Ai reusit, in sfarsit, sa scapi de kilogramele alea in plus care nu-ti dadeau pace? Ai terminat de curand o cura de slabire, dar pielea nu mai e tonifiata, ca odinioara? Nu-i nimic, ai ajuns unde trebuie! Suntem aici sa iti dam cele mai bune idei si metode de tonifiere a pielii dupa slabire. Imediat ce le vei aplica, vei reveni la corpul suplu si la silueta care iti va reda increderea in tine. Iata care sunt cele mai la indemana solutii!
Operatia de ginecomastie
Cine a spus ca e nevoie sa treaca luni la randul pentru a-ti recapata forma dorita a corpului? E suficient sa iei decizia de a primi ajutor si sa apelezi la operatia de ginecomastie. Totusi, pentru a primi recomandarea unui medic pentru acest tip de interventie chirurgicala, starea ta de sanatate va trebui sa fie una perfecta, fara a avea pus un diagnostic pentru vreo boala cronica decompensata. Pentru a intra in sala de operatie, sunt interzise tratamentele pentru afectiuni serioase, asa cum ar putea fi anticoagulantele, antiagregantele, cortizonul sau chimioterapia. Poti face operatia de ginecomastie la clinica Cosmedica.
Un meniu bazat pe proteine
In cazul in care nu esti adeptul sau adepta bisturiului, e bine sa stii ca poti lucra la elasticitatea pielii tale din alimentatie. Daca te asteptai ca pielea sa devina mai supla cu ajutorul unei diete bazata pe legume si fructe, se pare ca te-ai inselat. Cel mai bun nutrient, in acest sens, este proteina, fie ea de origine vegetala sau animala. Noi iti... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 18:36
Cheia unei alimentatii sanatoase este sa consumi calorii suficiente pentru a avea energie in ziua respectiva, fara a depasi numarul recomandat pentru particularitatile organismului tau. Barbatii ar trebui s aconsume in jur de 2500 de calorii zilnic, in timp ce femeile ar trebui sa consume 2000. Daca mananci mai mult decat consumi, surplusul va fi depozitat sub forma de grasime.
Obiceiurile alimentare sanatoase se invata din frageda copilarie. In general, un copil care vede la parintii sai tipare corecte de alimentatie va fi mai putin tentat sa manance alimente nesanatoase. De aceea, este foarte important sa respecti si tu cateva obiceiuri alimentare corecte.
1. Consuma carbohidrati cu un continut mai mare de fibre
Carbohidratii sunt principalul combustibil pe care organismul il transforma in energie. De aceea, aproximativ o treime din masa ta ar trebui s aconsiste in alimente bogate in carbohidrati: cartofi, orez, produse de panificatie, paste fainoase sau cereale. Totusi, pentru a trai mai sanatos, este bine sa alegi carbohidrati cu un continut mai mare de fibre. De exemplu, cerealele integrale, orezul brun sau cartofii cu coaja. Continutul mai bogat de fibre te ajuta sa simti senzatia de satietate pentru mai mult timp, astfel vei fi mai putin tentat sa mananci in plus. Atentie la grasimile pe care le folosesti atunci cand gatesti aceste alimente. Perceptia ca carbohidratii ingrasa vine mai ales din modul de preparare a alimentelor bogate in carbohidrati: cartofi... mai mult
Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 13:11
Alimentatia echilibrata este cheia unei vieti sanatoase si a unei siluete perfecte. Pe langa proteine si vitamine, pentru un corp armonios si pentru o sanatate de fier ai nevoie si de carbohidrati.
Acestia au un rol important in furnizarea energiei necesare pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi si pentru optimizarea antrenamentelor fizice. Este esential, insa, sa incluzi in dieta ta carbohidratii sanatosi. Afla in continuare care sunt acestia si ce beneficii ofera organismului.
Carbohidrati simpli sau complecsi?
Carbohidratii sunt clasificati ca fiind simpli sau complecsi, in functie de impactul pe care il au asupra glicemiei, dar si in functie de compozitia lor. Pe de-o parte, carbohidratii complecsi, cunoscuti ca glucide cu eliberare lenta sunt si cei pe care trebuie sa ii incluzi in dieta ta.
Pentru ca se absorb lent, acestia furnizeaza corpului energia de care are nevoie pe intreg parcursul zilei. De asemenea, carbohidratii complecsi mentin echilibrul glicemic si ofera o senzatie de satietate indelungata.
Cele mai importante surse din care ii poti consuma sunt leguminoasele si cerealele integrale.
Carbohidratii simpli sunt absorbiti rapid de catre organism si se depun foarte usor sub forma unor depozite de grasime, stimuland totodata senzatia de foame.
Zaharul rafinat, faina alba, precum si gemurile, produsele de patiserie sau cofetarie, bauturile carbogazoase sunt alimente care contin carbohidrati simpli si care trebuie evitate, recomanda... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 10:45
Alimentatia sanatoasa preocupa din ce in ce mai multa lume, insa, din pacate, informatiile gasite pe Internet se bat adesea cap in cap.
Un aspect important al acesteia, fara a fi insa singurul, este proportia proteinelor, glucidelor si grasimilor. Potrivit nutritionistului Camelia Olteanu, in literatura de specialitate se recomanda ca aportul energetic zilnic (provenit din alimente) sa fie alcatuit din:
- 50-55% glucide (numite si hidrati de carbon, carbohidrati sau zaharuri)
- 30% lipide (grasimi)
- 15-20% proteine
In organism glucidele au rol:
- energetic, constituind principala sursa de energie, de aceea si reprezinta peste 50% din necesarul caloric zilnic
- functional, participand la alcatuirea membranelor celulare, a tesutului nervos, conjunctiv, hormonilor, enzimelor, anticorpilor
- organoleptic, conferind gust dulce alimentelor
In cadrul celor 50-55% glucide recomandate zilnic, 90% vor fi glucide complexe (se gasesc in legume, fructe, lapte, produse lactate, cereale integrale) si se recomanda limitarea la 10% a glucidelor simple (zahar, glucoza, sirop de porumb cu continut ridicat in fructoza, sirop de artar, sirop de agave, miere, dulceturi, compoturi, gemuri, paine alba, cereale cu zahar, bauturi dulci, produsele de cofetarie si patiserie, fast-food).
Produsele cu continut mare in glucide simple, numite si zaharuri rafinate, sunt periculoase sanatatii deoarece duc la cresterea glicemiei (zaharului in sange), solicitand pancreasul... mai mult
Duminica, 26 Martie 2017, ora 08:22
Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Este bogat in proteine cu inalta valoare biologica, grasimi, vitamine si minerale.
In plus, in oua raportul dintre colesterolul rau si cel bun este perfect echilibrat, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.
Continutul in proteine
Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.
Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%. Albusul nu contine grasimi si colesterol.
Principala proteina a galbenusului este ovovitelina. De asemenea, sunt prezente si fosfolipide, extreme de necesare in alimentatie, mai ales in cazul copiilor si al gravidelor, vitamine hidrosolubile (in ...citeste mai departe despre "Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie. Bun pentru creier si sanatatea organelor sexuale" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Iunie 2016, ora 16:04
Savantii sustin ca in maxim 35 de ani vom manca paini mai mici si mai sarace in proteine, ca urmare a schimbarilor climatice cauzate de cresterea concentratiei de dioxid de carbon in atmosfera.
Cercetatorii guvernului australian si ai Universitatii din Melbourne au realizat un experiment inedit, cultivand graul in conditiile atmosferice preconizate pentru anul 2050, rezultatul fiind neasteptat, relateaza The Independent.
Grau mutant
Oamenii de stiinta de la un institut de cercetare agricola din Victoria- Australia au descoperit ca nivelul crescut de dioxid de carbon din atmosfera va influenta dezvoltarea graului.
Plantele vor deveni mai mari si mai rezistente la seceta, sustin cercetatorii australieni. In schimb, calitatea boabelor de grau va fi afectata.
Dr. Glenn Fitzgerald a arata ca o crestere a nivelului de dioxid de carbon in cantitatile preconizate acum va avea ca efect scaderea cantitatii de proteine din boabele plantei cu 2 pana la 14 procente.
Fitzgerald si colegii sai au cules graul cultivat intr-un mediu preconizat a fi intalnit pe glob in anul 2050 si au incercat sa coaca paine.
Painile preparate din boabele de grau expus unei concentratii masive de dioxid de carbon s-au dovedit a fi mai mici si mai saracacioase decat cele facute din grau normal.
Selectie atenta
Cercetatorii incearca acum sa determine daca procesul de reducerea a proteinelor din boabele de grau nu poate fi evitat prin selectia unor noi varietati de grau.
"Pentru... mai mult
Marti, 23 Iunie 2015, ora 16:12
Produsele alimentare din majoritatea supermarketurilor britanice sunt supuse unei etichetari care respecta cele trei culori ale semaforului - verde, galben, rosu - in functie de cat de bune sunt pentru sanatate. Potrivit Agentiei britanice pentru Securitate Alimentara (FSA, in engleza), cand cumparatorul vede eticheta rosie, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa-l aleaga. Daca este verde, calea este libera, noteaza vineri ziarul El Pais.
Acest sistem de etichetare a suscitat insa o polemica dincolo de frontierele britanice. Unele produse, precum uleiul de masline, fructele uscate sau produsele din carne - etichetate cu rosu - ar putea penaliza consumul lor. Guvernul britanic si cei care sunt de acord cu aceasta metoda sustin ca este singura cale pentru a lupta impotriva obezitatii, in timp ce industria alimentara europeana si alti experti considera ca "sistemul semaforului" penalizeaza un produs fara sa aiba in vedere, de exemplu, dieta mediteraneana.
Schema etichetarii prin culorile semaforului este promovata atat in Europa cat si in SUA pentru a lupta impotriva obezitatii. Ministerul Sanatatii britanic estimeaza ca problemele de sanatate legate de excesul de greutate costa tara circa 5 miliarde de lire (5,9 miliarde de euro) pe an. Este si motivul pentru care a fost introdus sistemul celor trei culori pentru a indica cate calorii, grasimi, carbohidrati, zahar si sare contine un produs si de care consumatorul trebuie sa tina seama atunci cand decide sa-l... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 11:08