Federatia Sanitas a pichetat luni sediul Ministerului Finantelor pentru un buget mai mare la sanatate, pentru investitii in spitalele publice, pentru salarizarea corecta a angajatilor din sanatate si asistenta sociala.
Protestatarii au afisat pancarte pe care scria: "Daca sanatatea pica, pe toti ne-aveti pe constiinta", "Cand din buget taiati, multe vieti de oameni luati", "Cu - 11% la sanatate, din pandemie cine va mai scoate?" etc.
Potrivit reprezentantilor Sanitas, protestul are scopul de "a atrage atentia celor care impart resursele acestei tari asupra faptului ca un buget mai mic la sanatate intr-un an cu pandemie nu inseamna numai un act extrem de nedrept la adresa lucratorilor din sistem, dar inseamna si un act profund imoral la adresa cetatenilor Romaniei care au nevoie de siguranta unui sistem sanitar public care sa ii poata salva de virusul ucigas si sa le poata trata afectiunile acute, cele cronice sau sa le poata asigura tratamentul de urgenta!".
De la ora 15:30, sindicalistii Sanitas au continuat protestul la Parlamentul Romaniei.
Citeste si:
De ce sa nu te grabesti acum sa iei un creditPleaca functionarii "stresati" din Primaria Sectorului 1Acuzatiile stupefiante ale senatoarei Sosoaca: "Pacientii de la ATI sunt deconectati de la aparate"Val de ironii la adresa fostului primar Tudorache, autorul unui proverb inedit: Pentru ca urau gandacul rosu, termita si viespea au votat insecticidulVIDEO De ce Serena Williams nu o va uita niciodata pe... mai mult
Luni, 15 Februarie 2021, ora 16:29
Torino, Milano si Napoli au fost in seara zilei de luni, 26 octombrie, scenele unor proteste violente izbucnite dupa ce autoritatile au impus noi restrictii privind incercarea de a limita raspandirea noului coronavirus.
In Torino, protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov spre fortele de ordine, in Milano au fost folosite gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor, iar violente au fost raportate si in Napoli, unde au avut loc proteste mai multe zile. Manifestari au avut loc si in Roma si Palermo, relateaza BBC.
Demonstratiile au inceput la scurt timp dupa ce Guvernul a anuntat inchiderea, incepand cu ora 18:00, a restaurantelor, barurilor, a salilor de sport si cinematografelor. Majoritatea magazinelor vor ramane insa deschise.
In mai multe regiuni, precum Lombardia si Piedmont, au fost introduse restrictii de mobilitate pe timp de noapte.
Desi prima carantina nationala, impusa in primavara acestui an a fost acceptata pasnic de populatie, noile masuri au fost contestate imediat. Firmele mici se plang ca inca incearca sa isi revina dupa carantina si ca alte restrictii le-ar putea duce in faliment.
Magazine de lux din centrul Torino, inclusiv unul Gucci, au fost devastate de multimea care a ocupat strazile dupa ce noile reguli au intrat in vigoare. Demonstrantii au folosit obiecte pirotehnice si fumigene, iar politia a raspuns cu gaze lacrimogene.
Multimea din Milano a scandat "Libertate!" in timpul confruntarilor cu politia in centrul orasului. Capitala... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 10:35
Actualul val de miscari de protest din Franta va taia 0,1 puncte procentuale din PIB-ul tarii in cursul unui trimestru, a afirmat luni ministrul Economiei, Bruno Le Maire, transmite Reuters.
Oficialul nu a indicat la ce trimestru se refera, dar, saptamana trecuta, Banca Centrala a Frantei a avertizat ca grevele vor reduce cu pana la 0,1 puncte procentuale cresterea din trimestrul patru din 2019.
"Va fi un impact, dar cred ca va fi limitat. Estimarile pe care le avem acum la dispozitie arata ca impactul va fi de 0,1 puncte procentuale din cresterea trimestriala. Pe parcursul intregului an, impactul va fi extrem de limitat", a declarat Le Maire, la postul de televiziune LCI.
Zeci de mii de persoane au iesit in strada saptamana trecuta in Franta pentru a protesta impotriva reformei sistemului de pensii, in a patra zi de mobilizare nationala marcata de greve, mai ales in sectorul transporturilor.
Inceputa cu mai mult de o luna in urma, confruntarea dintre sindicatele contestatare si guvern nu scade in intensitate. Conform estimarilor politiei sau ale prefecturilor, in total, peste 120.000 de persoane au protestat joi la Paris si in aproape 30 de orase franceze, in timp ce sindicatele vorbesc despre circa 600.000 de manifestanti la 27 de actiuni de protest.
Tinta lor este in principal presedintele Emmanuel Macron, dar au fost vazute si pancarte impotriva societatii financiare americane BlackRock, considerata de protestatari drept o beneficiara a acestei reforme... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 14:54
Noi proteste au izbucnit in Iran, duminica, manifestantii cerand demisia conducatorilor dupa ce autoritatile au recunoscut, sambata, ca au doborat din greseala avionul ucrainean.
"Ne mint ca inamicul nostru este America, inamicul nostru este chiar aici", a scandat un grup de protestatari strans in fata unei universitati din Teheran, relateaza Reuters.
Numerosi iranieni au manifestat si in fata altei universitati din Teheran, dar si in alte orase.
Proteste au avut loc si sambata, cand fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. Multi manifestanti au scandat atunci: "Moarte dictatorului", furia lor fiind indreptata catre ayatollahul Ali Khamenei.
"Cere iertare si demisioneaza", a titrat duminica Etemad, precizand ca oamenii cer ca vinovatii in cazul avionului doborat sa demisioneze.
In timpul protestelor de sambata, ambasadorul britanic Rob Macaire a fost arestat si retinut timp de trei ore. Acest lucru a fost catalogat de Marea Britanie "o incalcare flagranta a legii internationale". Macaire participa la un priveghi care s-a transformat in protest. A plecat spre ambasada, insa a fost retinut dupa ce s-a oprit la o frizerie.
Duminica, Ministerul iranian de Externe a anuntat ca l-a convocat pe Macaire pentru a i se plange cu privire la prezenta sa la "un protest ilegal" la Teheran.
De asemenea, potrivit AFP in fata ambasadei Marii Britanii la Teheran a avut loc un protest al unui grup de aproximativ 200 de iranieni. Manifestantii au dat foc... mai mult
Duminica, 12 Ianuarie 2020, ora 17:54
Un protest amplu a izbucnit la Barcelona luni, oamenii iesind in strada pentru a contesta condamnarea la ani grei de inchisoare a mai multor lideri separatisti catalani in legatura cu rolul pe care l-au jucat in tentativa de proclamare a independentei regiunii, in 2017.
Spre seara protestul a degenerat si fortele de ordine s-au ciocnit cu protestatarii, in incercarea de a-i dispersa, pe masura ce oamenii se strangeau in numar tot mai mare in apropierea iesirii de la metrou in incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona.
Politia a suspendat circulatia metroului spre aeroport si a folosit bastoanele impotriva protestatarilor. Peste 100 de zboruri au fost anulate sau afectate, inclusiv doua curse spre Romania, potrivit Digi24.ro. Una dintre ele are deja o intarziere de peste o ora.
Aeroportul El Prat este cel mai mare aeroport al Spaniei dupa numarul de pasageri si unul dintre cele mai mari din Europa.
Protestele continua si in mai multe zone din Barcelona. Sute de studenti si functionari protesteaza, blocand mai multe strazi in apropierea sediilor unor institutii guvernamentale. Manifestatii similare se desfasoara si in alte localitati din Catalonia, cum ar fi Girona si Lleida, informeaza Mediafax.
Pana acum in jur de 40 de oameni au ajuns la spital si mai multi au fost retinuti in zona aeroportului.
Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denuntat decizia instantei supreme, catalogand-o drept "un act de... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 23:40
De la penalizarea automobilelor si pana la plantarea de copaci, primarii mai multor orase din intreaga lume au promis vineri o calitate mai buna a aerului, in incercarea de a imbunatati sanatatea locuitorilor din zonele urbane si a raspunde la schimbarile climatice, transmite Reuters.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), peste 90% dintre oameni respira un aer poluat, ceea ce provoaca afectiuni si decese.
"Aerul poluat ucide sapte milioane de persoane in fiecare an, in principal in orase, si contribuie la schimbarile climatice", a declarat secretarul general ONU, Antonio Guterres, la summitul primarilor C40, desfasurat la Copenhaga.
Primarii din peste 90 de orase care reprezinta mai mult de 700 milioane de persoane si un sfert din economia mondiala s-au intalnit saptamana aceasta in capitala Danemarcei pentru a lua masuri destinate combaterii incalzirii globale.
Printre initiativele primarilor se numara stimulente pentru comportamentele responsabile, precum calatorii ieftine cu transportul in comun, si penalitati pentru comportamentele daunatoare, precum excesul de emisii poluante.
Un numar de 34 de orase, incepand de la Los Angeles si pana la Tokyo, s-au angajat vineri sa indeplineasca nivelul minim de calitate a aerului stabilit de OMS pana in 2030, un lucru care ar putea salva 40.000 de vieti pe an.
"Poluarea aerului este o criza globala si, in calitate de primari, este responsabilitatea noastra sa ii protejam pe cetateni de riscurile... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 11:40
Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" anunta ca, miercuri si joi, vor fi proteste in Piata Victoriei din Capitala, organizate de sindicatele din industria de aparare.
Actiunile de protest vor incepe la ora 11:00.
"Motivul actiunii este nerespectarea de catre Guvern a angajamentelor asumate in data de 17.07.2019 in cadrul discutiilor care au avut loc la Palatul Victoria, in prezenta premierului.
Confederatia Nationala Sindicala 'Cartel ALFA' este alaturi de membrii sai si le sustine revendicarile justificate. Reamintim Guvernului ca dialogul social reprezinta un mecanism esential in fundamentarea de politici publice la nivel european si presupune nu doar discutii si angajamente lipsite de consecinte, ci si asumarea si aplicarea rezultatului consensualizat", se arata intr-un comunicat de presa remis marti Ziare.com.
Potrivit sursei citate, principalele revendicari sunt:
- Nerespectarea punerii in aplicare a Acordului si a Memorandumului intre Guvernul Romaniei, Asociatiile Patronale si Federatiile Sindicatelor din Industria de Aparare, conform intelegerilor din 17.07.2019 in discutiile purtate la Palatul Victoria in prezenta Premierului Vasilica-Viorica Dancila;
- Modificarea definitiei "Industrie de Aparare" in "Industrie Strategica de Interes National";
- Constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Aparare, in conformitate cu HG 637/2017;
- Aprobarea in regim de urgenta a BVC-urilor pe 2019;
- Industria de Aparare trebuie... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2019, ora 14:12
Actiuni de protest au fost organizate duminica seara in mai multe orase din tara, pe langa cea din Capitala. Cei mai multi oameni s-au strans la Cluj si la Sibiu, in timp ce cativa galateni au manifestat prin lectura, in fata Prefecturii.
Aproximativ 300 de clujeni au participat, duminica, la un nou miting antiguvernamental, multimea pornind in mars pe strazile din centrul orasului. Oamenii s-au adunat in Piata Unirii incepand cu ora 18.00 si a pornit in mars prin oras, potrivit News.ro.
Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale precum "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu!", "Hotii, hotii!" sau "Uniti, salvam toata Romania!".
De asemenea, oamenii au steaguri tricolore si pancarte.
Aproximativ 100 de persoane protestau la ora transmiterii stirii si la Brasov, unde manifestatia a inceput putin dupa ora 18.00.
Protestatarii au cerut demisia Guvernului, a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Ei au strigat "In democratie hotii stau la puscarie!" si "PSD, ciuma rosie!"
La ora 19.30 protestatarii au plecat in mars spre Piata Sfatului unde au intins din nou un steag tricolor urias. Protestatarii au anuntat ca vor scrie "Rezist" folosind un lant uman cu luminite.
La Sibiu au protestat aproximativ 150 de persoane, cerand demisia Guvernului Grindeanu.
Protestatarii s-au strans in Piata Mare din oras si au marsaluit pe bulevardul pietonal, pe un traseu de aproximativ 500 de... mai mult
Duminica, 12 Martie 2017, ora 21:45
Guvernul a decis sa abroge ordonanta de urgenta privind codurile penale, dar strada nu are de gand sa cedeze: Azi este anuntat cel mai mare protest de pana acum.
In Piata Victoriei sunt asteptati oameni din toata tara. Inca de la prima ora a zilei zeci de studenti din Cluj au ajuns in Gara de Nord, pentru a participa la proteste.
Manifestantii vor fi in piata in timp ce la Palatul Victoria este programata sa se desfasoare sedinta de Guvern in care se va decide abrogarea actului normativ. Executivul nu a anuntat o ora oficiala pentru sedinta, dar potrivit unor surse aceasta va incepe la ora 14:00.
Conform anunturilor facute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminica, la ora 20.00, atat in tara, cat si in diaspora, in piete va fi intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu "fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa".
Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT cele mai importante informatii despre aceasta zi:
12:43 - Din ce in ce mai multi oameni fac apel pe Facebook ca duminica seara protestatarii sa lase vuvuzelele acasa. "Din inima, nu din vuvuzele! Ne vedem in piata", "In loc de vuvuzele sa venim cu steaguri, haideti sa ne facem auzite vocile in seara asta si sa lasam zgomotul pe stadion", "Pentru diseara va rog tineti cont ca excesul de vuvuzele dauneaza grav sanatatii protestelor" sunt doar cateva mesaje transmise pe retelele de socializare.
12:40 - Copiii din Piata... mai mult
Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:43