Alcatel-Lucent vrea sa concedieze 10.000 de angajati, reprezentand 14% din numarul total, pentru a reduce costurile si a reveni pe profit, au declarat surse apropiate situatiei.
Compania franceza, care produce echipamente pentru retele de telecomunicatii, avea 72.000 de angajati la finele anului trecut, scrie Bloomberg.
Directorul general al Alcatel-Lucent, Michel Combes, va discuta marti concedierile cu reprezentanti ai sindicatelor, au adaugat sursele citate.
Grupul a mai efectuat disponibilizari semnificative in ultimii ani, a restructurat operatiunile si a vandut mai multe active, insa nu a revenit pe profit in pofida acestor masuri.
Producatorii europeni de echipamente de telecomunicatii, precum Alcatel-Lucent, NSN (parte a grupului Nokia) si Ericsson, sunt afectati de scaderea preturilor echipamentelor, reducerea investitiilor efectuate de operatorii de telecomunicatii in Europa si concurenta cu producatori chinezi precum Huawei.
Nokia ar putea prelua Alcatel-Lucent pentru a-si consolida pozitia pe piata echipamentelor telecom
Scaderea cheltuielilor ar putea atrage un investitor interesat sa preia compania franceza. Surse apropiate discutiilor au declarat in luna septembrie ca grupul finlandez Nokia analizeaza oportunitatea preluarii Alcatel-Lucent.
Nokia a convenit vanzarea diviziei producatoare de telefoane mobile catre Microsoft, urmand sa devina o companie focusata pe echipamente de telecomunicatii si sisteme de navigatie.
Actiunile... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:16
Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere.
Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.
Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.
Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.
"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.
Urmatoarea provocare Microsoft: Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat reuseste compania sa recupereze pe piata tabletelor
Cheltuielile operationale pentru urmatorul... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:13