Desi Guvernul a adoptat deja ordonanta impotriva pirateriei ceruta de taximetristi, acestia blocheaza din nou - pentru a patra oara in acest an - Piata Victoriei. Motivul: soferii de taxi vor sa convinga Cabinetul Dancila sa interzica definitiv Uber, Taxify si toate celelalte servicii de ride sharing din Romania. Spre deosebire de datile trecute - cand au manifestat pasnic - miercuri protestatarii au aruncat cu oua si-au calcat in picioare, simbolic, aparatele de taxat.
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) organizeaza astfel de proteste inca din anul 2016, cand numarul romanilor care folosesc servicii de transport alternativ a inceput sa creasca.
La inceput, taximetristii n-au spus ca ar avea ceva impotriva soferilor care fac transport de persoane contra cost folosind Uber, Taxify si alte asemenea aplicatii de mobilitate urbana, ci au sustinut doar ca vor sa dispara din bransa lor asa-zisii pirati. Prin acest termen, COTAR se refera la toti soferii care fac transport de persoane fara sa fie taximetristi sau angajati ai unei companii de rent-a-car (prin intermediul carora clientii platesc in avans pentru a a inchiria o masina cu sofer).
De mai multe ori, taximetristii au incercat sa forteze mana Guvernelor Ciolos, Grideanu, Tudose si Dancila pentru a obtine scoaterea in afara legii a celor pe care ei ii numesc pirati. In cele din urma, dupa mai multe balbaieli, taximetristii au spus-o deschis: protesteaza pentru ca vor ca... mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 13:38
Saptamanal in Romania apare cate o aplicatie gen Uber sau Taxify in spatele careia stau multinationale de miliarde, iar cineva "sifoneaza" bani in afara tarii, deoarece se incaseaza bani pe aceste aplicatii, care pleaca direct in Olanda sau in alte tari offshore, in conditiile in care transportatorii autorizati de persoane platesc anual la nivel national peste 435 de milioane de euro numai pentru taxe locale, a declarat joi, pentru AGERPRES, Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).
Transportatorii rutieri, membri ai COTAR, protesteaza joi in Piata Victoriei pentru indepartarea "falsilor transportatori" de pe drumurile nationale si trecerea activitatii de rent-a-car la Ministerul Transporturilor.
"Am organizat protestul ca un semnal de alarma pentru aceasta ordonanta de urgenta, din nou. Vrem neaparat sa se dea aceasta ordonanta de urgenta, sa nu mai fim amanati din luna in luna, din an in an asa, cum a fost pana acum. Stiti ca nu suntem la primul protest, suntem la n-lea si, culmea, pentru acelasi lucru! Nu am venit niciodata in fata Guvernului sa strigam sloganuri ca sa cada Guvernul, sa plece acasa cineva. Nu. Nu am venit sa cerem bani pentru noi, vreo facilitate fiscala. Am venit sa cerem un lucru pertinent ca toti cei care fac aceasta activitate pe langa noi, nelicentiati, neautorizati, sa poata fi sanctionati. Atata tot. Am cerut acum si ca activitatea de rent-a-car sa treaca la Autoritatea... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 12:32
Taximetristii avertizeaza ca - daca in sedinta de astazi Cabinetul Dancila nu adopta OUG care sa scoata in afara legii Uber si Taxify - joi vor bloca Piata Victoriei si Bulevardul Kiseleff cu 5.000 de masini aduse din intreaga tara.
"Coloana se va forma din fata Guvernului, pana la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atat in Bucuresti, cat si pe drumurile nationale, de unde vor veni coloane de masini din toate regiunile.
Daca nici de aceasta data nu se va rezolva problema semnalata de noi, transportatorii rutieri autorizati de persoane, vom organiza un miting de amploare in fiecare saptamana, in perioada urmatoare, cand vor bloca Bucurestiul cu autocare, microbuze si taxiuri din intreaga tara", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.
Practic, taximatristii reprezentati de COTAR ii cer Guvernnului sa adopte o OUG care, sustin ei, ar rezolva problema pirateriei in bransa. Anterior, Vasile Stefanescu a explicat pentru Ziare.com ca nu i se pare normal ca soferii care fac ride-sharig - cum ar fi cei de la Uber, Taxify (Bolt) - sa castige bani fara a fi nevoiti sa plateasca taxe si sa se autorizeze, asa cum fac soferii si firmele de taxi.
Dupa un protest de amploare din februarie, la presiunea taximetristilor, Ministerul Dezvoltarii a lansat in dezbatere publica, pe 1 martie, un proiect de OUG potrivit caruia cine face transport de persoane fara a fi autorizat - exact asa cum sunt taximetristii - va fi aspru amendat. Practic, aplicata in... mai mult
Marti, 19 Martie 2019, ora 14:14