Microsoft va desfiinta pana la 18.000 de locuri de munca, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activitatilor si de integrare a operatiunilor de productie de telefoane preluate de la Nokia.
Programul de concedieri, care vizeaza circa 14% din personalul Microsoft, ar urma sa se incheie la sfarsitul lunii iunie a anului urmator, a anuntat compania, potrivit Bloomberg.
Microsoft estimeaza costurile restructurarii fortei de munca la 1,1-1,6 miliarde de dolari.
Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, incearca sa reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care ofera software si servicii online si pe platforme mobile.
Nadella, in functie din februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft, in prezent de 127.100.
"Microsoft trebuie sa fie un gigant IT mai ager in urmatorii ani pentru a atinge echilibrul de crestere si profitabilitate in privinta initiativelor pe segmentele de cloud si dispozitive mobile", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.
Microsoft a derulat in trecut restructurari de persoanl de mica amploare, printre care cateva sute de posturi la departamentul de publicitate si vanzari in 2012, precum si posturi de la marketing in acelasi an.
Compania a operat o singura data un program... mai mult
Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:50
Microsoft se pregateste sa-l numeasca CEO pe Satya Nadella, directorul diviziei de servicii enterprise si cloud, iar board-ul companiei discuta de asemenea inlocuirea lui Bill Gates din functia de presedinte, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
Chiar daca Gates se va retrage din pozitia de presedinte, cofondatorul Microsoft s-ar putea implica mai mult in operatiunile companiei, in special in zone care tin de dezvoltarea de produse, potrivit surselor citate de Bloomberg.
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat in luna august ca se va retrage in termen de 12 luni.
Nadella a devenit intre timp unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse sa preia functia de CEO, potrivit informatiilor aparute in presa.
Schimbarea conducerii are loc intr-un moment de cotitura in istoria Microsoft, compania traversand o perioada de tranzitie catre hardware si servicii online.
Microsoft a ramas in urma pe piata smartphone-urilor, tabletelor si in zona serviciilor online. Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft si a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro.
Actiunile Microsoft, inclusiv dividende, au crescut cu 74% in ultimii 10 ani, fata de o ascensiune de 93% a indicelui Standard & Poor's 500 al bursei de la New York.
Compania a avut doar doi directori generali in istorie - Bill Gates si Steve Ballmer
Nadella lucreaza la Microsoft din 1992 si a coordonat... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 11:43
Microsoft a anuntat vanzari record si profit in crestere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street datorita cererii pentru consola de jocuri Xbox si servicii cloud, insa compania nu a facut nicio precizare privind recrutarea unui nou CEO.
Veniturile Microsoft au urcat cu 14% in ultimele trei luni din 2013, al doilea trimestru fiscal, la 24,5 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a avansat cu aproape 3%, la 6,56 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Directorul general al companiei, Steve Ballmer, a anuntat in luna august a anului trecut ca se va retrage in termen de 12 luni.
O luna mai tarziu, Microsoft a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro (7 miliarde de dolari), un pariu urias pe sistemul de operare Windows Phone, care incearca sa se impuna ca cea de-a treia platforma majora in zona smartphone-urilor si tabletelor.
Cel mai mare producator de software din lume traverseaza un plan de reorganizare si finalizeaza totodata procedura de preluare a Nokia.
Microsoft a lansat inainte de perioada sarbatorilor de iarna consola de jocuri Xbox One, care s-a bucurat de cerere solida pe piata. De asemenea, compania a inregistrat vanzari in crestere de software si servicii cloud, precum Azure si Office 365.
Platformele traditionale Windows si Office continua sa fie afectate de declinul pietei PC-urilor, care a consemnat anul trecut cea mai abrupta... mai mult
Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 13:55
Microsoft urmeaza sa numeasca, curand, noul CEO, iar in piata se vehiculeaza informatii ca principalii candidati la aceasta pozitie sunt Alan Mulally, care ocupa pozitia CEO la Ford, si Satya Nadella, care conduce grupul Cloud and Enterprise al concernului american.
Multi sunt de parere ca Mulally ar fi o alegere foarte buna pentru companie, mai ales ca el a fost in spatele procesului de reorganizare al lui Steve Ballmer din vara trecuta.
La randul sau, Nadella a avansat rapid in cadrul Microsoft, de la divizia Office la cea Bing, ajungand la divizia cloud computing si platforme pentru dezvoltatorii de aplicatii.
Si totusi, Elop?
Totusi, Adam Charleson, vicepresedintele firmei DHR International, care recruteaza directori executivi penru marile corporatii, apreciaza ca Microsoft il va numi in aceasta pozitie pe Steven Elop, fostul CEO al Nokia, a declarat pentru BusinessInsider.
Desi Charlson nu este implicat in recrutarea unui CEO pentru Microsoft, el a fost implicat in recrutarea, acum cativa ani, a unui executiv pentru divizia de vanzari din America a Microsoft, a spus acesta.
Interesant este si faptul ca Microsoft la numit anterior pe Kevin Turner, care ocupa pozitia de Chief Operating Officer, sa-l inlocuiasca pe Ballmer, conform lui Charlson. "Stiu ca, in cazul Microsoft, Turner a fost numit sa-i urmeze lui Ballmer", a declarat acesta pentru BusinessInsider.
Iar Turner inca este considerat candidat la aceasta functie, "insa sunt intrebari daca... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 07:30
Microsoft a raportat venituri si profit in urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptandu-se la declinul pietei PC-urilor prin cresterea vanzarilor de console Xbox, software de business si servicii cloud.
Veniturile Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au urcat cu 15% in perioada anlizata raportat la intervalul corespunzator din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.
Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.
Veniturile si profitul au depasit estimarile analistilor, datorita cererii mai ridicate pentru suita de software Office si pentru servere si baze de date, transmite Bloomberg.
Reorganizarea Microsoft
Microsoft traverseaza o perioada de schimbare profunda. Compania cauta un nou CEO si desfasoara o reorganizare prin care vrea sa focuseze afacerile pe dispozitive si servicii si sa reduca dependenta de sistemul de operare Windows si de piata PC-urilor, aflata in declin odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor.
Dupa ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-si consolida pozitia pe piata smartphone-urilor, dominata de Samsung, Apple si Google.
Actiunile companiei au crescut cu pana la 7,4% in prelungirea sedintei... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 10:53
Seful Microsoft a anuntat oficial restructurarea companiei, detaliata angajatilor intr-un memo cu titlul "One Microsoft", care include o singura strategie pentru viitorul gigantului IT.
Steve Ballmer, CEO-ul care conduce compania de la retragerea lui Bill Gates, a oferit detalii despre restructurarea drastica din interiorul companiei, care are ca scop crearea unei singure strategii coerente pentru gigantul IT.
Chiar daca si-a pastrat suprematia in segmentul business, Microsoft pierde teren in fata Apple si Google pentru gadgeturile destinate cumparatorilor individuali, iar reorganizarea ar putea ajuta compania sa mearga mai repede inainte.
Citeste mai multe despre Microsoft a anuntat oficial reorganizarea companiei pe Hit.ro. mai mult
Vineri, 12 Iulie 2013, ora 11:44
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, pregateste reorganizarea grupului pentru reducerea numarului de divizii si concentrarea pe dispozitive, precum telefoane mobile si tablete, si servicii, au declarat surse apropiate situatiei.
Schimbarile vor da mai multe responsabilitati unor directori precum Satya Nadella, sefa diviziei de servere, Don Mattrick, conducatorul Xbox, Qi Lu, seful diviziei online si Tony Bates, presedintele Skype, transmite Bloomberg.
Directorul dezvoltarii corporatiste si de strategie, Andy Lees, va pleca probabil din companie in lunile urmatoare, au aratat sursele.
Ballmer incearca sa castige cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor, anuntand anul trecut o schimbare de strategie pentru concentrarea pe dispozitive IT si servicii pe Internet.
Planurile referitoare la reorganizarea conducerii nu sunt finalizate si ar putea suferi modificari, au precizat sursele.
Una dintre ideile luate in considerare este reducerea numarului diviziilor de la opt la patru. Grupul ar urma sa aiba o divizie pentru companii condusa de Nadella, una de hardware coordonata de Mattrick, una pentru aplicatii si servicii supravegheata de Lu si una pentru sisteme de operare condusa de Terry Myerson, seful Windows phone, si Julie Larson-Green, sefa Windows engineering. Bates va avea la randul sau un rol important in grup, a spus sursa.
Un purtator de cuvant al Microsoft, Peter Wootton, a refuzat sa comenteze. mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 10:00
Microsoft a semnat un acord de confidentialitate cu Yahoo, care premite gigantului IT sa analizeze afacerea Yahoo.
Microsoft se alatura astfel mai multor firme care urmaresc operatiunile Yahoo, cercetand terenul pentru posibilitatea incheierii unor contracte cu Yahoo, transmite Reuters.
Yahoo, care si-a demis in septembrie directorul, se afla in plin proces de "reorganizare strategica" in incercarea de a contracara efectele negative ale crizei. Compania a inregistrat o stagnare a profitului in 2011.
Companiile KKR si TPG au semnat, de asemenea, acorduri de confidentialitate cu Yahoo. Firmele urmaresc sa cumpere pachete minoritare de actiuni de pana la 20%, insa sunt deschise si la eventualitatea achizitionarii pachetului majoritar.
Silver Lake, a semnat, de asemenea, un acord de confidentialitate cu Yahoo, potrivit informatiilor de pe blogul AllThingsD.
Pe de alta parte, sunt si companii care au renuntat la contractele de confidentialitate intrucat exista restrictii care ii impiedica sa formeze consortii.
Reuters informa luna trecuta ca Microsoft, companie a carei cifra de afaceri se ridica la 57 miliarde de dolari, ar putea lua in considerare un parteneriat cu Yahoo.
Atat reprezentantii Yahoo si cei Microsoft au refuzat sa comenteze informatiile prezentate.
Ultima incercare a Microsoft de a cumpara Yahoo a fost in 2008, cand oferta giganticului IT se ridica la 47,5 miliarde dolari, sau 33 dolari pe actiune. Insa, in 2008 Yahoo a respins oferta.... mai mult
Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 08:01
Nokia si Microsoft au incheiat un parteneriat prin care producatorul finlandez de telefoane mobile urmeaza sa foloseasca Windows Phone, cele doua companii incercand sa ajunga din urma Google si Apple pe piata smartphone-urilor si tabletelor, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.Nokia a anuntat vineri ca va folosi Windows Phone ca platforma software pentru smartphone-urile produse, noul director general Stephen Elop incercand sa restructureze compania si sa recastige pozitia de lider global al industriei telefoanelor mobile.
Windows Phone este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de operare pentru telefoane mobile, insa nu se bucura inca de prea multa popularitate printre consumatori.
"Este un parteneriat nascut din frica celor doua companii ca vor fi marginalizate de Apple si Google, dar nu exista vreun glont de argint", comenteaza un analist al CCS Insight.
Nokia a pierdut abrupt cota de piata in ultimii ani pe segmentul smartphone in favoarea iPhone si telefoanelor cu sistem de operare Android dezvoltat de Google.
De altfel, Android a devenit cel mai folosit sistem de operare smartphone din lume in trimestrul al patrulea al anului trecut.
"Este o recunoastere sincera ca strategia Nokia in privinta platformei software a esuat si subliniaza cat de serioasa este problema companiei finlandeze. O astfel de alianta ar fi fost de neconceput acum 12 luni", a adaugat expertul citat.
Nokia a precizat ca anii 2011 si 2012 vor fi ani de tranzitie, perioada in care se va... mai mult
Vineri, 11 Februarie 2011, ora 11:15