Cateva zeci de angajati ai Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) au protestat, luni, in fata sediului institutiei, fata de anuntul ministrului Transporturilor, Catalin Drula, ca respectiva agentie va fi desfiintata, iar atributiile acesteia ar urma sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Potrivit liderului de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, unitatea, ce are aproximativ 200 de angajati, trebuie sa functioneze ca entitate civila, neputand fi in subordinea IGSU, astfel incat "sa se poata interveni si in apele teritoriale ale statelor vecine".
Sindicalistul a mai spus ca solicita o intalnire cu prim-ministrul Florin Citu, pentru a discuta despre implicatiile deciziei anuntate de ministrul Transporturilor.
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat duminica, la Timisoara, ca Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare va fi desfiintata, atributiile acesteia urmand sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, mentionand ca si-a exprimat acordul in acest sens si premierul Florin Citu.
Drula a salutat recenta actiune a procurorilor in cazul ARSVOM si a subliniat ca la respectiva institutie s-a derulat un control pornit la cererea sa.
"In martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a prea putut iesi din port pentru ca era vreme rea, iar barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate functiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control... mai mult
Luni, 05 Iulie 2021, ora 11:43
Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania si sindicatele afiliate la aceasta protesteaza marti, 29 iunie, timp de doua ore, in fata Ministerului Transporturilor.
Printre nemultumiri se numara faptul ca nu a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al SNTCF "CFR Calatori" SA pe anul 2021, a anuntat organizatia.
"Protestam pana Romania va respecta strategia europeana si in domeniul feroviar. Protestam pentru ca la jumatatea anului 2021, ce este declarat de Uniunea Europeana ca fiind anul Cailor Ferate Europene, in Romania nu exista aprobat prin Hotarare de Guvern Bugetul de Venituri si Cheltuieli al SNTCF "CFR Calatori" SA pe anul 2021. Protestam pentru ca SNTCF "CFR Calatori" SA nu face solicitare la CENAFER pentru a incepe scoli/cursuri de mecanici locomotiva pentru asigurarea schimbului de generatii. Protestam contra subfinantarii infrastructurii feroviare care micsoreaza viteza trenurilor de calatori. Protestam contra subcompensarii operatorilor de transport feroviar de calatori din Romania deoarece aceasta mentine in circulatie trenurile vechi, cu sauna vara si cu racoare iarna", se spune in comunicat.
Organizatia mentioneaza ca protesteaza pentru ca Guvernul Romaniei, Ministerul Transporturilor si Autoritatea de Reforma Feroviara fac "inevitabila distrugerea operatorilor de transport feroviar de calatori romani in conditiile in care reforma feroviara pentru acestia inseamna in realitate cresterea nemultumirii pasagerilor din... mai mult
Duminica, 27 Iunie 2021, ora 19:18
Tesla a fost supusa, miercuri, unor presiuni sporite din partea autoritatilor de reglementare chineze, in urma unui protest al unei cliente nemultumite, la salonul auto de la Shanghai, care a devenit viral si a obligat producatorul american de automobile electrice sa isi ceara scuze, transmite Reuters.
Criticile aduse Tesla in China, care genereaza 30% din vanzarile globale ale companiei americane si unde fabrica masini la fabrica sa din Shanghai, au survenit in contextul tensiunilor dintre Statele Unite si China si al boicoturilor suferite si de alte companii straine.
Luni, o clienta nemultumita s-a urcat pe un automobil Tesla la salonul auto de la Shanghai, in semn de protest fata de modul in care compania ii gestioneaza plingerile legate de functionarea necorespunzatoare de franelor, provocand o furtuna pe platformele de socializare si implicarea autoritatilor de reglementare si a presei de stat.
Miercuri seara, autoritatea de reglementare a pietei din China a cerut Tesla sa asigura calitatea produselor sale in tara, in timp ce agentia de presa Xinhua a afirmat ca scuzele Tesla "nu sunt sincere".
Tesla a refuzat sa comenteze, dar a afirmat intr-un comunicat ca va transmite date referitoare la incidentul cu franele la autoritatile de reglementare.
In videoclipurile de la expozitia auto de luni, care au devenit virale, o femeie care purta un tricou inscriptionat cu cuvintele "Franele nu functioneaza" a strigat acuzatii similare, in timp ce personalul si... mai mult
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 09:20
Cei aproximativ 80 de mineri blocati in subteranul Minei Lupeni de sase zile au anuntat ca vor iesi la suprafata si ca vor renunta la protest, dupa ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat ca s-au gasit solutii pentru situatia din Valea Jiului.
Mai multi mineri salvatori au coborat, luni dupa-amiaza, in subteranul Minei Lupeni, pentru a le arata celor aproximativ 80 de mineri blocati in subteran de sase zile, angajamentul semnat de ministrul Economiei, Virgil Popescu, si ministrul Muncii, Raluca Turcan, cu privire la solutiile gasite pentru rezolvarea revendicarilor minerilor.
Unul dintre salvatorii care au coborat in Mina Lupeni pentru a le transmite protestatarilor documentul semnat la Bucuresti a iesit la suprafata si a anuntat ca protestul s-a incheiat.
Salarii restante
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat luni ca s-au gasit solutii pentru rezolvarea situatiei in care se afla minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plati salariile restante, dar si restul beneficiilor restante.
"S-au gasit solutii pentru rezolvarea situatiei in care se afla minerii de la CEH. Astazi am avut o noua runda de discutii cu reprezentantii celor de la CEH. Totodata, in urma discutiilor pe care le-au avut si cu ministrul Muncii si Protectiei Sociale Raluca Turcan s-a gasit modalitatea pentru a plati salariile restante, dar si restul beneficiilor restante. Vom lucra in continuare si la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru ca situatia CEH nu... mai mult
Luni, 22 Februarie 2021, ora 19:37
O suta de angajati de la Termocentrala Mintia au protestat joi dimineata in curtea institutiei, nemultumiti de intarzierile salariale. Protestul vine dupa ce miercuri minerii de la mina Lupeni s-au blocat in subteran.
Prefectul judetului Hunedoara, Calin Petru Marian, le-a promis protestatarilor ca isi vor primi salariile in 26 februarie.
"Prefectul se afla la Termocentrala Mintia, vorbeste cu angajatii. Sunt undeva la 100 de angajati in curtea termocentralei. Protestul a fost sistat dupa discutiile cu prefectul care a dat asigurari ca banii de salarii vor fi acordati pe 26 februarie. A anuntat ca marti va avea loc la minister o discutie pe tema CEH", a declarat Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.
Proteste la Mina Lupeni
Si minerii de la Mina Lupeni protesteaza. De aproape 48 de ore sunt blocati in subteran, desi si ei au avut o discutie cu prefectul Calin Petru Marian care, in cursul zilei de miercuri, a coborat in mina.
"Sunt drepturi salariale restante pe luna ianuarie si intarzieri la tichetele de masa de zece luni, iar pentru transport catre si dinspre locul de munca sunt intarzieri de 11 luni. In Valea Jiului e o situatie mai aparte, pentru ca sunt multi mineri care sunt singurii intretinatori de familie. Practic, traiesc de la o luna la alta. In urma discutiilor cu prefectul am obtinut un termen, data de 26 februarie, cand ni s-a promis ca vor intra banii, dar pana atunci, minerii cum se vor deplasa la munca, daca nu... mai mult
Joi, 18 Februarie 2021, ora 12:47
Federatia Sanitas a pichetat luni sediul Ministerului Finantelor pentru un buget mai mare la sanatate, pentru investitii in spitalele publice, pentru salarizarea corecta a angajatilor din sanatate si asistenta sociala.
Protestatarii au afisat pancarte pe care scria: "Daca sanatatea pica, pe toti ne-aveti pe constiinta", "Cand din buget taiati, multe vieti de oameni luati", "Cu - 11% la sanatate, din pandemie cine va mai scoate?" etc.
Potrivit reprezentantilor Sanitas, protestul are scopul de "a atrage atentia celor care impart resursele acestei tari asupra faptului ca un buget mai mic la sanatate intr-un an cu pandemie nu inseamna numai un act extrem de nedrept la adresa lucratorilor din sistem, dar inseamna si un act profund imoral la adresa cetatenilor Romaniei care au nevoie de siguranta unui sistem sanitar public care sa ii poata salva de virusul ucigas si sa le poata trata afectiunile acute, cele cronice sau sa le poata asigura tratamentul de urgenta!".
De la ora 15:30, sindicalistii Sanitas au continuat protestul la Parlamentul Romaniei.
Citeste si:
De ce sa nu te grabesti acum sa iei un creditPleaca functionarii "stresati" din Primaria Sectorului 1Acuzatiile stupefiante ale senatoarei Sosoaca: "Pacientii de la ATI sunt deconectati de la aparate"Val de ironii la adresa fostului primar Tudorache, autorul unui proverb inedit: Pentru ca urau gandacul rosu, termita si viespea au votat insecticidulVIDEO De ce Serena Williams nu o va uita niciodata pe... mai mult
Luni, 15 Februarie 2021, ora 16:29
Federatia Sanitas va demara marti o serie de actiuni pentru sustinerea salariatilor din sanatate si asistenta sociala, pe fondul aparitiei OUG nr. 226/2020, care prevede inghetarea salariilor si pensiilor in acest an.
Astfel, marti, 12 ianuarie, vor fi organizate pichetari si mitinguri, in intervalul orar 12:00 - 13:00, de catre organizatiile Sanitas judetene, in fata prefecturilor din intreaga tara, solicitandu-se totodata si convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecarei prefecturi.
De asemenea, Uniunea Sanitas Bucuresti, membra a Federatiei Sanitas din Romania, va picheta marti, in intervalul orar mentionat, sediul Guvernului din Piata Victoriei.
Sindicalistii au mai anuntat ca vor picheta si sediile Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Finantelor Publice, Guvernului si Parlamentului Romaniei in perioada in care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.
"Refuzul Guvernului de a respecta legea si de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariatilor din sanatate si asistenta sociala reprezinta o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre acestia il depune zi de zi la locul de munca, de mai bine de 11 luni.
In aceste conditii, Consiliul National al Federatiei SANITAS, intrunit astazi, 5 ianuarie 2021, reprezentand peste 100.000 de membri de sindicat din unitatile sanitare, cele de asistenta medico-sociala si cele de asistenta sociala, a analizat situatia creata de aparitia... mai mult
Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 07:31
Federatia Sindicatelor Libere si Independente Petrol-Energie (FSLI Petrol-Energie) acuza compania Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), contractorul OMV Petrom, ca incalca drepturile membrilor sai de sindicat si anunta proteste de strada pentru perioada urmatoare.
GSP Offshore este controlata de Gabriel Comanescu. Sindicatul sustine ca firma de foraj marin nu plateste salariile la timp, are o intarziere de 6 luni la plata tichetelor de masa si nu a platit orele suplimentare si primele de performanta.
"Federatia Sindicatelor Libere si Independente Petrol-Energie (FSLI Petrol-Energie) continua sustinerea fata de membrii sai ale caror drepturi sunt incalcate constant si flagrant in ultimul an de catre contractorul OMV Petrom, Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), si va organiza proteste de strada, in perioada imediat urmatoare, in cazul in care situatia drepturilor salariatilor nu va fi urgent remediata. Aceste pichetari sunt un nou pas pe care FSLI Petrol-Energie il face ca urmare a indiferentei GSP Offshore si chiar a OMV Petrom, in calitatea sa de cedent, aratata fata de disfunctionalitatile raportate in mod repetat, precum achitarea cu intarziere a veniturilor datorate, amanarea platii tichetelor de masa pe o perioada de aproape 6 luni, neplata orelor suplimentare si a altor sume de bani datorate si a primelor de performanta", se precizeaza intr-un comunicat al FSLI remis marti.
Potrivit sursei citate, programul de pichetari saptamanale... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 22:03
Industria ospitalitatii arata ca este "in pragul disperarii" si solicita autoritatilor masuri de resuscitare. Alianta pentru Turism precizeaza ca industria are nevoie de bani si daca autoritatile nu vin cu un plan consistent de despagubiri, se vor face raspunzatoare de punerea pe butuci a unei intregi industrii si de pierderea a pana la 400.000 de locuri de munca.
"De la inceputul pandemiei de coronavirus industria ospitalitatii a fost puternic lovita. De atunci au trecut mai bine de noua luni, iar in Romania, in afara de masurile generale de care a beneficiat intreaga economie, pana in acest moment nicio actiune specifica de ajutor nu a fost implementata. Valul doi al pandemiei a dat si ultima lovitura industriei: restaurantele au fost inchise, evenimentele interzise, mobilitatea redusa la aproape zero. Agentiile de turism au reinceput auto-demolarea propriei activitati din ultimele luni, in masura in care turistii storneaza din nou rezervarile recente", arata Alianta pentru Turism.
In acest sens industria ospitalitatii trage un nou si ultim semnal de alarma catre autoritatile din Romania.
"Daca nu veniti acum cu un plan consistent de despagubiri (similar multor alte state din Europa), veti fi raspunzatori de punerea pe butuci a unei intregi industrii si pierderii a pana la 400.000 de locuri de munca. Aceasta industrie nu are nevoie nici de promisiuni si nici de ajutoare care vin anul viitor. Are nevoie de bani ACUM", arata industria.
Antreprenorii spun ca... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 10:48