Atenția și responsabilitatea pentru sănătatea mediului înconjurător trebuie să fie parte din obiceiurile zilnice ale fiecăruia dintre noi, astfel încât atât noi, cât și generațiile următoare, să se poată bucura de o planetă sănătoasă și prietenoasă.
Zilnic, prin simplele obiceiuri ale traiului uzual, producem cantități semnificative de deșeuri. Pentru a încerca să reducem impactul asupra mediului înconjurător, gunoiul pe care îl generăm zilnic trebuie depozitat în spatii corect amenajate pentru colectare și reciclare și astfel, să ajutăm la reducerea poluării globale.
Alegerea coșului de gunoi este determinată, în primul rând, de spațiul în care va folosit, cantitatea de deșeuri produsă și tipul de deșeuri. Coșurile de gunoi variază de la coșuri de inox strălucitor, la plastic robust, încastrat sau nu, de la coșuri cu pedală, la buton și chiar senzor, de la coșuri simple, la cosuri pentru colectare selectivă, de la coșuri pentru locuința proprie, până la coșuri stradale sau pubele și containere pentru companii mari și fabrici.
În cadrul clădirilor de birouri, a depozitelor, spațiilor industrial și afacerilor mari, este necesar să se achiziționezi coșuri și pubele diferite, pentru tipuri de materiale variate, deoarece astfel de spații produc o cantitate foarte mare de deșeuri, spre deosebire de cele casnice. Pubelele și coșurile pot fi pentru colectarea de hârtie și cutii de carton,... mai mult
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:56
Sortarea a devenit parte a vietii noastre de zi cu zi si practica sa a prins radacini de-a lungul anilor. Sortam mai mult decat parintii nostri si mai putin decat o vor face copiii nostri. Si totusi, sortarea selectiva nu este ceva nou.
Este important ca toata lumea sa-si aminteasca de ce aceste actiuni sunt esentiale si de ce trebuie sa folosim cosuri colectare selectiva. Si nu uitati ca, atunci cand sortati deseurile, permiteti reciclarea sau recuperarea acestora. Astfel, sortate, deseurile devin o resursa!
Ce este sortarea?
Sortarea deseurilor include toate actiunile care constau in separarea si recuperarea deseurilor in functie de natura lor pentru a le recupera si astfel reducem cat mai mult posibil cantitatea de deseuri menajere reziduale, care nu poate fi reciclata. Acestea sunt actiuni zilnice, facute de toata lumea, pentru toata lumea. Colectarea se face in europubele speciale, ce au anumite simboluri sau culori.
Care este scopul colectarii selective?
Economisiti bani, limitati impactul asupra mediului, evitati producerea deseurilor nereciclabile si multe altele.
Sortarea selectiva este benefica in mai multe moduri. Pentru copiii nostri, pentru orasul nostru, pentru mediul si natura noastra, si mai ales pentru bugetul nostru.
Sortarea este, prin urmare, treaba tuturor! Actiunea de sortare va ajuta sa economisiti resursele naturale, sa evitati risipa si sa limitati poluarea. Deci, sa continuam sa sortam mai multe ambalaje si deseuri pentru a ne... mai mult
Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 19:30
Turistii care aleg sa mearga vara aceasta la mare la Corbu, cautand linistea si salbaticia unei plaje neamenajate, ar trebui sa se gandeasca de doua ori. Asta pentru ca nu vor mai exista pe plaja nici pubele si nici toalete ecologice, asa cum se intampla in anii trecuti.
Marian Galbinasu, edilul din Corbu, sustine ca nu e treaba primariei sa se ocupe de curatenie, pentru ca plaja tine de Biosfera Deltei Dunarii, conform Digi24.
"Imi cer scuze fata de turistii care vor veni in aceasta vara, vizavi de conditiile care probabil nu vor fi. Cel putin, vizavi de toaletele ecologice pe care, logic, intr-o lume civilizata, ar trebui sa le avem.
Conform legii 82, ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii - n. red.) este administratorul domeniului public al statului, in speta plaja Corbu pana la bara Sulina. Mi se pare normal, logic si firesc ca ei sa se ocupe si sa investeasca in acest lucru", a declarat Galbinasu, care afirma ca s-a saturat sa trimita angajati ai primariei sa stranga mizeriile de lasate in urma de turisti.
La randul sau, guvernatorul Deltei Dunarii, Malin Musetescu, anunta ca va monta pubele pe plaja, insa se pune problema cine va ridica gunoaiele apoi. Acesta sustine ca aceasta operatiune ar trebui facuta de Primaria din Corbu, "pentru ca are o firma specializata".
Cat despre toaletele ecologice, deocamdata nu se intrevede o rezolvare: "Toaletele ecologice... ramane de vazut efectiv ce se poate face. Evident ca administratia Biosferei... mai mult
Joi, 04 Mai 2017, ora 12:45
Facebook a distrus o afacere de familie din Tara Galilor, dupa ce a suspendat contul acesteia, pe motiv ca ar contine limbaj rasist sau ofensator.
Managerul Lee Garrett a fost surprins sa vada ca Facebook a suspendat contul pub-ului Blackcock Inn, o afacere de familie veche de 175 de ani. Lee Garrett sustine ca nu a putut sa mai intre pe contul pub-ului si ca toate postarile facute acolo au fost sterse, scrie biztekmojo.com.
Garrett spune ca pana acum nu au existat plangeri cu privire la numele carciumii. Aceasta este denumita dupa un cocos negru si nu este singura cu un astfel de nume in zona Llanfihangel Talyllyn.
"Mai sus de noi este un loc numit Three Cocks - sunt multe denumiri cu 'cocos' in titlu in zona, nu stiu din ce motiv. Mi s-a parut ...citeste mai departe despre "Cum a distrus Facebook o afacere de familie veche de 175 de ani" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Decembrie 2015, ora 11:11
Leonard Doroftei se gandeste sa deschida, la nivel national, un lant de pub-uri, care sa respecte conceptul localului din Ploiesti, deschis in 2006, in urma unei investitii de 170.000 de euro.
Primul pas a fost deja facut, dupa ce fostul pugilist a extins Doroftei Pub, din Ploiesti, pana la o capacitate de 350 de persoane. "Vreau sa deschid un lant de pub-uri, dar mai tarziu, dupa ce mai invat afacerea si voi fi mai bazat pe mine", spune Doroftei, pentru Business24.
Sursa foto: Doroftei Pub
Acesta adauga ca afacerea continua sa mearga bine, chiar si pe timp de criza, desi recunoaste ca ar fi loc si imbunatatiri. Mosul glumeste si spune ca toti cei care vor sa se imbogateasca rapid ar trebui sa joace la loto. Cat despre business-ul din Ploiesti, Doroftei spune ca este "investitie minima cu profit maxim".
Sursa foto: Doroftei Pub
In momentul in care se va extinde la nivel national, campionul spune ca va pastra acelasi design ca la Doroftei Pub, adica un pub sportiv de box, unde clientii sunt intampinati chiar de sportiv si se relaxeaza urmarind un meci de fotbal sau de box.
Doroftei este constient de importanta brandului sau personal dar foloseste capitalul de imagine pentru a promova si alti sportivi.
"Avem ce promova si avem ce povesti, pentru ca boxul nu a inceput si s-a terminat la mine. Ii promovam pe sportivi cu ajutorul pozelor, prin intermediul concertelor si al spectacolelor", explica sportivul.
La Doroftei Pub nu exista taxa de... mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 16:05
O expozitie cu caricaturi semnate de actorul si regizorul Horatiu Malaele va fi prezentata in Vintage Pub din Capitala, intre 30 iunie si 1 iulie, informeaza organizatorii.
Caricaturile isi vor spune povestea intr-un mod comic, ironic, semnate de penelul inconfundabil al artistului. Iubitorii de frumos pot admira o colectie de nuduri, grafica, caricatura, dar si de autoportrete.
Vizitatorii vor afla cum arata marile personalitati romanesti in viziunea artistului.
Expozitia contine peste 20 de "carigrafii", dupa cum le numeste Horatiu Malaele, ce au fost prezentate la multe alte expozitii nationale si internationale de grafica si pictura.
Horatiu Malaele este actor, regizor, caricaturist si scriitor. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti in 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu.
Malaele este un interpret consacrat de comedie, personajele sale fiind realizate in maniera imbinarii bufoneriei si a comicului absurd, cu intregul subtext tragic al acestuia. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 19:42