat de adeziv bituminos. Ulterior, se va intinde un strat de rulare. In acest fel, placile vor fi izolate si nu vor mai sari din... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 09:12
Grupul informatic american Apple Inc a anuntat joi ca va incepe sa vanda piese, scule si ghiduri de reparatii pentru firmele independente care repara telefoane iPhone, o modificare majora dupa mai multi ani in care grupul a facut lobby impotriva unor legi adoptate in mai multe state americane care obligau Apple sa faca tocmai acest lucru, informeaza Reuters.
Apple a precizat ca acest program, care este destinat sa raspunda la numarul mare de cereri privind repararea a milioane de telefoane cu defectiuni, va fi lansat in SUA dupa care va fi extins si la alte tari. Apple nu a oferit un calendar pentru lansarile internationale.
In urma acestei decizii, firmelor independente care repara iPhone le vor fi oferite piese oficiale pentru reparatii fara garantie, la acelasi pret cu cel oferit furnizorilor autorizati de servicii, cum este Best Buy Inc, care ofera garantie pentru serviciile lor.
De asemenea, programul va permite firmelor independente sa isi fixeze propriile lor preturi pentru reparatii.
In schimb, li se va cere sa returneze companiei orice piese Apple deteriorate pentru reparare sau reciclare.
Programul este gratuit pentru firmele care doresc sa se alature, insa acestea vor trebui sa aiba un tehnician care beneficiaza de un certificat emis de Apple si care a urmat un program de pregatire de 40 de ore si a trecut un test furnizat de companie.
Ben Bajarin, analist la Creative Strategies, sustine ca aceasta decizie ar putea crea noi oportunitati pentru... mai mult
Joi, 29 August 2019, ora 16:55
RADET anunta ca va lansa, in perioada imediat urmatoare, o licitatie pentru inlocuirea a 26 de kilometri de conducta magistrala imbatranita si care risca sa plesneasca in orice moment. Ramane de vazut daca se vor gasi si societati interesate sa execute lucrarile...
Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a explicat pentru Ziare.com ce reparatii vrea sa scoata la licitatie, dar si cat ar trebui sa dureze si sa coste acestea.
"Asa cum am mai spus deja, prioritatea noastra este, in acest moment, modernizarea retelei primare de distributie a agentului termic (alcatuita din 954 de kilometri de conducta - n.red.) . Motivul: avariile pe reteaua primara cauzeaza cele mai mari probleme, lasand un numar mare de bucuresteni fara caldura si apa calda.
Noi am lucrat de mai mult timp la documentatie pentru o serie de reparatii. Dar pana acum nu aveam si bani sa le facem. Astazi, in prima zi in care a intrat in vigoare tariful majorat (al gigacaloriei, asa cum a fost el aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti -n.red.), avem si sursa de finantare. Asa ca am trimis catre ANAP spre avizare si, ulterior, publicare in Sicap documentatia pentru scoaterea la licitatie a unor lucrari impartite in 53 de loturi.
Ce facem, de fapt? Cautam privati care sa inlocuiasca sectoare de conducta magistrala puternic corodata din dreptul trapelor de acces si canalelor. Per total, vorbim despre schimbarea a 26 de kilometri de conducta, impartita in sectoare de 200-700 de... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 15:31
RADET sustine ca va finaliza astazi pana in pranz reparatiile la conductele care au cedat si au lasat mii de bucuresteni fara apa calda si caldura zilele acestea. Astfel, pana duminica seara, si cetatenii din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei vor avea minimele conditii de civilizatie ale secolului XXI.
"In cursul zilei de ieri (sambata, n.red.) a avut loc o avarie la magistrala 2, care alimenteaza 30% din Bucuresti. Initial 15 puncte termice au fost afectate, acum avaria la 10 puncte a fost rezolvata, se lucreaza pentru celelalte 5. In cursul zilei de astazi starea de normalitate va reveni", a declarat, la Digi24, directorul RADET Alexandru Burghiu.
Mii de bucuresteni ingheata de frig in casa. Tevile vechi, din 1966, crapa pe capete
Acesta a explicat ca, desi reparatiile dureaza cateva ore, termenul de reluare a circulatiei apei este mai mare, pentru ca e nevoie golirea, repectiv reumplerea conductei.
Cu toate acestea, desi RADET sustine ca este o problema de nici 24 de ore, locuitorii din cele 2 sectoare au probleme de cateva saptamani. Astfel, fie au avut nopti fara caldura si apa calda, fie apa care circula prin calorifere abia avea forta sa le dezghete.
Investitii istorice intr-un sector unde nu s-a investit in istorie
Directorul RADET da vina pe greaua mostenire, insa promite ca anul viitor vor fi demarate "reparatii si investitii istorice". Acest lucru nu este insa greu de realizat, avand in vedere ca, cel putin magistrala 3, are termenul de... mai mult
Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 11:30
Dupa zeci de ani in care a fost ignorat si lasat sa se degradeze, Cazinoul din Constanta a ajuns acum sa aiba doar geamuri sparte, acoperisul plin de gauri si incaperi pline de porumbei. Insa usor, usor lucrurile incep sa se schimbe, pentru ca bijuteria de la malul marii incepe sa fie reparata.
Acest lucru se intampla, dar nu datorita autoritatilor, ci prin donatii si cu ajutorul unei firme de constructii care lucreaza gratuit. Astfel, se incearca conservarea a ceea ce se mai poate salva din monument si a pieselor decorative din interior, informeaza TVR.
Organizatorii Festivalului Neversea au strans donatii pentru conservarea cladirii si impreuna cu firma respectiva vor incerca sa ofere o imbunatatire Cazinoului. Reprezentantii festivalului au strans peste 25.000 de euro.
"Lucrarile care incep astazi sunt menite sa il pastreze macar in aceste conditii o perioada de timp", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Constanta.
In ultimii zeci de ani, cladirea a fost mutata de la o institutie la alta, dar nimeni nu s-a ocupat de reparatii. Cazinoul a fost transferat de la autoritatile locale la Ministerul Dezvoltarii, iar apoi la Compania Nationala de Investitii.
Citeste si Operatiunea "Cazinoul Constanta": specialisti straini si romani incearca sa salveze monumentul de la ruina ...citeste mai departe despre "Cum se repara Cazinoul din Constanta: Organizatorii Neversea au strans donatii pentru materiale, iar firma lucreaza gratuit" pe Ziare.com mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 12:26