Relatiile bilaterale dintre Romania si Franta au o istorie indelungata, care dateaza de mai bine de 130 de ani, iar vizita lui Francois Hollande, presedintele Hexagonului, in tara noastra este un bun prilej pentru a trece in revista evolutia din ultima vreme a investitiilor si a schimburilor comerciale dintre cele doua state.
Oficialul francez a transmis, marti, ca in Romania exista o cultura in ceea ce priveste matematica, fizica, iar aceasta traditie permite incheierea de parteneriate in domenii precum securitatea cibernetica, cercetare si inginerie regenerabila.
In plus, Hollande va inaugura fabrica Airbus de la Ghimbav, din judetul Brasov.
"Franta este cel de-al treilea furnizor al Romaniei, dar si al treilea client al Romaniei. Schimburile noastre sunt foarte complementare in lantul de valori si in crestere continua. Camera de Comert din Romania sarbatoreste a XX-a aniversare. Circa 450 de companii franceze s-au instalat aici. Majoritatea intreprinderilor cotate la bursa ...citeste mai departe despre "Hollande a venit in Romania: Ce exportam si ce importam din Franta" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Septembrie 2016, ora 15:52
Romania a inregistrat in prima jumatate a acestui an un deficit comercial de 378 milioane euro in relatia cu Rusia, de aproape patru ori mai mic decat in perioada similara din 2008, ca urmare a scaderii masive a importurilor de bunuri rusesti, potrivit datelor publicate luni de Eurostat si preluate de NewsIn. In primul semestru din 2008, deficitul balantei comerciale cu Rusia se cifra la aproape 1,46 miliarde euro.
Romania a exportat in primele sase luni produse in valoare de 211 milioane euro catre piata rusa fata de 302 milioane euro in prima jumatate din 2008 si a importat bunuri de 590 milioane euro, fata de 1,76 miliarde euro in intervalul similar din 2008.
Pe ansamblul blocului comunitar, deficitul comercial s-a injumatatit, la 20,6 miliarde euro, a mai anuntat biroul european de statistica.
Cel mai mare exportator dintre statele UE catre piata rusa era Germania, cu bunuri livrate in Rusia de 9,6 miliarde euro in primul semestru, urmat de Italia, cu 3,1 miliarde euro, si Franta, cu 2,3 miliarde euro.
Germania a fost, de altfel, si cel mai mare importator, cu 10,4 miliarde euro, urmata de Olanda, 6,2 miliarde euro, si Italia, 5,9 miliarde euro.
Peste 40% din exporturile UE catre Rusia in prima jumatate din 2009 au constat in masini si echipamente, iar un sfert au fost bunuri prelucrate, in timp ce energia a cantarit aproape trei sferturi din totalul importurilor.
Datele au fost publicate de Eurostat in avanpremiera summit-ului UE-Rusia, ce va avea loc pe 18... mai mult
Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 13:41