Posta Romana a inceput distribuirea pensiilor si a transmis ca face demersuri pentru a finaliza achitarea intr-un interval cat mai scurt, pentru a veni, astfel, in sprijinul beneficiarilor, in aceasta perioada dificila.
In plus, compania a stabilit o procedura de lucru speciala pentru gestionarea situatiei particulare de la Suceava, unde orasul resedinta de judet si opt comune sunt in carantina.
Posta Romana precizeaza, intr-un comunicat, ca se adapteaza la evolutia situatiei cautand, in permanenta, masuri pentru a-si continua activitatea si a-si respecta angajamentul fata de toti pensionarii, de a distribui in continuare toate pensiile direct in usa acestora, indiferent de coltul tarii in care traiesc si de situatiile speciale cu care ne confruntam.
"Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor intr-un timp cat mai scurt, indiferent de situatia in care ne aflam. Calendarul normal de distribuire a prestatiilor sociale, a pensiilor, este 1-15 aprilie.
Noi, impreuna cu colegii mei, toti postasii din tara, care sunt de fapt eroii acestei situatii, vom incerca sa facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cat mai repede fata de calendarul normal.
Facem absolut tot ce ne sta in putere ca banii sa ajunga la toti pensionarii, astfel incat toata lumea sa aiba bani in casa inainte de sarbatorile pascale", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane.
Astfel, salariatii Postei Romane vor lucra la capacitate maxima pentru... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 14:21
Niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Postei Romane, a anuntat directorul general al companiei de stat, Ion Smeeianu, care a precizat ca privatizarea Postei se amana din nou.
Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei Romane au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
Initial, ofertele pentru preluarea pachetului majoritar la Posta Romana ar fi trebuit depuse pana la 11 aprilie. Guvernul a prelungit termenul cu o luna si jumatate, ca urmare a solicitarilor transmise de potentialii investitori, care cer acum o noua amanare.
Concedieri masive in perioada urmatoare
Directorul general al Postei Romane a mentionat ca in ultimul an au fost disponibilizati peste 2.000 de salariati si ca vor continua reducerile de personal si anul acesta, pentru a redresa compania.
De asemenea, peste 400 de persoane au semnat, recent, contracte aditionale la contractele de munca prin care sunt de acord sa fie redus timpul de munca.
"Normarea, facuta pe baza unor date statistice, a aratat ca 4.458 de salariati trebuie disponibilizati. Din acestia, daca cifra va ramane valabila dupa verificarea din teren, raman in jur de 4.000 de salariati, dupa scaderea celor peste 400 care au semnat reducerea. Azi (marti - n.red) e ultima zi pe teren si maine reincep discutiile cu sindicatele", a... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 12:13
Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.
"Scaderea volumului de prestatii postale la nivel national si international determina reducerea necesarului de forta de munca. Cea mai recenta normare efectuata in cadrul Postei Romane, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea si actualizarea datelor de trafic si a volumului de prestatii postale si a indicat o serie de diferente semnificative fata de volumul de munca estimat acum patru ani", se arata intr-un comunicat al Postei.
Conducerea Postei Romane, de comun acord cu salariatii, cauta solutii "pentru a pastra echilibrul intre drepturile salariale si volumul real de activitate", potrivit sursei citate.
"Conducerea Postei Romane a incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, in septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normarii efectuate in anul 2011", se mentioneaza in comunicat.
Astfel, in octombrie 2012 conducerea Postei Romane si sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie si octombrie 2012, in vederea estimarii necesarului de personal de exploatare postala precum si pentru gradarea agentiilor postale.
"In cadrul normarii realizate, fata de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o... mai mult
Luni, 15 Aprilie 2013, ora 16:16
Privatizarea Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR) trebuie sa aiba loc cu un operator postal cu experienta din Europa, pentru ca nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente in laborator, a declarat, joi, la protestul postasilor organizat in Bucuresti, Cristian Iancu, secretar general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii.
"Interesul pentru privatizare este una si trebuie sa fie departajat cumva de protestele noastre. Am spus ca, daca se va intampla ca Posta Romana sa fie privatizata, acest lucru sa se intample cu un operator postal din Europa cu experienta. Nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente de laborator. Din datele pe care le detin, nici cu operatorul postal din Ungaria, nici cu cel din Belgia nu mai exista contacte din partea autoritatilor pe tema preluarii Postei Romane", a afirmat Iancu.
Intrebat care este punctul de vedere al sindicatului in legatura cu disponibilizarile si desfiintarea unor puncte de lucru detinute de Posta Romana in teritoriu, oficialul FSPT a precizat ca initiativele sunt demarate sub masca unei asa-zise reorganizari, ce va afecta sute de angajati.
"Pozitia sindicatului lucratorilor postali din Romania este destul de clara in ciuda acuzatiilor nefondate aduse de catre conducerea Companiei Nationale Posta Romana. Practic, ni s-a pus in fata un acord in care se prevedeau concedieri, reduceri de venituri, renuntarea la tichetele de masa, lucruri cu care, evident, nu suntem de acord.... mai mult
Joi, 28 Februarie 2013, ora 12:05
Posta Romana nu va efectua disponibilizari colective in acest an, a declarat directorul companiei, Ion Smeeianu.
"In acest moment, nu se intentioneaza a fi facute disponbilizari colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012 , in afara de cele naturale (demisii,
pensionari etc.)", a declarat in cadrul unui comunicat de presa oficialul Postei Romane.
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a facut marti o declaratie similara, spunand ca Executivul nu a luat nicio decizie referitoare la diminuarea salariilor angajatilor de la Compania Nationala Posta Romana sau la disponibilizari de personal.
Totusi, ministrul a spus ca privatizarea Postei Romane, asa cum a fost discutata cu FMI, se poate face doar in conditiile in care compania este eficienta.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.
Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.
La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane. mai mult
Miercuri, 29 August 2012, ora 13:34
Posta Romana estimeaza ca va obtine in acest an un profit brut de 2 milioane lei, fata de o pierdere de 182,9 milioane lei in 2011, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2012, aprobat de Guvern si publicat miercuri in Monitorul Oficial.
Veniturile totale ale Postei Romane sunt estimate la 1,314 miliarde lei in 2012, im scadere fata de 1,314 miliarde lei in 2011, din care 1,28 milioane lei venituri din exploatare, potrivit NewsIn.
Totodata, cheltuielile totale se cifreaza la 1,312 miliarde lei, fata de 1,498 miliarde lei anul trecut.
Cheltuielile cu personalul sunt estimate la 873,676 lei.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, numarul progrozat de personal la finele anului 2012 este de 31.506, in scadere cu 618 persoane fata de 2011, iar castigul mediu lunar pe salariat de ridica la 1.653 lei/persoana, in crestere cu 1,4 lei.
Guvernul a aprobat saptamana trecuta strategia de privatizare a Postei Romane, a anuntat ministrul de Finante Florin Georgescu, precizand ca "este prevazuta privatizarea in propor?ie de minim 20%".
In privinta sumelor pe care statul roman ar putea sa le incaseze in urma acestei privatizari, Georgescu a explicat ca "trebuie facute evaluarile de catre consultantul de specialitate ?i, in cateva saptamani, vor fi facute ?i asemenea evaluari".
Posta Romana a obtinut in primul trimestru un profit net de 15,3 milioane lei, fata de o pierdere de 14,8 milioane lei in perioada similara din 2011, pe fondul reducerii... mai mult
Miercuri, 01 August 2012, ora 18:57
Posta Romana va concedia cel putin 600 de angajati pana la sfarsitul lunii martie si va reduce in continuare numarul oficiilor postale, cu peste 135 unitati, conform intelegerii dintre Guvern si Fondul Monetar International (FMI) dupa ultimele negocieri din acest an.
Reducerea numarului de oficii postale va fi efectuata tot in perioada imediat urmatoare, pana la sfarsitul lunii aprilie, releva scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.
In urma acestei reduceri, numatul total al oficiilor postale va scadea de la 5.835 la sub 5.700 unitati. Pe parcursul anului trecut, numarul oficiilor postale a scazut de la 7.100 la 5.835 unitati.
Guvernul si FMI au convenit totodata ca termenul in care autoritatile trebuie sa gaseasca un investitor strategic dispus sa preia cel putin 20% din actiuni la Posta Romana, in urma unei majorari a capitalului social, sa fie prelungit cu doua luni, pana la sfarsitul lunii iunie.
In negocierile de la sfarsitul anului trecut, FMI a impus Guvernului sa inceapa procedurile de concediere colectiva a angajatilor din companie, fara ca la acea data sa fie stabilit numarul salariatilor care vor fi concediati.
Cu pierderi de 29 milioane euro in 2010, Compania Nationala Posta Romana este controlata in prezent de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, si de Fondul Proprietatea, cu 25%.
Un document guvernamental prezentat de MEDIAFAX in toamna anului trecut releva intentia statului de a-si reduce participatia la Posta... mai mult
Duminica, 12 Februarie 2012, ora 13:20
Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie."Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana, la solicitarea agentiei NewsIn.
De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.
In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de pensii facultative... mai mult
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:08