Primaria din Voluntari, condusa de Florentin Pandele, va prelua un post de radio.
Potrivit paginademedia.ro, Consiliul Local Voluntari a ajuns la o intelegere pentru a cumpara Sport Total FM. Sursa citata arata ca achizitia urmeaza sa fie facuta prin Publivol Creativ, compania de publicitate a Primariei din Voluntari.
Conform aceleiasi surse, contractul urmeaza sa fie semnat in perioada urmatoare. Practic, Publivol Creativ urmeaza sa preia in totalitate compania Global Media Expert, care opereaza licenta Sport Total.
Paginademedia.ro mai arata ca Primaria Voluntari nu a fost singurul ofertant pentru Sport Total. De postul de radio ar fi fost interesat si Maricel Pacuraru (pentru a completa viitorul post TV Realitatea Sportiva si cu un post FM) si DC News (care a avut discutii, in trecut, si cu Gold FM, post preluat, pana la urma, de fiul lui Cozmin Gusa).
Decizia de a alege oferta lui Pandele a fost a Consiliul de Administratie al Centrului pentru Servicii de Radiocomunicatii (CSR), companie care detine Sport Total.
Sport Total emite pe frecventa 105,8 FM la Bucuresti, dar are licente si in alte orase din tara (Botosani, Brasov, Dragasani, Fagaras, Focsani, Galati, Predeal, Rupea, Severin, Slatina, Victoria si Zarnesti).
Citeste si:
Florentin Pandele vrea sa transfere moastele Sfintei Parascheva de la Iasi la Voluntari, deranjat de interzicerea pelerinajelor: "Vom cere BOR si Mitropoliei Iasiului"
Cine sunt oamenii din "caracatita" Firea-Pandele,... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 07:45
Cladirea abandonata a Casei Radio din Bucuresti a revenit in atentie zilele acesta dupa ce s-a anuntat ca e posibil ca aceasta sa devina mall.
In urma cu 15 ani, proiectul Casei Radio a fost concesionat de stat pentru 49 de ani, insa dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers a abandonat proiectul. Acum, AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Cotroceni, a oferit Plaza Centers 60 milioane de euro pentru achizitia a 75% din proiect, restul participatiilor fiind detinute de autoritatile romane si de o companie cu capital turcesc, arata Profit.ro.
"Investitorul are la dispozitie trei luni pentru procesul de 'due diligence' si sa decida daca vrea sa semneze acordul cadru. Dupa aceea, trebuie indeplinite anumite conditii pentru a incheia tranzactia in decursul a 15 luni", a spus Avi Hakhamov, CEO Plaza Centers, pentru sursa citata.
Pe de alta parte, deputatul Nicusor Dan i-a trimis o scrisoare deschisa ministrului de Finante, Eugen Orlando Teodorovici, in care-i solicita sa inceapa procedurile de reziliere a contractului de concesiune a terenului pe care se afla construita Casa Radio si sa-l readuca in proprietatea statului, deoarece investitorul nu a respectat contractul de concesiune din 2004.
"Acum, la 10 ani de la momentul in care statul roman trebuia sa denunte contractul de concesiune si sa redevina proprietarul terenului, investitorul se pregateste sa vanda cu peste 60 de milioane de euro actiunile companiei care detine terenul primit in... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 12:28
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia redeschiderii redactiei Radio Europa Libera in Romania.
"'Aici e Radio Europa Libera!' Se va auzi, incepand de astazi, din nou in Romania, chiar daca intr-o formula noua, adaptata tehnologic lumii in care traim. Salut cu bucurie aceasta relansare cu atat mai mult cu cat Radio Europa Libera a reprezentat oxigenul nostru mediatic atat de necesar supravietuirii in perioada comunista", a inceput presedintele mesajul.
Acesta a transmis ca acest post a fost, inainte de 1989, printre putinele "surse pretioase de informatii pe care puterea comunista dorea, in mod abuziv si prin cenzura, sa le ascunda romanilor".
El a precizat ca prin opiniile si analizele colaboratorilor radioului, postul a contribuit la raspandirea adevarului despre regimul comunist.
"In acele vremuri, posturi precum Radio Europa Libera reprezentau adevarate bastioane ale libertatii, care au intretinut aspiratiile occidentale ale romanilor si speranta ca eliberarea de comunism este posibila", a punctat Iohannis.
Seful statului considera ca redeschiderea redactiei in limba romana este o veste buna, "pentru ca o societate sanatoasa se bazeaza pe o presa libera, iar dumneavoastra ati demonstrat ca sunteti profesionisti in acest domeniu".
"Intr-o Europa divizata, care se confrunta cu multiple amenintari, unele dintre ele de natura interna, avem nevoie de presa independenta care sa ajute cetatenii sa discearna adevarul intr-un ocean... mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 10:49
Structura taxei radio-tv din Germania este compatibila cu legislatia UE, a decis joi Curtea de Justitie a Uniunii Europene, transmite DPA.
Aceasta contributie de 17,50 euro pe luna este principala sursa de venituri pentru posturile de televiziune ARD si ZDF, precum si pentru postul public de radio Deutschlandradio.
In trecut, nivelul acestei taxe depindea de numarul echipamentelor de receptie pe care o persoana le detinea in locuinta.
Insa in 2013, autoritatile germane au modificat modul de calcul, astfel ca fiecare locuinta plateste aceeasi valoare a taxei radio-tv, indiferent cat de multe persoane traiesc in acea locuinta sau daca exista sau nu un televizor sau aparat de radio, in ideea de a face mai usor colectarea veniturilor.
Mai multe persoane au depus actiuni in justitie la mai multe tribunale din Germania, sustinand ca noua cerinta duce la cresterea subventiilor pentru posturile publice de radio si tv si in consecinta constituie o forma ilegala de ajutor de stat.
Insa, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a respins joi argumentele reclamantilor, concluzionand ca modificarea din 2013 nu a modificat in mod fundamental sistemul de colectare a taxei radio-tv, inclusiv volumul banilor de care beneficiaza posturile publice de radio si tv. De asemenea, legislatia europeana ofera statelor membre autoritatea de a decide cum sa puna in aplicare si sa colecteze astfel de taxe, au apreciat judecatorii de la Luxemburg.
In luna iulie a acestui an, Curtea... mai mult
Joi, 13 Decembrie 2018, ora 16:21
Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 28 octombrie 2018, incepand cu ora 18:30, "Tango. Radio and Juliet", spectacol coupe de dans contemporan de Edward Clug.
"Tango. Radio and Juliet" este un spectacol ce uneste doua coregrafii create de Edward Clug - artist de origine romana recunoscut pe plan international - in care se regasesc elemente de teatru si dans contemporan si fragmente muzicale extrem de diverse ca gen - de la Astor Piazzolla si pana la Goran Bregovic si Radiohead.
Ambele lucrari ale coregrafului reprezinta un poem coregrafic, fiecare in parte fiind structurate ca poezie de stare. Miscarile dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt incarcate de forta, atat in "Tango", cat si in "Radio and Juliet".
In "Tango", Clug imprumuta pasi de tango argentinian, iar in "Romeo si Juliet" miscari contemporane, rapide, uneori asemanatoare cu figuri breakdance.
(Imagine si montaj: Sebastian Bucur / Opera Nationala Bucuresti)
Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, si opusul povestii eternilor indragostiti (Romeo si Julieta) se intalnesc astfel, intr-un mod inedit, in spectacolul "Tango. Radio and Juliet" pentru a da viata celor mai puternice si contradictorii stari: pasiune, iubire, deziluzie, singuratate.
Spectacolul se adreseaza in mare parte publicului tanar, dar si spectatorilor dorinic sa incerce o experienta speciala, o noua formula de dans contemporan.
Edward Clug, despre spectacolul coupe de dans contemporan... mai mult
Sambata, 27 Octombrie 2018, ora 14:50
La aproape trei decenii de la prabusirea regimurilor comuniste si incheierea Razboiului Rece, postul american Radio Europa Libera revine in Romania si Bulgaria, pentru a ajuta la dezvoltarea unei prese libere si la promovarea valorilor si institutiilor democratice.
Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat oficial transmis la Washington de conducerea companiei Radio Europa Libera/Radio Libertatea (RFE/RL).
Decizia a fost salutata joi dimineata si de Ambasada SUA la Bucuresti, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.
Finantat de Congresul Statelor Unite si ramas in memoria colectiva ca fiind cea mai solida legatura informationala cu lumea libera in perioada regimului Ceausescu, Radio Europa Libera a jucat un rol crucial si in timpul Revolutiei din 1989, cand a relatat despre evenimentele de la Timisoara si din Bucuresti, contracarand propaganda de stat.
Postul de radio s-a retras din Romania in 2008, dupa aderarea noastra la Uniunea Europeana, si din Bulgaria in 2004.
"Speram in mod special ca relatarile noastre, realizate de jurnalisti locali, sa ajute la dezvoltarea unei prese libere si la promovarea valorilor si institutiilor democratice, sa constribuie la informarea publicului in legatura cu locul ocupat de ambele tari in NATO, UE si in celelalte organizatii occidentale. Asteptam sa colaboram cu organizatiile de media independente si cu societatea civila", a declarat presedintele companiei REL/RL, Thomas Kent.
Decizia... mai mult
Joi, 19 Iulie 2018, ora 11:10
Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 10 iunie 2018, incepand cu ora 18:30, "Tango. Radio and Juliet", spectacol coupe de dans contemporan de Edward Clug.
"Tango. Radio and Juliet" este un spectacol ce uneste doua coregrafii create de Edward Clug - artist de origine romana recunoscut pe plan international - in care se regasesc elemente de teatru si dans contemporan si fragmente muzicale extrem de diverse ca gen - de la Astor Piazzolla si pana la Goran Bregovic si Radiohead.
Ambele lucrari ale coregrafului reprezinta un poem coregrafic, fiecare in parte fiind structurate ca poezie de stare.
Miscarile dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt incarcate de forta, atat in "Tango", cat si in "Radio and Juliet".
(Imagine si montaj: Sebastian Bucur / Opera Nationala Bucuresti)
In "Tango", Clug imprumuta pasi de tango argentinian, iar in "Romeo si Juliet" miscari contemporane, rapide, uneori asemanatoare cu figuri breakdance.
Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, si opusul povestii eternilor indragostiti (Romeo si Julieta) se intalnesc astfel, intr-un mod inedit, in spectacolul "Tango. Radio and Juliet" pentru a da viata celor mai puternice si contradictorii stari: pasiune, iubire, deziluzie, singuratate.
Spectacolul se adreseaza in mare parte publicului tanar, dar si spectatorilor dorinic sa incerce o experienta speciala, o noua formula de dans contemporan.
Edward Clug, despre spectacolul coupe de dans contemporan ce... mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 18:23
Guvernul elvetian i-a indemnat luni pe alegatori sa voteze in favoarea mentinerii taxei radio-TV care finanteaza mass-media publice, subliniind ca banii contribuabililor joaca un rol crucial in sustinerea diversitatii culturale si discursului politic in media.
Prin apelul sau, Guvernul elvetian vrea sa reduca sprijinul pentru initiativa No Billag, asupra careia alegatorii se vor pronunta prin vot in data de 4 martie 2018 si care, potrivit ultimelor sondaje de opinie, se bucura de sprijinul a aproximativ 57% din alegatori, transmite Reuters.
Sustinatorii acestei initiative vor sa elimine taxa radio tv (denumita Billag in Elvetia) care anul trecut a strans 1,37 miliarde de franci (1,38 miliarde de dolari), fiind un sprijin financiar vital pentru mass-media publice, atat la nivel federal, cat si pentru cele regionale si locale.
Postul national de radio-televiziune, SRG, care opereaza in cele patru limbi oficiale din Elvetia, depinde de aceasta taxa radio-TV care ii asigura 75% din buget.
"O oferta media variata este importanta pentru o tara mica si poliglota cum este Elvetia, cu democratia sa directa", a subliniat presedintele Elvetiei, Doris Leuthard, intr-un comunicat de presa.
Guvernul federal avertizeaza ca, daca initiativa ar fi adoptata, Elvetia ar deveni prima tara din Europa care ar aboli taxa radio-TV.
Pe de alta parte, Executivul vrea sa diminueze taxa radio-TV pana la 365 de franci anual pe gospodarie, incepand din 2019, de la aproximativ 450 de... mai mult
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 17:08
Pericolul atacurilor cibernetice asupra sistemelor moderne de navigatie si comunicatii de pe nave ii forteaza pe experti sa se gandeasca serios la o rotire a strategiei cu 180 de grade.
Statiile radio par a fi mai sigure in acest context, Coreeea de Sud dezvoltand un sistem propriu pentru flota sa, cu Marea Britanie si Rusia calcandu-i rapid pe urme, in vreme ce americanii anunta ca ar putea recurge si ei la aceasta varianta, anunta Reuters.
Sistemele GPS si altele similare, care se bazeaza pe semnalul transmis de sateliti, se dovedesc vulnerabile la atacurile hackerilor, dupa cum reclama expertii in domeniu.
Spre deosebire de aeronave, vasele aflate pe mare nu au prea multe variante de calculare a pozitiei si stabilire a cursului, riscul unor ciocniri accidentale sau a esuarii pe tarm fiind extrem de mare.
Coreea de Sud are deja un sistem alterativ bazat pe comunicatii radio, denumit eLoran, pe care vrea sa il instaleze pe navele sale, Statele Unite sa gandesc sa-i urmeze exemplul, in vreme ce britanicii si rusii dezvolta propriile sisteme alternative bazate pe tehnologia radio.
Masurile survin dupa o serie de perturbari inregistrate in ultimii ani, anul trecut o flota de nave de pescuit din Coreea de Sud revenind in port dupa ce semnalul GPS le-a fost bruiat brusc. Banuielile s-au indreptat spre hackerii guvernului nord-coreean, dar probe nu au putut fi aduse in acest sens.
In luna iunie, o nava americana prezenta la exercitiile din Marea Neagra a... mai mult
Marti, 08 August 2017, ora 06:18