Popularitatea licitatiilor online de locuinte a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, multi oameni fiind interesati sa achizitioneze o proprietate la un pret mai mic decat cel al pietei. Astfel de licitatii reprezinta o vanzare publica in care proprietatile sunt vandute celui care vine cu cea mai mare oferta financiara.
Exista mai multe genuri de proprietati care sunt scoase la licitatie. Vorbim despre proprietati obisnuite vandute direct de proprietarii care vor o tranzactie rapida, de locuinte recumparate de banci in urma unei executii silite si despre proprietati executate silit dupa ce proprietarii nu au mai putut sa isi plateasca ratele.
Practic, proprietarii de locuinte aleg sa apeleze la licitatii online pentru a-si vinde locuintele cat mai repede pentru un pret cat mai bun.
La randul lor, cumparatorii sunt interesati de astfel de licitatii pentru a gasi locuinte la preturi cat mai mici. In acest sens, cele mai cautate sunt proprietatile executate silit care ajung sa fie scoase la licitatie online, la preturi cu peste 20% mai mici.
Esential in cadrul acestor licitatii online este modul in care sunt prezentate proprietatile si cat de usor decurg acestea multumita platformei online. Un exemplu in acest sens este Imopont, o platforma usor de utilizat, care reuneste diverse tipuri de proprietati aflate in executare silita.
Preturile mici, diversitatea de proprietati si modul transparent in care decurge inscrierea la licitatie fac din Imopont una... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 14:31
Piata locala de real estate ar putea fi afectata in acest an de o posibila depreciere a monedei nationale, pe fondul epidemiei de COVID-19, iar daca leul s-ar confrunta cu scadere de 10%, costul inchirierii unei proprietati ar creste substantial, ducand la costuri suplimentare de pana la 25.000 euro pe an pentru un spatiu de 1.000 mp de birouri din Bucuresti, cu taxele de servicii incluse, arata estimarile consultantilor Colliers International.
"Evolutia monedei nationale nu este atat de pesimista in Romania, unde leul a scazut cu doar 1,3% in raport cu euro in perioada dintre mijlocul lunii februarie si finalul lunii martie. Asta nu inseamna mult pentru chirii acum, dar situatia trebuie pusa intr-un context mai larg, moneda romaneasca scazand constant in ultimii cinci ani, in timp ce alte monede regionale au fost mai putin dinamice. Fata de acum cinci ani, leul s-a devalorizat cu 9%, prin comparatie cu 11% in cazul PLN si 17% in cazul HUF, ultimele doua marcand mare parte din depreciere in 2020. Intr-un asemenea scenariu extrem de depreciere de 10% a leului fata de euro, costurile imobiliare ar creste cu echivalentul a 25 de euro pe metru patrat pe an la valoarea actuala a cursului, ceea ce ar insemna o crestere semnificativa mai ales in contextul actual. In teorie, acest cost ar trebui acoperit doar de catre chirias, dar circumstantele extraordinare din piata inseamna ca proprietarii, in special din zonele de retail si birouri, nu sunt intr-o pozitie dominanta pentru... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 15:28
China va reduce taxele la peste 850 de produse incepand cu 1 ianuarie 2020, cu scopul de "a impulsiona importurile si a promova dezvoltarea coordonata a comertului", a anuntat agentia nationala de stiri Xinhua, citata de EFE.
Printre produsele care vor beneficia de aceasta masura se numara carnea de porc congelata, componente de inalta tehnologie, precum echipamentele de testare a semiconductorilor si cipurile de memorie, si medicamente pentru diabet si astm.
"Ajustarile vor fi facute pentru a impulsiona importurile, a promova dezvoltarea coordonata a comertului si a avansa in dezvoltarea de inalta calitate a constructiei in comun a initiativei 'Centura si drumul' (macroproiectul international chinez de constructie a infrastructurilor)", a explicat Comisia de Taxe a Consiliului de Stat din China, intr-un document obtinut de Xinhua.
Potrivit sursei citate, aceasta reducere a taxelor se va aplica si pentru avocado congelat si suc de portocale, precum si altor produse, "intr-un efort de a creste, moderat, importurile de bunuri de consum zilnic, care sunt relativ putine in tara sau care au caracteristici straine".
"China va aplica o taxa zero pentru importurile de produse farmaceutice care contin alcaloizi pentru tratamentul astmului, precum si de materii prime pentru producerea de noi medicamente pentru diabet", se mentioneaza in text.
In cazul altor produse nu se precizeaza noile taxe, desi documentul subliniaza ca vor fi mai mici fata de cele care se aplica... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2019, ora 10:14
2018 a fost un an marcat de conflicte comerciale. Tarile s-au pedepsit unele pe altele cu amenintari si taxe vamale punitive. Exista sperante de detensionare in 2019?
"2018 a fost o catastrofa", spune Claudia Schmucker, experta in comert a Societatii Germane pentru Politica Externa (DGAP).
Un conflict comercial acut intre SUA si China, taxe vamale punitive la importurile de otel si aluminiu, inclusiv pentru europeni, un summit G7 esuat in Canada, o Organizatie Mondiala a Comertului in stare proasta - sunt doar cateva exemple ale esecurilor inregistrate in 2018.
Va fi mai bine in 2019? "Noi speram desigur", spune Schmucker. "Dar ar putea sa mearga mai departe tot asa. Stim deja cu totii cat de imprevizibil este presedintele american."
SUA vs. China
Disputa comerciala dintre SUA si China va influenta si in 2019 economia mondiala. La summit-ul G20, desfasurat in decembrie la Buenos Aires, cele doua tari au convenit asupra unui "armistitiu": 90 de zile, pana la sfarsitul lui februarie, ele renunta la orice taxe vamale noi si se angajeaza sa negocieze.
"China ar trebui sa faca ample concesii SUA in doua capitole centrale", spune Rajiv Biswas, economist-sef pe Asia la serviciul britanic de informatii IHS Markit.
"Ar trebui sa-si reduca semnificativ surplusul comercial din relatia cu SUA si sa imbunatateasca protectia pentru dreptul de proprietate intelectuala in cazul firmelor straine din China", a declarat Biswas pentru DW.
Ajungerea la un acord in... mai mult
Miercuri, 26 Decembrie 2018, ora 12:15
Un tribunal chinez a interzis vanzarea si importul mai multor modele de iPhone, o decizie care vine pe fondul razboiului comercial intre SUA si China.
Decizia a venit dupa ce o instanta din Fuzhou a decis ca Apple incalca doua brevete ale Qualcomm, o companie americana ca produce microcipuri. Modelele exceptate de la interdictie sunt iPhone XS, iPhone XS Plus si iPhone XR, care nu erau inca disponibile in China in momentul in care Qualcomm a intentat procesul, anunta CNN.
Brevetele in cauza permit utilizatorilor sa editeze si sa schimbe marimea pozelor pe telefon si sa gestioneze aplicatiile folosindu-se de touchscreen, conform Qualcomm.
Decizia a fost anuntata public luni, insa a fost implementata incepand cu saptamana trecuta. Cu toate acestea, Apple a anuntat ca toate modelele de iPhone raman disponibile in China.
"Daca Apple incalca interdictia, Qualcomm va cauta impunerea ordinelor prin tribunalele care fac parte din sistemul de tribunale al Chinei", a precizat Don Rosenberg, consilierul general al Qualcomm, intr-un comunicat.
Apple a acuzat Qualcomm ca isi asuma un brevet care a fost deja invalidat de tribunalele internationale si alte brevete pe care nu le-a folosit niciodata. Apple a informat ca va raspunde printr-o actiune in instanta.
"Eforturile Qualcomm de a ne interzice produsele este inca o miscare disperata din partea unei companii care este investigata pentru practici ilegale de autoritatile de reglementare din intreaga lume", a informat... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 09:54
Companiile care inchiriaza proprietati sau prestatorii de servicii pe baza de abonament precum: telecomunicatiile (telefonie, internet, televiziune), utilitatile publice, publicatiile electronice si altele sunt afectate de o decizie recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.
Sumele incasate de aceste companii pentru incetarea contractelor de catre clienti sau din motive imputabile acestora, inainte de expirarea perioadei minime de contractare, vor fi supuse TVA.
De cele mai multe ori, pentru repararea prejudiciului creat si descurajarea nerespectarii angajamentelor contractuale dintre parti, prestatorii prevad in contract sume datorate pentru rezilierea sau denuntarea anticipata din motive imputabile clientilor. In majoritatea cazurilor, sumele pentru denuntare/reziliere sunt facturate ca penalitati contractuale, in afara sferei de aplicare a TVA (fara TVA).
Totusi, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a emis recent o hotarare in cauza C-295/17 MEO - Servicos de Comunicacoes e Multimedia SA. Potrivit acesteia, perceperea unor astfel de sume reprezinta remuneratii pentru prestari de servicii care intra in sfera de aplicare a TVA (sunt supuse TVA).
Practic, in cazul in care astfel de sume corespund celor pe care prestatorul le-ar fi primit pana la finalul perioadei contractuale daca nu ar fi avut loc o reziliere anticipata de catre client sau din motive imputabile acestuia, acestea trebuie facturate cu TVA, deoarece remunereaza prestarile de servicii... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:30
Donald Trump si Xi Jinping au declarat sambata armistitiu in conflictul lor comercial, suspendand aplicarea unor noi taxe vamale asupra importurilor din China, la finalul unei intalniri de la Buenos Aires, relateaza AFP.
Cei doi presedinti "au ajuns la un acord pentru a pune capat aplicarii de noi taxe vamale", a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, in cadrul unei conferinte de presa, dupa dineul de lucru de peste doua ore al liderilor celor doua state si al consilierilor lor.
Ministrul adjunct al comertului Wang Shouwen a precizat ca Washingtonul va renunta sa majoreze, asa cum era prevazut, de la 10% la 25% taxele vamale pentru produse importate din China in valoare de 200 de miliarde de dolari - jumatate din total - incepand de la 1 ianuarie 2019.
Casa Alba a anuntat insa ca aceasta decizie nu este decat suspendata, pentru o perioada de 90 de zile.
Daca cele doua tari nu vor reusi in acest interval sa se inteleaga asupra unor "schimbari structurale" in relatiile lor comerciale, in special in ceea ce priveste transferurile "fortate" de tehnologie si proprietatea intelectuala, "drepturile vamale de 10% vor fi majorate la 25%", potrivit unui comunicat al presedintiei americane.
Washingtonul mai anunta si ca Beijingul s-a angajat sa cumpere o cantitate "inca nedefinita, dar foarte substantiala" de produse americane, pentru a reduce enormul dezechilibru comercial intre cele doua tari.
In special, China va incepe "imediat" sa cumpere produse... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2018, ora 10:46
Biserica Catolica din Italia ar putea plati anual taxe de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe.
Premierul italian Mario Monti a anuntat ca Vaticanul trebuie sa plateasca taxe pe proprietatile ce nu au caracter religios. Pana in prezent, biserica era scutita in Italia de la plata unor astfel de taxe.
Costul anual ar putea fi de pana la 720 de milioane de euro, potrivit autoritatilor.
Biserica Catolica din Italia detine aproximativ 110.000 de proprietati, in valoare de circa noua miliarde de euro. Printre acestea se afla centre comerciale si proprietati rezidentiale.
In decembrie, guvernul a reintrodus un impozit pe proprietatile imobiliare, de care biserica este scutita.
Tot mai multi italieni se opun acestor scutiri, pe care le considera le considera privilegii in contextul austeritatii, noteaza BBC.
Dupa ultimul pachet de masuri de austeritate, peste 130.000 de italieni au semnat o petitie online in care cereau revocarea statutului de scutire de taxe pentru biserica. mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:59
Atat numarul cat si valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania au scazut in 2008 cu 50%, comparativ cu 2007, totalizand doar 0,97 miliarde euro, arata un raport al companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cel mai mare raport, respectiv 35% din suma totala a investitiilor in 2008, a avut-o tranzactia cu proiectul Upground vandut celor de la Deutsche Bank la o valoare de 340 milioane euro, sustin consultantii companiei Cushman&Wakefield, citati de NewsIn. Acestia mai spun ca in Romania, din totalul investitiilor pe 2008, cota cea mai mare a fost reprezentata, ca si in 2007, de tranzactiile de retail, care au reprezentat 46% din totalul volumului investitional in 2008. A doua contributie majora a avut-o sectorul de birouri, tranzactiile cu cladiri de birouri reprezentand o treime din totalul investitiilor din 2008. "Activitatea investitionala a incetinit, totusi, si in cadrul acestui segment, cele 323 milioane de euro tranzactionati anul trecut reprezentand putin peste jumatate, respectiv 53% fata de nivelul inregistrat in 2007", mai spun cei de la Cushman&Wakefield. Cele mai mari scaderi in 2008, in Romania, au inregistrat tranzactiile pe piata hoteliera in cadere cu 79% fata de 2007, iar in sectorul industrial scadere a fost de 71% fata de 2007. Astfel, s-a atins un nivel de 18 milioane euro in cazul tranzactiilor cu hoteluri si 44 milioane de euro in cazul investitiilor din sectorul industrial. Nivelul global al investitiilor in proprietati... mai mult
Vineri, 13 Februarie 2009, ora 10:05