Alaturi de ouale rosii si preparatele din miel, vinul da definitie sarbatorilor pascale, spune somelierul Sergiu Nedelea, care face si o serie de recomandari pentru mesele festive de Paste, dar si pentru gratarele preferate de romani in aceasta perioada.
Desi s-a impamantenit ideea ca de Paste se bea doar vin rosu, diversitatea preparatelor meselor festive din aceasta perioada ne aduce aminte de bogatia si diversitatea soiurilor de vin romanesti, explica pentru Ziare.com somelierul Sergiu Nedelea.
"Masa pascala este o masa de sarbatoare, o masa bogata in alimente diverse de la verdeturi si branzeturi proaspete, oua rosii, mielul preparat in diverse moduri - bors de miel, drob, stufat, friptura de miel la tava - pana la cozonacul de Paste. (...) Astfel, la aperitive vom avea vinuri tinere, proaspete. Dupa ce am ciocnit ouale rosii si am spus crestinescul 'Hristos a Inviat', vom inchina un pahar de Feteasca Alba din Valea Tarnavelor sau de Francusa din dulcele Cotnari.
La cas, urda, telemea proaspata si verdeturi vom asocia o Cramposie selectionata din Dragasani sau o Feteasca Regala de la Recas. Mancarurile din miel cer multa atentie, caci, desi carnea este tanara, poate cadea greu daca nu-i aducem in sprijin o Babeasca vranceana sau o nobila Feteasca Neagra din sudul invelit in abur de Dunare de la Vanju Mare sau din Dealul Mare.
Traditionalului cozonac de Paste ii vom aduce inchinare cu sfanta noastra Grasa de Cotnari sau cu o Tamaioasa romaneasca aurita de... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 14:00