Cei care v-ati nascut inainte de 1989 sigur va aduceti aminte primele reclame TV de care ne-am bucurat odata cu libertatea castigata. Asa ca, este imposibil sa nu fi fredonat macar o data cantecul reclamei la Bonibon sau sa va laudati ca espadrilele negre prin care ne iesea degetul mare de la picior sunt Adidasi "Tarshan".
Pe langa acestea, venirea Pepsi la sticla in Romania a fost ca o mana cereasca, mai ales ca pe atunci Romanii incercau sa scape de gustul Bricorului pe care voiau sa-l schimbe cu diferitele arome venite de la dozatoarele Tek.
Prima reclama la sapunul Palmolive (1992) ne-a dezmortit putin mintile:
Cine poate uita reclama la Asirom, compania care ne acoperea in cazul in care hotii ne spargeau casa?
Pe langa Aquafresh in trei culori (spala dintii de trei ori), romanii descopereau si pasta de dinti Colgate, pe cat de educativa pe atat de atragatoare:
Inainte de Colgate, venea sa ne cucereasca pasta de dinti Norvea
Reclama din 1991 la Pepsi avea sa ne atraga atentia printr-un sketch care atunci se dorea a fi amuzant:
Bomboanele Bonibon, momentul dulce la un leu dupa care alergam cu totii cand eram mici
Si pentru ca voiam sa alergam in libertate... a aparut Adidas Torsion:
Iar la final, nu putea lipsi si o reclama din 1978 de la Casa de Economii si Consemnatiuni:
CITESTE SI:
De ce trebuie sa stai acasa de Revelion. Mesajul Ministerului Sanatatii: "Acum e timpul ca noi sa avem grija de ei"... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 00:01
Guvernul a pus la dispozitie un TelVerde prin care romanii pot face sesizari cu privire la nerespectarea masurilor de protectie impotriva transmiterii virusului COVID-19.
Intr-o luna au fost peste 1000 de reclamatii, iar in medie se primesc cate doua sesizari pe ora, scrie Digi24.ro
Majoriatea apelurilor la TelVerde vin din statiunile de pe litoral, iar oamenii reclama nepurtarea mastii de protectie. ...citeste mai departe despre "Romanii ii reclama pe cei care nu respecta masurile de protectie. Se primesc cate doua sesizari pe ora" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 15:50
Pandemia COVID-19 a adus noi metode fraudulente de a pacali utilizatorii prin intermediul reclamelor.
De la inceputul raspandirii virusului, Google a monitorizat atent comportamentul publicitarilor a detecta reclamele care vor sa profite de criza.
De multe ori acestea au in spate "actori" sofisticati, care incearca sa eludeze sistemele Google de protectie prin actiuni complexe.
De exemplu, pe masura ce situatia e evoluat, s-a observat o crestere rapida a reclamelor frauduloase la produse cu cerere mare, precum mastile. Aceste reclame promovau produse cu preturi mult peste media pietei, mintind in privinta calitatii produsului, pentru a insela oamenii in a cumpara, sau erau plasate de comercianti care nu-si livrau niciodata comenzile.
Google a organizat o echipa dedicata situatiilor generate de COVID-19, care dezvolta noi tehnologii de detectie si imbunatatesc sistemele existente pentru a opri pe cei rau-intentionati.
In ultimele cateva luni au fost blocate sau eliminate zeci de milioane de reclame care aveau legatura cu Coronavirus, pentru incalcarea politicilor, inclusiv preturi mari nejustificate, incercari de a profita de lipsurile de echipamente medicale sau tratamente si remedii inselatoare.
Efortul Google a stopa reclamele daunatoare, in 2019:
● Au fost blocate si eliminate 2,7 miliarde de reclame - peste 5.000 de reclame pe minut
● Au fost suspendate aproape 1 milion de conturi de publicitari pentru incalcarea politicilor privind... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 13:29
Angajatii romani au reclamat in 2019 la Inspectia Muncii in principal probleme legate de neplata salariilor si a orelor suplimentare, precum si concedieri abuzive.
Asa reiese din raportul de activitate al acestei institutii pe anul trecut.
Astfel, in 2019, la nivel national, au fost inregistrate si solutionate 49.437 de petitii adresate Inspectiei Muncii si inspectoratelor teritoriale de munca.
Numarul lor este in crestere fata de 2018 (47.520 de petitii).
Prin Serviciul Comunicare Relatii cu Publicul si Preluare Apeluri de Urgenta al
Inspectiei Muncii, au fost primite si inregistrate 17.362 d lucrari oficiale, dintre care 2.341 au fost petitii (fata de 2.152, in 2018).
La fel ca anul anterior, cele mai frecvente incalcari ale legislatiei in domeniul relatiilor de munca reclamate au fost in 2019 cele legate de prevederile Codului Muncii:
- neplata salariilor;
- timpul de munca si neplata orelor suplimentare;
- concedieri abuzive;
- nerespectarea prevederilor privind registrul de evidenta a salariatilor;
- reconstituirea vechimii in munca.
In domeniul protectiei muncii (SSM), principalele aspecte reclamate de cetateni au vizat:
- eliberarea adeverintelor pe grupe de munca;
- conditiile de munca necorespunzatoare;
- cercetarea accidentelor de munca;
- declararea accidentelor de munca;
- nerespectarea cerintelor de securitate si sanatate in munca.
Institutia mentioneaza insa ca "situatia centralizata la nivel national privind petitiile si... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 08:56
Google, Facebook si Amazon sunt principalii jucatori pe piata de publicitate online.
Si in acest an, regele ramane Google (134,8 miliarde doari) care a raportat venituri aproape duble fata de urmatorul competitor Facebook (69,7 miliarde dolari) si de aproape 10 ori mai mari fata de Amazon (14,1 miliarde dolari), arata Edcora.ro.
Este prima oara cand sunt afisate veniturile din platforma video. YouTube are cresterea cea mai mare dar in continuare ofera ponderea cea mai mica din veniturile companiei, doar 11 procente din venitul total obtinut din publicitate pe anul 2019.
27,2 miliarde de dolari este suma obtinuta din cautari si alte tipuri de reclame pe motorul de cautare in T4, cu 17% mai mare fata de anul trecut.
4,7 miliarde de dolari a generat platforma Youtube din publicitate in trimestrul 4, o crestere de 31% fata de perioada precedenta.
6 miliarde de dolari, in crestere cu 8%, au adus colaborarile cu site-urile din reteaua de publicitate (site-uri care apartin Google sau site-uri care au oferit spatiu pentru reclame).
Pe langa veniturile din publicitate, YouTube a generat 3 miliarde de dolari in 2019 cu ajutorul celor peste 20 de milioane de abonati la serviciile music, premium si YouTube TV. mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 12:53
Facebook a anuntat, vineri, ca, a intentat, in California, un proces impotriva unei companii si a doua persoane fizice, in contextul in care depune eforturi pentru a se asigura ca utilizatorii sunt in siguranta si pentru a combate abuzurile in platforma de reclame.
"Acestea au incalcat Termenii si Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor si pentru a rula reclame inselatoare care promovau bunuri precum marfuri contrafacute si pastile pentru slabit", se arata in comunicat.
Prin procesul intentat, Facebook isi propune sa traga la raspundere compania ILikeAd Media International Company si pe Chen Xiao Cong si Huang Tao pentru crearea de malware, comiterea de acte de inselaciune cu scopul de a-i face pe oameni sa il instaleze, compromiterea conturilor de Facebook ale utilizatorilor si apoi folosirea acestora pentru a rula reclame inselatoare pe platforma.
"Inculpatii au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebritati, pentru a-i incuraja pe oameni sa dea click pe acestea, o practica cunoscuta sub numele de "celeb bait". In unele cazuri, acestia au folosit si o tehnica cunoscuta sub numele de "cloaking". Prin intermediul acestei practici, inculpatii au ascuns in mod voit adevarata pagina de destinatie a link-ului din reclame, afisand doua versiuni diferite ale acesteia: o versiune in sistemele Facebook si o alta versiune pentru utilizatorii platformei", se arata in comunicat.
Procesul de... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 12:35
Ca urmare a eforturilor depuse pentru a se asigura ca utilizatorii sai sunt in siguranta si pentru a combate abuzurile in platforma de reclame, Facebook a intentat azi, in California, un proces impotriva unei companii si a doua persoane fizice. Acestea au incalcat Termenii si Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor si pentru a rula reclame inselatoare care promovau bunuri precum marfuri contrafacute si pastile pentru slabit.
Prin procesul intentat, Facebook isi propune sa traga la raspundere compania ILikeAd Media International Company Ltd. si pe Chen Xiao Cong si Huang Tao pentru crearea de malware, comiterea de acte de inselaciune cu scopul de a-i face pe oameni sa il instaleze, compromiterea conturilor de Facebook ale utilizatorilor si apoi folosirea acestora pentru a rula reclame inselatoare pe platforma.
Inculpatii au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebritati, pentru a-i incuraja pe oameni sa dea click pe acestea, o practica cunoscuta sub numele de "celeb bait". In unele cazuri, acestia au folosit si o tehnica cunoscuta sub numele de "cloaking". Prin intermediul acestei practici, inculpatii au ascuns in mod voit adevarata pagina de destinatie a link-ului din reclame, afisand doua versiuni diferite ale acesteia: o versiune in sistemele Facebook si o alta versiune pentru utilizatorii platformei.
Procesul de identificare si tragere la raspundere a organizatiilor si... mai mult
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 10:07
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a primit 540 de reclamatii anul acesta in urma sezonului de reduceri Black Friday, cu 32% mai putine decat anul trecut, cand au fost inregistrate 795 de sesizari, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Paul Anghel, directorul general al autoritatii.
Aspectele sesizate de catre consumatori au fost: comenzi achitate si nelivrate, nerespectarea comenzii, falsa reducere a preturilor sau faptul ca, inainte de promotie, preturile fusesera chiar mai mici.
De asemenea, au mai fost reclamate probleme legate de epuizarea stocurilor in doar cateva minute de la inceputul campaniei, manipularea defectuoasa la transport, anularea comenzii online, desi initial fusese acceptata, vouchere inactive, produse neconforme, afisarea incorecta a preturilor, informarea eronata privind dreptul de denuntare unilaterala la contract.
Reclamatiile sunt in curs de cercetare, a afirmat Paul Anghel.
"In aceeasi perioada a anului trecut, au fost inregistrate 795 de reclamatii de Black Friday. Numarul lor este in scadere anul acesta, intrucat operatorii economici au inteles ce trebuie facut si au luat masuri in consecinta, in baza consilierii care a avut loc intre ANPC si operatorii economici. Am discutat despre aspectele privind intarzieri, despre afisari incorecte ale preturilor, informatii incomplete despre produse, informatii privind caracteristici cu privire la produsele livrate si asa mai departe", a spus reprezentantul ANPC.
El a... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 14:56
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit deja plangeri cu privire la practici ilegale ale comerciantilor in sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele nereguli reclamate sunt legate de faptul ca pretul nu era de fapt redus asa cum sustinea magazinul respectiv, a declarat, vineri, Paul Anghel, directorul general al autoritatii.
El a participat la o conferinta pe tema sigurantei alimentelor si, la plecare, a fost intrebat de jurnalisti daca ANPC a primit deja plangeri cu privire la sezonul de reduceri Black Friday recent incheiat.
"Din nefericire, sunt (reclamatii - n.r.), desi, inainte de aceasta campanie de Black Friday, noi am avut o tematica in care am verificat absolut toate site-urile mari si site-urile fata de care au existat de-a lungul timpului sesizari sau reclamatii. Si dupa aceasta campanie, au fost inregistrate sesizari si reclamatii, atat in Bucuresti, cat si in tara", a spus Anghel.
El nu a putut preciza cate plangeri s-au inregistrat in total.
"Vreau sa va spun, in schimb, ca s-au reclamat intarzieri la livrarea produselor, s-au reclamat produse ca fiind cu alte caracteristici decat cele comandate si, in general, principalele probleme au vizat pretul diferit, in sensul in care campania promotionala spunea ca pretul este redus cu x%, insa acel pret nu era redus fata de pretul din ultimele 30 de zile, asa cum spune legea", a adaugat reprezentantul ANPC.
Anul trecut, Consiliul Concurentei a... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 15:38