Studentii si tinerii isi pot face prieteni mai usor prin intermediul noii retele de socializare Jumppi, un produs 100% "Made in Romania", disponibil gratuit pe sistemele de operare iOS si Android, dupa o investitie ce s-a ridicat la 15.000 de euro.
"Jumppi este aplicatia care are potentialul de a schimba dinamica sociala la nivel global. Ideea a pornit de la o nevoie personala a founderului care apoi, prin interviuri si chestionare cu potentiali utilizatori si-a dat seama ca dorinta de socializare este din ce in ce mai greu de satisfacut in metropola moderna. Astfel, s-a nascut ideea Jumppi, aplicatia care te ajuta sa iti gasesti parteneri pentru activitati distractive, punand la un loc oameni care altfel nu ar fi avut ocazia sa se intalneasca. Investitia initiala a fost de 15.000 de euro si a fost sustinuta de fondatorul Andrei Stoiculescu", a declarat, pentru AGERPRES, Irina Leca, co-fondator Jumppi.
Conform datelor dezvoltatorilor platformei, in versiunea beta, aplicatia a contorizat 1.600 de utilizatori, iar estimarile pentru sfarsitul anului vizeaza atingerea cifrei de 20.000 de descarcari.
"Jumppi este noul Tinder pentru cei ce isi cauta prieteni sau vor sa stranga o gasca cu care sa se distreze! Tinerii se plang tot mai des ca nu pot lega prietenii pe Facebook sau Instagram, iar foarte multi nici macar nu incep aici noi conversatii pentru ca sunt prea timizi si se tem de o respingere. Contrar, utilizatorii Jumppi sunt persoane deschise, aflate pe platforma... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:45
Guvernul american intentioneaza sa colecteze date despre activitatea de pe retelele de socializare a aproape tuturor persoanelor care vor sa intre in SUA, conform unor propuneri facute publice vineri de Departamentul de Stat, ca parte a politicii presedintelui Donald Trump de inasprire a controalelor.
Aplicantii la viza de imigrant si de non-imigrant - circa 14,7 milioane de persoane - vor fi nevoiti sa noteze intr-un formular al aplicatiei federale toate identitatile de pe retelele de socializare pe care le-au folosit in ultimii cinci ani - informatii care vor fi folosite pentru a fi verificati si identificati, conform propunerilor.
Departamentul de Stat va publica propunerile intr-un memoriu pe care il va inainta Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management si Buget. Opinia publica are la dispozitie 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor.
Masurile vin in intampinarea promisiunii de campanie a presedintelui Donald Trump din 2016 de a combate imigratia ilegala din motive de securitate si de a inaspri controalele asupra strainilor care intra in SUA.
Departamentul de Stat a precizat ca nu intentioneaza sa ceara in mod constant majoritatii solicitantilor de viza diplomatica si oficiala informatii despre conturile de pe retelele de socializare.
Daca aceste masuri vor fi aprobate, aplicantii vor trebui sa ofere informatii despre numerele de telefon, adresele de e-mail si calatoriile internationale din ultimii... mai mult
Vineri, 30 Martie 2018, ora 15:57
Reteaua de microblogging Twitter a achizitionat Trendrr, o societate specializata in analiza in timp real a mesajelor postate pe retelele sociale cu privire la continutul televizat.
Anuntul a fost facut miercuri, de societatea Trendrr, un start-up lansat in 2007 la New York.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.
"In ultimii cinci ani, am deschis calea pentru lucrul in timp real cu datele despre continutul de televiziune", a spus, intr-un mesaj postat pe blogul personal, proprietarul Trendrr, Mark Ghuneim.
"Suntem incantati sa ne alaturam echipei de importanta internationala de la Twitter, fapt care ne va permite sa realizam proiecte foarte importante pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor (de retele sociale), a media si a advertiserilor", a mai spus el.
Aplicatia dezvoltata de Trendrr permite analiza mesajelor postate pe retelele sociale cu privire la programele de televiziune si reclame, oferind informatii referitoare la perceptia publicului despre aceste programe. mai mult
Joi, 29 August 2013, ora 13:47
Vicepresedintele Google, Bradley Horowitz, care este responsabil de dezvoltarea retelei sociale Google+ a catalogat Facebook drept o retea sociala a trecutului, intr-o declaratie facuta in cursul unei conferinte organizate de Business Insider, potrivit CNET.
Facebook nu mai corespunde cerintelor lumii reale, considera el, explicand ca oamenii ar trebui sa aiba posibilitatea sa comunice doar cu prietenii lor, fara a implica in discutie terte persoane. Si acestea ar trebui sa fie discutii "normale" si nu fraze din 140 de simboluri, ca pe Twitter, a mai spus acesta cu ironie.
In plus, responsabilul de Google+ a criticat mecanismele de afisare a publicitatii pe Facebook inserata la lista de prieteni, estimand ca aceste metode nu sunt eficiente, deoarece nu satisfac necesitatile actuale ale utilizatorului.
Ca exemplu pozitiv de construire a retelelor sociale, Horowitz a invocat propriul produs, ai carui autori, potrivit lui, "s-au gandit la o lume reala". Astfel, una dintre diferentele Google+ vizeaza grupurile de prieteni (cercuri), utilizatorul fiind in masura sa aleaga singur cercurile de persoane care ii vor citi o postare sau alta. mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 14:45
Antreprenorul Dalton Caldwell de la Mixed Media Labs a reusit sa stranga o finantare cu garantie de 500.000 de dolari pentru infiintarea unui nou tip de retea sociala.
Pragul cerut pentru finantarea App.net a depasit cu 38 de ore in avans termenul limita pana la miezul noptii pe care dezvoltatorii l-au stabilit pentru luni. A fost nevoie de 7.372 de sustinatori pentru a colecta garantiile in valoare de 500.050 de dolari, pretul pe membru variind de la 50 de dolari pentru cont de membru de baza si pana la 1.000 de dolari pentru contul Pro Tier, potrivit The Verge.
Echipa lui Dalton Caldwell incearca sa lanseze un nou model de business in domeniul retelelor sociale, argumentand ca reclamele sau alte tipuri de operatiuni comerciale nu pot oferi niciodata utilizatorului o experienta autentica, in ceea ce priveste activitatea lui intr-o retea sociala. mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 13:45
Booktopia, prima retea sociala destinata pasionatilor de lectura din Romania se lanseaza oficial miercuri in cadrul Targului de Carte Gaudeamus.
Booktopia este prima retea sociala din Romania care are la baza pasiunea pentru citit si adresandu-se exclusiv unei comunitati de opinie in zona cartii, informeaza un comunicat al initiatorilor.
Noua retea sociala nu este afiliata niciunei publicatii, edituri sau institutii culturale, fiind o platforma independenta a produselor editoriale de pe piata romaneasca, unde utilizatorii vor discuta despre carti si literatura.
La randul sau, Alexandra Rusu, Editor si Managing Partner Booktopia, vorbind despre acest nou proiect, declara ca Booktopia a fost gandit ca locul de intalnire al oamenilor care iubesc cartile.
Reteaua sociala se lanseaza oficial miercuri in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, de la Romexpo, iar sambata va avea loc o dezbatere de lansare a Booktopia, organizata in parteneriat cu BookMarg. mai mult
Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 08:47
In momentul in care decid sa se lanseze in mediul online, micii intreprinzatori trebuie sa fie constienti ca nu orice retea sociala poate aduce beneficii companiei lor. De aceea, retelele sociale trebuie sa reflecte nevoile companiei, profilul acesteia si tipul de produse pe care le comercializeaza, potrivit mashable.com.Cele mai eficiente platforme sociale pentru debutul antreprenorilor in mediul online sunt:
Facebook & Twitter
Aceste doua platforme, arhicunoscute de micii intreprinzatori, au devenit punctul de plecare al oricarui business care doreste sa se faca cunoscut in mediul online si sa interactioneze neconventional cu clientii sai.
Recomandarea specialistilor ramane Twitter.
Serviciul de microblogging permite companilor stabilirea unor relatii rapide si eficiente cu clientii si dezvoltarea afacerilor.
Prin acest tip de comunicare, afacerile isi umanizeaza brandurile, facandu-le sa para mai abordabile.
Twitter este o modalitate simpla de a posta mesaje online.
Este si o metoda eficienta pentru companii, cu conditia ca acestea sa selecteze cu atentie persoanele pe care le vizeaza, pentru a fi la curent cu ultimele informatii.
Astfel, companiile pot urmari marile trusturi internationale de media, precum BBC sau CNN, sau sa se aboneze la fluxul de stiri oferit de prima agentie de stiri postata exclusiv pe Twitter.
Twitter este accesibil si de pe un smartphone. Exista o interfata Web pentru telefoanele mobile, insa cea mai buna solutie ramane instalarea unei... mai mult
Marti, 26 Octombrie 2010, ora 17:20
Cele mai multe persoane iau decizii de cumparare online, de aceea marketingul se adapteaza la epoca 2.0. Cele mai importante vehicule sunt retelele sociale, blogurile si e-mailul, a declarat pentru 3idei Oana Scarlat, director marketing Exec-Edu.Vezi video pe 3idei. mai mult
Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 20:12
"In Marea Britanie, se cheltuiesc mult mai multi bani in online decat in publicitatea TV, au existat schimbari uriase pe piata in ultimii ani. Pe pietele emergente, segmentul online reprezinta doar 3% din bugetul total alocat publicitatii", a declarat Steffen Ehrhardt, specialist Google pentru pietele emergente, intr-un interviu acordat Bloombiz.Cat de eficiente mai sunt bannerele electronice?
Publicitatea online este un domeniu foarte interesant si are un mare potential.
Acum cativa ani era foarte usor sa demarezi o campanie si sa ai succes de pe urma ei.
Astazi, se folosesc bannere incarcate, obositoare. O forma de reclama foarte agreata de utilizatori este cea video.
Care este procentajul de bani folositi in publicitatea online?
Depinde de piata. In Marea Britanie, se cheltuiesc mult mai multi bani in online decat in publicitatea TV, au existat schimbari uriase pe piata in ultimii ani.
Pe pietele emergente, segmentul online reprezinta doar 3% din bugetul total alocat publicitatii.
Cu cat este mai matura piata, cu atat se investesc mai multi bani in online si, in consecinta, in search advertising.
Cat de mult schimba targetarea rezultatele unei campanii?
In ultimele luni, am vazut campanii care au avut rate de click de 15%, ceea ce inseamna foarte mult.
Din nou, trebuie sa fii foarte creativ cu bannerele folosite.
Daca nu ai creativitate, nu captezi atentia utilizatorului. Nu este de ajuns sa le dai o animatie.
In ce fel ajuta retelele sociale la cresterea... mai mult
Sambata, 27 Martie 2010, ora 02:13