Automobilele low-cost, in frunte cu Dacia, au cele mai scazute costuri de utilizare, potrivit unei cercetari publicate de presa franceza.
In fiecare luna, automobilistii consacra, in medie, 15% din bugetul lor masinii personale, arata un studiu citat de Le Figaro.
Studiul efectuat de l'Argus include costurile de utilizare pe kilometru a 1.500 de modele comercializate in Franta, iar Dacia s-a dovedit a fi cea mai rentabila marca.
Pe primul loc intre marcile ieftine de automobile s-a plasat Dacia Sandero. Costul pe kilometru a scazut in 2017 de la 0,53 de euro/kilometru la 0,47 de euro pe kilometru.
Modelele Suzuki Celerio si Dacia Logan se afla de asemenea pe primele locuri ale clasamentului. Unul dintre motive este si nivelul scazut al costurilor creditelor pentru achizitionarea de vehicule. In plus, aceste masini consuma putin, iar preturile la pompa au ramas relativ scazute in 2016.
La polul opus se afla automobilul BMW Serie 5 Gran Turismo, cu cele mai scumpe costuri de utilizare. Pentru 15.000 de kilometri parcursi, acest model costa 5,02 euro/kilometru in primul an de utilizare. Acest fapt se explica prin costul ridicat de achizitie la categoria sa si consumul mare de carburant al motorului, combinate cu costul scazut de revanzare.
O alta concluzie a studiului este ca vehiculele cu motorizare pe benzina revin in preferintele cumparatorilor, in detrimentul celor diesel. Vehiculele diesel au reprezentat 52,1% din totalul vanzarilor auto franceze din... mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 14:02
Rentabilitatea angajatilor din Romania a crescut, in 2014, cu 4% fata de 2013, si este cu 16% mai mare fata de media europeana
In cazul tarii noastre, indicatorul are valoarea de 1,3.
El este exprimat prin numarul de unitati monetare (euro, dolar sau leu) generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara investita in remuneratia sa, se arata in raportul PwC Romania, remis Ziare.com.
"In conditiile in care veniturile companiilor din Romania nu au crescut semnificativ anul trecut, iar costurile salariale au ramas relativ constante, cresterea usoara fata de anul precedent a fost data de eficientizarea costurilor indirecte ale companiilor, desi s-au remarcat si o serie de investitii de anvergura in sisteme informatice moderne, care au dus la o imbunatatire a productivitatii", a precizat Horatiu Cocheci, Senior Manager, liderul echipei de servicii de consultanta in resurse umane, PwC Romania.
Privita in context european, rentabilitatea capitalului uman din Romania este ...citeste mai departe despre "Cu cat a crescut rentabilitatea angajatilor romani in 2014" pe Ziare.com mai mult
Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 18:59
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a plafonat la 8,5% rata de rentabilitate a distribuitorilor de electricitate, de la nivelul anterior de 10%, dar o poate creste cu 0,5 puncte procentuale daca firmele de profil investesc in contorizarea inteligenta a consumului.
"Modificarea va fi aplicata tuturor distribuitorilor de energie, lucram la ea din luna mai. Noile reglementari se vor aplica din acest an pe o perioada de cinci ani. Companiile care vor investi in (contoare inteligente - n.r.) vor putea primi in plus 0,5 puncte procentuale", a declarat pentru Mediafax presedintele ANRE, Niculae Havrilet.
Romania are obligatia, asumata fata de Comisia Europeana, sa introduca sistemul contorizarii inteligente in sectorul distributiei si furnizarii de energie pana in 2020.
Investitiile in retelele de distributie si cresterea calitatii serviciului, motivatiile principale pentru modificarea metodologiei
Potrivit ANRE, modificarea metodologiei a fost determinata, in principal, de necesitatea efectuarii investitiilor pentru asigurarea fiabilitatii retelelor de distributie a energiei electrice si cresterii calitatii serviciului in conditii de eficienta energetica.
Tarifele de distributie se aplica tuturor utilizatorilor racordati la reteaua electrica de distributie a operatorului de distributie, in concordanta cu nivelul de tensiune la care este extrasa energia electrica.
"Metodologia aprobata astazi stabileste modul de determinare a... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 17:10
Pentru a-ti deschide o afacere profitabila in agricultura este necesara o investitie minima de 5.000 de euro, insa costul infiintarii unei ferme cu solar poate ajunge si la 100.000 de euro.
In consecinta, pentru a nu pierde investitia, trebuie sa te orientezi pe anumite produse, atent alese, pentru ca sa reusesti sa obtii un profit in cel mai scurt timp.
"Cele mai profitabile sunt cele cautate pe piata, acesta este criteriul dupa care trebuie sa ne ghidam. Rapita, floarea-soarelui, porumbul si graul, acestea sunt in acest moment (cele mai profitabile - n. red.), insa este posibil ca anul viitor sa nu mai mearga, deci nu poti garanta nimic. Nu e nimic batut in cuie.
Nu exista culturi pe care te poti baza 100%, cererea pe piata este foarte fluctuanta, de la un produs la altul, de la o specie la alta, e greu sa te pronunti. Insa e bine sa iti faci un plan pe termen mediu, de care sa te tii indiferent de situatie", a precizat seful Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania-LAPAR, Laurentiu Baciu.
Citeste mai multe despre Cum pot deveni rentabili micii fermieri - Care sunt cele mai avantajoase investitii pe Ziare.com. mai mult
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 10:17
Rentabilitate angajatilor din Romania a scazut cu 12% in 2010, potrivit unui studiu realizat de compania de audit si cosultanta PwC Saratoga Romania.
Astfel, rentabilitatea capitalului uman din tara noastra a coborat de la 1,53 la 1,34 si se apropie de media din Europa Centrala si de Est (1,36). S-a mentinut insa un avantaj semnificativ in comparatie cu Europa de Vest (1,17).
Tehnic, indicele 1,34 reprezinta venitul brut generat de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara platita de angajator sub forma de salariu.
Cauzele scaderii productivitatii sunt contextul economic, forta de munca mai scumpa si anularea practicilor de munca neplatita sau a angajarilor cu norma redusa.
Costurile cu forta de munca au crescut cu 10% in ultimul an, reprezentand 10,13% din costul total al unei companii. Totusi, costurile din Romania se mentin in continuare scazute in comparatie cu cele din Europa de Vest.
Scaderea rentabilitatii, motiv de ingrijorare
"Acesta este un semn de ingrijorare cu privire la competitivitatea Romaniei, iar companiile locale ar trebui sa se concentreze pe imbunatatirea rezultatelor financiare si a productivitatii muncii, pentru a mentine atractivitatea Romaniei ca destinatie de investitii in Europa Centrala si de Est", a declarat Peter de Ruiter, Partener, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.
Rata de recrutare s-a dublat in 2010 fata de 2009, ceea ce inseamna ca firmele romanesti isi refac efectivele dupa perioada... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 15:12
Companiile de petrol si gaze au inregistrat cea mai mare rentabilitate din sectoarele economice in 2010, iar o performanta ridicata s-a mai regasit la firmele din industria auto si cele exportatoare, in timp ce rentabilitatea medie a companiilor de stat a fost negativa, potrivit Mediafax."Pe primul loc se situeaza firmele implicate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, in conditiile in care au inregistrat cea mai ridicata rentabilitate a capitalurilor (10 %, decembrie 2010), au alocat sume semnificative pentru investitii - fluxurile de numerar au totalizat, in luna decembrie 2010, 6,9 miliarde lei (cu mentiunea ca, la nivelul companiilor private, valoarea a fost de 5,8 miliarde lei), efectul de parghie este scazut (0,3) si nu au generat credite neperformante. Pe locul secund se plaseaza firmele implicate in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, care au inregistrat, de asemenea, rezultate remarcabile: o rentabilitate a capitalurilor peste medie (7%, decembrie 2010), o rata redusa a creditelor neperformante (1,1%, fata de 13,4% la nivelul economiei, iunie 2011) si un grad scazut de indatorare (efectul de parghie este 1,42 in luna decembrie 2010)", se arata in raportul asupra stabilitatii financiare, editia 2011, elaborat de Banca Nationala a Romaniei.La randul lor, firmele de comert exterior (prin definitie incadrate in categoria sectoarelor tradables) au consemnat performante financiare superioare mediei pe economie.... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 19:19
Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor intra in supraveghere speciala daca rata de rentabilitate a fondului pe care il gestioneaza se situeaza, pentru doua trimestre consecutive, sub cea minima calculata la nivelul pietei, conform unui proiect de norma al CSSPP."In cazul in care rata de rentabilitate a unui fond de pensii administrat privat (Pilonul II) este mai mica decat rata de rentabilitate minima a tuturor fondurilor de pensii administrate privat pentru patru trimestre consecutive, comisia retrage autorizatia de administrare a administratorului respectiv si aplica procedura privind administrarea speciala", se arata intr-un proiect de norma al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), precizeaza Mediafax.
Potrivit proiectului de norma privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat, administratorul si depozitarul vor calcula si raporta CSSPP rata de rentabilitate a fondului de pensii administrat privat, dupa 24 de luni de la data primei raportari a valorii unitare a activului net.
"Administratorul si depozitarul calculeaza si raporteaza trimestrial CSSPP rata de rentabilitate a fondului de pensii administrat privat, in ultima zi lucratoare a fiecarui trimestru calendaristic, pentru perioada ultimelor 24 de luni anterioare datei efectuarii calculului", se mentioneaza in proiectul de norma.
De asemenea, administratorul si depozitarul vor calcula si raporta autoritatii de... mai mult
Vineri, 26 Martie 2010, ora 09:31
Hotelurile de trei stele din Bucuresti au inregistrat anul trecut un grad mediu de ocupare de 37,3%, sub pragul de rentabilitate, estimat la 40% in industrie, potrivit unui studiu al companiei de consultanta hoteliera Fivestar Hospitality."Gradul mediu de ocupare al hotelurilor de trei stele din Bucuresti a scazut anul trecut fata de 2008 la 37,3%, de la 59,2%, in timp ce tariful mediu s-a diminuat la 213 lei pe camera pe noapte, de la 240 de lei", se arata in studiul Bucharest Bench Marketing Report realizat de Fivestar Hospitality potrivit datelor mai multor zeci de hoteluri din Bucuresti, care cumuleaza 3.200 de camere.
Potrivit aceluiasi studiu, in cazul hotelurilor de patru stele din Capitala, gradul mediu de ocupare a scazut de la 54,5% in 2008 la 41,5% anul trecut, iar tariful mediu a coborat de la 314 lei la 271 lei.
Din peste 10.000 de camere de hotel in Bucuresti, 5.210 sunt clasificate la patru stele, iar 2.920 la trei stele.
"Pragul de rentabilitate al unui hotel este in jurul unui grad de ocupare de aproximativ 40%", a declarat agentiei MEDIAFAX Sorin Ionescu, consultant in cadrul Fivestar Hospitality.
Acesta explica scaderea tarifelor si a gradului de ocupare atat prin reducerea numarului de turisti, cauzata de criza economica, cat si prin faptul ca in 2008 numarul de camere de hotel din Bucuresti a crescut cu 47%.
"In 2008 au aparut pe piata din Bucuresti mai multe hoteluri, care au cumulat 3.450 de camere. Printre acestea se numara Radisson, Rin Grand si... mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 15:12
Constructorul auto american Chrysler si-a propus sa inregistreze castig operational anul viitor si sa redevina profitabil din 2011, a spus directorul financiar Richard Palmer, in prezentarea strategiei pe cinci ani a grupului, care este controlat in prezent de Fiat, relateaza AFP, citat de NewsIn.Directorul financiar nu a fixat un obiectiv de rezultat net pentru 2011, dar a precizat ca grupul si-a programat obtinerea unui profit net de 3 miliarde dolari pana in 2014.
El a adaugat ca listarea la bursa a Chrysler inainte de 2011 este putin probabila.
Palmer a mai spus ca grupul are ca tinta rambursarea in totalitate a ajutoarelor de stat pana in 2014, cu o accelerare a platilor din 2011.
"Noul Chrysler incepe de azi. De acum inainte trebuie sa ne indeplinim angajamentele. Chrysler nu mai are scuze", a declarat directorul general al Fiat si Chrysler, Sergio Marchionne.
Fiat a cumparat in iunie 20% din actiunile Chrysler si a preluat controlul operational. mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 11:31