Grupul bancar Royal Bank of Scotland (RBS), controlat in proportie de 82% de statul britanic, se va retrage din sistemul guvernamental de garantare a activelor toxice.
Aceasta decizie ar putea fi vazuta ca primul pas spre reprivatizarea bancii anunta Agerpres.
Asset Protection Scheme (APS) a fost pusa la punct de autoritatile britanice in anul 2009 pentru a oferi asigurari pentru Royal Bank of Scotland si Lloyds Banking Group dupa salvarea lor de catre contribuabili.
Potrivit acestei scheme, bancile ar fi urmat sa plateasca o taxa anuala pentru asigurarea activelor toxice, iar contribuabili ar fi acoperit orice pierderi mai mari de 10% rezultate de pe urma acestor active.
"Iesirea bancii din APS demonstreaza progresele realizate de RBS in transformarea bilantului sau care a devenit periculos de mare si instabil, intr-unul mai prundent, rezistent si viabil", a informat RBS intr-un comunicat.
Retragerea RBS din sistemul guvernamental de garantare a activelor toxice a fost aprobata atat de Trezoreria britanica, cat si de Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare.
In anul 2008, RBS a inregistrat cele mai mari pierderi din istoria unei companii din Marea Britanie, 24,1 miliarde de lire sterline, si mai multe mii din angajatii bancii si-au pierdut locurile de munca. Royal Bank of Scotland a fost salvata numai prin interventia guvernului.
Royal Bank of Scotland (RBS) si-a marit tinta in ceea ce priveste reducerile de personal de la 3.500 la 3.800... mai mult
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:40