Melodia pentru copii ''Baby Shark'' a devenit luni, 2 noiembrie, videoclipul cu cele mai numeroase vizualizari pe platforma YouTube, cu peste sapte miliarde de accesari, devansand detinatorul precedent al recordului, cantecul ''Despacito'', informeaza AFP.
Melodia, cu o structura repetitiva produsa in Coreea de Sud, a devenit un fenomen viral mondial, imaginile viu colorate si versurile antrenante contribuind la succesul videoclipului.
''Baby Shark Dance'', versiunea in engleza a melodiei, a depasit pragul de sapte miliarde de vizualizari pe YouTube luni la ora 04:00 GMT, devansand ''Despacito'', single-ul interpretat de Luis Fonsi si Daddy Yankee.
La origini, cantecul pentru copii publicat pe YouTube in iunie 2016, este un remix al unei melodii americane realizat de compania de productie Pinkfong, cu sediul in Seul.
Succesul pe platforma YouTube vine dupa triumful in clasamentele muzicale, piesa ajungand in ianuarie 2019 pe cel de-al 32-lea loc in Billboard Hot 100.
Doua dintre cele patru melodii cu un numar record de vizualizari pe YouTube sunt asadar sudcoreene. Inaintea ''Baby Shark Dance'', rapperul Psy a dat peste cap contorul platformei cu ''Gangnam Style'', melodie care a detinut recordul de vizualizari timp de trei ani inainte de a fi detronata de ''See You Again'', de Wiz Khalifa. ...citeste mai departe despre "VIDEO Melodia care a depasit Despacito pe Youtube. Cu 7,04 miliarde de vizualizari a batut recordul celei mai ascultate piese din toate... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 05:30
Platforma online YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul initiat de presedintele rus Vladimir Putin pe motiv ca acest clip contine un discurs instigator la ura.
Referendumul, programat sa aiba loc in Rusia la 1 iulie, cauta sa obtina sustinerea poporului rus pentru o serie de amendamente la Constitutia acestei tari, printre care si o clauza conform careia casatoria poate fi oficiata doar intre un barbat si o femeie.
Aceasta clauza este sustinuta in clipul de propaganda, care ridiculizeaza un cuplu homosexual fictiv care a adoptat un orfan.
Vladimir Putin a declarat de mai multe ori ca Rusia nu va legaliza casatoria intre persoane de acelasi sex atat timp cat el va fi presedintele acestei tari. Cuplurilor homosexuale le este interzis in Rusia sa adopte copii, in conformitate cu o lege semnata de Putin in 2013.
Sediul central al companiei YouTube se afla in SUA, care permite casatoriile intre persoanele de acelasi sex si adoptiile pentru astfel de cupluri.
Respectivele amendamente la Constitutie contin o prevedere care sa-i permita lui Putin sa se mentina la presedintia Rusiei pana eventual in 2036, alti 12 ani dupa incheierea actualului sau mandat, in 2024.
Vladimir Putin, 67 de ani, se mentine deja de doua decenii la conducerea Federatiei Ruse, in calitate de presedinte sau premier. El este liderul rus sau sovietic care s-a mentinut cel mai mult la putere dupa Iosif Vissarionovici Stalin.
Referendumul nu este atat despre problema... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 20:27
Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a dat publicitatii pentru prima data veniturile din publicitate generate de platforma sa de inregistrari video YouTube, care, in trimestrul patru din 2019, au fost de 4,7 miliarde de dolari, iar pe ansamblul anului trecut de 15,1 miliarde de dolari, transmit DPA si Reuters.
In plus, YouTube a generat aproximativ 750 de milioane de dolari de pe urma abonamentelor si a altor venituri, excluzand publicitatea, a anuntat directorul general al Alphabet, Sundar Pichai. Acesta a precizat ca YouTube are 20 de milioane de abonamente platite pentru canalele sale "Muzica" si "Premium" si, separat, doua milioane de abonati pentru serviciul de televiziune.
Alphabet Inc, firma mama care detine motorul de cautare online Google, a raportat venituri totale sub estimarile analistilor in ultimul trimestru din 2019, de 46,1 miliarde de dolari, un avans de aproximativ 17% fata de perioada similara din 2018. Dar rezultatele marcheaza cea mai lenta crestere din ultimii cinci ani, analistii previzionand venituri de 46,94 miliarde de dolari.
Investitorii au reactionat, iar pretul actiunilor Alphabet a scazut luni cu aproape 5%. In ultimele 12 luni, titlurile au urcat cu peste 28%, in timp ce actiunile Facebook au crescut cu 21,8%, cele ale Amazon - cu 23,5%, cele ale Microsoft - cu 68,1%, iar in cazul Apple cu 88,7%.
Profitul trimestrial net al Alphabet a urcat la 10,7 miliarde de dolari, sau 15,35 dolari per titlu, in timp ce... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 12:42
In 2019, Kaspersky a impiedicat atacurile efectuate de Shlayer, un malware dintr-o familie de troieni, care a incercat sa infecteze cel putin un dispozitiv din zece care folosesc Kaspersky Solutions for Mac, aceasta amenintare fiind cea mai raspandita pentru utilizatorii de macOS.
Cu un sistem inteligent de distributie, malware-ul se raspandeste printr-o retea partenera, prin intermediul site-urilor de divertisment si chiar prin Wikipedia, demonstrand ca pana si utilizatorii care viziteaza doar site-uri legale au nevoie de protectie suplimentara online.
In ciuda faptului ca macOS este considerat in mod traditional un sistem mult mai sigur, exista inca atacatori cibernetici care isi incearca norocul, pacalind utilizatorii. Pe baza statisticilor Kaspersky, Shlayer - cea mai raspandita amenintare macOS in 2019 - este un bun exemplu in acest sens.
Este specializata in instalarea de adware - programe care deranjeaza utilizatorii prin furnizarea de reclame ilicite, interceptand si colectand interogarile browser-ului utilizatorului si modificand rezultatele cautarilor pentru a distribui si mai multe mesaje publicitare.
Ponderea Shlayer dintre toate atacurile asupra dispozitivelor macOS inregistrate de produsele Kaspersky in perioada ianuarie - noiembrie 2019 s-a ridicat la aproximativ o treime (29,8%), aproape toate celelalte programe din top 10 amenintari pentru MacOS fiind adware-ul pe care Shlayer il instaleaza: AdWare.OSX.Bnodlero, AdWare.OSX.Geonei,... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:50
Google, parte a grupului Alphabet, si divizia sa YouTube vor plati o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a inchide o investigatie legata de incalcarea legii federale referitoare la colectarea de informatii personale de la copii, a anuntat miercuri Comisia Federala pentru Comert (FTC) din Statele Unite.
YouTube a fost acuzata ca a urmarit utilizatorii canalelor pentru copii utilizand cookies fara acordul parintilor, pentru a obtine milioane de dolari prin intermediul publicitatii tintite, transmite Reuters.
Acordul convenit miercuri cu FTC si cu biroul procurorului general din New York, care vor primi 34 de milioane de dolari, este cel mai mare de la adoptarea unei legi care interzice colectarea de informatii despre copiii cu varste de pana la 13 ani, intrata in vigoare in 1998. Legea a fost revizuita in 2013 pentru a include cookies, care sunt folosite pentru a urmari obiceiurile utilizatorilor de internet.
Suma este insa mica fata de veniturile companiei. Alphabet, care genereaza circa 85% din venituri din vanzarile de spatiu publicitar si tehnologie pentru publicitate, a raportat in iulie venituri aferente trimestrului doi in valoare de 38,9 miliarde de dolari.
YouTube a anuntat miercuri, intr-un comunicat, ca in patru luni va incepe sa trateze datele colectate de la persoanele care vizioneaza continut pentru copii ca si cum ar fi ale unor copii.
"Asta inseamna ca vom limita colectarea de date si utilizarea de video-uri facute de copii doar la... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2019, ora 09:06
Veniturile din publicitate ale YouTube au urcat in acest an cu peste 50%, la 5,6 miliarde de dolari, datorita cresterii explozive a vizualizarilor prin intermediul aparatelor mobile, potrivit estimarilor companiei de analiza a pietei eMarketer.
O mare parte a acestor venituri vor fi platite de YouTube partenerilor sai si creatorilor de continut, relateaza Financial Times.
Dupa efectuarea acestor plati, YouTube va ramane cu venituri nete in valoare de 1,96 miliarde de dolari, echivalente cu o cota de 1,7% pe piata mondiala a publicitatii digitale. Aceasta cota de piata este mai mare decat cea a Twitter, AOL si Pandora, potrivit eMarketer.
"Veniturile din publicitatea video vor creste semnificativ in anii urmatori, pentru operatiunile YouTube, in special datorita vizualizarilor in crestere prin dispozitive mobile", se arata in raportul eMarketer.
YouTube, achizitionata de Google in 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari, are lunar peste 1 miliard de utilizatori si atrage circa 20% din totalul cheltuielilor pentru publicitatea video online din Statele Unite.
Concurenta vine din partea unor companii precum Hulu, detinuta de Walt Disney, 21st century Fox si NBCUniversal, care anticipeaza in acest an venituri din publicitate de 1 miliard de dolari.
Cresterea interesului pentru publicitatea pe YouTube are loc odata cu aparitia unei noi generatii de studiouri de productie video, interesate sa atraga tinerii care urmaresc majoritatea programelor TV online.... mai mult
Joi, 12 Decembrie 2013, ora 08:45
Google a lansat youtube.ro, versiunea localizata a cunoscutei platforme video. Lansarea platformei in limba romana va da posibilitatea companiilor si agentiilor locale de publicitate sa se adreseze publicului tinta prin intermediul reclamelor video.
YouTube Romania va lansa un program de parteneriat cu toti producatorii de continut, mari si mici, pentru ca acestia sa genereze venituri din videoclipurile incarcate.
Muzicienii si compozitorii romani au incheiat deja un acord de licentiere cu YouTube, care va permite artistilor sa obtina venituri din vizualizarea clipurilor pe YouTube.
Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music si TVR au decis sa publice pe YouTube continut propriu, devenind primii partenerii ai YouTube Romania.
Dan Bulucea, country manager Google Romania
Venituri din YouTube
"Toti pot contribui si, incepand de astazi, pot monetiza acel continut postat pe YouTube. Devine o platforma care poate genera bani pentru creatia lor", a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.
Potrivit sefului Google Romania, YouTube.ro va afisa pe pagina principala cele mai populare videoclipuri din Romania, singurul criteriu fiind numarul de vizualizari generate.
Potrivit reprezentantilor Google, compania este in discutii cu principalele televiziuni din Romania pentru stabilirea unui parteneriat, in urma caruia acestea sa plaseze continut video pe YouTube.
YouTube a depasit recent, la nivel global, un miliard de utilizatori pe luna.... mai mult
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 10:18
Videoclipul succesului muzical "Gangnam Style" din 2012, vizionat de peste un miliard de ori pe YouTube, a generat venituri din publicitate de 8 milioane de dolari, relateaza AFP, citand surse ale companiei Google, care detine YouTube.
Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a prezentat cifrele respective intr-o teleconferinta dupa publicarea rezultatelor economice ale companiei in anul 2012, evocand posibilitatile de realizare a beneficiilor publicitare pe YouTube.
Veniturile publicitare generate de videoclipuri populare pe YouTube sunt impartite cu creatorii continutului in cauza.
in luna decembrie, videoclipul "Gangnam Style", al cantaretului sud-coreean Psy, a depasit recordul de un miliard de vizionari pe YouTube, iar marti seara erau deja afisate peste 1,23 miliarde de vizionari. mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:29
YouTube, care apartine companiei Google, ar putea genera anul acesta peste 3,2 miliarde de dolari, potrivit reprezentantului Citi, Mark Mahaney.
Specialistul spune ca dupa ce va distribuit sumele cuvenite partenerilor, Google va ramane de pe urma YouTube cu un profit net de aproximativ 2,4 miliarde de dolari, potrivit All Things D.
Analistul, care anul trecut estimase ca YouTube va genera doar 1,7 miliarde de dolari, argumenteaza ca veniturile YouTube vor creste datorita traficului tot mai mare, de 20% de la trimestru la trimestru.
Pe de alta parte, Google a introdus tot mai multe reclame online in cadrul videoclipurilor de pe YouTube. mai mult
Duminica, 24 Iunie 2012, ora 17:00