Incendiile distrug clădiri. Incendiile înregistrează pagube materiale uriașe, pentru care oamenii muncesc ani întregi. Din cauza incendiilor produse în clădirile care aparțin unor companii sau ale unor instituții, oamenii își pierd viața, sunt vătămați sau, dacă nu sunt afectați în mod direct, se întâmplă în mod indirect. Unii își pierd locul de muncă sau investițiile în afaceri care să le asigure traiul.
Când incendiile sunt produse în locuințe, așa cum s-a întâmplat în 2021, când focul a cuprins peste 6000 de case (apartamente sau imobile) aparținând unor familii, este și mai grav. Pentru că oamenii își pierd poate agoniseala unei vieți.
De multe ori, incendiile pârjolesc tot ce este în jur. Distrug locuințe. Locuințele construite într-o viață. Unde oamenii își clădesc fericirea. În care își cresc copiii.
În 2021, au fost înregistrate pe teritoriul țării noastre, mai mult de 30.000 de incendii, potrivit raportărilor instituțiilor abilitate.
Incendiile produse în locuințe cresc de la an la an. În 2021 au fost înregistrate peste 6500, comparativ cu perioada anilor 2014-2020.
Care au fost cauzele generatoare de incendii la locuințe în 2021?
Din nefericire, cauza celor mai multe incendii produse în 2021 au fost burlanele de fum defecte sau care nu au fost curățate. Instalațiile electrice defecte sau improvizate au reprezentat următoarea cauză a incendiilor.
Cum facem să prevenim... mai mult
Vineri, 01 Iulie 2022, ora 18:21
Sefii marilor companii energetice din Franta au cerut duminica populatiei si intreprinderilor sa limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregati pentru o criza energetica care se profileaza, transmite Reuters.
"Trebuie sa lucram impreuna pentru a ne reduce consumul si a recastiga spatiu de manevra", au declarat directorii generali ai Engie, EDF si Total, intr-o scrisoare deschisa publicata in ziarul saptamanal Journal du Dimanche.
Scrisoarea semnata de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF si Patrick Pouyanne de la TotalEnergies mentioneaza scaderi puternice ale livrarilor de gaze din Rusia, precum si generarea limitata de electricitate din cauza problemelor de intretinere.
Franta intentioneaza sa-si umple depozitele de gaze pana la inceputul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.
Centrele de stocare a gazelor din tara sunt in prezent pline in proportie de 59%. Invadarea Ucrainei de catre Rusia a adus in atentie dependenta Europei de gazele rusesti, determinand o lupta pentru surse alternative de energie.
Presa franceza a relatat in martie ca guvernul a purtat discutii cu TotalEnergies cu privire la cresterea capacitatii de a primi GNL, dupa ce Statele Unite au declarat ca sunt pregatite sa mareasca livrarile catre Europa.
"Daca vom actiona inca din vara, vom putea fi mai bine pregatiti la inceputul iernii viitoare, in special pentru pastrarea rezervelor noastre de gaze", au spus directorii companiilor... mai mult
Luni, 27 Iunie 2022, ora 08:14
Există site-uri foarte interesante care pun la dispoziția persoanelor interesate o mulțime de oferte și cupoane de reduceri importante. Nu mai este nevoie să pierdeți mult timp în fața calculatorului pentru a descoperi campaniile de reduceri inițiate de cele mai mari magazine online din România.
Acum este suficient să accesați site-ul Cupoane-reducere.net și aici veți găsi concentrate peste 7000 de oferte ale unora din cele mai importante magazine online de la noi. Zilnic aceste oferte avantajoase sunt actualizate!
Produsele care pot fi cumpărate provin din toate categoriile importante. Va fi foarte profitabil să faceți cumpărături multiple dintr-un singur loc. Fără cheltuieli mari pentru serviciile de curierat, fără timp pierdut, campanii de reduceri importante pentru multe categorii de produse.
Magazine partenere foarte importante!
Din cele 320 de magazine partenere, enumerăm doar câteva care ni se par mai importante: Altex, eMag, Vivre, Decorino, Sephora, PC Garage, Notino, evoMag, Librex, Elefant.ro, etc.
Toate magazinele partenere de acest gen comercializează produse de actualitate, foarte moderne și de o foarte bună calitate. Vă recomandăm să studiați oferta în mod periodic pentru a vă bucura din plin de cele mai interesante oferte promoționale. De foarte multe ori reducerile de prețuri pot ajunge chiar și la suma de 3000 de lei. Site-ul este foarte interesant organizat, în așa fel încât cele mai recente oferte... mai mult
Marti, 29 Martie 2022, ora 16:48
85% dintre directorii executivi din Romania planifica o dezinvestitie in urmatorii doi ani, potrivit unui studiu EY. In contextul unei intensificari a activitatii de dezinvestitii, directorii executivii de la nivel global, cat si cei din Romania recunosc ca obtinerea castigurilor scontate din cedarile de active derulate a fost o provocare, potrivit studiului EY 2021 Global Corporate Divestment.
75% dintre respondentii romani au declarat ca nu au reusit sa obtina pretul asteptat in cea mai recenta cedare de active, o situatie foarte similara cu tendinta globala (79% dintre respondentii la nivel global). In acelasi timp, 70% dintre directorii executivi romani au declarat ca deficientele din analiza strategica si de portofoliu au afectat rezultatele asteptate din cedarile de active, un procent mai mic fata de cel global (77% din numarul total de respondenti la nivel mondial).
In plus, conform raspunsurilor a 55% dintre respondentii locali, cea mai recenta dezinvestitie nu a generat impactul asteptat asupra multiplilor de evaluare ai companiei ramase, un procent foarte apropiat de cel global (56%).
Ce cred directorii din Romania
La nivelul Romaniei, 75% dintre directorii executivi cuprinsi in studiu confirma ca au pastrat prea mult timp in portofoliu unele active, desi ar fi trebuit sa le cedeze.
In pofida acestor provocari si in contextul in care companiile se confrunta cu decizii dificile in privinta alocarii capitalului, majoritatea respondentilor (67% in... mai mult
Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 14:05
Compania Tesla a fost gasita vinovata de un tribunal din Norvegia pentru reducerea intentionata a vitezei de incarcare a bateriilor masinilor, dupa aplicarea unei actualizari software.
Procesul deschis in tara nordica s-a incheiat cu un verdict zilele trecute. Judecatorii au decretat ca firma de automobile 100% electrice sa achite daune de cate 16.000 de dolari tuturor proprietarilor de autovehicule care pot proba ca au fost afectati de respectivele actualizari de program, survenite in 2019 si avand numerele 2019.16.1 si 2019.16.2.
Daca nu face apel, Tesla ar urma sa achite cate 16.000 de dolari catre aproximativ 10.000 de clienti din Norvegia. Daunele ar putea fi semnificativ mai insemnate, in conditiile in care procese similare sunt deschise in mai multe tari din lume.
Problemele au fost semnalate in Norvegia in 2019. La vremea respectiva, publicatia Electrek.co scria ca proprietarii s-au plans ca autonomia modelelor Tesla S si Tesla X a scazut cu distante cuprinse intre 20 si 50 de kilometri.
Un client a declarat in mai 2019 pentru publicatia citata ca programul instalat pe masina a aratat ca autonomia Modelului S85 pe care o detine a scazut de la 400 la 350 de kilometri intr-un interval de cinci saptamani.
Pe langa scaderea autonomiei, clientii au mai reclamat si reducerea vitezei de incarcare a statiilor speciale. In replica, Tesla a declarat atunci ca se are in vedere "protejarea bateriilor si cresterea duratei de viata".
In urma declaratiei, 30 de... mai mult
Miercuri, 26 Mai 2021, ora 14:38
Pe langa foarte multa munca si dedicare, o afacere presupune si multe cheltuieli. Fie ca e vorba de investitii, de achitarea facturilor sau de salariile angajatilor, toate aceste aspecte de ordin financiar afecteaza bugetul unei companii. De aceea, orice ban pus deoparte e binevenit pentru antreprenori, iar scaderea costurilor reprezinta o gura de aer in materie de capital. Iata cateva sfaturi utile care vin in ajutorul celor care detin un business.
Munca de la distanta
Munca de la distanta asigura un dublu avantaj. In primul rand, creste productivitatea in randul angajatilor, pentru ca acestia lucreaza din confortul propriei locuinte, iar acest aspect ii ajuta din punct de vedere emotional. Un angajat care isi va desfasura activitatea intr-un mediu relaxant va da un randament crescut. In plus, odata ce angajatii vor lucra remote, se va face economie la facturi. Asta pentru ca, spre deosebire de o zi obisnuita la birou, nu se vor mai consuma atatea resurse, precum apa, curent sau gaze, deci va fi un avantaj de ordin economic.
Taxe si impozite mai mici
Angajatorii trebuie sa caute oportunitati financiare cu ajutorul carora sa scada contributiile care revin statului. Iar daca aceste solutii sunt gandite in functie si de nevoile angajatilor, oamenii de afaceri castiga pe ambele parti. In primul rand, isi reduc costurile businessului, iar in al doilea rand, productivitatea in randul angajatilor va creste, pentru ca au primit un beneficiu financiar, iar acest aspect... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 12:11
Romanii cheltuie cei mai multi bani pe alimente si plata utilitatilor, iar pentru servicii de sanatate, pentru recreere si pentru educatie acorda cel mai mic buget, arata datele Institutului National de Statistica.
Cu cat traiul devine mai costisitor, cu atat numarul familiilor care se lupta sa acopere toate cheltuielile din venitul total creste si, de multe ori, la nivelul unei gospodarii, nu pot fi facute economii de la o luna la alta.
Iti prezentam in continuare cateva modalitati cu ajutorul carora poti reduce cheltuielile zilnice:
1. Stabileste un venit lunar
Primul pas pe care trebuie sa il faci daca vrei sa reduci costul vietii este sa stabilesti un venit lunar. Astfel, vei reusi sa iti planifici cheltuielile in functie de banii pe care trebui sau vrei sa ii cheltui intr-o luna. In plus, aceasta masura te va ajuta sa prioritizezi cheltuielile si sa le elimini pe cele inutile.
Pentru a face economii, ai nevoie de o disciplina financiara. Imparte cheltuielile in necesitati (alimente, utilitati, rate) si dorinte (cine la restaurant, abonamente la servicii de streaming ori la salile de fitness). Realizand aceasta diferentiere, poti descoperi ca nu e atat de complicat sa reduci cheltuielile dintr-o luna.
2. Fa cumparaturi inteligent
Atunci cand vrei sa faci economii, este important sa alegi cele mai bune momente pentru a face cumparaturi. Urmareste ofertele magazinelor si site-urilor si profita de promotiile cele mai avantajoase. Totodata, cumpara... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:13
OPEC, Rusia si alte state aliate au convenit sambata sa extinda reducerile record ale productiei de petrol pana la sfarsitul lunii iulie, prelungind un acord care a contribuit la dublarea preturilor titeiului in ultimele doua luni, prin retragerea de pe piata a aproape 10% din livrarile globale de petrol.
Rusia va reduce productia la 510-520 milioane de tone in 2020, de la circa 561 de milioane de tone in 2019, a declarat sambata ministrul Energiei, Anexandr Novak, citat de Reuters.
Novak a spus, la scurt timp dupa anuntarea acordului, ca Statele Unite au redus productia cu 1,9 milioane de barili pe zi.
Grupul, cunoscut sub numele de OPEC+, a mai cerut unor tari producatoare, precum Nigeria si Irak, care si-au depasit cotele in mai si iunie, sa compenseze acest lucru cu reduceri suplimentare din iulie pana in septembrie.
OPEC+ a convenit initial, in aprilie, ca va reduce livrarile cu 9,7 milioane de barili pe zi, in perioada mai-iunie, pentru a sustine preturile care se prabusisera din cauza crizei coronavirusului. Reducerile urmau sa scada la 7,7 milioane de barili pe zi din iulie pana in decembrie.
"Cererea revine pe masura ce economiile mari consumatoare de petrol ridica restrictiile legate de pandemie. Dar nu am depasit inca dificultatile, iar problemele vor continua", a declarat ministrul saudit al Energiei, printul Abdulaziz bin Salman, intr-o video conferinta cu ministrii OPEC+.
Pretul petrolului Brent urcat vineri la peste 42 de dolari pe baril,... mai mult
Duminica, 07 Iunie 2020, ora 12:43
Cancelarul german, Angela Merkel, a anuntat un plan de relansare de 130 de miliarde de euro pentru anii 2020 si 2021, destinat sa stimuleze economia tarii grav lovita de pandemia de COVID-19.
"Dimensiunea planului de relansare va fi de 130 de miliarde de euro pentru anii 2020-2021, dintre care 120 de miliarde vor fi cheltuiti pentru guvernul federal", a afirmat Angela Merkel, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, la finalul a doua zile de discutii intre conservatori si social-democrati, parteneri ai coalitiei guvernamentale, scrie AFP.
"Avem un plan de relansare economica, un plan pentru viitor si, bineinteles, pe langa aceasta ne ocupam acum de responsabilitatea noastra pentru Europa si de dimensiunea internationala", a declarat Angela Merkel.
Chiar daca Germania a fost mai putin afectata decat vecinii sai de pandemie pe plan uman, cu circa 8.500 de morti, economia sa, puternic dependenta de exporturi, a fost grav lovita.
Printre masurile anuntate figureaza, pe langa reducerea temporara a TVA si transferul datoriilor comunelor spre statul federal, o alocatie familiala de 300 de euro pentru fiecare copil sau noi ajutoare pentru firmele in dificultate.
Punctul cel mai discutat a fost introducerea unei prime de cumparare pentru sprijinirea sectorului auto, practic inchis de mai multe luni.
Social-democratii, care se opuneau oricarei subventionari a masinilor poluante, par sa fi castigat batalia: la final, membrii "Marii Coalitii" s-au pronuntat... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 07:30