Comisarul european Corina Cretu a declarat, vineri, dupa protestul #sieu de la nivel national, ca Guvernul nu a trimis o solicitare de finantare pentru studiul de fezabilitate al Autostrazii Moldova, desi cererea poate fi aprobata.
"Vreau sa va amintesc ca eu am atras semnale de alarma asupra nevoii de conectare a Romaniei la reteaua europeana de autostrazi si transport inca din prima zi a mandatului meu. Exista un Master Plan aprobat de Comisia Europeana inca din 2015, si pentru mine este absolut inexplicabil de ce, dupa ce o tara isi stabileste prioritatile, nu depune si proiecte aferente catre Uniunea Europeana", a declarat, vineri, Corina Cretu, intr-o conferinta de presa.
Potrivit comisarului european, Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste rata mortalitatii in accidentele rutiere.
"Este foarte trist ca Romania este pe primul loc in ceea ce priveste rata mortalitatii in accidente rutiere. Infrastructura de transport inseamna, de fapat, investitii, locuri de munca si o viata mai buna pentru cetateni", mai spune Cretu.
Aceasta mai precizeaza ca in ceea ce priveste Autostrada Moldova, Guvernul nu a facut la Comisie o solicitare de finantare pentru studiul de fezabilitate, asta in ciuda faptului ca, asa cum sustine Cretu, Comisia ar fi fost de acord cu o finantare.
"In legatura cu Autostrada Moldova, serviciile noastre au avut consultari cu Guvernul Romaniei. Putem oferi finantare pentru realizarea studiului de fezabilitate (...) dar avem... mai mult
Vineri, 15 Martie 2019, ora 18:04
O mie de medici veterinari din intreaga tara vor protesta, vineri, in fata sediului Guvernului. Nemultumirile specialistilor tin, in principal, de faptul ca, in loc sa le usureze munca, institutiile statului mai degraba le-o ingreuneaza.
Intre orele 9:00 si 11:00, circa 50 de medici veterinari - adica membrii Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania - vor picheta sediul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din Piata Presei Libere.
Ulterior, intre orele 12:00 - 14:00, aproximativ 1.000 de medici veterinari sunt asteptati in fata Guvernului, la un protest de amploare, organizat tot la initiativa Colegiului Medicilor Veterinari din Romania.
Aceasta organizatie profesionala informeaza ca statul, in loc sa-i ajute sa munceasca mai eficient, mai degraba le pun bete in roate. De fapt - dupa cum a declarat pentru Ziare.com dr. Viorel Andronie, presedintele Colegiului, medicii veterinari nici nu si-au dorit sa se ajunga la proteste.
Cu toate astea, ies in strada din cauza ca sunt obligati sa isi faca meseria la limita malpraxisului, iar statul nu pare deloc preocupat de acest lucru.
Printre altele, medicii veterinari cer reluarea controalelor de primavara din gospodarii (pe care ANSVSA le-a amanat, in premiera, in acest an), dar si materiale platite de stat pentru desfasurarea activitatilor in zonele cu pesta porcina africana (PPA).
In plus, medicii vor legi care sa restrictioneze vanzarea necontrolata... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 07:44
Romanii nu au renuntat la proteste si au iesit in strada, in fata Guvernului, si duminica seara. Peste 10.000 de oameni s-au strans in Piata Victoriei si cel putin tot atatia in marile orase din tara.
Oamenii au protestat pasnic, au cantat, au dansat, si-au aprins luminile telefoanelor, ca in fiecare seara si le-au ridicat cat de sus au putut, scandand celebra lozinca anti-PSD intr-un glas. Protestatari de toate varstele au scandat toata seara "muie PSD", spunand ca expresia s-a golit de continutul obscen ci a devenit oficial singurul mesaj care au vazut ca ajunge si la urechile guvernantilor si a celor de la PSD si ALDE.
La finalul protestului, cateva sute de oameni au plecat in mars pana in Piata Universitatii, unde au cantat imnul national.
Oamenii spun ca vor continua sa iasa in strada si in zilele ce vor urma, pana cand cei care au calcat grav linia rosie vor plati.
Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea protestelor din Piata Victoriei si din tara:
23:57 - ISU Bucuresti Ilfov anunta ca 7 persoane care au participat la protestul de duminica au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce au acuzat dureri in piept sau abdomen, ameteala, escoriatii sau lipotimie.
Totodata, un protestatar intrat in greva foamei s-a prezentat la ambulanta, fara probleme deosebite. Din cele 7 cazuri, la spital a fost transportat un copil de 7 ani cu dureri toracice.
23:44 - La intoarcerea spre Piata Victoriei, doi dintre protestatari au fost retinuti de... mai mult
Duminica, 12 August 2018, ora 23:57
Plata garzilor continua sa ii nemultumeasca pe medici. Astfel, ei ameninta din nou cu proteste si spun ca de la 1 octombrie vor asigura doar garzile obligatorii.
Medicii sustin ca, in acest moment, garda suplimentara este platita cu 12,8 lei pe ora si cer macar 1.100 lei net pentru o garda de 24 de ore din weekend, informeaza TVR.
"Sunt drepturi ale medicilor care sunt acordate la salariul din 2009. La o matematica simpla, inseamna injumatatirea dreptului pentru munca pe care noi o pastram. In aceste doua luni de balbaiala guvernamentala noi am asigurat continuitatea actului medical, am fost alaturi de pacienti.
Dar vrem sa va atentionam, sa transmitem public, ca de la 1 octombrie, in situatia in care drepturile noastre nu sunt acordate integral, atunci vom asigura doar activitatea minima, numai garzile obligatorii, urmand ca intreaga responsabilitate despre neasigurarea serviciilor sa cada in spatele Ministerului Sanatatii si a Guvernului Romaniei", a declarat Ionita Victor, ...citeste mai departe despre "Medicii ameninta din nou cu proteste. Cat cer pentru o garda din weekend" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 09:12
8.000 de oameni, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia si familiile acestora, participa luni, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Dacia din Mioveni, la un miting pentru sustinerea unor obiective de interes national.
Protestatarii scandeaza impotriva Guvernului si au mai multe solicitari:
- accelerarea lucrarilor premergatoare si demararea urgenta a constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu,- modificari legislative care sa descurajeze importul de masini second-hand,- modificarea legislatiei in vederea introducerii contractelor de munca la nivel national si la ramura,- asigurarea unei asistente medicale la standarde europene, tinand cont de necesitatile sanitare ale locuitorilor din Mioveni si din imprejurimi.
Finalizarea autostrazii Pitesti-Sibiu va genera mii de locuri de munca si le va continua pe cele existente, potrivit membrilor Sindicatului Autoturisme Dacia.
Sute de ...citeste mai departe despre "Protest al angajatilor Dacia: 8.000 de oameni cer constructia autostrazii Pitesti-Sibiu" pe Ziare.com mai mult
Luni, 07 Martie 2016, ora 14:56
Peste 1.000 de medici sunt asteptati, marti dimineata, la un protest organizat in fata Palatului Victoria, dupa ce negocierile purtate luni intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Sanatatii au esuat.
Mitingul este programat sa se incheie la ora 16:00, informeaza Realitatea TV.
Ponta: Crestere de 25% la salariile actuale pentru medici. Educatia si Sanatatea sa mearga in acelasi ritm! - UPDATE
Intr-un apel publicat pe contul de Facebook al Aliantei Medicilor se precizeaza care sunt doleantele acestora:
"Nu dorim spaga si nici legalizarea ei;Dorim modernizarea sistemului medical;Dorim salarii dupa ...citeste mai departe despre "Protest al medicilor in fata Guvernului: Ce revendicari au" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Septembrie 2015, ora 09:59
Vicepremierul turc Bulent Arinç le-a prezentat marti scuze numerosilor manifestanti raniti in cadrul miscarii de contestare a Guvernului, care afecteaza de cinci zile toata Turcia.
"Imi prezint scuze tuturor celor care au fost victimele violentelor pentru ca sunt sensibili la protejarea mediului", a declarat Arinç, care este si purtatorul de cuvant al Guvernului turc, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la incheierea unei intrevederi cu presedintele Abdullah Gul, relateaza AFP.
"Nu cred ca le datoram scuze celor care au provocat pagube pe strazi si au incercat sa ingradeasca libertatea oamenilor", a subliniat el.
"Ceea ce a facut sa derapeze lucrurile a fost folosirea gazelor lacrimogene de catre fortele de securitate, dintr-un motiv sau altul, impotriva unor persoane care aveau initial solicitari legitime", a apreciat Arinç, care si-a exprimat regretul inca de sambata ca folosirea gazelor lacrimogene a luat locul dialogului.
Peste 2.000 de persoane au fost ranite in confruntarile violente dintre politie si manifestanti, care dureaza de cinci zile, doar la Istanbul si Ankara, potrivit organizatiilor neguvernamentale de aparare a drepturilor omului si asociatiilor de medici.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat marti "peste 300" de persoane ranite de la inceputul miscarii de protest antiguvernamental care a cuprins toata Turcia.
Arinc: Guvernul este sensibil la diferitele moduri de viata dar protestele trebuie sa inceteze
Guvernul... mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 16:13