Atenția sporită orientată asupra măsurilor de igienă și protecție, poate reprezenta primul pas spre păstrarea sănătății în cele mai bune condiții. Indiferent de mediul de lucru sau de desfășurare a activității, este esențial să avem în vedere o serie de produse și măsuri, care să ne protejeze de viruși și microbi. În funcție de spațiul în care vor fi folosite, este important să fie luate în calcul produse și soluții atât pentru uzul casnic, cât și pentru cel profesional sau medical.
Echipamente igienice pentru protecție
Esențiale pentru spațiile medicale și nu numai, echipamentele de protecție sunt utilizate în spitale, cabinete stomatologice, centre medicale, de examinare sau laborator, dar și în salonele de înfrumusețare și SPA. Echipamentele de protecție sunt realizate din materiale rezistente, și au scopul principial de a ține factorii externi, viruși și bacterii, la distanță. Echipamentele sunt variate, în funcție de necesități: acoperitori pentru încălțăminte, acoperitori/bonete pentru păr, halate medicale și combinezoane de protecție de unică folosință.
Produse profesionale de protectie împotriva COVID
Special create pentru a asigura protecție și siguranță în lupta împotriva COVID, produsele de protecție sunt echipamente performante, igienice și de dezinfectare. Acestea sunt ideale pentru utilizarea în spații extrem de variate: spitale, școli, aeroporturi, insituții de... mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 15:11
Pandemia de coronavirus a îngenunchiat întreaga planetă. De aceea, se recomandă ca toți oamenii să respecte măsurile de protecție împotriva acestui virus, să se acorde o atenție sporită igienei și cu atât mai mult, trebuie o doză extra de atenție și grijă în unitățile sanitare.
Cei care se află în prima linie în lupta cu acest virus sunt cadrele medicale, care sunt mult mai susceptibile în a se îmbolnăvi. De aceea, acestea trebuie să își ia măsuri suplimentare de protecție, în afară de cele clasice, pe care le respectă toată lumea, cum ar fi purtarea pe perioada programului de lucru de manusi nitril sau manusi latex.
Echipamente de protecție special concepute pentru o igienă impecabilă
La consulații sau atunci când intră in saloanele cu pacienți, este esențial ca medicii și personalul medical, să poarte în mod obligatoriu masca de protecție, mănușile igienice și halate unica folosinta, combinezoane, acoperitori de păr și acoperitori încălțăminte.
Purtarea corectă a unei măști de față ajută la prevenirea răspândirii infecției și va împiedica persoana care o poartă să contracteze germeni infecțioși aerieni. Când cineva tușește, vorbește sau strănută, poate elibera germeni în aer, care ar putea infecta alte persoane din apropiere. Măștile faciale fac parte dintr-o strategie de control al infecțiilor, pentru a elimina contaminarea încrucișată. Astfel, o mască de protecție va lupta... mai mult
Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 15:11
Pandemia ne-a arătat o față pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam. Prin intermediul pandemiei a trebuit să învățăm să păstrăm distanța, să ne acoperim gura dacă suntem răciți și cât de importantă este atenția pe care trebuie să o acordăm tuturor măsurilor de păstrare a igienei.
Magazinul Sanito.ro oferă o gamă vastă de astfel de produse, destinate atât pentru uzul cotidian, cât și pentru uzul profesional în cabinetele medicale, saloane, clădiri de birouri și multe alte spații. În gama Sanito vom găsi următoarele produse, extrem de importante pentru menținerea standardelor de igienă și în final, a sănătății personale: dezinfectant mâini, mănuși protecție (mănuși latex, sau manusi nitril), măști chirurgicale, acoperitori par, acoperitori pantofi, dezinfectant medical, echipament protecție, halate medicale sterile și combinezoane.
Acestea sunt investiții pe care orice spațiu medical, spital sau clinică, trebuie să le facă, mai ales dacă personalul lucrează cu pacienții în mod frecvent. Este imperativ ca orice cabinet stomatologic sau de altă nactură, să dețină un stoc de dezinfectant medical, echipament protecție și halate medicale sterile.
Halatele medicale cu mâneci lungi sunt esențiale pentru furnizorii de servicii medicale. Ca echipament individual de protecție, acestea ajută la protejarea furnizorilor de servicii medicale împotrivă picăturilor respiratorii și la încetinirea... mai mult
Miercuri, 25 August 2021, ora 11:43
Doi sefi din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges au fost retinuti de procurori pentru 24 de ore dupa ce s-a constatat ca acestia au luat mita in forma continuata si au facut fals in acte pentru mai multi agenti economici carora nu le aplicau amenzi desi acestia vindeau produse expirate si dispuneau de conditii de munca insalubre.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 26 mai 2021, a inculpatilor:
BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, comisar superior in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:
- luare de mita, in forma continuata,
- fals intelectual, in forma continuata,
ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, comisar superior in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.
In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada februarie - aprilie 2021, cei doi inculpati, in calitatile mentionate mai sus, ar fi pretins si primit de la mai multi agenti economici sume de bani si alte foloase necuvenite in valoare totala de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contraventionale ori pentru a favoriza agentii economici la efectuarea de... mai mult
Joi, 27 Mai 2021, ora 12:47
Siguranta la locul de munca este o necesitate, cladeste increderea angajatilor in angajator, fiind totodata o baza pentru desfasurarea activitatilor. Legea din Romania reglementeaza clar conditiile de risc si mediile in care echipamentele de protectie se impun, nu ocazional, ci zilnic. Un mediu sigur inseamna o sansa in plus de a preveni dezastre, de a munci mai eficient si mai rapid. Iar pentru tot ce tine de echiparea corecta si sigura la locul de munca, SafetyOne este sursa de care avem nevoie!
Orice sector de afaceri trebuie sa isi desfasoare activitatea in concordanta cu masurile de siguranta si protectie impuse. Atat din necesitate, cat si din respect pentru muncitori, angajatorii au in vedere cele necesare - de preferat fara a face niciun rabat de la calitate. Fiecare sezon vine desigur cu cerintele sale speciale. Asta inseamna ca articolele folosite in scop de protectie trebuie sa corespunda anumitor nevoi, sa se ridice la inaltimea asteptarilor.
Un echipament complet consta atat in imbracaminte si incaltaminte, cat si in diverse accesorii speciale, toate deservind aceluiasi scop: protectia! Toate acestea sunt usor de comandat prin safetyone.ro.
Echipamente pentru iarna, pentru protectia sporita a utilizatorilor
Sezonul rece este cel in care se impune reactualizarea echipamentelor, cele de vara fiind inlocuite cu echipamente de protectie mai groase. Cu un portofoliu vast si optiuni ce difera atat prin preturi, cat si prin nivelul de protectie oferit... mai mult
Marti, 15 Decembrie 2020, ora 13:34
Sorin Claudiu Susanu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, sustine ca mai multi clienti sunt "ademeniti" sa isi reinnoiasca contractele de furnizare a energiei, fiindu-le promise diverse avantaje, dar ca realitatea ar fi alta, clauzele din contract inducandu-i in eroare si ajungand sa plateasca mai mult.
"Un astfel de exemplu este al unui mare operator privat de furnizare a energiei electrice, care a fost sanctionat cu o amenda de 20.000 lei si cu decizie de suspendare a practicilor comerciale incorecte/inselatoare. Din analiza contractului de furnizare a energiei electrice incheiat cu consumatorii se constata ca acestia nu beneficiaza de indicarea exacta a tarifului aferent energiei electrice consumate", scrie Sorin Susanu pe Facebook, potrivit bizbrasov.ro.
Potrivit unor surse CRPC Brasov, furnizorul amendat este RCS&RDS, conform sursei citate.
Sorin Claudiu Susanu sustine ca aspectele descrise sunt susceptibile "sa induca in eroare consumatorul mediu, determinandu-l sa ia o decizie de tranzactionare (incheiere contract) pe care altfel nu ar fi luat-o, si reprezinta o practica comerciala inselatoare".
...citeste mai departe despre "Protectia Consumatorului Brasov a amendat RCD&RDS cu 20.000 de lei pentru practici inselatoare la reinnoirea contractelor de energie electrica" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 11:18
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ar putea pronunta, miercuri, decizia pe sesizarea asupra legii privind protectia consumatorilor impotriva dobanzilor excesive.
Sesizarea a fost transmisa Curtii Constitutionale de parlamentari PNL.
Pe 6 mai, plenul Camerei Deputatilor a dat vot favorabil proiectului de lege privind protectia consumatorilor impotriva dobanzilor excesive, in scopul mentinerii echilibrului contractual si al asigurarii integritatii pietei financiar-bancare interne.
Deputatii au adoptat un amendament respins initial de comisiile de specialitate, potrivit caruia, "prin exceptie de la prevederile art. 5, in cazul creditelor de consum in valoare maxima de 15.000 de lei, suma totala de rambursat de catre consumator nu poate depasi dublul sumei imprumutate''. Articolul 5 prevede ca "dobanda anuala efectiva in cazul creditelor de consum nu poate depasi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobanda de referinta practicata de BNR".
Potrivit unui alt amendament, creditor financiar este o institutie de credit autorizata de Banca Nationala a Romaniei, o sucursala din Romania a unei institutii de credit straine, o institutie financiara nebancara sau o entitate care desfasoara activitatea de recuperare creante.
Un articol modificat de deputati prevede ca "dobanda anuala efectiva la creditele imobiliare nu poate depasi cu mai mult de doua puncte procentuale dobanda de referinta practicata de BNR pe piata financiar-bancara interna; in cazul in care... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 07:26
Intr-o perioada in care riscul de infectare cu noul Covid-19 creste de la zi la zi, folosirea mastii de protectie devine obligatorie.
Conform celor de la Cubemedica.ro, producatori de masti de protectia medicale cu o eficienta de 98%, achizitia unor masti de protectie de calitate este importanta. Mai importanta insa, este utilizarea lor corecta.
Ce masti trebuie sa cumperi?
Cele mai bune masti privind raportul cost/calitate sunt cele medicinale cu 3 pliuri. Acestea pot tine departe virusurile, bacteriile si o multime de poluanti si sunt folosite in toate clinicile medicale si spitalele.
Achizitia mastii trebuie sa se faca doar din farmacii sau din magazine specializate, iar produsele trebuie sa aiba o sursa exacta.
Mastile de protectie respiratorie folosite in constructii, cu protectie FFP3 sunt si ele bune, insa pot fi ceva mai costisitoare.
Foarte multi oameni aleg sa cumpere masti din bumbac, ce pot fi reutilizate. Acestea nu se ridica la nivelul mastilor medicinale, insa ofera o oarecare protectie.
Cum se poarta masca?
Purtarea mastii de protectie trebuie sa se faca dupa un anumit ritual. Inainte de a o lua din pachet, primul pas este sa te speli pe maini cu apa si cu sapun timp de 20 de secunde. Daca nu ai apa si sapun, solutiile pe baza de alcool sunt la fel de bune.
Daca ai mainile curate, masca se prinde de sistemul de prindere si se fixeaza in asa fel incat sa acopere nasul, gura si barbia.
Asigura-te ca este cu partea colorata in exterior si... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 16:44
Politia si reprezentantii CFR au inceput controale in trenurile de calatori pentru a verifica daca sunt respectate masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului dar si daca se circula legal.
"La bordul trenurilor CFR Calatori, purtarea mastii de protectie este obligatorie pe toata durata calatoriei, inclusiv la urcarea si coborarea din vagon. Pentru protectia calatorilor si a personalului nostru, masca trebuie purtata corect, astfel incat sa acopere gura si nasul", transmite Politia Romana care subliniaza ca in timpul actiunilor, reprezentantii Politiei TF dispun masuri pentru portul mastii de protectie si acolo unde este cazul aplica sanctiuni.
Totodata, actiunile comune vizeaza si legalitatea calatoriei pentru descurajarea persoanelor care calatoresc fara bilet, precum si evaluarea modului in care personalul feroviar isi indeplineste atributiile de serviciu. Facem apel la calatori sa nu urce in tren fara bilet in situatia in care la casa de bilete/ghiseu li se comunica faptul ca locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabila si pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizatii. Nu vor fi vandute bilete pentru calatoria fara loc (in picioare).
Peste 500 de controale in prima jumatate a anului
Politistii din cadrul Sectiilor Regionale de Politie Transporturi au desfasurat, in prima jumatate a anului 2020, peste 500 de actiuni pe principalele magistrale de cale ferata (300, 500, 600, 800, 900 si sectiile de cale ferata adiacente),... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 13:56