In lumea post-pandemica, industriile se indreapta din ce in ce mai mult spre inovatie, inclusiv in sectorul aviatiei. Este un trend pe care l-au insusit numeroase companii.
Prin tehnologia VR, angajatii KLM sunt instruiti sa-si faca meseria, de la echipajele de curatenie la personalul de cabina, manipulantii de bagaje la piloti si tehnicienii motoarelor.
Realitatea virtuala este una dintre tehnologiile folosite in prezent de companie pentru antrenamentul angajatilor. Cu ajutorul realitatii virtuale, compania aeriana pregateste echipajul de cabina pentru proceduri de urgenta, cum ar fi stingerea unui incendiu la bord.
De asemenea, pentru impingerea unei aeronave sau pentru atasarea unui pod de pasageri, compania foloseste experienta VR fara a fi necesara prezenta fizica a unei aeronave. Tot prin VR, compania intruieste echipajele de curatenie in statiile externe, atunci cand exista un nou tip de aeronava utilizat pe traseu. Spre exemplu, prin vizionarea in realitate virtuala a aeronavei Boeing 787, echipajul a reusit sa curete aeronava cu 15 minute mai repede decat estimarea initiala, fara greseli.
Piloti antrenati in cabina virtuala a aeronavelor
Pilotii care opereaza zboruri pe aeronavele Embraer 175 si 190 folosesc realitatea virtuala pentru invatarea procedurilor de operare standard (SOP), pentru tipul de aeronava specific pe care sunt angajati sa le piloteze. O parte a antrenamentului SOP este explorarea cabinei prin intermediul ecranelor tactile cu... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 10:29
Utilizarea pe scara mai larga a realitatii augmentate (AR) si a realitatii virtuale (VR), in domenii precum comert, sanatate si servicii, va aduce un plus de 1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global pana in 2030, si va transforma 23 milioane de locuri de munca, potrivit raportului "Seeing is believing", realizat de PwC la nivel global.
"Realitatea Augmentata si Realitatea Virtuala contribuie deja cu peste 46 de miliarde de dolari la PIB-ul global. Au evoluat rapid si pot fi folosite pentru a creste productivitatea, inovatia si oportunitatile de a genera venituri.
De exemplu retail, turism si industria auto sunt doar trei sectoare care exploreaza deja potentialul de a vinde si de a expune produse atat prin VR, cat si prin AR, in timp ce companiile de jocuri si divertisment utilizeaza tehnologia pentru a crea noi produse si experiente. Ele pot fi folosite cu succes si in servicii medicale, dezvoltarea de produse si servicii, training si imbunatatiri ale proceselor", a declarat Gabriel Voicila, Partener Tehnologie, PwC Romania.
Potrivit raportului, AR va continua sa aiba un aport mai mare la PIB-ul global pana in 2030, de peste un trillion de dolari, comparativ cu VR, care va genera 450,5 miliarde dolari.
In ceea ce priveste forta de munca, in prezent, mai putin de un milion de locuri de munca au fost afectate de VR si AR, dar pana in 2030 estimarile arata ca 23 de milioane de locuri de munca vor fi transformate, in special in China, SUA, Marea Britanie si... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 11:16
Daca esti un impatimit al tehnologiei, probabil ca ai deja idee despre ceea ce inseamna realitatea virtuala si realitatea augmentata, in aceasta lume a proiectiilor.
Posibilitatea de a utiliza aceste tehnologii, pentru a-l purta pe client in explorarea virtuala a spatiului, este enorma.
Clientii pot intampina dificultati in descifrarea desenelor si modelelor proiectate, pentru ca nu ei sunt cei care le-au conceput, dar crearea unei realitati virtuale inconjuratoare pe care ei sa o exploreze permite echipei de proiectanti sa primeasca informatii valoroase.
In anii ce vor urma, trebuie sa ne asteptam ca cererea de oferta pentru cel mai bun abonament de Internet, de RA si RV sa creasca din ce in ce mai mult, intrucat clientii vor cere si se vor astepta sa beneficieze de tot mai multe caracteristici in proiectiile lor, in mod deosebit in centre de experimentare dedicate clientilor si in muzee.
Intre anii 2008-2015, realitatea augmentata (RA) era doar o inventie tehnologica care incerca sa patrunda pe piata. Pe la jumatatea anului 2015, piata a inceput sa capete alte dimensiuni.
Chiar daca anunturile facute de Apple ARKit si Google Android ARCore sunt titluri de senzatie, multi nu cred ca acestea vor avea un impact important in afacerea RA. Cea mai importanta imbunatatire obtinuta din 2015 este evolutia calitatii vizionarii la calculatoare, prin integrarea in acestea a inteligentei artificiale si analiza riguroasa asupra modului in care RA poate fi directionata,... mai mult
Joi, 18 Aprilie 2019, ora 13:55
Daca esti un impatimit al tehnologiei, probabil ca ai deja idee despre ceea ce inseamna realitatea virtuala si realitatea augmentata, in aceasta lume a proiectiilor. Posibilitatea de a utiliza aceste tehnologii, pentru a-l purta pe client in explorarea virtuala a spatiului, este enorma.
Clientii pot intampina dificultati in descifrarea desenelor si modelelor proiectate, pentru ca nu ei sunt cei care le-au conceput, dar crearea unei realitati virtuale inconjuratoare pe care ei sa o exploreze, permite echipei de proiectanti sa primeasca informatii valoroase. In anii ce vor urma, trebuie sa ne asteptam ca cererea de oferta pentru cel mai bun abonament de Internet, de RA si RV sa creasca din ce in ce mai mult, intrucat clientii vor cere si se vor astepta sa beneficieze de tot mai multe caracteristici in proiectiile lor, in mod deosebit in centre de experimentare dedicate clientilor si in muzee.
Intre anii 2008-2015, realitatea augmentata (RA) era doar o inventie tehnologica ce incerca sa patrunda pe piata. Pe la jumatatea anului 2015, piata a inceput sa capete alte dimensiuni. Chiar daca anunturile facute de Apple ARKit si Google Android ARCore sunt titluri de senzatie, multi nu cred ca acestea vor avea un impact important in afacerea RA. Cea mai importanta imbunatatire obtinuta din 2015 este evolutia calitatii vizionarii la calculatoare, prin integrarea in acestea, a inteligentei artificiale si analiza riguroasa asupra modului in care RA poate fi directionata, in sensul... mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 10:02
Realitatea Media a intrat in faliment, iar acest lucru a fost comunicat luni seara, la ora 21:00, sustine Cozmin Gusa, care este actionar al Realitatea Media.
Intr-o interventie in emisiunea lui Denise Rifai, in jurul orei 22:00, Cozmin Gusa i-a acuzat pe Liviu Dragnea si "pe cei din statul paralel, respectiv Coldea", ca au reusit, inaintea campaniei electorale, sa obtina o decizie la cererea ANAF-ului, definitva si irevocabila, de intrare in faliment a Realitatii Media.
"Adica ceea ce ni s-a tot promis in guvernarea Dragnea si in guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care il include si pe Coldea, a reusit sa obtina aceasta decizie in instanta, care este neasteptata pentru noi. (...) Noi am obtinut un plan de organizare aprobat, in care trebuia sa platim datoriile debitorilor. Toate cifrele noastre erau in regula", sustine Gusa, citat de Realitatea.net.
El a mai spus ca in ultimele trei saptamani, companiei s-a incercat sa i se ia sediul, desi era platit la zi, i s-au blocat conturile de mai multe ori, "pentru a nu putea plati nici utilitatile, nici salariile" si ca s-a incercat preluarea ilegala a brandului Realitatea de la OSIM. "Pentru ca am reusit sa rezistam, azi a venit aceasta lovitura de baros", a mai spus Gusa, adaugand ca exista si o alta licenta de satelit, Realitatea PLUS.
Curtea de Apel Bucuresti a respins planul de reorganizare
Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, planul de reorganizare propus de Realitatea Media... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2019, ora 22:38
Consiliul National al Audiovizualului a amendat marti mai multe posturi de televiziune, intre care Realitatea TV, Antena 3 si B1 TV, pentru incalcari ale Codului de reglementare a continutului audiovizual.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, CNA a analizat in sedinta o serie de rapoarte de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a sesizarilor primite pentru emisiuni difuzate de posturi centrale de televiziune in perioada octombrie - decembrie 2018.
Astfel, CNA a decis sa aplice o amenda de 25.000 de lei postului B1 TV pentru incalcarea Codului de reglementare in cadrul emisiunilor "Lumea lui Banciu" (editiile din 26 iunie, 15 iulie si 2 decembrie 2018), in cadrul emisiunii "Buna, Romania!" din data de 18 decembrie 2018, precum si in cadrul editiei din data de 10 iunie 2018 a emisiunii "Controverse".
De asemenea, s-a decis o amenda de 15.000 de lei pentru postul Antena 3, pentru incalcari ale Codului in emisiunile "Punctul de intalnire" din 14 noiembrie 2018, "Descoperiti" din data de 17 noiembrie 2018, "In gura presei" din zilele de 2 octombrie si 20 decembrie 2018, precum si "Sinteza zilei" din data de 27 decembrie 2018.
"S-a mai decis amendarea cu 15.000 de lei a postului Realitatea TV "pentru ca la difuzarea emisiunii "Jocuri de putere" nu au fost respectate dispozitiile art. 40 alin. (5) in cadrul editiilor din 17.10 si 10.12.2018, ale art. 64 alin. (1) lit. b in editia din 25.11.2018 si nici ale art. 70 in cadrul editiei din... mai mult
Marti, 19 Februarie 2019, ora 20:04
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa sanctioneze Realitatea Tv cu intreruperea emisiei pentru 10 minute si o amenda de 15.000 de lei, pentru modul in care a relatat despre violentele de la protestul diasporei din 10 august.
Decizia a fost anuntata pe retelele de socializare de mai multi jurnalisti si realizatori de emisiuni de la Realitatea TV.
"Represiunea din 10 august continua! Fara precedent, au decis suspendarea emisiei! Abuz fara precedent. Nu am crezut ca voi trai asa ceva! Din cauza relatarilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august si perioada 11-15 august..... SE SUSPENDA emisia RealitateaTv pentru 10 minute, in ziua de 17 ianuarie. INCREDIBIL. Nu imi vine sa cred!
Am fost acuzati de incitare la violenta si dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus ca imaginea a ceea ce s-a intamplat in 10 august a fost 'viciata' de RealitateaTv si in special de catre mine si invitatii 'Jocuri de Putere', Doru Maries, Oreste Theodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu.
Nu imi vine sa cred, sunt pur si simplu socat! 6 din 11 au votat pentru intreruperea emisiei la propunerea lui Radu Calin Cristea. Pe langa suspendarea emisiei ne-au dat si o amenda de 15.000 de lei!", a scris pe Facebook Rares Bogdan.
Ludovic Orban ataca decizia CNA: O reinstituire a cenzurii de tip comunist
O reactie rapida a venit in sustinerea postului TV de la presedintele PNL Ludovic Orban.
"Decizia Consiliului... mai mult
Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 17:05
One-IT este o companie romaneasca, care ofera solutii personalizate si performante in domeniul IT. De peste 15 ani, compania si-a consolidat ferm pozitia pe piata din Romania datorita profesionalismului, calitatii produselor si serviciilor oferite, precum si implicarii in dezvoltarea zonei de business regional.
In urma expansiunii sale si propunerilor venite din partea partenerilor si clientilor, compania a decis ca este momentul sa treaca la un alt nivel in privinta oferirii de solutii IT smart, prin infiintarea unui departament dedicat solutiilor bazate pe tehnologia Realitatii Augmentate - AR (Augmented Reality) si prin extinderea acestora pe piata internationala.
Astfel, One-IT dezvolta si promoveaza pe piata internationala noile solutii inovatoare bazate pe tehnologia Realitatii Augmentate.
Prin intermediul acestor solutii, companiile vor avea la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a-si imbunatati procesele de lucru, ajutandu-i pe oameni sa lucreze mai eficient si mai rapid la locul de munca, reducand esecurile si sporind eficienta fiecarei activitati.
One-IT a inceput promovarea solutiilor inovative bazate pe tehnologia Realitatii Augmentate prin participarea la Midsize Enterprise Summit 2018 in San Diego (California), in perioada 16-18 septembrie 2018.
In cadrul acesui summit, One-IT a prezentat cele 3 solutii smart: Master OneAR, One Assistance si OneARchitect. Acestea sunt special concepute pentru a aduce un plus de valoare proiectelor,... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 14:35
Oamenii de stiinta au avertizat ca ochelarii de realitate virtuala (VR) pot avea efecte negative asupra sanatatii copiilor.
Cercetatorii britanici de la Leeds University sustin ca utilizarea acestor dispozitive de catre persoane foarte tinere poate duce la probleme cu vederea si cu mentinerea echilibrului, informeaza The Guardian.
Astfel, ei trag un semnal de alarma si cer ca producatorii sa faca schimbarile necesare, pentru a indrepta situatia.
Avertismentul vine in contextul in care giganti precum Facebook si Google au anuntat planuri ambitioase pentru dezvoltarea acestui domeniu, care e vazut ca tehnologia viitorului.
De asemenea, unele companii, printre care si Samsung, promoveaza dispozitive care transforma smartphone-ul in ochelari virtuali.
"O lume tridimensionala este afisata pe un ecran 2D, iar acest lucru produce o deformare in sistemul vizual al omului", spune profesorul Mark Mon-Willims, care preda psihologia cognitiva la Leeds University. "La adulti, efectele ar fi dureri de cap si uscaciunea ochilor. Insa in ceea ce ii priveste pe copii, consecintele pe termen lung sunt necunoscute", a adaugat specialistul.
La studiu au participat 20 de micuti cu varste intre opt si 12 ani. Ei au s-au jucat un joc VR timp de 20 de minute, iar apoi au fost consultati. Cu toate ca ochii niciunuia nu au fost grav afectati, doi dintre copii n-au mai reusit sa estimeze bine distantele, iar altul a avut probleme cu echilibrul.
Efectele au disparut destul de... mai mult
Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 19:33