La 19 noiembrie 2018, premierul Viorica Dancila a anuntat, la finalul Comitetului Executiv National al PSD, noua formula a Guvernului, iar Niculae Badalau este propus pentru functia de ministru al Economiei.
Badalau a fost unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, alaturi de Gabriela Firea, Paul Stanescu si Marian Neacsu, insa intre timp s-a repliat, reintrand in gratiile liderului PSD.
Recent, Badalau a fost audiat la DNA in calitate de martor intr-un dosar despre care nu a vrut sa dea detalii.
Urmeaza ca propunerile adoptate prin vot, azi, de PSD sa fie trimise la Palatul Cotroceni si noii ministri sa depuna juramantul.
Vezi ce remanieri s-au facut si ce alte decizii a mai adoptat CEX al PSD.
Citeste mai multe despre: Cei 8 ministri schimbati in Guvernul Dancila: Olguta Vasilescu, mutata la Transporturi. Stanescu e inlocuit cu Ilan Laufer.
Niculae Badalau s-a nascut la 8 decembrie 1960, in comuna Ogrezeni, judetul Giurgiu, potrivit www.cdep.ro.
Este absolvent al Facultatii de Imbunatatiri Funciare (1981-1985) si al Institutului Agronomic "Nicolae Balcescu" - Inginerie si Management Agroturistic (1997-2002) si este licentiat in Drept la Universitatea Bioterra (2004-2008), conform www.senat.ro.
De asemenea, a obtinut un master in Conducerea securitatii si apararii nationale, la Colegiul National de Aparare (2004-2005), unul in Management public, la Academia de Studii Economice Bucuresti (2005-2006) si un altul in Guvernare moderna si dezvoltare... mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 20:40
Directorul de cabinet al Ministrului de Finante, Remus Vulpescu, dezminte informatia publicata pe blogul personal de fostul ministru Varujan Vosganian si sustine ca nu a ocupat biroul nimanui la Ministerul Economiei. Anuntul lui Vosganian era unul sec: ""The winner is...Remus Vulpescu".
"Varujan Vosganian a spus ceva foarte urat despre mine. A spus ca i-am ocupat un birou. Este literatura fantastica! Evident ca nu am ocupat biroul nimanui si nu consider ca cineva detine un birou dupa ce pierde functia intr-un minister. Nu am primit nici o propunere sa fiu Ministru in Guvernul actual, a declarat pentru Business24 Remus Vulpescu.
Numele lui Vulpescu s-a aflat printre cele patru "nominalizari" vehiculate saptamana trecuta la scaunul lasat liber la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian, alaturi de Nini Sapunaru, Cristian Buican si Mihai Lupu.
Intrebat de cat de importanta ar fi pentru el functia de Ministru al Economiei, acesta a raspuns ca nu este relevat sa discute despre importanta functiei , atata timp cat nu a existat nici macar o propunere.
"Important este, dupa parerea mea, cine primeste sustinerea coalitiei guvernamentale pentru ocuparea fotoliului ministerial la Economie. Mie nu mi s-a facut nici o propunere, prin urmare nu e cazul sa exprim eu daca doresc sau daca nu doresc. Daca as avea o propunere as putea sa ma gandesc si eventual sa si raspund", completeaza Vulpescu.
Legat de prioritatile pe care le-ar avea in calitate de... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 18:23
La numai o saptamana de la demisie, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, s-a destainuit pe blogul personal si a marturisit cine va fi viitorul ministru al Economiei. "The winner is...Remus Vulpescu" scrie Varujan Vosganian pe blogul sau. Ce il recomanda pe acesta sa ocupe aceasta functie?
Numele lui Vulpescu s-a aflat printre cele patru "nominalizari" vehiculate saptamana trecuta la scaunul lasat liber la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian, alaturi de Nini Sapunaru, Cristian Buican si Mihai Lupu.
Asadar, in opinia lui Vosganian, liberalii il vor desemna pe Vulpescu, in prezent, director de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu.
"Am fost martor, ca toti romanii care s-au uitat la privatizarea Oltchim, la dovada de incompetenta de care acest domn a dat dovada si pe care o are in ceea ce priveste privatizarea si economia, dar si la o anumita neseriozitate, o anumita lipsa de responsabilitate pe care un reprezentant al statului nu ar fi trebuit sa o dea", a declarat pentru Business24 analistul economic Mircea Cosea.
Acesta si-a sustinut punctul de vedere afirmand ca in Guvernul Romaniei, dar mai ales la reprezentantii Partidului National Liberal, exista o atitudine de incalcare a oricaror reguli de deontologie guvernamentala prin aducerea rudelor si prietenilor in posturi de conducere.
Cosea: "Nu sunt mirat de asa ceva stiind ca este unul dintre apropiatii domnului Chitoiu"
Potrivit acestuia, Daniel Chitoiu este cel... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 15:30
Scaunul lasat liber la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian starneste deja forfota pe scena politica. Au aparut patru nume de politicieni: Remus Vulpescu, Nini Sapunaru, Cristian Buican si Mihai Lupu.
Totusi, niciunul dintre cei patru liberali care ar putea sa ocupe aceasta functie nu are cunostinte economice sau un trecut care sa il recomande pentru aceasta functie. Dosare penale, privatizari "dirijate" spre esec, lipsa unor studii de profil sau afaceri cu statul sunt doar cateva din "pacatele" atribuite lor.
La inceputul acestei saptamani, Varujan Vosganian, liberalul care a ocupa functia de Ministru al Economiei si-a prezentat demisia de onoare. Vosganian a renuntat la functie desi a primit votul din partea Senatului pentru a nu i se ridica imunitatea de parlamentar pentru inceperea urmarii penale. El este acuzat de subminarea economiei nationale, in acelasi dosar fiind cercetati si Adrian Videanu si omul de afaceri Ioan Niculae.
Business24 prezinta profilul celor patru persoane care ar putea lua portofoliul de la Economiei, unul din cele mai importante ministere ale Romaniei:
Remus Vulpescu - melomanul care a "dirijat" privatizarea esuata de la Oltchim
Fostul sef al fost sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, se afla printre numele vehiculate pentru functia de Ministru al Economiei.
Vulpescu este, in prezent, director de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu,... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 17:30
Premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, lista propunerilor de ministri cu care se va prezenta in fata Parlamentului, pentru a obtine votul de investitura. O lista lunga cu multe nume vechi, cu nume noi si cu nume controversate.
Guvernul este structurat in 20 de ministere, plus sase ministri delegati, in corespondenta cu structura Comisiei Europene, potrivit lui Ponta. Iata cine sunt oamenii in mainile carora sta economia Romaniei:
Ministerul de Finante - Daniel Chitoiu
Daniel Chitoiu, in varsta de 45 de ani, este actualul ministru al Economiei si Mediului de Afaceri. Chitoiu a condus Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in perioada Guvernului Tariceanu si a fost unul din coautorii Programului de Guvernare al Aliantei DA pentru alegerile prezidentiale din 2004, care a impus cota unica de impozitare de 16%.
Stafeta ministerului va fi predata de Florin Georgescu, mana dreapta a guvernatorului BNR, care timp de sase luni, cat a stat la conducerea ministerului, si-a demonstrat din plin competentele economice.
"Domnul Florin Georgescu nu e de inlocuit. Este un unicat, este o persoana extrem de bine pregatita, cu talent de fiscalist, iar plecarea lui nu poate fi inlocuita de nimeni. Mihai Tanasescu l-ar fi putut inlocui, dar si el e in alta parte. Cat a fost ministru de Finante, a realizat un lucru pe care putini l-ar fi putut realiza: a mentinut un echilibru bugetar aproape fara bani. A fost omul care a reusit sa il controleze pe domnul... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 14:45
Bogdan Dragoi, ministrul propus de PDL pentru Finantelor Publice, este secretar de stat in cadrul MFP din ianuarie 2009, pozitie care a mai detinut-o in septembrie 2006 - noiembrie 2007.
Dragoi are 32 ani, este necasatorit si a absolvit Universitatea Tufts, Fletcher, Boston, Massachusetts, potrivit CV-ului publict pe site-ul MFP.
Atributiile sale principale la MFP vizeaza Departamentul de Trezorerie si Datorie Publica, fiind responsabil cu Strategia Datoriei Publice, emiterea de certificate de trezorerie si obligatiuni pe pietele de capital (interna si internationala).
De asemenea, el gestioneaza relatia cu agentiile de rating (Standard&Poor's, Fitch and Moody's), intalnirile cu investitori in vederea prezentarii reformelor si masurilor implementate de Romania, deal si non-deal rodshows, departamentul de ajutor de stat, responsabil cu implementarea schemelor de ajutor de stat pentru proiecte mari de investitii, respectiv Ford, Pirelli, Continental, Renault si Honeywell.
Dragoi este membru al Consiliului de Administratie al CEC Bank, al Bancii Europene de Investitii (BEI) si al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Ministrul propus a fost in perioada noiembrie 2007 - iunie 2008 ca director general al departamentului economic din Primaria Municipiului Bucuresti.
In perioada septembrie 2006 - noiembrie 2007 a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, iar aprilie - septembrie 2006 a fost
"consilier ministru" in... mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 15:44