Reprezentantii industriei media romanesti lanseaza astazi versiunea locala a unei campanii paneuropene, coordonata de asociatia EDAA - European Interactive Digital Advertising Alliance, pentru a creste gradul de constientizare a utilizatorilor in privinta publicitatii online de tip comportamental.
Aceasta initiativa urmareste sa informeze utilizatorul asupra publicitatii comportamentale online (denumita si publicitate bazata pe interesul utilizatorului) si a optiunilor pe care acesta le are la indemana pentru a gestiona modul in care ii sunt livrate reclamele online.
Campania va rula pe cele mai vizitate site-uri din Romania, in perioada 14 Noiembrie - 20 decembrie si se adreseaza utilizatorilor de Internet.
Acest proiect este implementat la nivel local de catre IAB Romania si Consiliul Roman pentru Publicitate - RAC. Campania este sustinuta de un numar reprezentativ de actori implicati in publicitatea online.
Intreaga campanie europeana a fost creata, dezvoltata si ...citeste mai departe despre "Culisele publicitatii online - o campanie de informare a utilizatorului despre publicitatea online de tip comportamental" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 18:41
Sperantele publicatiilor electronice de a realiza profituri facile si rapide din publicitatea in mediul online incepe sa se ofileasca treptat. Noile tehnologii si avansul extraordinar al social media au dus la o limitare a veniturilor obtinute astfel.
Spre exemplu, Kellogg's, imperiul fulgilor de cereale, a crescut inca de acum cinci ani bugetul alocat pentru publicitatea online in mod constant. Anul acesta, un sfert din cele 1,1 miliarde de dolari se scurg in promovarea produselor in mediul virtual. Cu toate acestea, efectul pentru publicatiile online este invers, din moment ce Kellogg's apeleaza la diverse programe de calculator pentru a identifica publicul tinta si a-l asalta cu mesajele publicitare cele mai potrivite.
In acest fel, rolul clasic al publicatiilor este mult diminuat, iar acest lucru se reflecta in veniturile companiilor media, se arata intr-un articol al publicatiei The Economist.
Oferta infinita, cerere limitata
Problema internetului este ca are o disponibilitate infinita de a gazdui anunturi publicitare, in timp ce numarul cererilor este limitat. Intre companiile media de tip classic, New York Times sau CNN, si noi aparutele retele de socializare sau depozite de baze de date, Facebook, Google sau Yahoo, competitia pentru publicitate este una acerba, ceea ce duce la reducerea tarifelor.
Pretul de referinta al Kellogg's la 1000 de vizualizari este acum de 5,40 dolari fata de 12 dolari, suma alocata pentru acelasi volum de vizitatori in... mai mult
Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:30