Numarul reclamatiilor inregistrate, in 2014, la Protectia Consumatorilor pe segmentul achizitiilor online a crescut cu peste 200%, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Marius Dunca, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
"Daca in 2013, aveam inregistrate 1.000 de reclamatii din partea consumatorilor pe achizitiile online, anul trecut numarul acestora a ajuns la 3.168 de reclamatii, ceea ce evidentiaza cresterea numarului de operatori economici si a vanzarilor in mediul online.
Din totalul sesizarilor, 90% sunt intemeiate, iar motivul acestora a vizat comportamentul incorect in relatia consumator-operator economic, depasirea termenului de livrare a produselor sau calitatea ...citeste mai departe despre "Romanii se plang de serviciile online: Crestere de 200% a reclamatiilor - Ce nemultumiri au" pe Ziare.com mai mult
Marti, 24 Martie 2015, ora 15:25
Pana la 20 ianuarie 2012, toti furnizorii de servicii de acces la internet au obligatia de a include in contractele incheiate cu utilizatorii finali un set de indicatori de calitate pentru serviciul de acces la internet, conform NewsIn. De asemenea, potrivit Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pana la 1 ianuarie 2012, furnizorii au obligatia de a publica o procedura privind masurarea parametrilor de calitate.
Primele date cu privire la acesti parametri vor fi facute publice pe paginile proprii de internet ale furnizorilor pana la data de 25 aprilie 2012 pentru perioada de raportare aferenta trimestrului I.
Furnizorii de servicii de acces la internet vor avea obligatia includerii in contracte a mai multor parametri de calitate tehnici. Astfel, este vorba despre viteza de transfer a datelor - in contracte vor fi incluse viteza nominala/maxima de transfer a datelor si viteza minim garantata de transfer a datelor. In cazul in care furnizorul nu asigura o viteza minim garantata, acesta va mentiona explicit in contract si in conditiile generale acest lucru. Majoritatea serviciilor de acces la internet sunt de tip "best effort", calitatea acestor servicii depinzand in foarte mare masura de modul de planificare a retelei de catre furnizori.
Totodata, in contracte mai trebuie incluse intarzierea de transfer, in cazul in care furnizorul asigura o valoare garantata, variatia intarzierii de transfer, in cazul in care furnizorul asigura o... mai mult
Marti, 10 Mai 2011, ora 14:07
Faptul ca proprietarii ofera spre inchiriere un imobil in care nu sunt capabili sa ofere conditii decente de trai sau obiceiurile recuperatorilor de datorii au generat cele mai multe reclamatii anul trecut, din partea consumatorilor americani, potrivit Money.cnn.com.Iata un top al celor mai importante domenii care provoaca nemultumiri americanului obisnuit.
Domeniul auto
Pe primul loc se afla reclamatiile la masini, care de altfel au mai ocupat acest loc si in anul 2008. Printre frustrarile consumatorilor se numara: informarea eronata a clientului cu privire la caracteristicile autovehiculelor scoase la vanzare, masinile rechemate in service pentru reparatii, defectele, leasingul si litigiile aparute la "ridicarea" masinilor. CrediteCele mai multe nemultumiri s-au datorat sumelor umflate de pe facturi si tacticilor ilegale sau abuzive de colectare a datoriilor.Reparatii si constructii de case Americanii au raportat lucrarile de proasta calitate, dar si faptul ca muncitorii nu reusesc sa termine proiectele. Utilitati Clientii americani au atras atentia asupra problemelor legate de distribuirea serviciilor de cablu, telefon, televiziune, Internet, energie electrica si gaze. Faptul ca nu toate firmele detin autorizatie si/sau licenta de functionare este un alt movit de nemultumire. Vanzari Publicitatea falsa si practicile inselatoare, produsele defecte au generat o serie importanta de plangeri.E-commerceOdata cu acutizarea crizei, au aparut din ce in ce mai multe cazuri de... mai mult
Luni, 09 August 2010, ora 11:37