Taramul fermecat al aplicatiilor dezvoltate pentru mobil se transforma pe zi ce trece dintr-un El Dorado, intr-un camp de batalie al dezvoltatorilor. Daca pentru cativa ani, gasirea unei aplicatii inteligente pentru smartphone a fost cheia reusitei in viata pentru multi dintre dezvoltatorii aflati la varsta liceului sau a facultatii, magazinele de aplicatii sunt acum intesate peste masura de noi si noi idei prezentate publicului.
In prezent, piata inegistreaza peste un million de aplicatii disponibile pentru sistemele iOS sau Android in magazinele virtuale ale Apple sau Google. Patru din cinci aplicatii lansate in sistemul Apple primesc atat de putina atentie incat nici nu intra pe lista recomandarilor de download, observa redactorii revistei Businessweek.
Mirajul persista
Chiar si asa, mirajul unei lovituri date pe neasteptate persista in lumea dezvoltatorilor de aplicatii pentru dispozitivele smart. Pana si micile companii aloca mai mult timp dezvoltarii aplicatiilor mobile, iar eforturile de a iesi in evidenta in momentul lansarii este cu mult mai mare decat acum doi-trei ani. "Lumea aceasta a ajuns sa semene cu industria cinematografica. Daca nu ai incasari bune in prima saptamana de la lansare, te confrunti cu un esec", dezvaluie Michael Mace, fost director la Apple si Palm, si actual coordonator de teste pentru aplicatii in cadrul companiei UserTesting.
Banii siguri se muta la testeri
UserTesting percepe o taxa de 49 de dolari pentru fiecare test... mai mult
Marti, 30 Septembrie 2014, ora 14:00
Un nou studiu arata ca 70% din companiile de publicitate planuiesc sa-si creasca bugetele pentru investitii in mobile market.
Bugetele de publicitate nu trebuie crescute pentru segmentul "mobile", scrie Mashable, ci banii trebuie cheltuiti eficient, potrivit unei strategii bine puse la punct.
"O multime de marci cheltuie extrem de multi bani pe piata de aplicatii mobile", spune Scott Forshay, specialist in e-marketing in cadrul Acquity Group.
Bani aruncati pe geam /b>
Cheltuielile pe piata de publicitate mobila din SUA sunt prognozate sa ajunga la 2,6 miliarde de dolari, in acest an, fiind incluse si campaniile care se afiseaza pe ecran, dar si cele propagate prin intermediul SMS-urilor.
Alte estimari prognozeaza ca publicitatea mobila prin intermediul terminalelor smartphone va ajunge la 5,04 miliarde de dolari pana in anul 2015. "Din cele 2,6 miliarde de dolari cheltuite, cred ca vreo 2,5 miliarde de dolari au fost aruncate pe apa smabetei", a declarat Forshay.
Marcile isi schimba strategiile de promovare catre consumatorii aflati in permanenta miscare, care isi poarta mereu dispozitivele mobile cu ei. Si strategia este una normala. "Intreaga noastra viata este stocata in dispozitivele mobile", a declarat specialistul.
De la poze la notari in calendar si date personale, le oferim merketerilor o ocazie unica, pe care nu au avut-o pana acum:acces nelimitat la datele personale. Totusi, acestia trebuie sa fie extrem de precauti cum vor face acest... mai mult
Sambata, 07 Iulie 2012, ora 12:03
Romania este codasa la numarul aplicatiilor descarcate pe dispozitivele mobile, comparativ cu Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania si cu mult in urma Japoniei.
In Romania sunt descarcate in medie 4-5 aplicatii pe un device mobil, in timp ce americanii au aproximativ 23 de aplicatii mobile pe smartphone-uri, iar japonezii cate 45. Conform estimarilor specialistilor, pana in 2015 vor fi descarcate, aproximativ 100 de miliarde de aplicatii mobile, iar piata va atinge o valoare de 25 miliarde de dolari, releva un comunicat de presa remis de Syscom Digital.
"In privinta aplicatiilor, Romania este la inceput de drum, atat in ceea ce priveste consumul de aplicatii, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii pentru end-useri si marketeri. Aplicatiile mobile dezvoltate pentru piata romaneasca genereaza vanzari absolut marginale, peste 90% dintre utilizatori preferand sa descarce doar aplicatii gratuite", spune Maia Novolan, director general Syscom Digital, agentie de marketing mobil si interactiv care utilizeaza aplicatii mobile de ultima generatie in campanii de comunicare.
Doar pana la finalul anului, utilizatorii ar putea cheltui aproximativ 16 miliarde de dolari la nivel global pentru astfel de aplicatii, mai ales in conditiile in care 2.000 de titluri noi sunt introduse in magazinele online in fiecare zi, numarul total de aplicatii pentru iOS, Android, BlackBerry si Windows fiind de aproximativ un milion.
Si dezvoltatorii romani de software... mai mult
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 12:02