Candidatul unic al Dreptei Nicusor Dan a lansat o provocare primarului general Gabriela Firea si anume participarea la "trei dezbateri electorale, fata in fata, pe teren neutru, in ultima saptamana de campanie".
El a prezentat si temele de discutie care ar vrea sa fie dezbatute - "ultimii patru ani din viata Capitalei, solutiile pentru Bucuresti, despre capacitatea fiecaruia dintre noi de a face ce trebuie pentru acest oras".
"Primarul Gabriela PSD Firea fuge de bucuresteni, fuge de bilantul catastrofal de la primarie, fuge de sigla de partid. Nu poate fugi insa de alegerile de peste o luna, din 27 septembrie. Alegatorii trebuie sa aiba ocazia de a face o comparatie directa intre candidatii la Primaria Capitalei si in special intre principalii doi candidati, conform tuturor sondajelor de opinie", a scris Nicusor Dan joi pe Facebook.
El a lansat o provocare edilului general al Capitalei.
"Prin urmare, lansez o provocare directa catre contracandidata mea Gabriela Firea: 3 dezbateri electorale, fata in fata, pe teren neutru, in ultima saptamana de campanie. Va astept ca sa vorbim despre ceea ce bucurestenii trebuie sa stie, despre ultimii patru ani din viata Capitalei, despre solutiile pentru Bucuresti, despre capacitatea fiecaruia dintre noi de a face ce trebuie pentru acest oras", a conchis Nicusor Dan.
...citeste mai departe despre "Nicusor Dan, provocare pentru Gabriela Firea: "Trei dezbateri electorale, fata in fata, pe teren neutru, in ultima saptamana... mai mult
Joi, 27 August 2020, ora 16:39
Elemente ale sistemului american antiracheta din Alaska si Coreea de Sud reprezinta o provocare la adresa Rusiei, iar Moscova nu are alta optiune decat sa-si consolideze propriile forte ca raspuns, a declarat Vladimir Putin.
Rusia nu poate sa stea degeaba si sa se uite in timp ce altii isi consolideaza capacitatile militare la frontierele sale in Orientul Extrem, asa cum s-a intamplat in Europa, a sustinut liderul de la Kremlin, joi, la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg.
Moscova este deosebit de ingrijorata de desfasurarea sistemului american antiracheta THAAD in Coreea de Sud, cu scopul de a contracara amenintarea rachetelor nord-coreene, si de consolidarea Fort Greely, in Alaska, o instalatie de lansare de rachete antibalistice, a spus Putin.
"Acest lucru distruge echilibrul strategic in lume", a subliniat el intr-o intalnire cu presa internationala, al carei inceput a fost transmis in direct de televiziunea rusa.
"Ceea ce se intampla este un proces foarte grav si ingrijorator. In Alaska, iar acum in Coreea de Sud, apar elemente ale sistemului apararii antiracheta. Trebuie sa stam degeaba si sa ne uitam la asta? Bineinteles ca nu. Ne gandim cum sa raspundem acestor provocari. Aceasta este o provocare pentru noi", a insistat el.
Citeste si:
Tensiuni intre Washington si Seul? Trump a cerut Coreei de Sud sa plateasca pentru scutul antiracheta american. A fost refuzatChinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de... mai mult
Joi, 01 Iunie 2017, ora 18:48
Multi ne confruntam cu stresul la locul de munca, dar nu stim cat de daunator este pentru sanatate acest factor.
Potrivit unui nou studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Harvard Business School si de la Universitatea Stanford, stresul de la job dauneaza sanatatii la fel de mult ca fumatul pasiv, arata Medical News Today.
Munciti mult? Iata la ce pericol va expuneti
O cercetare de la inceputul anului a aratat ca stresul poate provoca boli de inima, diabet si chiar Alzheimer si ca principala cauza a acestei afectiuni, in America, o reprezinta banii si apoi locul de munca.
In cadrul studiului recent, la care a participat si Joel Goh, de la Harvard Business School, au fost analizate mai atent cauzele stresului de la locul de munca.
Pentru aceasta cercetare, specialistii ...citeste mai departe despre "Stresul provocat de job, la fel de grav ca fumatul pasiv" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Septembrie 2015, ora 12:34
Un submarin rusesc a petrecut trei zile realimantand in Ceuta, teritoriul controlat de Spania pe coasta nord-africana, dincolo de stramtoarea Gibraltar si teritoriul britanic Gibraltar.
Analisti de securitate citati de Express se tem ca vasul rusesc s-ar putea indrepta acum spre peninsula ucraineana anexata de Moscova, Crimeea, in conditiile in care rebelii sustinuti de Kremlin continua sa se lupte cu fortele guvernamentale in estul Ucrainei.
Novorossiysk, un submarin diesel-electric, este cel mai silentios din gama sa si este supranumit "The Black Hole" - gaura neagra. Submarinul are 18 torpile si opt rachete Club, fiind in special destinat misiunilor anti-nave si anti-submarin in ape relativ putin adanci, dar poate lovi si tinte aflate pe uscat.
Submarinul poate sta fara realimentare doar 45 de zile si Novorossiysk a traversat Canalul Manecii saptamana trecuta, ceea ce ...citeste mai departe despre "Acuzatii in Marea Britanie: Spania a lasat un submarin rusesc sa andocheze langa Gibraltar pentru a "provoca"" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 29 August 2015, ora 21:17
Studiu dupa studiu, oamenii de stiinta sunt tot mai siguri ca exploatarea petrolului si gazelor naturale prin foraje provoaca sute de cutremure pe teritoriul SUA.
Pana acum, cutremurele au fost relativ mici ca magnitudine si nu au provocat daune mai mari decat craparea tencuielii si panicarea localnicilor. Insa seismologii avertizeaza ca toata aceasta activitate poate spori riscul producerii unor cutremure mai puternice si mai periculoase, scrie agentia AP, preluata de NormanTranscript.
Pana acum, industria petrolului si gazelor sustinea ca legatura cu seismele necesita studiu suplimentar, insa dovezile se acumuleaza rapid si este foarte posibil sa genereze legi noi care sa limiteze forajele si sa faca aprobarea proiectelor mai dificila.
Gazele de sist in Romania si restul Europei, doar o fata morgana?
Jason Bordoff, director fondator al Center on Global Energy Policy la Universitatea Columbia, considera ca potentialul seismelor generate de om "este o ingrijorare importanta ...citeste mai departe despre "Cand petrolul zgaltaie pamantul: Cutremurele provocate de foraje, in crestere alarmanta" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 13:03
Aniversarea de 50 de ani a publicatiei McKinsey Quarterly a lasat loc si pentru o prognoza la rece asupra impactului pe care noile tehnologii il vor avea asupra actului de management.
Revista dedicata presedintilor de companii a invitat in cadrul unei mese rotunde mai multi analisti economici de top pentru a schita un portret robot al managerului viitorului.
Andrew McAfee, profesor in cadrul Massachusetts Institute of Technology, crede ca a descoperit trei secrete fundamentale ale actului managerial din viitor, rezumate in mai toate raspunsurile date solicitarii venite din partea forului executiv al publicatiei. Iata cum arata managerul de peste cinci decenii, descris de McAfee in revista The Economist.
Managerul masina
Un prim impact al omenirii cu masinile moderne a generat curentul denumit astazi management modern, implicand un numar larg de coordonatori al activitatii derulate de muncitori pe masinariile industriale. Pentru Andrew McAfee este clar ca noile tehnologii smart vor influenta inca o odata bunul mers in cadrul afacerilor. O mare parte din munca actualilor presedinti si directori executivi, de la analize complexe, la recrutarea personalului si stabilirea primelor de performanta, va fi facuta de programe inteligente de calculator, considera McAfee. Deja pasul a fost facut in aceasta directie de mai multe companii.
Aplicatia Google de analiza a performantelor umane este deja folosita in stabilirea celor mai bune intrebari in recrutarea... mai mult
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 08:40
Cunoscutul economist american Nouriel Roubini dezvaluie cea mai mare provocare geopolitica a timpului nostru. Ea nu se refera la Orientul Mijlociu, Iran, Coreea de Nord, Rusia sau Ucraina, ci la ascensiunea Chinei, care devine cea mai mare economie din lume.
Vorbind la conferinta ETF Europe, Roubini avertizeaza asupra faptului ca in curand China va fi cea mai mare putere economica de pe planeta, puterea sa politica va creste, iar disputele sale teritoriale cu alte tari vor fi de temut, potrivit ETF.
"Desigur oamenii sunt ingrijorati de Orientul Mijlociu, de Iran, Coreea de Nord sau ce se va intampla in conflictul Ucraina-Rusia, dar daca te gandesti la ceea ce este cea mai mare provocare a vremurilor noastre, nu este niciuna dintre toate acestea, ci ascensiunea Chinei si ...citeste mai departe despre "Roubini dezvaluie cea mai mare provocare geopolitica a vremurilor noastre" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Iunie 2014, ora 15:26
Romania isi atinge obiectivele fiscale in 2011, deficitul din 2012 ramane o provocare, a spus directorul general adjunct al Fondului Monetar International (FMI), David Lipton, care a declarat ca autoritatile romane sunt pe cale sa isi indeplineasca obiectivele fiscale pentru 2011, dar, in acelasi timp, atrage atentia ca atingerea tintei de deficit pentru 2012 ramane o provocare."Romania a facut progrese semnificative in cadrul noului acord stand-by. Implementarea politicilor a ramas puternica si toate criteriile de performanta au fost indeplinite. Angajamentul autoritatilor de continua reforma a contribuit la revenirea increderii pietei si la stabilitatea economica.
Angajamentul ferm fata de agenda reformei economice este crucial pentru a proteja aceste rezultate economice si pentru a rezista mai bine socurilor, intr-un mediu global incert", a precizat Lipton.
Consiliul Director al FMI a finalizat joi a doua evaluare a acordului stand-by, punand la dispozitia Romaniei a treia transa in valoare de 430 de milioane DST (aproximativ 480 de milioane de euro), astfel incat suma totala disponibila se ridica la 1,06 miliarde euro.
Autoritatile romane au decis sa continue sa trateze acest acord ca pe unul de tip preventiv, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa traga aceste sume.
"Autoritatile sunt pe cale sa isi indeplineasca obiectivele fiscale pentru 2011. Cu toate acestea, atingerea obiectivului de deficit pentru 2012 ramane o provocare. Este nevoie de actiuni mai... mai mult
Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 18:15
Cea mai mare provocare pentru un angajator este recrutarea de personal creativ. Daca aptitudinile tehnice si cunostintele de specialitate sunt masurabile si experienta poate fi verificata, creativitatea este o enigma care trebuie dezlegata cu profesionalism de catre intervievator, sustin espertii in HR citati de Inc.com. In ceea ce priveste mediul de afaceri, creativitatea presupune gasirea de solutii noi la probleme vechi.
Creativitatea se demonstreaza atunci cand angajatul este capabil sa inventeze un nou produs sau tehnologie, dar se demonstreaza si atunci cand acesta aduce o noua abordare de marketing sau o noua linie de vanzari.
Angajarea unei persoane creative pe un post clasic, bine structurat si cu activitati cotidiene bine definite, poate deveni frustranta, atat pentru angajator cat si pentru viitorul angajat.
In continuare, sunt prezentate cateva strategii pentru a aduce inovatia la conducerea companiei tale.
Pentru ca o astfel de recrutare este destul de costisitoare si necesita foarte mult timp, strategiile elaborate trebuie aplicate doar pentru posturile cele mai semnificative, potrivit expertilor in HR citati de Inc.com.
Hotaraste-te care tip de creativitate este cel mai important
Procesul eficient de recrutare de personal creativ incepe prin a te decide care este nivelul de creativitate tolerat in mediul tau corporate.
Multe companii considera ca este greu sa integreze in mediul lor oamenii cu adevarat creativi, sunt de parere spcialistii in resurse... mai mult
Luni, 04 Octombrie 2010, ora 13:28