Revolut, platforma financiara globala cu peste 1 milion de utilizatori in Romania, dezvaluie obiceiurile de cheltuire ale utilizatorilor in perioada starii de urgenta.
Datele reflecta comportamentul de consum al utilizatorilor Revolut din Romania, in perioada 15 martie - 15 mai 2020, in comparatie cu lunile precedente.
Preocupari pentru fashion in timpul starii de urgenta
Desi nu au putut iesi din casa fara declaratia pe proprie raspundere, romanii au fost preocupati de modul in care arata, precum si de noile tendinte.
Pe parcursul celor doua luni ale starii de urgenta, utilizatorii Revolut au cheltuit 1,2 milioane de euro pe haine si accesorii cumparate online.
Numarul tranzactiilor efectuate la retailerii online de fashion a crescut in medie cu 204%, in timp ce valoarea totala a fost cu 213% mai mare fata de cea inregistrata in cele doua luni anterioare.
Zara - numarul tranzactiilor a crescut cu 1263%, iar valoarea lor a fost mai mare cu 1077%;
Reserved a fost pe locul al doilea in topul preferintelor utilizatorilor, inregistrand o crestere de 94% a numarului tranzactiilor si o valoare a acestora mai mare cu 210%;
About You a inregistrat o crestere de 83% a numarului tranzactiilor, urmat de H&M cu o crestere de 42%.
Cresteri importante si in domeniul produselor cosmetice si de ingrijire personala
Dat fiind ca saloanele cosmetice au fost inchise pe perioada starii de urgenta, romanii au gasit un aliat in Internet si au comandat online produsele... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 11:38
Platforma financiara globala Revolut se alatura luptei impotriva coronavirus in Romania si isi incurajeaza utilizatorii sa doneze catre Daruieste Viata, ONG-ul care a anuntat recent ca toti banii stransi incepand cu data de 11 martie vor fi folositi pentru sprijinirea spitalelor in lupta cu COVID-19.
Toti banii vor fi folositi pentru a ajuta spitalele romanesti de boli infectioase si spitalele de urgenta.
Asociatia Daruieste Viata, cunoscuta pentru construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania din banii stransi cu ajutorul donatiilor, a decis sa foloseasca toti banii donati incepand cu data de 11 martie pentru a cumpara echipamente medicale pentru spitalele din tara in care sunt tratati pacienti cu coronavirus.
Revolut sprijina aceasta initiativa si le permite utilizatorilor sa doneze catre ONG direct din aplicatie, in doar cateva secunde.
Banii donati vor ajunge in proportie de 100% la Asociatia Daruieste Viata, fara ca Revolut sa perceapa taxe si comisioane.
Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta impotriva COVID-19 prin rotunjirea tranzactiilor efectuate si donarea restului ramas, prin stabilirea de plati recurente sau prin efectuarea unei singure donatii.
Nu exista o suma minima care poate fi donata, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand.
"Cred ca in astfel de momente este de datoria noastra, a tuturor, sa ne mobilizam si sa ne concentram pe lucrurile care conteaza: sustinerea personalului medical din prima... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 09:53
Cu toate ca in ultimii ani au fost facute progrese majore, Romania continua sa fie o tara in care numerarul primeaza. Principala bariera in calea adoptiei si utilizarii de carduri este teama de a fi victima a fraudei.
Fintech-ul britanic Revolut, care a depasit 850.000 de utilizatori in Romania, face o analiza a ecosistemului romanesc de plati si fraude cu carduri, aducand in atentia publicului moduri prin care oamenii se pot proteja de frauda, precum si masurile care ar trebui luate in cazul putin probabil in care cineva a fost victima a fraudei.
The Romanian payments ecosystem
Platile cu cardul sunt cel mai utilizat instrument de plata electronica din Uniunea Europeana, reprezentand peste jumatate din totalul tuturor tranzactiilor fara numerar (52%).
Al cincilea raport privind frauda cu carduri emis de Banca Centrala Europeana arata ca Romania are cea mai scazuta rata de penetrare a cardurilor din Uniunea Europeana, cu 0.81 carduri pe cap de locuitor, in comparatie cu media SEPA de 1.53 carduri pe cap de locuitor.
De asemenea, Romania ocupa penultimul loc din perspectiva utilizarii cardurilor, dupa Bulgaria, cu o medie de 28 de tranzactii pe cap de locuitor pe an, un numar semnificativ mai mic in comparatie cu media SEPA de 129 de tranzactii pe cap de locuitor anual.
Tabel 1: Numarul de plati cu cardul pe cap de locuitor (2014 - 2017)
Platile cu cardul in Europa - cadru actual si previziuni: o perspectiva Eurosystem emisa de Banca Centrala Europeana... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 10:58
La mijlocul lunii septembrie a intrat in vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzactiilor online prin autentificarea in doi pasi. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectueaza tranzactii online de posibile fraude.
Din pacate insa, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici cauta in permanenta modalitati tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectueaza tranzactii online. Revolut, fintech-ul londonez cu peste 7 milioane de utilizatori in Europa, vine cu 5 sfaturi utile, care sunt de un real ajutor in ceea ce priveste siguranta in mediul online si evitarea fraudelor:
1. Conturi si parole: fii ca agentul 007
Nu iti dezvalui niciodata nimanui parola de la Internet banking si nici numarul unic de identificare (PIN). Nici macar banca al carei client esti nu iti va cere vreodata sa dezvalui aceste informatii.
In plus, asigura-te in permanenta ca utilizezi canale online oficiale - website, aplicatie etc. - pentru a-ti accesa contul si a impartasi anumite informatii cu terte persoane. Nu ezita sa contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informatii sau clarificari, in cazul in care ai neclaritati.
2. Control: mai mult, mai bine
Imbunatateste gradul de control asupra finantelor personale solicitand bancii sa iti ofere detalii privind tranzactiile financiare prin doua canale de informare - de exemplu, prin... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 12:19
Revolut, platforma financiara londoneza, raporteaza o crestere importanta a veniturilor in 2018, mai mare cu 354% decat cea inregistrata in 2017. Informatiile sunt cuprinse in raportul financiar aferent anului 2018, care se incheie pe 31 decembrie 2018.
Veniturile au crescut pana la 58,2 milioane de lire in 2018, de la 12,8 milioane de lire in 2017, iar cresterea a fost generata de dezvoltarea continua a ofertei de produse, a bazei de clienti, precum si a activitatii utilizatorilor Revolut.
Principalele costuri directe ale companiei sunt in continuare schemele de carduri, costurile de acquiring si cele corespunzatoare achizitiei de noi utilizatori. Costurile asociate vanzarilor au crescut cu 247%, imbunatatind marja de profit brut a companiei, cresterea fiind mai mica decat cea inregistrata de venituri. Pierderile nete ale anului s-au ridicat la 32,8 milioane de lire, dar costurile au fost eficientizate in ansamblu datorita cresterii substantiale a bazei de clienti si a volumului tranzactiilor.
Cresterea veniturilor in 2019 este prevazuta a fi de trei ori mai mare fata de 2018.
Aceasta este generata de cresterea numarului de utilizatori, noi lansari de produse, optimizarea produselor existente si extinderea pe noi piete. Peste 800.000 de noi utilizatori si-au creat conturi in august si septembrie 2019, ceea ce confirma popularitatea ridicata de care se bucura compania.
Marja bruta (1) pentru semestrul al doilea din 2019 este estimata la 40-50%, de la mai... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 13:30