O echipa de cercetatori din Australia a obtinut viteza de Internet record de 44,2 Tbps (terabiti pe secunda), care permite descarcarea unui pachet de date echivalent cu 1.000 de filme HD intr-o secunda.
Echipa, formata din cercetatori de la Universitatea Monash, Universitatea Swinburne si Universitatea RMIT, a folosit un cip care contine contine zeci de lasere infrarosu, dispozitiv ce a fost introdus intr-o infrastructura de comunicatii existenta din Melbourne pentru a transfera datele, noteaza The Independent.
Singapore detine in momentul de fata cea mai mare viteza de Internet comerciala din lume, cu o medie de 197,3 Mbps. In Australia, viteza medie de download este de 43,4 Mbps.
"Exista un fel de cursa globala in acest moment pentru a aduce aceasta tehnologie intr-o faza comerciala. Cred ca vom vedea dispozitive ca al nostru in laboratoarele de cercetare in doi, trei ani si utilizarea comerciala in aproximativ cinci ani", spune Bill Corcoran de la Universitatea Monash.
Studiul cercetatorilor australieni a fost publicat in jurnalul Nature Communications.
Infrastructura de Internet a fost greu incercata in ultimele luni din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii petrecand mai mult timp ca niciodata online, motiv penru care Uniunea Europeana le-a cerut furnizorilor de servicii de streaming sa scada calitatea pentru a face fata cresterii traficului.
Cercetatorii australieni sustin ca implementarea unui dispozitiv ca cel dezvoltat de ei ar ameliora aceasta... mai mult
Duminica, 24 Mai 2020, ora 07:45
Sumele transferate de catre locuitorii unei tari bogate spre tara lor de origine mai saraca ar urma sa ajunga la 550 miliarde de dolari in 2019 si vor deveni principala sursa de finantare externa a statelor emergente, a indicat Banca Mondiala, citata de AFP.
Institutia financiara a confirmat de asemenea ca 2018 a reprezentat un an record pentru astfel de transferuri, care adeseori reprezinta o sursa indispensabila de venit pentru beneficiarii din tarile emergente, cu 529 miliarde de dolari, o crestere de 9,6% in decurs de un an, conform unui comunicat dat publicitatii luni.
In total, transferurile catre strainatate intre indivizi, incluzand si pe cele destinate tarilor bogate, s-au ridicat la 689 miliarde de dolari in 2018 fata de 633 miliarde de dolari cu un an in urma.
Fondurile spre Asia de Est si Pacific au crescut cu 7%, iar cele destinate Asiei de Sud - cu 12%.
'Cresterea generala este stimulata de o imbunatatire a economiei si a situatiei ocuparii fortei de munca in SUA si de o revenire a fluxurilor din tarile din Golf si din Federatia Rusa', a subliniat Banca Mondiala.
India a fost principala destinatara a acestor fonduri, cu 79 miliarde de dolari, urmata de China (67 miliarde), Mexic (36 miliarde), Filipine (34 miliarde) si Egipt (29 miliarde).
Costurile pentru un transfer de 200 de dolari au fost de 7% in medie in primul trimestru al anului 2019, a mai spus Banca Mondiala, care isi exprima regretul in mod regulat ca aceste costuri sunt prea... mai mult
Marti, 09 Aprilie 2019, ora 11:24
Real Madrid e hotarata sa stabileasca un nou record pentru cel mai scump transfer din istorie.
Gruparea blanco a identificat tinta principala pentru perioada de transferuri din vara: atacantul francez Kevin Mbappe, de la AS Monaco.
Nu mai putin de 120 de milioane de euro e dispusa sa plateasca Real pentru a-l avea pe noul jucator minune din fotbalul mondial, sustine cotidianul Sport.es.
In varsta de doar 18 ani, Mbappe a uimit lumea fotbalului in acest sezon si mai toate echipele mari din Europa, printre care si cei doi granzi din Spania, Barcelona si Real Madrid, il privesc cu mare atentie.
19 goluri si 11 asisturi a reusit Mbappe in acest sezon pentru AS Monaco, in 32 de partide jucate.
Pe langa Real, pe urmele lui Mbappe se mai regasesc Barcelona, PSG si Manchester City.
Transfer nebun in lumea fotbalului: 80 de milioane de euro pentru un atacant de 18 ani!
In prezent, recordul pentru cel mai scump transfer din istorie e detinut de Paul Pogba si mutarea sa de 110 milioane de euro de la Juventus la Manchester United.
I.G. ...citeste mai departe despre "Real Madrid, dispusa sa doboare recordul pentru cel mai scump transfer din lume: 120 de milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 09:17
Industria globala a berii este cu ochii pe noutatile care incep sa rasara din curtea SABMiller. Compania britanica, ale carei actiuni au inregistrat o crestere de 20% in ultimele luni, a dezvaluit ca a fost abordata de rivalii de la Anheuser-Busch InBev pentru o tranzactie de dimensiuni colosale.
Conform reprezentantilor SABMiller, propunerea venita de la producatorii celebrelor Stella Artois si Budweiser vizeaza preluarea companiei britanice si integrarea ei intr-un nou colos al industriei, cu o valoare de piata de peste 250 de miliarde de dolari, relateaza The Independent.
Tinuti in ceata
Reprezentantii SAB Miller, producator al marcilor Peroni si Grolsch, au explicat ca nici ei nu detin foarte multe amanunte despre proiectul gandit de AB InBev.
"In urma speculatiilor aparute in presa suntem in masura sa confirmam ca grupul AB InBev ne-a informat despre intentia de a face o propunere in vederea achizitiei SABMiller.
Deocamdata nu am primit nicio oferta concreta in acest sens, iar conducerea SABMiller nu are detalii despre termenii in care ar urma sa se faca preluarea", se arata intr-un comunicat remis Bursei de la Londra.
Speculatii privind o eventuala preluare a SABMiller de catre o companie rivala au fost vehiculate destul de des de la inceputul acestui an, lucru care a dus si la apreciarea actiunilor companiei britanice. Valoarea de piata a SABMiller este de 91,2 miliarde de dolari.
Pentru moment, conducerea companiei si-a sfatuit actionarii sa nu... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 17:31
Majoritatea familiilor antreprenoriale din Romania si Europa de Est nu au depasit faza critica a transferului intre generatii, o procedura extrem de complexa si provocatoare.
Mai exact, 92% din afacerile de familie din Europa Centrala si de Est sunt inca gestionate de generatia fondatoare, in contrast cu 70% din afacerile din Europa Occidentala, potrivit datelor furnizate de compania EY, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global.
In aceasta situatie, cunostintele si experienta necesara pentru a gestiona si rezolva provocarile acestui proces tipic afacerilor de familie sunt minime si destul de limitate in cadrul afacerilor de familie din Europa Centrala si de Est, inclusiv din Romania.
Iar cea mai mare provocare consta in "disponibilitatea fondatorilor de a realiza succesiunea, in ce masura acestia au succesori, cum sa-i aleaga pe acei succesori care pot si sunt motivati sa preia afacerea, cum pot planifica in timp util respectivul proces, ca si optimizarea dintr-o perspectiva juridica si fiscala a acestuia", explica Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova.
"Un numar important din afacerile romanesti sunt afaceri de familie, care acum se afla in procesul de succesiune la generatia a doua. (...) pentru ca aceasta tranzitie la noua generatie sa se realizeze cu succes, este nevoie de un plan de succesiune bine gandit, prevazut din timp (chiar cu zeci de ani inainte) si perfect executat.
Comunicarea succesorului... mai mult
Joi, 22 Mai 2014, ora 12:35
Un angajat al unei banci din Germania a transferat mai mult de 222 milioane de euro, adormind in momentul realizarii operatiunii, transmite BBC News.
El urma sa realizeze un transfer de 64,2 de euro, cand a adormit, iar mainile i-au cazut pe tastatura, apasand din greseala pe butonul '2'. Astfel, a rezultat un transfer de 222222222,22 de euro. Eroarea a fost descoperita la scurt timp si corectata.
Dupa cum a relatat media germana, incidentul s-a petrecut in aprilie 2012 intr-o filiala a unei banci din Frankfurt, dar nu este mentionata exact denumirea bancii.
In urma acestui incident, a fost concediata o functionara a bancii, care avea responsabilitatea sa verifice operatiunile de transfer. Femeia, care lucreaza la aceasta banca din 1986, s-a adresat tribunalului pentru litigii in munca, insistand ca transferul financiar a fost aprobat din greseala si nu cu rea intentie.
Tribunalul a efectuat verificari, stabilind ca in ziua accidentului aceasta a monitorizat mai mult de 800 de operatiuni, fiecare in putin peste o secunda. La 10 iunie, justitia a declarat concedierea ei ca fiind ilegala si a dispus restabilirea functionarei in postul avut inainte.
In 2009, un cuplu din Noua Zeelanda a inceput sa se ascunda dupa ce o banca a transferat, din greseala, in contul sau aproximativ 6 milioane de dolari mai mult
Marti, 11 Iunie 2013, ora 15:13
Echipa AS Monaco, nou-promovata in prima liga franceza de fotbal, a acceptat sa plateasca 60 milioane euro in schimbul atacantului columbian Radamel Falcao de la formatia Atletico Madrid, acesta fiind cel mai scump transfer din istoria Ligue 1, anunta cotidianul sportiv L'Equipe.
In varsta de 27 ani, Falcao se va deplasa luni in Principat, insotit de impresarul Jorge Mendes, cel care ii reprezinta si pe Joao Moutinho si James Rodriguez de la FC Porto, primii doi jucatori transferati in aceasta vara de AS Monaco, in schimbul sumei de 70 milioane euro.
Dupa efectuarea vizitei medicale, Falcao urmeaza sa semneze un contract pe cinci ani cu clubul monegasc, unde va incasa un salariu anual de 10 milioane euro net pe sezon, adauga L'Equipe.
Revenit in acest sezon pe prima scena a fotbalului francez, sub comanda cunoscutului antrenor italian Claudio Ranieri, AS Monaco si-a propus sa revina rapid in elita fotbalului international, beneficiind de puternica sustinere a miliardarului rus Dmitri Ribolovlev.
Urmatorul jucator aflat in vizorul lui AS Monaco este internationalul francez Steve Mandanda, portarul rivala Olympique Marseille. mai mult
Duminica, 26 Mai 2013, ora 13:21