Mai multi membri ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au protestat, marti, dupa ce conducerea institutiei a refuzat majorarea salariilor cu 15%.
Alexandra Toader, membru in colegiul CNSAS, a transmis, miercuri pe Facebook ca "Biroul de coordonare al CNSAS, format numai din reprezentanti ai PSD, isi ignora propriii angajati" si a explicat ca "Saptamana trecuta, amendamentul referitor la majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza pentru functionarii CNSAS a fost respins de Comisia pentru munca si protectie sociala. O veste tragica pentru toti angajatii institutiei, ale caror venituri, in comparatie cu alte institutii publice de pe acelasi nivel cu CNSAS, sunt incomparabil mai mici".
Aceasta noteaza ca seful institutiei nu a intreprins nicio masura pentru sustinerea amendamentului.
"Mai grav, celorlalti membri ai Colegiului li s-a ocultat problema. Am aflat despre nelinistea din randul angajatilor cand nu se mai putea face nimic: amendamentele la OUG 41/2018 trecusera deja de Parlament, insa fara cel privitor la CNSAS", a adaugat ea, precizand ca in consecinta angajatii au organizat un protest in fata salii de sedinte a Colegiului, "imputandu-i presedintelui faptul ca i-a ignorat, nu le-a reprezentat drepturile, in conditiile in care contextul era unul cat se poate de favorabil. Presedintele a incercat sa se disculpe, iar celor nemultumiti li s-a recomandat sa mai astepte 'pana la urmatorul tren'".
Ea acuza ca lipsa... mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 12:09
Filosoful Mihai Sora spune ca i-a fost "raportat" contul de Facebook si rememoreaza perioada comunismului, in care a fost urmarit si turnat la Securitate, i-a fost ascultat telefonul si citita corespondenta.
"28 noiembrie 2017: Cer negru deasupra Romaniei", isi incheie Sora mesajul.
Intr-un mesaj postat marti dimineata pe Facebook, Mihai Sora spune ca i-a fost "raportat" contul si rememoreaza perioada comunista, in care era urmarit de Securitate.
"Am fost 'raportat' (se pare ca acesta este verbul corespunzator). In alte vremuri, sub alte stapaniri, exista turnatoria: foarte lucrativa pentru unii si, in orice caz, menita sa tina sub control orice fir de par care ar fi avut apucaturi rebele, turnatoria devenise, la un moment dat, in anii ceausismului tarziu, un reflex conditionat pentru multi oameni, - de la vecinul din bloc, seful de birou ori colegul de serviciu, la amicul ocazional, prietenul 'de nadejde' sau - in chip dramatic (caci spulbera toate resorturile familiale) - la fiul care isi turna tatal, tatal care isi nenorocea copilul", rememoreaza Mihai Sora.
El spune ca ani de zile a fost urmarit, "maturat", turnat, a avut telefonul ascultat, corespondenta citita si tradusa. "Securitatea avea angajati care traduceau toate scrisorile in limba romana, daca se intampla sa scrii in franceza, in germana, in engleza sau in alte limbi", explica el.
Mihai Sora mai spune, in acest context, ca dosarele deschise pe numele sau si aflate in arhiva CNSAS sunt "multe,... mai mult
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 09:34