Operatorii telecom Vodafone Romania, Telekom Romania Mobile Communications, Orange Romania si RCS&RDS au fost amendati cu 1,61 milioane de lei pentru ca nu si-au indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, a anuntat, marti, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"In cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobila in aproximativ 13.400 de localitati, adica in toate localitatile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodata masurati peste 246.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale. Pentru ca niciunul dintre operatorii care furnizeaza servicii de voce mobila nu si-a indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, am aplicat amenzi in cuantum total de 1.610.000 de lei, in functie de procentul de acoperire atins de fiecare.
Operatorii si-au asumat aceste obligatii odata cu licentele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua aceasta campanie de masuratori si in acest an si vom continua, daca este necesar, sa aplicam sanctiuni pana la indeplinirea completa a obligatiilor asumate. Toate rezultatele masuratorilor sunt disponibile pe www.aisemnal.ro", a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.
Potrivit Autoritatii, in urma masuratorilor efectuate in perioada mai - septembrie 2019,... mai mult
Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 14:12
Fara sa explice de ce, Cabinetul Dancila se pregateste sa-i scuteasca de amenzi uriase, pentru urmatoarea jumatate de an, pe operatorii de telecom care isi construiesc retele fara autorizatie.
La finele anului trecut, Guvernul a stabilit ca Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa ii amendeze cu pana la 10% din cifra de afaceri pe operatorii de telecom care isi construiesc retelele in mod ilegal.
In acest sens, prin OUG 114/2018, Guvernul a adaugat in articolul 42 al Legii privind regimul infrastructurii fizice a retelelor de comunicatii electronice, alineatul 11:
"Furnizorii de retele de comunicatii electronice care incheie contracte de instalare, intretinere, inlocuire a retelelor de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura necesare sustinerii acestora sau efectueaza lucrari de acces pe proprietati, fara existenta dreptului de acces sau in lipsa autorizatiei de construire, se sanctioneaza cu amenda in cuantum de pana la 10% din cifra de afaceri, proportional cu numarul de utilizatori deserviti fara autorizatie, respectiv cu cate un procent la 100 de utilizatori".
In mod curios, dupa nici 3 luni de la momentul in care a introdus aceste sanctiuni impovaratoare pentru operatorii de telecom, Guvernul vrea sa le suspende, pana la toamna. Mai exact, potrivit unui document consultat de Profit.ro, in proiectul de modificare a OUG 114/2018, care urmeaza sa fie suspus aprobarii Executivului se arata ca:
"Aplicarea prevederilor art. 42 alin.... mai mult
Joi, 28 Martie 2019, ora 14:29
Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir si fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost condamnati la cate 4 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie. Decizia a fost data marti de Tribunalul Bucuresti si nu este definitiva.
Dumitru Dragomir a fost gasit vinovat pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani, iar Bendei pentru dare de mita si complicitate la spalare de bani.
Societatea RCS&RDS a fost gasita vinovata pentru spalare de bani si condamnata la plata unei amenzi in valoare de 1.250.000 de lei.
Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, "in scopul atat de a indeplini, cat si de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu, precum si de a indeplini acte contrare acestora".
Condamanari si achitari
In acelasi dosar, Tribunalul Bucuresti a dat si alte decizii.
Florin-Bogdan Badita, la data faptelor administrator al SC BODU SRL - 4 ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.
Bogdan-Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC BODU SRL - achitat pentru pentru complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani.
SC BODU SRL a fost amendata de 1.350.000 de lei pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.
Alexandru Oprea, fost director general si presedinte al consiliului de administratie al S.C.RCS & RDS SA - achitat pentru... mai mult
Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 16:57
RCS&RDS anunta ca, de la 1 martie, va majora pretul pentru anumite servicii. Compania precizeaza ca a luat aceasta decizie pentru a reactiona la cresterea continua a costurilor pe care le suporta.
"Digi | RCS & RDS a investit si continua sa investeasca in calitatea serviciilor pe care le ofera. In ultimii ani, am intampinat nevoile abonatilor nostri prin imbogatirea ofertei de servicii de comunicatii electronice fixe si mobile.
Pentru a raspunde nevoii continue de dezvoltare si de crestere a calitatii serviciilor pe care vi le furnizam, precum si pentru a reactiona la cresterea continua a costurilor pe care le suportam, suntem nevoiti sa ajustam tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preturile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar si dupa aceste modificari, preturile serviciilor Digi vor continua sa fie foarte atractive", se arata in comunicatul Digi.
Compania precizeaza ca abonatii care nu sunt de acord cu aceste modificari au dreptul sa renunte la contract fara sa plateasca penalitati sau despagubiri.
"Noile tarife si servicii pot fi consultate si in factura. Cand parcurgeti lista cu noile tarife, va rugam sa acordati atentie doar serviciilor pe care Digi | RCS & RDS vi le furnizeaza in prezent.
In cazul in care nu sunteti de acord cu oricare dintre aceste modificari, aveti dreptul de a renunta la respectivul/respectivele servicii in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificari, fara plata vreunei... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 10:42
Compania RCS&RDS a inregistrat anul trecut o pierdere de peste 59,2 milioane lei (aprox. 13 milioane de euro), in crestere cu 158% comparativ cu 2015, reiese din datele publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Cifra de afaceri neta a depasit 3,2 miliarde lei, in crestere cu 22,1% comparativ cu anul precedent.
De asemenea, veniturile au urcat cu 14,1%, la 3,81 miliarde de lei. Cheltuielile totale s-au cifrat la 3,87 miliarde lei, fiind mai mari cu 15,3%.
Datoriile au fost de peste 5 miliarde delei, mai mari cu 14,6%, in raport cu 2015. Numarul mediu de salariati a urcat de la 10.579, la 11.122 persoane, in 2016.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au instituit miercuri sechestru, in vederea confiscarii, asupra unor bunuri in valoare de peste 30 de milioane de lei, in dosarul privind vanzarea de catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I.
Bunurile RCS & RDS asupra carora DNA a instituit masura asiguratorie a sechestrului pana la concurenta sumei de 13,714 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) ar putea fi executate, in cazul in care se va constata prin hotarare judecatoreasca definitiva vinovatia RCS & RDS cu privire la pretinsele fapte penale investigate, conform un raport al DIGI Communications N.V., publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Potrivit sursei citate, in cazul lui Ioan Bendei, membru in Consiliul de Administratie al RCS & RDS, DNA a... mai mult
Joi, 08 Iunie 2017, ora 12:55
Fostul sef al LPF Dumitru Dragomir este urmarit penal si a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, incepand de vineri, intr-un alt dosar RCS-RDS, dupa ce anul trecut a fost condamnat in prima instanta la 7 ani de inchisoare, intr-un caz separat ce are legatura cu compania de televiziune.
Potrivit unui comunicat al DNA, Dragomir este acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, primind o spaga de 3,1 milioane de euro.
De asemenea, alte cinci persoane au fost puse sub urmarire penala, in acest dosar.
Cei cinci sunt Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, acuzat de dare de mita si spalare de bani, Alexandru Oprea, fost director general si presedinte al consiliului de administratie al RCS-RDS, acuzat de complicitate la dare de mita, Mihai Dinei, fost coordonator al activitatii juridice a RCS-RDS, acuzat de complicitate la dare de mita si de complicitate la spalare de bani, Florin-Bogdan Badita, fost administrator al SC Bodu SRL, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani, si Bogdan-Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir, fost asociat unic al SC Bodu SRL, acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani.
DNA noteaza ca, in perioada aprilie 2009 - mai 2011, Dragomir a cerut 3,5 milioane de euro, primind 3,1 milioane, de la Ioan Bendei, pentru cedarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, sezoanele 2008-2011.
Contractul de cesiune a... mai mult
Vineri, 05 Mai 2017, ora 16:37
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat joi ca, impreuna cu grupul RCS&RDS, a implementat solutiile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor, prin SMS, pentru noile categorii de vehicule, pentru clientii companiei.
Astfel, incepand cu 12 aprilie, soferii din Romania, detinatori de cartele SIM ai operatorului de telefonie pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule.
Rovinieta pentru un autoturism, pentru sapte zile, costa 2,62 euro, fara TVA, iar pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala mai mica sau egala de 3,5 tone costa 5,14 euro, fara TVA, tot pentru sapte zile.
Citeste si Rovinietele se ieftinesc de vineri pentru unele autovehicule
Pentru ultima categorie mentionata, rovinieta valabila o zi costa 3,46 euro, fara TVA.
Tarifele de utilizare si de trecere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale din Romania, denumite roviniete, au ramas neschimbate pentru autoturisme si autocare, dar au scazut si cu 38% pentru autovehiculele comerciale incepand din ianuarie, potrivit noii grile publicate la inceputul anului de CNAIR. ...citeste mai departe despre "Rovinieta poate fi platita si prin SMS de clientii RCS&RDS" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 Aprilie 2017, ora 15:40
RCS & RDS S.A. si Cable Communications Systems N.V. au finalizat cu succes refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane EUR si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde RON
Emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro de catre Cable Communications Systems N.V. (societatea mama a RCS&RDS S.A.) s-a facut cu scadenta in 2023 si la o dobanda anuala de 5%, se arata intr-un comunicat remis Business24.
Emisiunea de obligatiuni este garantata de RCS & RDS S.A. Data de 26 octombrie 2016 este stabilita ca data de emisiune a obligatiunilor, acestea urmand sa fie admise ulterior la tranzactionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange).
Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost format din: J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen.
O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde RON, format din trei facilitati de credit.
Bancile Finantatoare ale contractului de imprumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.
Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 11:21
Compania RCS&RDS a castigat licitatia organizata de TVR si va furniza energie electrica televiziunii publice timp de un an, pana in iulie 2017.
Contractul valoreaza 2,2 milioane de lei, fara TVA, informeaza Profit.ro.
Astfel, RCS&RDS trebuie sa asigure o cantitate de energie de 6.842 MW (medie tensiune) la sediul central din Capitala al TVR, precum si 52,5 MW (joasa si medie tensiune) la studiourile teritoriale din Targu Mures, Cluj, Iasi si Craiova, plus alte trei sedii.
La licitatie au participat si companii care au ca obiect principal de activitate furnizarea energiei electrice (Electrica, Industrial Energy, Elsaco si Enel Energie Muntenia), dar operatorul telecom RCS&RDS a iesit castigator.
TVR avea, in 2014, datorii totale in valoare de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.
RCS&RDS are parcuri fotovoltaice
Grupul RCS&RDS ...citeste mai departe despre "TVR se va alimenta cu energie electrica de la RCS&RDS - Contract de 2,2 milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Iulie 2016, ora 15:53