Tribunalul Prahova a decis, la inceputul lunii aprilie, deschiderea procedurii de insolventa pentru firma de constructii-montaj Pegamont, care a depus, in 2012, oferta neangajanta pentru privatizarea Oltchim.
Pegamont avea, la sfarsitul anului 2013, datorii restante la stat de 975.041 lei, conform raportului furnizat de Risco.
Firma este specializata in construirea de conducte si instalatii tehnologice pentru petrol si gaze, iar printre clienti sai se numara Petrom, Transgaz, Conpet si Rominserv.
Din totalul obligatiilor catre buget, constituite in perioada precedenta pentru care s-au inregistrat restante, 415.584 de lei reprezinta datorii si penalitati de orice fel. Acestora li se adauga restante TVA de 225.799 lei si restante pentru alte impozite si taxe, inclusiv dobanda si penalitati de orice fel, de 249.165 de lei, restante la impozitul pe profit de 79.255 de lei si restante la impozitul pe venit din salarii de 5.258 de lei.
Conform raportului citat, firma este inregistrata in Buletinul Insolventei, unde este consemnata deschiderea procedurii generale de insolventa.
Totodata, se arata ca firma are "o situatie financiara usor instabila", din punct de vedere al ratingului financiar.
Datele financiare ale companiei, furnizate de Risco, arata ca, la finele primului semestru din 2013, inregistra datorii pe termen scurt de 14.739.796 de lei si o cifra de afaceri neta de 10.027.157 de lei, in raport fiind consemnate pentru aceasta perioada si o pierdere... mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 08:45
Atunci cand dorim sa intelegem locul economiei Romaniei la nivel mondial sau european, de obicei comparam indicatori de venit precum produsul intern brut (PIB), numarul de companii existente in fiecare tara, capitalizarea pietei bursiere, sau chiar numarul de locuitori ori suprafata tarii.
Fiecare dintre aceste masuri are limitarile ei si ne arata doar o parte din imaginea privind activitatea economica reala sau macar potentialul economic din tara respectiva. Astfel, stim ca Romania a avut un PIB de aproximativ 140 miliarde euro in 2013, avem peste 620.000 companii active si peste 1.400.000 entitati juridice (inclusiv de genul PFA, Intreprinderi individuale, etc) in functiune, mai putin de 20 milioane locuitori si peste 237.000 km patrati. In sine, aceste cifre spun putin; chiar si prin comparatie, rezultatele nu sunt tocmai clarificatoare: suntem penultima tara din UE din punct de vedere al PIB/ locuitor (inaintea Bulgariei si dupa Croatia) si pe locul 98 in lume, avem aproximativ o companie la 13 locuitori (ceea ce ar sugera - daca ar fi real si nu doar o valoare statistica - o mare dorinta antreprenoriala la romani) si beneficiem cu siguranta de resurse importante, atat naturale cat si umane - chiar daca raportul de 1 salariat la 1 pensionar nu este deloc in favoarea noastra...
Totusi, daca vrem sa intelegem mai bine unde ne aflam si mai ales incotro ne indreptam ca potential economic, ar fi bine sa stim si cat de puternice sunt cele 1,4 milioane (sau macar cele... mai mult
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 08:25
Valoarea de piata a 162.455 de firme din Romania era la sfarsitul lui 2013 mai mica sau egala cu 1.000 de euro. La polul opus se regasesc 37 de companii, cu o valoare de piata mai mare de 500 milioane euro, arata o analiza realizata de RisCo - Verificare Firme Online.
"Daca dorim sa stim unde este locul economiei romanesti la nivel global si al UE, nu este suficient sa avem statistici generale privind numarul de inregistrari de firme noi, radieri si insolvente de-a lungul anilor. Dintre companiile de pe piata, trebuie sa stim cate au dimensiuni suficiente pentru a fi competitive intr-o piata tot mai integrata. Datele arata ca mai putin de 30.000 de companii aveau o valoare de piata de peste 1 milion de euro si mai putin de 5000 aveau o valoare de piata de peste 10 milioane de euro, la nivelul anului 2013. Asadar, Romania este tara in care sectorul IMM constituit din firme foarte mici reprezinta majoritatea; in consecinta, politicile guvernamentale de sprijinire a economiei ar trebui sa se axeze pe acest segment de firme", a spus Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.
Valoarea de piata a unei firme este calculata pe baza valorii estimate de piata a capitalului si datoriile firmei, fiind utilizate datele contabile la sfarsitul fiecarui an fiscal, ajustate cu multiplii medii relevanti ai companiilor listate pe pietele de capital, din acelasi domeniu de activitate cu firma analizata.
De asemenea, sunt luate in calcul si rezultatele financiare nete prin metoda de... mai mult
Vineri, 07 Februarie 2014, ora 11:12
Ultima zi de vineri din luna noiembrie, cunoscuta sub denumirea de Black Friday, a devenit, fara indoiala, cea mai asteptata zi din an de catre toti cei care doresc sa achizitioneze bunuri si servicii la preturi avantajoase.
La RisCo - Verificare Firme Online, o parte din abonamentele din portofoliu vor putea fi achizitionate cu un discount de pana la 30%! Reducerile intra in vigoare miercuri, 27 noiembrie, si sunt valabile inclusiv sambata, 30 noiembrie.
Mai mult decat atat, cei care vor cumpara un abonament cu reducere in aceste patru zile, vor avea acces gratuit la seviciul de alerte Faliment si Insolventa pana la sfarsitul anului in curs!
"Dorim ca serviciul RisCo sa fie accesat de cat mai multe companii, pentru imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si evitarea neincasarii facturilor", subliniaza Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.ro.
Optand pentru achizitionarea unui abonament, clientii beneficiaza de flexibilitate in generarea oricarui raport sigratuitate pentru anumite tipuri de rapoarte. Abonamentele sunt valabile12 lunide la data achizitionarii.
RisCo este cel mai performant sistem de verificare online a firmelor din Romania, oferind in maxim 1 minut toate informatiile financiare, juridice si de disciplina a platilor despre companiile din tara. Astfel, RisCo are un rol extrem de important in evitarea legaturilor de afaceri cu firme care au o situatie financiara fragila sau un management mai putin performant!
Rapoartele financiare au... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 12:15
De cele mai multe ori, Intreprinderile Mici si Mijlocii se lovesc de lipsa de transparenta in relatia cu bancile si sunt percepute ca avand cel mai ridicat grad de risc.
Astfel, RisCo introduce raportul Limite Credite si Leasing incepand cu luna septembrie si ajuta producatorii, furnizorii, firmele care vand produse cu plata la termen sa isi creasca veniturile si profitul, prin oferirea de informatii transparente privind situatia financiara si juridica a clientilor si a partenerilor lor.
Raportul prezinta valoarea liniilor de credit, a creditelor pe termen mediu si lung, sau a leasingului financiar pe care firma verificata le poate accesa in anul in curs, pe baza situatiei financiare a acesteia din ultimul an de raportare financiara.
Institutiile financiare pot estima, prin utilizarea acestui raport, inca din faza initiala, care sunt sumele pe care le pot acorda clientilor lor existenti sau potentiali sub forma de finantare.
Mai mult, institutiile financiare pot propune structura optima a acestor finantari, in functie de rezultatele financiare istorice.
"Plecand de la aceste date si tinand cont de perspectivele economice ale companiei finantate si de nevoile de investitii ale acesteia, institutia financiara va putea oferi solutiile financiare optime care pot fi sustinute de capacitatea de rambursare a firmei", a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner la RisCo.
In afara de raportul nou introdus, RisCo mai furnizeaza urmatoarele rapoarte: Buletinul... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 09:01
RisCo reprezinta cel mai rapid sistem de verificare a firmelor pe Internet, ce pune la dispozitie sapte tipuri de rapoarte cu date despre situatia financiara si juridica a firmelor.
De acum,persoanele care doresc sa-si verifice partenerii de afaceri pe Internet pot apela la rapoartele Rating Financiar si Limite Plati la Termen, care contin si datele bilantiere din primul semestru al anului 2011.
Astfel, cele doua rapoarte furnizeaza informatii referitoare la Cifra de Afaceri, Profitul Net si Numarul de angajati ai firmei verificate, valabile pentru anii 2008, 2009, 2010 si primul semestru al anului 2011.
De asemenea, in cadrul rapoartelor Rating Financiar si Limite Plati la Termen sunt disponibile si datele bilantiere ale firmelor din Romania, pana la data de 30 iunie 2011: Active Imobilizate, Active Circulante, Datorii pe termen scurt, Datorii pe termen mediu si lung, Capitaluri proprii si Contul de Profit si Pierdere.
Ratingul Financiar reprezinta o analiza detaliata a situatiei financiar-contabile a unei firme, care reflecta probabilitatea ca in urmatoarele 6 - 12 luni firma respectiva sa isi poata plati obligatiile fata de partenerii comerciali si institutiile de credit.
Raportul Limite Plati la Termen indica sumele maxime care pot fi acceptate pentru plata facturilor la termen sau platile cu bilete la ordin si cecuri.
"Ambele rapoarte contin datele bilantiere ale firmei verificate si reprezinta un instrument necesar atat distribuitorilor,... mai mult
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:45
Efin a lansat RisCo - cel mai rapid sistem de verificare a firmelor, dedicat tuturor celor care vor sa faca afaceri in siguranta.
RisCo este singurul serviciu din tara care poate furniza rapoarte unice in mediul online despre ratingul financiar al unei firme, limitele comerciale ale acesteia, raportul CIP instantaneu, rapoarte RECOM, datorii restante si insolventa.
"RisCo completeaza gama de servicii oferite companiilor private si managerilor si se alatura produselor adresate utilizatorilor persoane fizice pentru care am lansat Credit Scoring, Plata Facturi si numeroase calculatoare utile acestor utilizatori. RisCo este un produs cu avantaje competitive multiple: rapid de obtinut, usor de utilizat si avand un pret redus comparativ cu beneficiile oferite" au declarat Catalin Dumitrescu si Dragos Cabat, Managing Partners ai Efin.ro.
De exemplu, Stabilirea Regimului Juridic al partenerilor - domeniu de activitate, asociati, administratori - este foarte important pentru o firma care doreste sa aiba un control asupra relatiilor sale de afaceri, iar RisCo, genereaza rapoarte ruland ultimele informatii existente in bazele oficiale de date, in patru minute.
Platile la termen se desfasoara in general prin intermediul Biletelor la Ordin si al Cecurilor, iar Centrala Incidentelor de Plati are rolul de a inregistra toate cazurile in care o firma nu si-a platit la termen aceste instrumente. mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:33