Ai un business online ori offline sau te gandesti sa iti deschizi unul si duci lipsa de idei pentru promovarea cat mai eficienta a acestuia, pentru a obtine cat mai multi clienti? Nu trebuie sa platesti un specialist pentru asta. Poti afla tot ce trebuie sa stii despre targetare si campanii eficiente, gratuit, direct de la cei mai buni.
O noua editie a conferintei "Targetare si campanii eficiente", cea de-a 3-a, organizata de PR2.Advertising.ro, iti vine in ajutor si iti ofera cela mai bune ponturi pentru realizarea unei campanii eficiente. Afli cum poti obtine cat mai multe conversii si numerosi clienti, cum sa targetezi audientele, dar si cum sa concepi cel mai eficient mesaj, pentru a obtine cele mai bune rezultate in campaniile tale.
Conferinta "Targetare si campanii eficiente" face parte dintr-o serie de evenimente, pe care PR2Avertising.ro le organizeaza, pentru a pune in legatura directa specialisti si reprezentanti ai unor campanii de top cu persoane interesate de tot ceea ce inseamna PR, advertising, marketing sau promovare online si offline.
Asadar, nu rata intalnirea din 2017. In cadrul conferintei "Targetare si campanii eficiente" vei intalni invitati cu experienta in mediul online sau offline, care iti vor dezvalui secretele unui business de succes si regulile de baza in targetarea si eficentizarea anumitor campanii.
Ai inca dubii daca sa participi sau nu la aceasta conferinta si nu stii cum te poate ajuta?
Iata ce motive ai, pentru a nu rata... mai mult
Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 15:20
Project Agora, primul marketplace programatic cu spatii publicitare premium din regiune, lanseaza o campanie si un nou format de video pentru publicitatea pe mobil: VertiGo.
Formatul presupune o experienta video fireasca pentru telefonul mobil, chiar si pentru clipuri video care nu au fost filmate vertical, fiind accesibil tuturor brandurilor din Grecia, Romania, Ungaria si Orientul Mijlociu, principalele piete in care activeaza Project Agora.
"Nu demult radeam de cei care filmeaza pe verticala cu telefonul, iata insa ca majoritatea dicteaza. 98% din utilizatorii de smartphone-uri de astazi consuma continut pe verticala, ruland informatiile printr-un simplu scroll.
Adaptarea formatului la modul de consum a dat rezultate imediate: VertiGo reuseste sa atinga o rata mai mare de engagement, eficienta fiind sustinuta si de mecanismele de targetare in sistem programatic a audientelor ...citeste mai departe despre "Project Agora lanseaza in Romania, Grecia, Ungaria si Emiratele Arabe Unite o campanie pentru trecerea la publicitatea video verticala pe telefonul mobil" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 15:47
Cand ai in CV mai bine de 22 de ani petrecuti in lumea publicitatii, poti sa faci comparatii intre "atunci" si "acum", poti intelege mai bine impactul noilor tehnologii in aceasta meserie, poti sa vorbesti despre viitorul acestei industrii si poti sa dai sfaturi noilor generatii.
Mihail Sebastian Arghiropol, director Media One, raspunde cu amabilitate unui flash-interviu:
R: Publicitatea, cat % este arta, cat % este profesie?
Mihail Sebastian Arghiropol: 99% transpiratie si 1% inspiratie. Cine crede altceva, se imbata cu apa rece.
Ca vanzator de servicii de publicitate, cred ca nu e recomandabil sa spui unui client ca advertisingul este o arta. Este vorba de tehnica, de analiza, de statistica, de strategie, de studii comportamentale, de sociologie, de chimie cateodata, de contabilitate sau finante deseori si de multa bunavointa in a intelege ca fiecare segment de piata este diferit si in permanenta transformare.
O idee care astazi este geniala, in 2-3 ani deja este perimata, insa principiile, sa spunem "tehnice", raman valabile peste timp.
R: Anul 2008 - inceput de criza si taieri de bugete. Fast forward catre 2016. A adus criza un plus real de eficienta in bugetele si strategiile campaniilor de media si publicitate in general?
Mihail Sebastian Arghiropol: In fiecare tara, criza a avut efecte in mod diferit, in functie de maturitatea pietei, gradul de scadere al veniturilor, educatia consumatorilor si, mai ales, educatia managerilor.
Diferente au... mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 17:30
Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30
Fanii sunt mult mai putini reticenti la mesajele publicitare decat s-ar putea crede, reiese dintr-un studiu realizat Quantix Marketing Consulting la comanda ThinkDigital si Hit Yourself Consulting.
Retelele de social media, mai ales Facebook si YouTube, sunt deja medii esentiale in comunicarea artistilor cu fanii lor, conform Mediafax
Este insa ecuatia artist-fani-publicitate fezabila in social media? Care este reactia consumatorilor la aparitia brandurilor? Ce asteptari au fanii de la experienta lor pe paginile de Facebook ale vedetelor? Sau atunci cand vad un nou videoclip muzical pe YouTube?
Doar 14% dintre fani sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online
Astfel, conform cercetarii, doar 14% sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar si mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun ca nu ii deranjeaza deloc mesajee comerciale pe care le vad pe Facebook sau in clipurile de pe Internet unde apar artistii lor preferati.
Mai mult, 1 din 3 adolescenti cred ca e ok ca artistii sa fie promovati de branduri si ca acestia sa promoveze branduri. Aproape jumatate apreciaza brandurile care le sustine artistul favorit.
Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artisti sunt muzica si accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion si ascesorii de imbracaminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) si gadgets... mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:43
Nu se multumesc sa te urmareasca pe tine. Iti urmaresc si prietenii. Internetul e plin de firme de publicitate care urmaresc utilizatorii web din site in site, iar acum se produce o transformare: a aparut tehnologia care detecteaza cine sunt cei cu care impartasesti idei sau stiri.
Ideea este denumita "retargetare sociala" si realizeaza harti virtuale ale conexiunilor dintre oamenii care folosesc anumite aplicatii sau care trimit link-uri prin e-mail, scrie Technology Report. Astfel, publicitarii au posibilitatea sa afle cine este interesat de anumite produse (de exemplu, acceseaza pagina unui articol de pe un site de imbracaminte si trimite linkul mai departe, cunostintelor).
Cu alte cuvinte, un fel de "telefonul fara fir" automat. Exista o regula valabila pentru orice brand: de cele mai multe ori, viitorul client este o cunostinta a unui client existent.
"Daca ai un milion de oameni care ti-au accesat un site cu carduri de credit, afli apoi cu cine au impartasit informatia si ai sapte milioane de oameni", explica Gurbaksh Chahal, fondator si CEO al RadiumOne, o companie din San Francisco specializata pe identificarea conectivitatii dintre utilizatori pentru targetarea reclamelor. Chahal a vandut in 2007, companiei Yahoo, firma de publicitate BlueLithium, pentru 300 milioane de dolari.
RadiumOne, un startup care obtine informariile pe care nu le impartaseste Facebook
RadiumOne foloseste on combinatie de tehnologii cunoscute, care ofera utilizatorilor... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 18:44
Utilizatorii de internet s-au obisnuit cu ideea ca activitatea lor in mediul online este monitorizata de softuri care incearca sa le ofera reclama targetata. Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu cat de evoluat este acest sistem de targetare.
De exemplu, firmele de publicitate vor putea identifica in curand si varsta utilizatorilor, cu ajutorul fotografiilor, potrivit TechnologyReview.com.
Acest lucru va fi posibil cu ajutorul Face.com, pe care site-urile sau aplicatiile il pot folosi pentru a numara persoanele care apar intr-o fotografie, genul si relatia dintre ele. Incepand din aceasta saptamana, Face.com va include si serviciul de detectare a varstei persoanelor din fotografii.
"Ne trimiti o fotografie cu o persoana, iar noi iti trimitem inapoi o estimare a varstei", explica Gil Hersch, CEO si cofondator Face.com. Pentru a putea folosi serviciul, programatorii utilizeaza la randul lor un software prin care trimit fotografii catre Face.com si primesc inapoi rezultatele.
Publicitarii, cei mai interesati de sistem
"Mai multi clienti ne-au spus deja ca sunt interesati de serviciul nostru de detectare a varstei, iar eficientizarea publicitatii este una din aplicatiile serviciului nostru. Unele firme de publicitate folosesc deja sistemul de detectare a sexului pentru a afisa reclame targetate", a adaugat Hersch.
Aproximativ 45.000 de programatori folosesc in momentul de fata serviciile Face.com, procesand aproximativ un miliard de fotografii pe luna,... mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:31
"In Marea Britanie, se cheltuiesc mult mai multi bani in online decat in publicitatea TV, au existat schimbari uriase pe piata in ultimii ani. Pe pietele emergente, segmentul online reprezinta doar 3% din bugetul total alocat publicitatii", a declarat Steffen Ehrhardt, specialist Google pentru pietele emergente, intr-un interviu acordat Bloombiz.Cat de eficiente mai sunt bannerele electronice?
Publicitatea online este un domeniu foarte interesant si are un mare potential.
Acum cativa ani era foarte usor sa demarezi o campanie si sa ai succes de pe urma ei.
Astazi, se folosesc bannere incarcate, obositoare. O forma de reclama foarte agreata de utilizatori este cea video.
Care este procentajul de bani folositi in publicitatea online?
Depinde de piata. In Marea Britanie, se cheltuiesc mult mai multi bani in online decat in publicitatea TV, au existat schimbari uriase pe piata in ultimii ani.
Pe pietele emergente, segmentul online reprezinta doar 3% din bugetul total alocat publicitatii.
Cu cat este mai matura piata, cu atat se investesc mai multi bani in online si, in consecinta, in search advertising.
Cat de mult schimba targetarea rezultatele unei campanii?
In ultimele luni, am vazut campanii care au avut rate de click de 15%, ceea ce inseamna foarte mult.
Din nou, trebuie sa fii foarte creativ cu bannerele folosite.
Daca nu ai creativitate, nu captezi atentia utilizatorului. Nu este de ajuns sa le dai o animatie.
In ce fel ajuta retelele sociale la cresterea... mai mult
Sambata, 27 Martie 2010, ora 02:13
Bugetele de publicitate au scazut in ultimul an, insa nevoia de comunicare este tot mai acuta. Solutia este eficientizarea comunicarii in doua directii: targetare riguroasa si costuri competitive. Mediul care raspunde cel mai bine noilor cerinte este publicitatea indoor.Targetare
Cea mai mare provocare pentru un advertiser este sa comunice cu oamenii potriviti in momentele potrivite. Prin intermediul unei campanii indoor, targetarea poate fi rafinata pe criterii varíate: localizare geográfica, varsta, venituri, stil de viata, obiceiuri de consum.
De pilda, un magazin de haine de dama poate comunica direct catre femeile active din zona sa, prin publicitate in saloanele de coafura si in toaletele cafenelelor din zona. O campanie pentru guma de mestecat va gasi tinerii vizati in cinematografe si licee, pe cand comunicarea unui medicament pentru persoane in varsta se va concentra pe clinici si blocuri de locuinte din zone selectate.
Receptivitate
Interactiunea cu audienta, in cazul publicitatii indoor, are loc in momente de maxima receptivitate. Publicul se afla in asteptare si in cautarea stimulilor vizuali atunci cand intra in contact cu reclama in lift, la receptiile cladirilor de birouri, in sala de asteptare a unei clinici sau in saloanele de coafura.
Mesajul difuzat in sala de cinematograf sau afisat pe oglinzile bailor din restaurante beneficiaza de atentia nemijlocita a privitorului. Pentru o reactie imediata exista optiunea comunicarii in... mai mult
Marti, 16 Martie 2010, ora 19:11