Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii declanseaza luni o greva japoneza acuzand lipsa dialogului cu ministrul de resort si denigrarile angajatilor venite chiar de la seful institutiei.
"Pe fondul lipsei dialogului intre organizatia noastra, Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii si ministrul Muncii, doamna Victoria-Violeta Alexandru, in urma consultarii membrilor nostri, luni 19 octombrie, vom recurge la forma de protest de tip - greva japoneza - pentru a semnala situatia deosebita in care ne aflam, situatie provocata de denigrarea continua a angajatilor institutiilor din M.M.P.S., denigrare venita chiar de la actualul ministru. Altfel, doamna ministru Victoria-Violeta Alexandru ar trebui sa inteleaga ca nu lipsa de implicare a functionarilor din institutiile M.M.P.S. a dus la problemele generate in sistem, ci o serie de lipsuri de natura logistica si organizatorica inregistrate la toate nivelurile, generate de ne punerea in aplicare a unor prevederi legale aflate deja in vigoare, sau de neadaptarea unor masuri legislative noi la situatia prezenta, care sa faciliteze desfasurarea cat mai eficienta a activitatii acestor institutii, se arata intr-un comunicat al organizatiei sindicale remis AGERPRES.
Alte revendicari vizeaza deblocarea posturilor vacante, asigurarea echipamentelor de lucru si plata orelor suplimentare.
"Dialog permanent cu ministrul Muncii. Incetarea atitudinii denigratoare a actualului ministru doamna Victoria-Violeta Alexandru, prin... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 09:16
O eroare de calcul facuta la Ministerul Muncii a produs o intarziere de trei saptamani la plata salariilor angajatilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala (DGASPC) Giurgiu.
Situatia a fost remediata si banii vor fi virati in maxim trei zile, a declarat luni, pentru Agerpres, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Marian Mina.
"Am auzit zvonuri despre faptul ca la DGASPC Giurgiu ar fi greva, sunt minciuni, nu este nicio greva, a fost o greseala de calcul inca de la inceputul anului la Ministerul Muncii, eu am semnalat acest lucru si situatia s-a remediat.
E adevarat ca au avut o restanta, o intarziere de trei saptamani de zile in plata salariilor, dar vineri, in sedinta de Guvern, au fost acordati banii si, in trei zile, la data de salariu, oamenii isi vor primi banii pentru luna noiembrie si se platesc inclusiv contributiile sociale", a spus Marian Mina.
Cei aproximativ 1.200 de angajati din cadrul DGASPC Giurgiu isi desfasoara activitatea normal, dar, potrivit unor surse, vor purta banderole albe luni si marti in semn de protest pentru neplata salariilor, urmand ca miercuri sa picheteze sediul DGASPC si pe cel al Consiliului Judetean daca situatia nu se va remedia. ...citeste mai departe despre "O eroare a Ministerului Muncii a lasat fara salariu angajatii unei institutii de stat timp de aproape o luna" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 Decembrie 2018, ora 12:59
Sindicalistii de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au protestat, miercuri, in fata Ministerului Muncii si au cerut modificarea mai multor acte normative, printre care Legea salarizarii, Legii pensiilor precum si a Ordonantei privind concediile medicale deoarece mii de profesori care se afla in concediu medical au pierdut deja sume importante la salariu.
FSLI vea renegocierea Legii salarizarii pentru ca angajatii din invatamant se afla in treimea inferioara, iar majorarea salariala de la inceputul acestui an nu acopera nici macar rata inflatiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajatilor din Educatie sa fie cat mai scazut.
Angajatii spun ca sunt profesorii care acum primesc un salariu mai mic fata de cel al unui sofer angajat in Administratia locala.
De asemenea, sindicalistii vor ca toate cadrele didactice sa se poata pensiona cu trei ani inaintea implinirii varstei standard deoarece nivelul de suprasolicitare ii impiedica sa isi desfasoare activitatea la catedra in conditii normale.
O alta nemultumire este legata si de intarziarea salariilor din cauza faptului ca acum platile sunt facute de Inspectoratele Scolare si nu de primarii, cum se intampla pana la finalul anului trecut.
Sindicalistii au venit cu pancarte pe care scria: "Ministerul Muncii, fruntas in lista restantelor", "Respecati principiile salarizarii pe care vi le-ati asumat", "Ati gasit bani pentru voi, gasiti si pentru noi", "Profesori, mai prost platiti decat... mai mult
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:16
Angajatii din administratia fiscala ameninta ca vor protesta incepand din luna septembrie, nemultumiti de Legea salarizarii, a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, precizand ca acestia refuza sa mai lucreze in weekend.
"In conditiile actuale, cand s-a promis de catre ministrul Muncii, de Parlament - si aici ma refer la puterea guvernamentala - rezolvarea problemelor care au fost identificate si proiectate in noua lege de salarizare, suntem astazi in situatia in care nimic din ceea ce s-a promis inainte de proiectarea legii salarizarii, cand oamenii erau in strada, nu s-a realizat.
Este firesc ca ai nostri colegi sa aiba o reactie si sa iasa in strada din nou si, bineinteles, sa nu presteze sau sa nu se conecteze la obiectivele guvernamentale atat timp cat Guvernul a mintit aceasta categorie socio-profesionala", a declarat Sebastian Oprescu la Digi24.
El a solicitat puncte de vedere din tara, adaugand ca este convins ca la inceputul lunii septembrie angajatii din administratia fiscala "vor reactiona".
"Aceste tensiuni existente astazi in administratia fiscala se vor tranforma in actiuni de protest", a precizat Oprescu.
Liderul de sindicat a mai spus ca, spre deosebire de protestele din luna mai, crede ca de aceasta data "reactia va fi mult mai dura".
"Am trecut prin niste etape de negociere, prin niste decizii pe care le-am luat noi, pe de-o parte, iar pe de alta parte au fost acceptate de catre... mai mult
Miercuri, 16 August 2017, ora 14:26
Sindicalistii Cartel ALFA au avertizat ca vor picheta in fiecare zi Ministerul Muncii, incepand de marti, intre orele 10:00 si 12:00, pana cand Guvernul se va arata dispus sa modifice Legea dialogului social.
"Guvernul nu a facut nici un demers pana acum in vederea modificarii Legii 62/2011, (Legea dialogului social). Aceasta lege, care a blocat negocierile colective si a facut aproape imposibila reprezentarea salariatilor de catre sindicate, a fost adoptata in 2011 prin asumarea raspunderii de catre Guvernul Boc, fara nicio dezbatere publica sau consens intre partenerii sociali", acuza reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale Cartel ALFA, intr-un comunicat remis luni Ziare.com.
Iohannis trimite Senatului spre reexaminare Legea dialogului social
Acestia sustin ca Guvernul actual, desi a promis si a semnat un acord prin care s-a angajat ca va aduce legislatia la situatia initiala, corectand prevederile care prejudiciaza salariatii, "acum pretinde consensul partilor ca ...citeste mai departe despre "Sindicalistii si-au pierdut rabdarea: Protestam in fiecare zi pana cand Guvernul se tine de cuvant" pe Ziare.com mai mult
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 10:43
Chiar daca economia Spaniei nu o duce prea bine, iar sistemul bancar trece printr-o perioada de criza, rata somajului a scazut in ultimele doua luni. Asta dupa ce a inregistrat opt luni consecutive de crestere, fiind cel mai ridicat nivel din randul statelor dezvoltate.
Numarul somerilor inregistrati a scazut cu 30.113 in mai, fiind a doua luna de declin consecutiv, astfel ca numarul total al somerilor Spaniei a ajuns la 4.714.122, potrivit datelor publicate luni de Ministerul spaniol al Muncii si Asigurarilor Sociale, transmite AFP. Luna trecuta rata somajului in Spania a scazut cu 0,6% comparativ cu aprilie, cand s-au inregistrat 4.744.235 someri.
Rata somajului in Spania a inregistrat opt luni consecutive de crestere, fiind cel mai ridicat nivel din randul statelor dezvoltate - 24,4% - inainte de a incepe sa scada in aprilie. Comparativ cu mai 2011, numarul somerilor a crescut insa cu 524.463, un avans de 12,5%.
Luna trecuta a scazut si numarul somerilor cu varsta sub 25 de ani, cu 2,1%. Datele Eurostat publicate saptamana trecuta au indicat ca rata somajului in Spania era de 24,3% in aprilie, cel mai ridicat nivel din zona euro.
Euro s-a depreciat semnificativ fata de dolar, iar costurile de creditare ale Spaniei au crescut deoarece investitorii sunt ingrijorati ca Spania ar putea cadea victima crizei datoriilor. Madridul incearca sa convinga investitorii ca nu va avea nevoie de asistenta financiara, asa cum s-a intamplat in cazul Greciei, Irlandei si... mai mult
Luni, 04 Iunie 2012, ora 12:28
Sediul Ministerului Muncii va fi pichetat, pana la 1 octombrie, de cate 500 de sindicalisti de la CNS "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical, protestatarii fiind nemultumiti de nefinalizarea negocierilor privind stabilirea sectoarelor de activitate, relateaza Mediafax.
Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical au anuntat ca vor organiza, in perioada 21 septembrie - 1 octombrie, actiuni de protest si pichetari in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
"Negocierile pentru cele 40 sau 41 de sectoare de activitate nu au fost incheiate. Ele au inceput undeva in mandatul lui Botis, dar in mandatul lui Lazaroiu nu au mai fost continuate. Nu suntem de acord cu propunerea guvernului si ministerului iar termenul a expirat saptamana trecuta. Trebuia sa aiba loc niste negocieri, sa se adopte Hotararea de Guvern si sa se publice in Monitorul Oficial.
Trebuie sa intervenim pentru ca angajatorii nu stiu unde sa-i incadreze si oamenii risca sa nu-si primeasca salariile", a declarat presedintele Filialei CNS "Cartel Alfa" Ilfov, Victor Grigorescu.
Confederatiile sindicale propuneau, in luna mai, impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate, ceea ce ar insemna ca in Romania ar putea exista 40 de salarii minime pe economie, cate unul pentru fiecare sector plus sistemul bugetar.
Vicepresedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, declara atunci ca este posibil ca primele contracte sectoriale sa fie incheiate in toamna.
Si... mai mult
Marti, 20 Septembrie 2011, ora 16:18
Patronatul si sindicatele din Banca Comerciala Romana (BCR) continua negocierile pentru un nou Contract colectiv de munca al BCR, intrucat partile nu au ajuns inca la un acord, termenul legal de negociere fiind 31 martie 2011, a anuntat vineri banca, potrivit NewsIn. Comunicatul a fost transmis ca reactie la pozitia Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana. Astfel, organizatia sindicala a anuntat vineri ca ar putea declansa conflictul de interese ca urmare a esuarii negocierii cu reprezentatii institutiei bancare."Deoarece precedentul Contract colectiv de munca al BCR a expirat vineri, 4 martie 2011, patronatul va aplica o politica interimara pentru a mentine plata beneficiilor acordate angajatilor, astfel ca acestea sa nu fie afectate de procesul de negociere", se arata in comunicat.Banca precizeaza ca aceasta politica va fi valabila pana in momentul incheierii unui nou Contract colectiv de munca.
Totodata, BCR mentioneaza ca nicio persoana din management nu a facut presiuni asupra angajatilor in legatura cu actiunile sindicale desfasurate recent, asa cum sustine federatia sindicala."Suntem convin?i c? nicio persoan? din management nu a f?cut presiuni asupra angaja?ilor in leg?tur? cu ac?iunile sindicale desf??urate recent, a?a cum sus?ine federa?ia sindical? ?i am solicitat sindicatului s? ne furnizeze cazuri concrete ?i nume. BCR este un angajator responsabil ?i aplic? principii ?i practici clare privind rela?ia manager - angaja?i. Sper?m c? vom... mai mult
Vineri, 04 Martie 2011, ora 23:56