Datele personale a peste 2.000 de participanti la congresul partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD), care are loc in acest week-end la Stuttgart (sud-vest), au fost publicate in noaptea de sambata spre duminica pe Internet.
Unul dintre cei doi lideri ai AfD, Jorg Meuthen, a anuntat duminica dimineata reluarea dezbaterii, cerand guvernului german sa arate "la fel de multa fermitate in privinta site-urilor de extrema stanga cat a aratat in privinta celor de extrema dreapta".
Publicata la ora 00:01 (22:01 GMT) de un utilizator necunoscut, lista, care contine peste 2.000 de nume, adrese, conturi de e-mail, numere de telefon si carduri de membri ai AfD, putea fi inca vazuta duminica dimineata pe ...citeste mai departe despre "Se intampla si la case mai mari: Bresa uriasa de securitate la un partid din Germania" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Mai 2016, ora 16:13
Relatia contribuabilului roman cu autoritatile este una complicata, iar romanii s-au saturat de cozi interminabile, de plimbat hartii dintr-o parte in alta sau de incercarile fara succes de a obtine informatii. Birocratia este unul dintre marile obstacole pentru aproape toata lumea care traieste in tara noastra, insa am putea ajunge la luminita de la capatul tunelului.
Ziare.com a stat de vorba cu Constantin Surdu, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Societatii Informationale, despre introducerea unei noi structuri in adiministratia publica.
Numita Chief Information Office, aceasta ar urma sa lucreze in vederea reducerii birocratiei si sa fie in avantajul cetatenilor si a mediului privat.
El considera ca perioada actuala se caracterizeaza printr-o utilizare si dezvoltare semnificativa a tehnologiei informatiilor si comunicatiilor, in toate domeniile de activitate ale societatii umane.
"Are loc o dezvoltare exponentiala continua, cu viteza extraordinara, fara ...citeste mai departe despre "Ce se poate face pentru ca institutiile statului sa lucreze efectiv in slujba cetateanului" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 16:22
O noua batalie cu miza imensa se desfasoara in mediul online intre utilizatori si editorii site-urilor.
Peste 140 de milioane de persoane, aproape 5 procente din "populatia online" a lumii, folosesc constant programe de genul AdBlock Edge sau AdBlock Plus pentru a bloca aparitia reclamelor pe paginile de Internet.
Un studiu efectuat de Adobe si Page Fair arata ca, in ultimul an, numarul persoanelor care blocheaza reclamele de pe site-uri cu ajutorul acestor programe a crescut cu 70%.
O situatie deloc imbucuratoare pentru gigantii din media online, precum Google sau nemtii de la RTL, care ameninta cu represalii duse pana in instanta, relateaza reporterii Financial Times.
Miza de sute de miliarde
Industria publicitatii din mediul online este estimata la 120 de miliarde de dolari, iar editorii continutului de pe site-uri sunt decisi sa foloseasca orice mijloace, incluzand atat bani, cat si procese duse in instanta, pentru a-si proteja veniturile generate de vizualizarea spoturilor.
In acelasi timp, numarul site-urilor care pun la dispozitia utilizatorilor de Internet programe menite sa blocheze anunturile publicitare este in continua crestere.
"Blocarea publicitatii pe internet incepe sa aiba efecte asupra incasarilor canalelor media online", sustine Mike Zaneis, consilier general la Interactive Advertising Bureau, o agentie de publicitate online de pe piata americana.
"Internetul liber pe care il cer utilizatorii nu poate coexista cu fenomenul de... mai mult
Luni, 30 Martie 2015, ora 17:11
Cei care navigheaza pe Internet au de multe ori sentimentul de dejà vu. La prima intrare pe un site, de multe ori gasesc reclame la produse sau servicii de care s-au interesat, dar pe care nu le-au cumparat. Companiile de publicitate citesc mintile sau spioneaza?
Tehnologia a ajutat publicitatea sa devina mai orientata decat a fost vreodata. Pentru ca oamenii stau tot mai mult timp pe internet, preferintele lor personale devin tot mai mult cunoscute pe tot mai multe pagini de internet, servicii de e-mail sau retele sociale, explica The Economist.
Google castiga din furnizarea de reclame in functie de subiectele cautarilor prin motorul sau, si faciliteaza directionarea de anunturi pe alte site-uri. Retelele sociale, precum Facebook si Twitter urmaresc miscarile facute de utilizatori prin retea si permit agentiilor de publicitate sa furnizeze reclame adaptate pentru fiecare in parte.
Multe alte firme urmaresc comportamentul oamenilor in magazine online, ce cumpara si deduc alte informatii despre acestia, cum ar fi locul de munca si veniturile. Astfel de date sunt obtinute prin intermediul "cookies", acele parti de cod stocate in browserele utilizatorilor, care permit site-urilor sa stabileasca "identitatea" utilizatorilor (nu dupa nume, ci printr-un cod unic). Astfel, pot urmari ce fel de articole citesc respectivii, unde isi fac cumparaturile, unde locuiesc sau alte detalii, putand "construi" profilul de consumator.
Informatiile permit agentiilor sa... mai mult
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:40
Aproape trei sferturi dintre romani cred ca sunt prea multe reclame in spatiul virtual, iar 58% le considera sacaietoare, dar cu toate acestea 28% dintre cei chestionati spun ca, desi nu le deschid, sunt influentati de mesajul transmis.
"8 din 10 romani cu acces la Internet, observa aceste reclame, chiar daca nu dau click pe ele. (...) Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionati declara ca le plac reclamele, iar 15% chiar au incredere in mesajele promovate prin intermediul lor", potrivit unui studiu GfK.
Companiile considerate cele mai potrivite sa comunice online prin reclame de catre mai bine de 70% dintre respondenti provin din domenii precum turism si vacante, divertisment, retail si electronice si electrocasnice.
La polul opus, produsele pentru bebelusi, bauturile alcoolice si nealcoolice, suplimentele nutritive, mancarea si accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice se numara printre cele mai putin potrivite pentru acest gen de promovare (cu procente de sub 30%).
Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 15 si 54 ani. mai mult
Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 12:59
Piata de publicitate din Romania va inregistra o scadere de 3,6% in anul 2013, internetul fiind singurul tip de media aflat in crestere, potrivit celui mai recent raport Zenith Optimedia - Advertising Expenditure Forecasts.
Conform sursei citate, internetul ramane in continuare singurul tip de media aflat in crestere in Romania, segmentul de performance media aducand o contributie majora acestei cresteri. In 2013, internetul va atinge o cota de 12% din totalul consumului de publicitate din Romania.
Pe de alta parte, investitiile TV se afla intr-o usoara descrestere de 3% comparativ cu anul precedent, in timp ce presa ramane principalul tip de media afectat, cu o scadere de 15% pentru ziare si de 10% pentru reviste.
Zenith Optimedia preconizeaza schimbarea trendului anual in privinta pietei de publicitate in 2014 (dupa o asteptare de cinci ani) si continuarea cresterii in 2015 (insa doar one-digit).
Pe de alta parte, potrivit ultimului raport Zenith Optimedia - Advertising Expenditure Forecasts, piata globala de publicitate inregistreaza o crestere de 3,5% in 2013, aceeasi rata inregistrata in anul precedent, fara cresterea produsa de asa numitul efect cvadrienal, cel ce genereaza crestere la fiecare patru ani. Evolutia acestui an atinge in cele din urma un nivel constant, dupa o lunga perioada de eroziune lenta produsa de stirile economice negative.
Zenith Optimedia prevede pentru urmatorii doi ani o crestere mai mare - de 5,1% in 2014 si de 5,9% in 2015 -... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:20
Internetul va atrage cele mai mari cheltuieli cu publicitatea, depasind toate mediile print pana in 2015, potrivit celor mai recente estimari.
Publicitatea online va genera venituri mai mari la nivel global decat toate ziarele si revistele la un loc, potrivit ZenithOptimedia.
In 2012, Internetul a generat venituri mai mari cu 15,2% la nivel global, fata de 2011.
ZenithOptimedia estimeaza ca publicitatea pe Internet va creste cu pana la 15% pe an la nivel global, ajungand la o cota de 23,4% pana in 2015, dintre toate tipurile de publicitate.
Televiziunea ramane cel mai profitabil domeniu pentru piata de publicitate, in acest moment, comparativ cu toate mediile de publicitate. mai mult
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 09:51
Vanzarile de publicitate pe dispozitivele mobile ar putea creste cu 62% in acest an, dublandu-se in Statele Unite ale Americii, care se vor situa pe primul loc in clasament, in fata Japoniei.
Din suma de 6,43 de miliarde de dolari alocata pentru publicitatea pe dispozitivele mobile la nivel mondial in 2012, circa 2,3 miliarde de dolari merg catre piata din Statele Unite, potrivit unui studiu al eMarketer.
De asemenea, potrivit cercetarii, este de asteptat ca Japonia sa piarda prima pozitie in clasamentul tarilor care atrag cei mai multi bani din publicitatea pe dispozitivele mobile.
"Piata de publicitate pe dispozitive mobile este mai matura in Japonia, fapt care conduce la o crestere mai putin semnificativa decat cea de pe piata nord-americana", se spune in studiul eMarketer.
Astfel, este de asteptat ca publicitatea pe dispozitivele mobile din Japonia sa creasca cu 27,2%, pana la 1,74 miliarde de dolari, in 2012, fata de plus 35,4% in 2011.
Dispozitivele mobile constituie sectorul care cunoaste cea mai rapida dezvoltare in privinta vanzarilor de publicitate. Totusi, publicitatea pe aceste dispozitive reprezinta inca o suma foarte mica din veniturile globale din publicitate - respectiv circa 1% din totalul veniturilor din publicitate la nivel mondial, se mai spune in acelasi studiu.
"Va trebui sa treaca mult timp pana cand publicitatea pe dispozitive mobile sa ajunga mediile traditionale, precum televiziunea, presa scrisa si Internetul", potrivit... mai mult
Joi, 02 August 2012, ora 17:07
Incalcarea setarilor de securitate din browser-ul de internet Safari de la Apple a dus compania Google in mijlocul unei anchete derulata de autoritatile de reglementare americane.
Scopul anchetei este sa se determine daca Google i-a derutat pe consumatori in legatura cu metodele de securitate, dupa cum a declarat o sursa din piata pentru mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 17:45