Planul Renault de reducere a costurilor cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani anuntat vineri prevede "suspendarea proiectelor de crestere capacitara" planificate in Romania si Maroc, recalificari si plecari voluntare pentru 4.600 de angajati in Franta, precum si reducerea a 10.000 de posturi in restul lumii.
"Asa cum a fost anuntat odata cu rezultatele anuale, Groupe Renault prezinta astazi planul sau de transformare, care are ca scop realizarea unor economii de peste 2 miliarde de euro, pe parcursul a trei ani si punerea bazelor unui nou model de competitivitate.
Dificultatile cu care se confrunta grupul, criza majora prin care trece industria auto si urgenta tranzitiei ecologice sunt imperative care determina compania sa accelereze aceasta transformare.
Acest proiect de plan va consolida capacitatea de adaptare a grupului, prin concentrarea pe generarea de flux de numerar, pastrand in acelasi timp clientul in centrul prioritatilor sale. Se bazeaza pe o abordare mai eficienta a activitatilor operationale si pe gestionarea riguroasa a resurselor.
Dincolo de acest aspect, proiectul de plan urmareste sa puna bazele dezvoltarii pe termen lung a Groupe Renault. In Franta, grupul va fi organizat in jurul unor zone comerciale strategice, de viitor: vehicule electrice, LCV, economie circulara si inovatie cu valoare adaugata ridicata", a anuntat vineri Grupul Renault.
Aceste centre regionale majore de excelenta, situate in Franta, urmeaza sa se afle in... mai mult
Vineri, 29 Mai 2020, ora 10:25
Renault va construi o fabrica in Algeria, unde va produce automobile destinate pietelor din Africa, a declarat, marti, pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al grupului Raluca Barb.
Unitatea va fi amplasata la Oran, al doilea mare oras algerian, situat in nord-vestul tarii, pe tarmul Marii Mediterane.
Compania va incheia un acord cu guvernul algerian in urmatoarele zile, odata cu o vizita oficiala a presedintelui francez Francois Hollande.
Fabrica va avea o capacitate de productie de pana la 75.000 de automobile pe an, fiind dedicata modelelor din acelasi segment ca Renault Symbol, bazat pe Clio.
Renault se pozitioneaza pentru crestere pe pietele emergente, unde promoveaza autoturisme mai ieftine, precum Dacia Logan, in incercarea de a compensa pentru declinul abrupt remarcat in ultimii ani in Europa.
Tot in Africa, Renault si partenerul de alianta Nissan (Japonia) au investit masiv la fabrica de la Tanger, Maroc. mai mult
Marti, 18 Decembrie 2012, ora 12:04
Dacia este "marca de cucerire" prin care Renault intra pe pietele emergente si pregateste lansarea autovehiculelor cu pret mai ridicat din gama grupului, a declarat, joi, seful producatorului auto francez, Carlos Ghosn, la deschiderea unei uzine in Maroc, care va produce masini low-cost.
Grupul Renault comercializeaza autovehicule low-cost sub brandul Dacia in Europa si sub marca proprie in alte regiuni ale lumii, potrivit portalului Europe1.
Ghosn a respins existenta unei competitii intre Renault si Dacia.
Dacia "este o marca de cucerire care ne permite sa intram in tarile emergente si sa pregatim venirea marcii Renault, intrucat permite persoanelor care nu au foarte multi bani sa cumpere un autovehicul Dacia, dupa care sa migreze catre Renault", a spus el.
Renault a inaugurat, joi, o fabrica in Maroc care va produce monovolumul Dacia Lodgy si un mic vehicul utilitar. Potrivit AFP, productia fabricii va fi completata cu un al treilea autovehicul, tinut inca secret. Capacitatea va ajunge la 400.000 de unitati pe an, dupa extinderea capacitatilor, situate la 150.000-170.000 de autovehicule, cu o a doua linie de productie.
"Fabrica din Pitesti functioneaza la capacitate maxima astazi. Am analizat o dublare a productiei, dar nu a fost posibil. Capacitatea suplimentara pentru productia Lodgy a fost localizata in Tanger".
"Capacitatea fabricii din Tanger va creste pentru a ajunge la nivelul celei din Pitesti (de circa 350.000 de unitati). Nu avem idei... mai mult
Joi, 09 Februarie 2012, ora 21:55
Renault a deschis o fabrica uriasa pentru productia de masini "low cost" in Maroc, care va ajunge la 400.000 de unitati pe an in 2013, si va avea in prima faza ca principala piata de export Europa, iar sindicalistii francezi acuza "Loganizarea" unor modele care vor reduce cota de piata a Renault.
Uzina Dacia din Romania livreaza automobile pe 47 de piete din Europa si regiunea Mediteranei, in timp ce fabrica din Tanger ar fi trebuit sa aprovizioneze regiunea Africii, dar si alte zone mai indepartate, potrivit AFP.
Deschiderea fabricii din Maroc nu se face in detrimentul Frantei, a afirmat directorul general al Renault, Carlos Ghosn, in timpul ceremoniei, la care a participat si regele Marocului, Mohammed al VI-lea.
Fabrica din Maroc a atras critici puternice in Franta
Fabrica din Tanger a atras critici puternice in Franta din cauza declinului constant al productiei grupului in tara de origine. Capacitatea fabricii se va situa in prima faza la 150.000-170.000 de unitati, cu o singura linie de productie, si circa 6.000 de angajati. Cutiile de viteze si motoarele, precum si alte componente, vor fi importate din Franta, Spania si Romania.
"Nu este ceva facut pe seama Frantei si din contra va da de lucru in Franta centrelor de inginerie, fabricilor de motoare si furnizorilor. In acelasi timp alocam in Franta productie cu valoare adaugata mai ridicata, precum masini electrice sau baterii", a spus el.
Productia uzinei din Maroc face parte din categoria... mai mult
Joi, 09 Februarie 2012, ora 20:40
Strategia Renault pentru Romania e sa ramana aici, sa-si consolideze pozitia si sa-si foloseasca eficient capacitatile de productie, afirma Carlos Tavares, directorul de operatiuni al grupului Renault.
Acesta a precizat ca nu numai ca nu se pune problema ca francezii sa plece, dar Romania e un exemplu de urmat pentru celelalte uzine ale grupului, iar locul ei in strategia grupului va ramane foarte important, scrie Businessmagazin.ro
"Am avut placerea ca in aceasta dimineata sa felicit echipa de la Dacia pentru excelenta muncii sale", a declarat Carlos Tavarez.
Acesta si-a manifestat aprecierea vizavi de munca angajatilor romani si calitatea produselor fabricate aici, felicitand angajatii pentru faptul ca Dacia e cea mai vanduta marca din Romania, cu 35% din piata, iar Renault e pe pozitia a treia.
Mutarea unei parti din productia modelului Sandero in Maroc a nascut nelinisti in Romania, privind o eventuala plecare Renault din Romania, dupa exemplul Nokia.
Carlos Taveres, a exclus ideea ca Renault ar putea parasi Romania, afirmand ca strategia Renault este de a-si consolida pozitia aici.
In plus, Taveres a precizat ca Renault Romania este un exemplu de performanta pentru restul uzinelor grupului, iar compania va continua sa foloseasca eficient capacitatea industriala de pe piata locala, ritmul de productie vizat fiind de 300.000 de unitati pe an. mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 15:43
Constructorul francez de automobile Renault intentioneaza ca din 2013 sa produca circa 170.000 de vehicule Dacia la noua fabrica din Tanger, Maroc, a declarat vineri Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry al grupului, pentru vehicule low cost.
"Speram ca anul viitor sa ajungem la capacitate maxima", a spus Deboeuf la o intalnire cu presa.
Fabrica din Tanger, care urmeaza sa fie inaugurata la jumatate lui februarie, va fi dotata in prima etapa cu o linie de asamblare cu o capacitate de 170.000 de automobile pe an, capacitate care urmeaza sa fie dublata in timp.
Vehiculele low cost ale grupului Renault sunt vandute sub marca Dacia in Europa si alte tari din regiunea mediteraneana si sub marca Renault in restul lumii.
In prezent, aceste vehicule sunt fabricate la uzina Dacia din Pitesti, dar si in alte uzine, precum cele din Rusia si Brazilia.
La Tanger va fi produs un monovolum, Lodgy, care va fi comercializat in Franta din primavara, un vehicul utilitar, precum si un al treilea model.
Fabrica din Maroc va avea initial 2.600 de angajati, numarul acestora urmand sa ajunga la 6.000 in 2015, potrivit Renault. mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 20:35