Cand vine vorba de food delivery sau mancarurile si bauturile to go, clientii au acelasi nivel de pretentii ca si in cazul in care ar consuma cele dorite in interior. Se asteapta ca mancarea livrata sa fie calda, sa fie asezata frumos in caserola, sa nu fie nimic varsat sau imprastiat prin pungi. Asta denota lipsa de profesionalism si se vor gandi de doua ori inainte de a mai comanda de la tine.
Una din principalele probleme este ca mancarea ajunge rece si apoi clientul trebuie sa si-o incalzeasca in cuptorul cu microunde. Un astfel de aspect cu siguranta duce la clienti pierduti. Antreprenorii trebuie sa inteleaga ca, in special detaliile unei afaceri, le aduc succesul sau inevitabilele pierderi. Alegerea unor ambalaje corespunzatoare va elimina aceasta problema, iar clientii vor fi mereu dornici sa comande din nou.
Ambalajele biodegradabile sunt alegerea de top, in special fiindca sunt rezistente la temperaturi ridicate, dar si scazute. Vor mentine mancarea calda, iar clientul va observa ca incerci sa protejezi natura. Chiar si acest aspect iti va aduce fidelizarea acestuia. Iata de ce ai nevoie de ambalaje biodegradabile si de ce Snick Ambalaje poate fi partenerul tau de drum lung.
De ce este important sa ai un business verde
Legea aplica amenzi usturatoare celor care folosesc pungi si alte ambalaje din plastic care nu se incadreaza in noile prevederi. Asa ca, varianta safe pe care o abordeaza cei din industria Horeca, este utilizarea ambalajelor... mai mult
Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 16:25
Istoria pungilor biodegradabile este una simpla, dar esentiala. Incepand cu anul 2019 a fost interzisa comercializarea pungilor de plastic, deoarece poluarea mediului a luat o amploare ingrijoratoare. Astfel, a trebuit redus consumul de plastic si a inceput calatoria noastra spre o lume mai curata si mai responsabila.
Pungile biodegradabile de la Pungescu sunt realizate din amidon de porumb. Asadar, atunci cand se descompun, elementele eliminate in mediul inconjurator nu il ataca, ci chiar il ajuta, fertilizand solul. Folosim cele mai inovatoare tehnologii si nu facem rabat la calitate, asa cum clientii nostri nu vor sa faca rabat in afacerea lor.
Lider pe piata pungilor biodegradabile din Romania ne mandrim cu valori precum transparenta si flexibilitatea. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu am cautat mereu sa ne reinventam si sa optimizam procesele, depasind de fiecare data asteptarile clientilor nostri, ne regasesti pe https://pungescu.ro/
De aceea avem cele mai bune optiuni pentru tine si iti oferim cele mai ieftine pungi de pe piata, la cea mai buna calitate. Acestea rezista la greutati de pana la 15 kilograme si sunt scutite de ecotaxa.
Totusi, desi comercializarea pungilor de plastic a fost interzisa, nu a fost interzisa si producerea acestora. De aceea multi producatori promoveaza pungile de plastic ca pungi biodegradabile, neavand certificatele si atestatele necesare pentru acest lucru.
Este foarte important ca atunci cand va decideti sa... mai mult
Marti, 02 Iunie 2020, ora 16:41
Sameday, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de curierat, anunta ca din aprilie va folosi pungi din plastic 100% reciclat in procesul de livrare si se va implica activ in promovarea consumului responsabil de ambalaje.
Initiativele Sameday vin sa sustina si sa continue planul companiei de a reduce semnificativ impactul pe care activitatea de curierat o are asupra mediului.
Sameday si-a propus sa descurajeze consumul acestor tipuri de ambalaje renuntand la a le mai oferi gratuit si reorientand resursele catre reducerea impactului companiei asupra mediului.
Compania de curierat se angajeaza ca 30% din sumele colectate sa fie folosite pentru a identifica si testa diferite variante de pungi eco-friendly, urmand ca in cel mult 6 luni sa ofere clientilor primul ambalaj 100% bio-degradabil din curierat.
70% din sume se vor regasi in bonusuri de performanta ale angajatilor cu scopul de a impulsiona imbunatatirea timpilor de preluare si livrare a coletelor.
"Inca de anul trecut am pornit pe un drum in care ne asumam si cautam solutii pentru a schimba directia in care construim aceasta industrie. Una dintre temele pe care le abordam pe termen lung este reducerea amprentei de carbon, iar o componenta majora a acestei directii este consumul iresponsabil de plastic.
Industria expedierilor din Romania utilizeaza zilnic jumatate de milion de pungi de plastic, care ajunse la gunoi au nevoie de sute de ani sa se descompuna, avand un impact major asupra... mai mult
Luni, 09 Martie 2020, ora 12:48
Barrier Vacuum Bags, producator din Iasi de pungi de vid (vacuum) cu bariera, specifice pentru aparatele de vidat, anunta mutarea operatiunilor intr-un sediu nou, situat in Parcul Industrial Miroslava din Iasi (Str. Pacii, Loc. Bratuleni).
Noul spatiu este construit dupa o arhitectura moderna si are o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati. Amenajarea sa a presupus o investitie de 500.000 de euro.
Cladirea a fost proiectata de un arhitect care a integrat principiile si valorile companiei, astfel incat constructia sa reprezinte cat mai bine Barrier Vacuum Bags.
Stilul folosit este unul sobru si modern in acelasi timp, cu suprafete vitrate mari, care arata deschidere si perspectiva noua.
Sediul integreaza atat partea de birouri, respectiv operatiunile logistice, cat si hala de productie, fiind dispus pe doua niveluri.
Odata cu aceasta relocare, prin proximitatea fata de soseaua de centura a Iasiului, Barrier Vacuum Bags a reusit sa organizeze mai bine atat fluxul de productie, cat si pe cel operational, ajungand la rezultate de lucru si financiare mai bune.
"Ne doream mutarea intr-un nou sediu tocmai pentru a optimiza si mai mult procesul de productie, dar si activitatea colegilor din birouri. Este o crestere care a venit in mod natural, de aceea am si ales sa construim un sediu nou, care sa ne reprezinte in totalitate. De anul acesta vom incepe si cresterea echipei, cu persoane pentru pozitii de management. Suntem pe un plan de crestere, iar acest... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:48
Incepand cu 1 ianuarie 2019 se interzice folosirea de pungi de plastic sub 50 de microni. Pungile de plastic vizate sunt cele cu maner, folosite la cumparaturi. Cei care le vor folosi in continuare risca amenzi usturatoare. Puteti afla mai multe informatii despre legea in sine pe site-ul Camerei Deputatilor.
O alternativa pentru aceste pungi sunt cele bidegradabile, din materiale provenite din natura, care se descompun ajutand solul si vietuitoarele, precum si sanatatea planetei. Responsabilitatea fata de mediu este din ce in ce mai importanta.
NeoPack ofera alternativa sustenabila. Ei aduc pe piata varianta de pungi biodegradabile concepute cu cerneala speciala, care se descompun complet in 6 luni, pana la 1 an de zile. Pungile oferite de Neo Pack sunt construite din amidon de porumb.
Oportunitatile de dezvoltare aparute in urma legii ce interzice folosirea pungilor de plastic
Odata cu aparitia noii legi cu aplicare din data de 1 ianuarie 2019, au aparut si oportunitati de dezvoltare a societatii pe multiple planuri.
Unele dintre acestea implica noi metode de reciclare si legea surprinde si astfel de elemente de detaliu ce tin de acest aspect. De exemplu in articolul 16, alineatul 1, punctul C este specificat: "Operatorii economici care introduc pe piata nationala ambalaje de desfacere, inclusiv pungi de transport din plastic, sunt responsabili pentru deseurile generate de respectivele ambalaje." Astfel incat vor aparea pe piata multiple variante de locuri... mai mult
Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 14:38
Legislatia de mediu cunoaste modificari frecvente, uneori intempestive, si, nu de putine ori, discutabile din perspectiva efectelor obtinute. Un bun exemplu este cel al ecotaxei.
Pana la jumatatea acestui an, operatorul economic care introducea pe piata pungi de cumparaturi din plastic, cu maner, platea la Fondul pentru mediu suma de 0,1 lei/punga (ecotaxa).
Aceasta trebuia inclusa in pretul pungii si recuperata de la consumator, astfel incat sa se descurajeze consumul de pungi de acest tip. Ulterior, legislatia a fost inasprita, insa modificarile genereaza probleme importante tuturor partilor implicate.
Astfel, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2019, publicata in Monitorul Oficial in data de 2 iulie 2019, extinde aplicarea ecotaxei si la pungile de transport fara maner (exceptate pana atunci) si o majoreaza la 0,15 lei/bucata.
Sunt exceptate de la ecotaxa pungile de transport din materiale care respecta standardul SR EN 13432:2002 (materiale biodegradabile si compostabile).
Extinderea ecotaxei pentru a descuraja si consumul de pungi de transport fara maner este salutara, insa este defectuos modul intempestiv in care s-a realizat aceasta, fara o perioada tranzitorie in care pungile comandate inainte de 2 iulie 2019 sa poata fi introduse pe piata scutite de plata ecotaxei.
Lipsa perioadei tranzitorii incalca prevederile legislatiei Uniunii Europene, jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene si Constitutia Romaniei. In plus, aduce... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 12:03
Peste jumatate dintre romani (54%) ar prefera pungile biodegradabile la raionul de legume-fructe, in timp ce doar 20% dintre consumatori au un comportament anti-risipa, in sensul ca ori nu folosesc deloc punga la cumparaturi, ori vin de acasa la magazin cu punga reutilizabila, reiese dintr-un studiu prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, de reprezentantii unui retailer german prezent pe piata din Romania.
Datele centralizate in cadrul cercetarii efectuata in luna septembrie de catre Departamentul de cercetare al Kaufland Romania, pe un esantion de 1.001 persoane din mediul urban, arata ca 4 din 10 romani afirma ca introducerea pungilor biodegradabile contra-cost i-ar determina sa fie mai responsabili atunci cand vine vorba despre folosirea pungilor de unica folosinta la departamentul de legume si fructe.
De asemenea, majoritatea romanilor (8 din 10) obisnuiesc sa foloseasca pungi pentru cantarirea fructelor si legumelor, iar doar 20% dintre cumparatori au un comportament anti-risipa, mai exact 7% dintre romani nu folosesc deloc punga, in timp ce 14% spun ca vin cu punga reutilizabila de acasa.
Kaufland Romania a lansat marti un nou program prin care a introdus in magazinele din retea pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume-fructe, vitrina cu servire asistata, produsele care se vand vrac si raionul de paine. In plus, toate sacosele-maieu din plastic reciclat de la casele de marcat sunt inlocuite cu o varianta reutilizabila.
Conform... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:48
Guvernul a aprobat, marti, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de ordonanta privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Una dintre principalele modificari se refera la majorarea cuantumului eco-taxei pentru pungile din plastic de la 0,10 lei, la 0,15 lei.
"Aceasta masura este una esentiala pentru reducerea consumului de pungi de plastic, produse care au un impact devastator asupra mediului, la nivel planetar. Iata ca, daca anul trecut am interzis pungile din plastic subtire cu maner, acum venim cu masuri noi pentru a determina comerciantii si populatia sa aleaga masuri alternative. Sunt vizate, in primul rand, acele pungi din plastic foarte subtire fara maner, pe care le gasim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe si legume, si pe care, ulterior, le reintalnim in natura. Nu putem asista pasivi la distrugerea ecosistemelor si trebuie, deci, sa actionam", a declarat Gratiela Gavrilescu, viceprim-ministru si ministrul Mediului.
In afara de cresterea cuantumului eco-taxei, noile prevederi obliga taxarea oricarui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor. Sunt exceptate de la plata alternativele ecologice (biodegradabile si compostabile), ca de exemplu produse din amidon sau celuloza.
O noutate importanta vizeaza unitatile administrativ-teritoriale care nu au organizat serviciul public de salubrizare. Astfel, s-a propus un sistem de impunere, in acord cu evolutia indicatorilor de... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 22:07
Europa produce o cantitate uriasa de plastic - 58 de milioane de tone anual, atrage atentia Comisia Europeana, citand datele Eurostat. Din acestea rezulta, in fiecare an, 25 de milioane de tone deseuri din plastic pe continentul nostru. Doar o treime este reciclat, conform datelor UE.
Cu toate acestea, sa consumam din ceea ce deja a fost folosit poate fi strategia salvatoare. Iar utilizarea de pungi din plastic reciclat este un gest la indemana. Mai ales ca miza e uriasa: a reda plasticul circuitului de productie si consum poate fi salutar pentru planeta noastra.
Pe de alta parte, "vedetele" trendului ecologist, noile pungi biodegradabile, utilizeaza materii prime noi, ce s-ar putea folosi in circuitul alimentar, precum amidonul din porumb.
In plus, aceste pungi biodegradabile nu se descompun decat la contactul cu aerul - or exista cazuri in care ele ajung in groapa de gunoi indesate sub un morman de alte deseuri. Rezultatul este ca polueaza si mai rau. Aceste pungi biodegradabile au nevoie, asadar, de o colectare selectiva.
Prin urmare, ce fel de ambalaje si sacose de transport e mai bine sa folosim? Pungi biodegradabile sau pungi din plastic reciclat?
Iata cinci argumente pro si contra, in dilema utilizarii de pungi din plastic reciclat versus pungi biodegradabile:
1. Consumam din resursele inca disponibile sau consumam din ceea ce deja a fost folosit?
Reciclarea are un rol foarte important in protectia mediului, luand in considerare faptul ca prin... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2019, ora 14:12