Conform analizei intitulate "Telefoanele mobile reprezinta o cale pentru transmiterea microbiana: o analiza a domeniului de aplicare", telefoanele mobile au devenit o parte integranta a societatii moderne si sunt considerate ca potentiale terenuri de reproducere pentru organismele microbiene, constituind un risc potential global pentru sanatatea publica pentru transmiterea microbilor.
Potrivit lui Matthew Olsen, cercetator in Stiinte ale Sanatatii si Medicina la Universitatea Bond din Australia, telefoanele mobile sunt utilizate in medie 3 ore pe zi. In plus, un studiu din 2016 a afirmat ca utilizatorii isi pot atinge telefoanele de pana la 2.617 ori pe zi.
Potrivit unui studiu publicat in revista medicala academica Germs (2017), peste 17.000 de bacterii au fost gasite pe telefoanele mobile, de zece ori mai mult decat pe un scaun de toaleta. Din acest motiv, dezinfectarea telefonului devine deosebit de importanta.
Dr. Doo-Ryeon Chung, directorul Centrului de prevenire si control al infectiilor de la Samsung Medical Center noteaza: "Studiile noastre arata ca virusii pot supravietui pe suprafete din plastic sau metal pana la 2 pana la 3 zile", spune el. In plus, se afirma ca: "Pentru a utiliza smartphone-ul in siguranta, este esential sa il pastrati curat".
Telefoane ieftine - oferte si reviews
"Acest lucru reprezinta o problema de sanatate pentru comunitate in general, deoarece aceasta analiza a aratat ca telefoanele mobile sunt contaminate de un numar mare... mai mult
Marti, 06 Iulie 2021, ora 16:37
Piata locala de telefonie mobila a stagnat in ultimi doi ani in privinta numarului de utilizatori, in timp ce volumul de trafic de voce se afla intr-o continua crestere, dar cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu anii precedenti, potrivit unei analize a Consiliului Concurentei (CC).
"Analizand datele referitoare la numarul total al utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania, se poate observa ca in ultimii ani piata serviciilor de telefonie mobila a inregistrat o usoara scadere, urmata de o stagnare in ultimele patru semestre. Cu toate acestea, atat volumul de trafic de voce originat cat si cel terminat in retelele de telefonie mobila din Romania se afla intr-o continua crestere. Se poate observa ca volumul de trafic originat de utilizatorii finali, desi aflat pe un trend ascendent, a crescut cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu cea a anilor precedenti", se spune in analiza institutiei, potrivit Mediafax.
Scaderea se reflecta si in rata de penetrare a cartelelor SIM active, nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013 fiind cu 3 puncte procentuale mai redus decat cel inregistrat in 2011.
"Acest fapt contrazice evolutia mediei ratei de penetrare a cartelelor SIM la nivelul Uniunii Europene, care inca din 2004 se afla pe un trend ascendent", se precizeaza in document.
Odata cu scaderea ratei de penetrare a SIM-urilor, se observa o crestere a volumului de trafic de voce originat de utilizatorii finali catre alte retele de telefonie... mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:27
Camera Deputatilor achizitioneaza, prin licitatie deschisa, servicii de telefonie mobila pentru parlamentari si angajati, suma maxima pentru licitatie fiind de 1.219.335 lei, potrivit anuntului de participare, fiind prevazuta incheierea unui acord cadru pe trei ani in acest sens.
Potrivit anuntului publicat pe e-licitatie, se estimeaza incheierea a 4 contracte subsecvente, cantitatea fiind de minimum 350 si maximum 900 de abonamente voce, minimum 24, maximum 900 de abonamente internet pe mobil si minimum 24, maximum 600 de abonamente internet pe tableta, laptop si PC. Termenul limita de depunerea ofertelor este 6 ianuarie 2014.
Anterior, s-a optat prin negociere cu operatorul de telefonie
Secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrica, a precizat ca, pana acum, conducerile anterioare ale Camerei au optat pentru servicii de telefonie mobila prin negociere cu operatorul de telefonie.
"Acum este un pas inainte. S-a mers pe o procedura de licitatie a acestor servicii si pe un acord cadru de 3 ani, pentru ca este institutia cu cele mai multe tipuri de abonamente. Din acest motiv, in fiecare an era greu sa repetam procedura si acest lucru ne permite ca timp de 3 ani sa putem folosi acelasi operator", a spus Dumitrica.
Intrebat in legatura cu faptul ca una dintre cerinte este ca telefoanele parlamentarilor sa fie neinformabile, Dumitrica a aratat ca numerele parlamentarilor vor fi publice, dar vor putea fi obtinute printr-o cerere facuta la Camera... mai mult
Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:46
Vesti bune pentru cei peste 185.000 de utilizatori ai aplicatiei de mobil Auto.ro si nu numai! Acum, in cadrul sectiunii de Anunturi, exista posibilitatea configurarii exclusive doar a anunturilor de masini second hand din Germania. In plus, soferii care doresc sa isi vanda autoturismul, pot posta anuntul direct din aplicatie.
Apetitul soferilor romani pentru masini nemtesti este binecunoscut. Conform celei mai recente statistici pusa la dispozitia opiniei publice de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in luna iulie a anului curent au fost inmatriculate 26.769 de autoturisme second hand din import, in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului trecut.
Cele mai cautate marci au fost Volkswagen, cu 6.582 de masini inscrise (in crestere cu aproape 72% fata de iulie 2012) si Opel, cu 4.467 de autoturisme inmatriculate in luna iulie (in crestere cu 45% fata de iulie 2012).
Venind in sprijinul celor care isi doresc o masina de pe piata germana de autoturisme second hand, sectiunea de Anunturi, cea mai accesata categorie din aplicatia de mobil Auto.ro, s-a imbogatit cu o noua sectiune. Aceasta este dedicata in totalitate masinilor din Germania.
Utilizatorii au la dispozitie peste 25.000 de anunturi auto, insa pentru a cauta numai masinile din Germania, trebuie sa bifeze casuta dedicata acestei optiuni.
Apoi, au la dispozitie criteriile de baza, precum marca si modelul, pretul, rulajul kilometrajului,... mai mult
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 11:48
Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienti vor putea apela utilizatorii altor retele la tarife nediferentiate pentru a elimina "ingrijorarile" Consiliului Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta practicat de operatori in propria retea.
Angajamentele celor patru operatori de telefonie mobila sunt prezentate intr-un document prezentat de Consiliul Concurentei.
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania detine o pozitie de monopol pe piata serviciului de terminare a apelurilor in propria retea de telefonie. Pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat al Consiliul Concurentei.
Potrivit Consiliului Concurentei, cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea).
Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva, se... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 15:04
Operatorii de comunicatii mobile au lansat recent oferte cu minute si SMS-uri nationale nelimitate, ascutind la extrem lupta pe piata locala de telefonie mobila.
La inceputul acestei luni Cosmote Romania, al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania, a relansat oferta pentru abonamentele "No Limit", care include convorbiri nelimitate catre orice retea nationala si catre anumite numere internationale.
Cosmote a introdus optiunea achizitiei de telefoane mobile subventionate, in cadrul acestor abonamente, cu un contract incheiat pentru o perioada de doi ani.
Abonamentul No Limit costa 31 de euro pe luna si include minute nationale si internationale zona 1, minute Cosmote si Romtelecom fix, apeluri video in retea, SMS si MMS in retea, precum si 500 MB trafic date.
Primul a fost Vodafone
La inceputul lunii aprilie, Vodafone a lansat trei abonamente cu preturi intre 29 si 65 de euro, ce includ convoribiri nelimitate la nivel national.
Orange Romania ofera minute nelimitate clientilor companii
Orange Romania ofera clientilor sai de business convorbiri nelimitate pentru un abonament lunar in valoare de 18 euro, dar oferta nu este publica, ci se negociaza separat cu fiecare client.
Convorbirile nelimitate oferite de Orange Romania sunt, de fapt, pana la 5.000 de minute nationale.
Fara numar, pana la 5.000 de minute
Strategia din spatele ofertelor care includ convorbiri nelimitate este de a creste valoarea venitului mediu realizat pe... mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 07:04
Piata de publicitate pe telefonul mobil din Romania, a carei valoare a fost estimata la 10 milioane de euro pentru acest an, va creste cu pana la 30%, in contextul in care Google si Facebook si-au crescut substantial veniturile din publicitateain perioada 2012-2013.
"Atat Google, cat si Facebook, vor avea un impact puternic asupra pietei locale, care se va simti mai ales in 2014. Prin urmare o crestere cu 20-30% nu ar fi exclusa", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta estimase la inceputul anului ca piata de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la valoarea de 10 milioane de euro, in conditiile in care la nivel national erau intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila.
"Google si-a crescut de patru ori veniturile din publicitatea pe mobil in ultimul an, iar Facebook vine foarte puternic din urma", spune Dan Virtopeanu.
La nivel global, analistii au estimat ca Facebook va inregistra anul acesta vanzari de 1,53 de miliarde de dolari din publicitatea pe telefoul mobil, in crestere de la 470 de milioane de dolari, suma incasata in 2011. Facebook ar putea ajunge la venituri de 2,7 miliarde de dolari in 2014, pe acest segment.
Google nu ofera date specifice in ceea ce priveste veniturile incasate din publicitea pe telefonul mobil dar, la nivel general, compania are un business de opt miliarde de dolari, venituri generate de... mai mult
Joi, 11 Aprilie 2013, ora 12:36
Piata locala de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, iar cel mai folosit canal de comunicare ramane, in continuare, SMS-ul.
"Toate serviciile de publicitate pe telefonul mobil vor forma anul acesta o piata de 10 milioane de euro", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta a estimat ca la nivel national sunt intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila, adica persoane care au cel putin un telefon mobil. Dintre acestia, in jur de sapte milioane de utilizatori folosesc Internetul mobil in Romania, spun Dan Virtopeanu.
"Am luat in calcul doar persoanele care folosesc telefonul mobil pentru Internet", spune Dan Virtopeanu. Utilizatorii care se conecteaza la Internet prin intermediul unor conexiuni 3G, Wi-Fi sau alte metode de conectare pentru dispozitive mobile, sunt in jur de 1,4 milioane.
Cum se face publicitate pe telefonul mobil in Romania
"SMS-ul ramane la putere. Anul trecut a reprezentat 80% din piata de publicitate pe mobil, anul acesta ponderea va mai scadea, datorita penetrarii smartphone-urilor, care vor permite si alte forme de campanii publicitare", spune Dan Virtopeanu.
Penetrarea smartphone-urilor pe piata locala este in crestere constanta, iar anul acesta va depasi o rata de 20%.
In 2013, dupa SMS, urmatorul canal cel mai folosit pentru publicitatea pe mobil va... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:46
Punctul de referinta al pietei locale de telefonie mobila in 2012 a fost licitatia pentru licentele 4G, pentru care operatorii vor plati in total peste 682 de milioane de euro.
Licitatia 4G l-a facut pe premierul Victor Ponta sa declare de mai multe ori ca bugetul statului si, in special contributia pentru Agricultura, va fi suplimentat cu sume importante de la operatorii de telefonie mobila.
Sumele la care facea referire premierul vor fi platite in urma achizitiei pe care au facut-o operatorii de telefonie la sfarsitul lunii septembrie, cand ANCOM a scos la licitatie licentele 4G.
Mai precis, Vodafone Romania va plati 228,52 milioane euro, Orange Romania 227,14 milioane euro, Cosmote Romania 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro.
Licitatia ANCOM, sub asteptari: Statul obtine aproximativ 682 milioane de euro
Vodafone Romania a si lansat primele servicii 4G dupa a doua jumatate a lunii noiembrie.
Reteaua 4G Vodafone este disponibila in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara si permite, in momentul de fata, furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps. Acoperirea outdoor este de peste 90% in majoritatea oraselor, cu exceptia Bucurestiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului.
Vodafone: Serviciile 4G, disponibile in oferta
In 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps. Romania este una dintre primele piete... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 07:05