Pentru prima data in istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online in SUA in acest an il va depasi pe cel consacrat pentru media traditionale, iar tendinta se va accelera in urmatorii ani, arata un studiu publicat de firma de cercetare de piata eMarketer.
Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online in SUA vor creste cu 19% in acest an, pana la 129 miliarde de dolari, in timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile traditionale vor scadea cu 4%, pana la 109 miliarde dolari. In plus, eMarketer prognozeaza o crestere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitala intre 2018 si 2021, fata de o scadere de 4% pentru suporturile traditionale (afisaj, presa, televiziune, radio), informeaza AFP.
"Tranzitia treptata a atentiei consumatorilor spre platformele digitale a ajuns la un punct de inflexiune pentru advertiseri, fortandu-i sa se indrepte spre digital", a declarat directorul de prognoze de la eMarketer, Monica Peart.
Potrivit eMarketer, in 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta doua treimi (62%) din bugetele publicitare.
O alta tendinta este cresterea ponderii Amazon in sectorul publicitatii. Astfel, in 2019, Amazon ar urma sa revendice 8,8% din cheltuielile cu publicitatea pe suport digital in SUA, fata de doar 1,5% in 2016. Progresia Amazon se va face, la fel ca si in anii precedenti, in detrimentul Google, care ar pierde un punct din cota de piata pana la 37,2%, a Microsoft si a Verizon (care controleaza in... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 09:33
Pentru prima data in istorie, bugetul alocat pentru publicitatea online in SUA in acest an il va depasi pe cel consacrat pentru media traditionale, iar tendinta se va accelera in urmatorii ani, arata un studiu publicat miercuri de firma de cercetare de piata eMarketer, informeaza AFP.
Potrivit acestui studiu, cheltuielile cu publicitatea online in SUA vor creste cu 19% in acest an, pana la 129 miliarde de dolari, in timp ce cheltuielile cu publicitatea pentru suporturile traditionale vor scadea cu 4%, pana la 109 miliarde dolari. In plus, eMarketer prognozeaza o crestere de 58% a cheltuielilor cu publicitatea digitala intre 2018 si 2021, fata de o scadere de 4% pentru suporturile traditionale (afisaj, presa, televiziune, radio).
"Tranzitia treptata a atentiei consumatorilor spre platformele digitale a ajuns la un punct de inflexiune pentru advertiseri, fortandu-i sa se indrepte spre digital", a declarat directorul de prognoze de la eMarketer, Monica Peart.
Potrivit eMarketer, in 2021 cheltuielile cu publicitatea online vor reprezenta doua treimi (62%) din bugetele publicitare.
O alta tendinta este cresterea ponderii Amazon in sectorul publicitatii. Astfel, in 2019, Amazon ar urma sa revendice 8,8% din cheltuielile cu publicitatea pe suport digital in SUA, fata de doar 1,5% in 2016. Progresia Amazon se va face, la fel ca si in anii precedenti, in detrimentul Google, care ar pierde un punct din cota de piata pana la 37,2%, a Microsoft si a Verizon (care... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 20:42
Senatul american si Camera Reprezentatilor au cerut oficial companiilor IT Google, Facebook si Twitter sa depuna marturie in cadrul anchetelor privind posibila influenta rusa in alegerile prezidentiale din 2016.
Reprezentantii acestor grupuri sunt asteptati de Comisia pentru Informatii a Senatului pe 1 noiembrie, pentru o audiere publica, relateaza AFP.
Alesii incearca sa stabileasca daca aceste retele ar fi putut fi folosite de Rusia pentru a influenta alegerile prezidentiale de anul trecut, castigate de Donald Trump.
Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor a anuntat, de asemenea, ca vrea ca reprezentanti ai acestor companii sa depuna marturie.
Intre timp, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a respins comentariile lui Donald Trump, potrivit caruia reteaua de socializare a fost folosita impotriva sa, scrie BBC News.
Presedintele american a acuzat platforma ca este "anti-Trump". El a formulat critici similare la adresa New York Times si Washington Post.
Zuckerberg a subliniat, intr-un mesaj publicat pe Facebook, ca se straduieste sa construiasca o "platforma pentru toate ideile". El a insistat ca, exceptand "anunturile problematice", impactul Facebook merge de la "a le oferi oamenilor o voce, la a le permite candidatilor sa comunice direct, la a ajuta milioane de oameni sa voteze".
Potrivit lui, campaniile candidatilor au "cheltuit sute de milioane facand publicitate online", adica "de 1.000 de ori mai mult decat orice anunturi... mai mult
Joi, 28 Septembrie 2017, ora 10:18
Numarul clientilor care au promovat produse si servicii in mediul online s-a dublat in 2015, comparativ cu anul anterior, conform rezultatelor unei analize BRAT.
Apetitul clientilor de publicitate pentru promovarea produselor si serviciilor in mediul online a crescut in anul 2015, fapt dovedit de cei aproximativ 2.560 de clienti de publicitate, care au investit in anul 2015 pentru promovarea online a produselor si serviciilor un numar dublu comparativ cu anul 2014.
De asemenea, numarului campaniilor publicitare desfasurate de acestia este cu 40% mai mare fata de cele desfasurate in urma cu un an, informeaza BRAT.
Analizand volumul mesajelor publicitare unice, observam ca in 2015 aproximativ 60% din totalul bannerelor au fost livrate prin intermediul Google Display Network (GDN), in crestere fata de anul trecut cu 7%, restul bannerelor fiind livrate prin celelalte adservere disponibile in piata. 27% din totalul clientilor utilizeaza exclusiv reteaua GDN pentru propriile campanii publicitare.
Chiar in contextul cresterii numarului de clienti si a mesajelor comunicate online, volumele investite in publicitatea de tip display (volume ce nu includ si publicitatea programatic, livrata prin GDN, Yahoo, Facebook) monitorizate de BRAT sunt in scadere cu aproximativ 7% fata de anul trecut si cu 19% fata de anul 2013, totalizand aproximativ 98,5 milioane de euro (RATECARD).
Explicatia poate consta atat intr-o diminuare a investitiilor fiecarui client, cat si in... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 13:45
1Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30
Piata de publicitate online din Romania a fost anul trecut de 22,1 milioane de euro (98,6 milioane de lei), in crestere cu 7% fata de anul anterior, potrivit studiului ROADS.
Studiul este realizat de catre PwC Romania, in parteneriat cu IAB Romania si se refera la cifrele raportate de catre jucatorii din piata.
Valoarea pietei a fost de 11,6 milioane de euro in al doilea semestru al anului trecut, in crestere cu 11% fata de semestrul doi din 2011, cand cresterea a fost de 8%.
Domeniile din care au provenit companiile cu cele mai mari investitii in publicitatea online sunt telecomunicatii, financiar, auto, bauturi si cosmetice.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 22 de companii, care au reprezentat 1.400 de site-uri din Romania. In studiu nu sunt luate in considerare veniturile generate de companiile internationale, precum Google si Facebook, ci doar sumele intermediate de companiile romanesti. mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 16:12
Facebook se afla in negocieri cu Microsoft pentru achizitionarea Atlas Solutions, care ofera servicii de gestionare a reclamelor online.
In cazul in care tranzactia se va finaliza, Facebook va fi in competitie directa cu Google in domeniul publicitatii online si ar putea schimba definitiv aceasta piata.
Atlas Solutions face parte din aQuantive, companie pe care Microsoft a preluat-o in 2007 pentru sase miliarde de dolari, anunta Business Insider.
Pretul pe care Facebook il va plati va fi, cel mai probabil, cu mult sub acest nivel, ultimele oferte pe care Microsoft le-a primit recent pentru Atlas cifrandu-se in jurul a 30 de milioane de dolari. Microsoft a amortizat deja cea mai mare parte a valorii de achizitie aQuantive.
Dezvoltarea sau achizitionarea de tehnologii de ad-serving (solutii tehnologice care selecteaza, distribuie si monitorizeaza anunturile publicitare electronice) este una din ultimele etape pe care Facebook trebuie sa le indeplineasca pentru a realiza propria sa retea de publicitate pe site-uri externe.
Google a achizitionat, din aceleasi motive, solutiile DoubleClick in 2007, pentru trei miliarde de dolari. mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 13:09
Google a preluat locul intai de la Facebook pe piata americana a anunturilor publicitare afisate online, intarindu-si astfel rolul deja dominant de pe piata.
In acest an Google va avea o cota de piata de 15,4%, reprezentand 2,31 miliarde de dolari, fata de cei 14,4% detinuti de Facebook, conform eMarketer, o companie de cercetare in publicitatea digitala, citata de Reuters.
Urmatoarele firme din acest clasament sunt Yahoo, Microsoft si AOL. Castigurile au fost insa reduse de cererea in scadere pentru campanii publicitare on-line a marilor branduri, pe fondul crizei economice.
Youtube, respectiv Admob in cazul telefoniei mobile, au fost serviciile care au ajutat Google sa castige locul intai.
Google va avea insa de recuperat in alte sectoare, dupa ce Apple a renuntat sa utilizeze Google Maps la iPhone5, iar aplicatia Youtube nu mai este preinstalata pe acest telefon. mai mult
Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:40
Piata de publicitate online din Romania este in prezent in jur de 30 de milioane de euro, iar Google nu detine inca 50% din piata, asa cum o face in Statele Unite.
Google, care in Statele Unite are 52-54% din piata, cu venituri totale de 36,5 miliarde de dolari din adertising, are mai putin de 50% din piata online din Romania, adica in jur de 8-9 milioane de euro, potrivit lui Orlando Nicoara, directorul general al Mediafax Group.
Oficialul scrie pe blogul sau ca se bazeaza "pe informatie si matematica".
"Au in jur de 8-9 mil. euro/an (n.r. Google). Piata, cu tot cu ei si Facebook si long tail, e undeva peste 30 mil euro", spune Nicoara.
Piata de publicitate online din Romania nici nu exista in comparatie cu piata de publicitate online din Statele Unite, care a fost anul trecut de 31 de miliarde de dolari, in crestere cu 22% fata de anul precedent.
Cea mai mare crestere a pietei din SUA a inregistrat-o piata de publicitate online pe mobil, de 149%, pana la 1,6 miliarde de dolari.
In Romania, piata de publicitate online pe mobil va fi undeva intre opt si noua milioane de euro, a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, mobile marketer si fost director general al Voxline Communications.
Publicitatea online din Romania in 2011
Publicitatea online a generat venituri de 22,6 milioane de lei in prima jumatate din 2011, conform unui studiu ROADS derulat de IAB Romania si PWC.
Veniturile cele mai mari au fost obtinute din bannere sau reclame... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 09:01