Esti ingrijorat de modul in care sunt folosite datele tale personale de pe Facebook, mai ales in lumina celui mai recent scandal in care este implicata compania americana, dar nu vrei sa iti stergi contul?
Exista cateva lucruri pe care le poti face chiar tu pentru a limita "valorificarea" acestor informatii in scopuri dubioase, cum ar fi influentarea rezultatului alegerilor, folosind optiunile privind modificarea setarilor pe care Facebook le pune la dispozitia utilizatorilor.
Dezactiveaza serviciile de localizare
Prin intermediul acestor servicii se poate sti unde te afli in orice moment si ce locuri frecventezi - informatii foarte valoroase pentru companiile care cumpara reclame pe Facebook.
Pentru a impiedica accesul companiei lui Mark Zuckerbeg sau al oricarei aplicatii care nu trebuie neaparat sa stie unde te afli, pe telefoanele cu iOS, intra la Settings (Setari) > Privacy (Confidentialitate) > Location Services (Servicii de localizare).
Aici ai optiunea de a dezactiva complet serviciile de localizare sau de a dezactiva aceasta functie doar pentru anumite aplicatii din lista pe care o vei gasi mai jos (poate nu vrei sa o dezactivezi pentru aplicatii ca Google Maps sau Uber, in cazul carora are sens sa le acorzi permisiunea de a vedea unde esti). De asemenea, poti opta si ca serviciul sa fie activat doar atunci cand folosesti aplicatiile respective.
Pe telefoanele cu Android, intra la Settings > Location. La fel ca mai sus, poti alege sa dezactivezi... mai mult
Joi, 22 Martie 2018, ora 09:13
Guvernul Romaniei a cerut informatii despre mai mult de 100 de conturi de Facebook, in anul 2016.
Potrivit unui raport Facebook privind solicitarile guvernamentale, anul trecut au fost 54 de solicitari de la Bucuresti, dintre care 3 in procedura de urgenta.
Numarul total de conturi pentru care s-au facut solicitarile este de 118, dintre care 11 in procedura de urgenta.
Au fost oferite informatii in cazul a putin peste jumatate dintre solicitari.
"Raspundem solicitarilor valide legate de cazuri penale. Fiecare solicitare pe care o primim este verificata pentru suficienta juridica si respingem sau solicitam o mai mare specificatie despre cererile care sunt prea cuprinzatoare sau vagi", transmite Facebook, in ce priveste solicitarile de informatii venite din Romania.
La nivel mondial, solicitarile guvernamentale au crescut cu 9 la suta in a doua jumatate a anului 2016, fata de prima parte, cu 9 la suta, de la 59.229 la 64.279.
"Aproape jumatate din solicitarile primite de la autoritatile din SUA contineau un ordin de nedivulgare care ne interzicea sa notificam utilizatorul", se arata in raportul Facebook.
"Avem o abordare riguroasa pentru fiecare solicitare guvernamentala pe care o primim, pentru a proteja informatiile celor care ne folosesc serviciile. Examinam fiecare cerere pentru suficienta legala, indiferent ce tara face solicitarea", mai transmite Facebook.
Compania explica si care sunt serviciile pentru care sunt facute solicitarile si care este... mai mult
Miercuri, 03 Mai 2017, ora 15:41
Numarul conturilor atribuite utilizatorilor romani de Facebook a ajuns, la jumatatea acestui an, la 7,2 milioane, in timp ce numarul paginilor romanesti cuantificate pe pagina de socializare a depasit 25.000, in crestere cu 5% fata de inceputul anului, arata datele Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor romanesti create pe reteaua sociala Facebook.
Conform sursei citate, in fiecare luna in jur de 4 milioane de utilizatori de Facebook interactioneaza cu continutul publicat pe paginile romanesti ale retelei de socializare.
Astfel, in luna martie din 2014, Facebrands a inregistrat un maxim de 4.357.148 utilizatori care au intrat in contact prin 'Like', 'Share' sau 'Comment' la nivel de continut sau mesaj pe cele 25.000 de pagini romanesti de Facebook.
Statistica releva faptul ca, in prima jumatate a anului 2014, un numar de 8.973.726 utilizatori unici de Facebook au interactionat cu paginile romanesti de Facebook, o parte insemnata din acest total fiind utilizatori straini.
In intervalul ianuarie - iunie 2014, numarul paginilor de Facebook a crescut cu putin peste 1.000 (+5% fata de inceputul anului. Cele mai multe pagini romanesti de Facebook au fost create intre anii 2011-2012 (15.600), respectiv in 2013 (3.967).
Majoritatea acestor pagini sunt in categoriile: Afaceri locale (2.616), Arta si Cultura (1.582), Sanatate & Ingrijire personala (1.397), Magazine online (1.396) si Bloguri (1.058).
Potrivit Facebrands.ro, dintre cele 7,2 milioane de... mai mult
Luni, 21 Iulie 2014, ora 08:55
Fanii sunt mult mai putini reticenti la mesajele publicitare decat s-ar putea crede, reiese dintr-un studiu realizat Quantix Marketing Consulting la comanda ThinkDigital si Hit Yourself Consulting.
Retelele de social media, mai ales Facebook si YouTube, sunt deja medii esentiale in comunicarea artistilor cu fanii lor, conform Mediafax
Este insa ecuatia artist-fani-publicitate fezabila in social media? Care este reactia consumatorilor la aparitia brandurilor? Ce asteptari au fanii de la experienta lor pe paginile de Facebook ale vedetelor? Sau atunci cand vad un nou videoclip muzical pe YouTube?
Doar 14% dintre fani sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online
Astfel, conform cercetarii, doar 14% sunt deranjati de reclama in clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar si mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun ca nu ii deranjeaza deloc mesajee comerciale pe care le vad pe Facebook sau in clipurile de pe Internet unde apar artistii lor preferati.
Mai mult, 1 din 3 adolescenti cred ca e ok ca artistii sa fie promovati de branduri si ca acestia sa promoveze branduri. Aproape jumatate apreciaza brandurile care le sustine artistul favorit.
Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artisti sunt muzica si accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion si ascesorii de imbracaminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) si gadgets... mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:43
Autoritatile romane au formulat 16 solicitari de informatii catre Facebook privind 36 de utilizatori ai retelei de socializare, in primele sase luni ale acestui an, potrivit unui raport al companiei dat publicitatii marti.
Facebook a facut public primul raport global privind cererile de informatii primite din partea statelor - Global Government Requests Report -, referitor la perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2013.
In raport sunt enumerate tarile care au solicitat informatii, cu precizarea numarului de cereri primite de la fiecare tara si a numarului de conturi sau utilizatori de Facebook la care solicitarile faceau referire. De asemenea, este precizat in ce masura, in urma primirii respectivelor solicitari, compania a fost obligata de lege sa dezvaluie un minim de informatii.
Astfel, potrivit raportului, autoritatile romane au trimis 16 solicitari privind 36 de conturi, iar in 63 la suta dintre ele compania are obligatia legala de a furniza unele informatii.
Cele mai multe solicitari au venit din partea SUA - intre 11.000 si 12.000, privind peste 20.000 de conturi, guvernul american fiind indreptatit sa primeasca unele informatii in cazul a 79 la suta din aceste solicitari.
In continuare, in topul tarilor care au facut cele mai multe solicitari se afla India (3.245 de solicitari, 4.144 de conturi), Marea Britanie (1.975 de solicitari, 2.337 de conturi), Germania (1.886 de solicitari, 2.068 de conturi), Italia (1.705 solicitari, 2.306 conturi) si Franta (1.547... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 16:31
Piata de publicitate online din Romania a fost anul trecut de 22,1 milioane de euro (98,6 milioane de lei), in crestere cu 7% fata de anul anterior, potrivit studiului ROADS.
Studiul este realizat de catre PwC Romania, in parteneriat cu IAB Romania si se refera la cifrele raportate de catre jucatorii din piata.
Valoarea pietei a fost de 11,6 milioane de euro in al doilea semestru al anului trecut, in crestere cu 11% fata de semestrul doi din 2011, cand cresterea a fost de 8%.
Domeniile din care au provenit companiile cu cele mai mari investitii in publicitatea online sunt telecomunicatii, financiar, auto, bauturi si cosmetice.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 22 de companii, care au reprezentat 1.400 de site-uri din Romania. In studiu nu sunt luate in considerare veniturile generate de companiile internationale, precum Google si Facebook, ci doar sumele intermediate de companiile romanesti. mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 16:12
Casa de brokeraj Tradeville a suspendat miercuri, din cauza unor probleme tehnice, furnizarea de cotatii pentru actiunile Facebook, tranzactionate pe sistemul alternativ ATS al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit site-ului BVB.
Tradeville a lansat pe ATS-ul BVB actiunile Facebook in decembrie 2012 si actioneaza ca market maker (furnizor de lichiditate/formator de piata).
Pana in prezent, la BVB au fost inregistrate 230 de tranzactii cu actiuni Facebook, in valoare totala de 1,34 milioane lei.
Compania Facebook reprezinta cea mai mare retea de socializare din lume si a fost listata pe bursa americana pe 18 mai 2012, intr-una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istoria pietelor americane. mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 17:10
Foarte multe companii mici si mijlocii din Romania au inceput sa-si faca publicitate prin intermediul retelei Facebook. Reclamele sunt targetate si apar in functie de activitatea pe care o are utilizatorul de Facebook: caror branduri da like, ce subiecte il intereseaza, cu cine interactioneaza, ce prieteni are etc.
Facebook ofera oricui posibilitatea de a-si achizitiona reclama in retea, un functie de bugetul planificat si de preferintele publicitare, precum localitatea/tara, varsta, un anumit interes (exemplu, alergare), tipul de utilizator (oricine, doar cei conectati cu pagina companiei, doar cei are nu sunt conectat cu pagina companiei), bugetul avut la dispozitie.
Targetarea Facebook este destul de precisa. Spre exemplu, un producator de echipamente sportive pentru alergare poate publica o reclama, vizibila doar alergatorilor amatori din Bucuresti si va avea o audienta de 12.820 de oameni.
Google AdWords, serviciul pentru publicitate online oferit de Google, permite, de asemenea, o targetare complexa a audientei.
O firma mica sau mijlocie isi poate pune problema, care sistem de publicitate este mai eficient? Care sistem de publicitate ii va aduce mai multi vizitatori sau ii va genera mai multe vanzari?
Potrivit firmelor contactate de Business24, reteaua sociala Facebook genereaza mai mult "buzz", dar Google AdWords ii face pe utilizatori sa cumpere.
Unde se vand mai bine prajiturile, pe Facebook sau pe Google?
Vlad Telibasa este un tanar... mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 15:20
Actiunile Facebook vor fi tranzactionate, din 7 decembrie 2012, pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al Bursei de Valori Bucuresti, sectiunea Internationala, sub simbolul FB.
Facebook devine astfel a 26-a companie straina disponibila la tranzactionare la BVB, pentru care SSIF Tradeville este market maker, se precizeaza intr-un comunicat BVB, citat de Agerpres.
Tradeville: Facebook se va tranzactiona pe BVB, cat de curand
Facebook Inc. detine si opereaza cea mai mare retea sociala din lume, lansata in februarie 2004, care le permite utilizatorilor sa fie conectati cu prietenii lor si sa impartaseasca informatii.
Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numarul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google. Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate.
Facebook a fost listata pe 18 mai 2012, intr-una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istoria pietelor americane.
Compania este controlata de fondatorul si actualmente directorul general, Mark Zuckerberg, care detine circa 18% din actiuni, dar peste 50% din drepturile de vot, multumita structurii duale.
Investitorii institutionali detin 36% din actiuni, printre actionarii importanti numarandu-se fondurile de investitii Fidelity Management & Research si Goldman Sachs Asset Management. mai mult
Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 11:01