Gala Ad Imob a constatat ca Asociatiile de Proprietari au nevoie de un pachet de servicii suplu, fara costuri inutile. Mizam pe sprijinul membrilor Comitetului Executiv, Presedintelui si proprietarilor care doresc sa se implice in aceasta activitate, pentru o excelenta administrare a imobilului Dvs.
Cei mai multi administratori de blocuri din Romania, nu au pregatirea necesara pentru a desfasura aceasta activitate, iar legislatia din Romania este de multe ori neclara sau incompleta, fapt care este valabil si in cazul legislatiei asociatiilor de proprietari.
Acestea sunt principalele motive pentru care multe dintre Asociatii au probleme mari in alcatuirea situatiilor contabile, uneori chiar contravenind legii, iar amenzile in aceste situatii se pot ridica la sume considerabile care vor fi platite tot de catre asociatie.
Mai mult decat atat, Gala Ad Imob este singura firma de Administrare a Asociatiilor de Proprietari care ofera catre clientii sai un serviciu unic de realizarea unui site, in care se afiseaza public, cu o transparenta de 100% intreaga activitate a administratiei, a listelor aferente cheltuielilor lunare si intretinerii, dar si proiectele viitoare si cele deja realizate.
Experienta Gala Ad Imob ne recomdanda sa desfasuram activitatea de Administrator bloc Bucuresti (sector 1 | sector 2 | sector 3 | sector 4 | sector 5 | sector 6 ) si Ilfov, in domeniul administrarii de imobile oferind avantajul unei experiente ce va rezolva eventualele probleme... mai mult
Marti, 02 Martie 2021, ora 17:20
Cea mai inalta instanta de drept comun din Germania a condamnat luni producatorul auto Volkswagen sa ramburseze, partial, un client care a cumparat un automobil echipat cu un motor diesel trucat, o decizie care ar putea stabili un precedent pentru alte mii de cazuri care au aparut in urma scandalului Dieselgate, informeaza AFP.
In replica, Volkswagen a anuntat intr-un comunicat ca va propune solutii amiabile pentru a solutiona o mare parte din cele 60.000 de proceduri individuale care sunt in prezent pe rol in Germania.
Herbert Gilbert, 65 de ani, un reclamant din landul Rhineland-Palatinate a incercat sa obtina de la Volkswagen intreaga suma de 31.500 de euro pe care el a platit-o in 2014 pentru a achizitiona un automobil second hand Volkswagen Sharan. Un an mai tarziu, in luna septembrie 2015, a izbucnit scandalul Dieselgate dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
Prin echiparea automobilelor sale cu un software capabil sa falsifice rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Volkswagen a "inselat cu buna stiinta si sistematic, timp de mai multi ani, autoritatile, intr-o optica de profitabilitate", a apreciat judecatorul Stephan Seiters. In aceste conditii, cei care au cumparat autovehicule implicate in scandalul Dieselgate au dreptul, in principiu, sa primeasca despagubiri, a decis cea mai inalta instanta de drept... mai mult
Luni, 25 Mai 2020, ora 18:05
Primul serviciu romanesc de inchiriere de masini direct de la proprietar catre client - perpetoo.com, a fost lansat oficial marti, acesta fiind disponibil in prezent in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara si urmeaza sa fie disponibil in viitor in Brasov, Constanta, Sibiu si Oradea.
Site-ul perpetoo.com intermediaza procesul prin care proprietari de automobile isi pun masinile la dispozitia clientilor interesati. Prima inchiriere a avut loc pe 25 octombrie 2019, au anuntat creatorii start-up-ului.
Tariful de inchiriere catre client este stabilit de proprietarul autoturismului, iar platforma incaseaza un comision. Potrivit reprezentantilor perpetoo.com, acest comision este in prezent de 5 euro pentru fiecare 25 de euro incasati de la client. In prezent, pretul pentru inchiriere incepe de la 12,5 euro pe zi. La costul afisat se va adauga garantia de 100 euro (sau 300 euro) care va fi restituita dupa inchiriere.
Serviciul accepta oferte de inchiriere de masini avand maximum 10 ani vechime, potrivit reprezentantilor start-up-ului.
Acestia sustin ca toate operatiunile sunt fiscalizate, deoarece platforma accepta doar plata cu cardul.
Persoanele interesate sa plaseze automobile in inchiriere pe acest site trebuie sa isi infiinteze firme si sa realizeze contracte de chirie cu beneficiarii, au mai precizat reprezentantii perpetoo.com.
Acestia au declarat ca nu este necesar un proces de autorizare speciala pe domeniul transporturilor pentru cei interesati sa ofere... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 13:11
Luxemburghezul Marc Girardelli, o fosta legenda a schiului alpin, a provocat marti o surpriza cand a anuntat ca el detine statiunea de schi Bansko din Bulgaria, care a devenit o etapa obisnuita a Cupei Mondiale, si al carui proprietar nu a fost dezvaluit pana acum, transmite AFP.
Marc Girardelli, castigator de cinci ori al Cupei Mondiale, in 1985, 1986, 1989, 1991 si 1993, a informat ca in urma cu doi ani a achizitionat societatea Ulen, care gestioneaza statiunea de ski din sud-vestul Bulgariei, care intre timp a devenit cea mai mare din Balcani.
"Am achizitionat societatea Ulen in 2016. Ea apartinea unui fond de investitii, iar eu am achizitionat-o de la acest fond", a declarat Marc Girardelli pentru postul de televiziune bulgar Nova, fara a oferi insa alte detalii din motive din confidentialitate.
Girardelli a prezentat luni Guvernului de la Sofia documentele care atesta ca detine fondul Tax services Ltd, o societate inregistrata in Insulele Virgine, care controleaza societatea Ulen, a precizat la randul sau Ministerul bulgar al Mediului.
Dezvoltarea spectaculoasa a statiunii de schi Bansko, dupa anul 2000, la initiativa societatii Ulen, a generat si genereaza in continuare critici din partea organizatiilor pentru protectia mediului, care denunta distrugerea mediului si lipsa de transparenta cu privire la modul in care este gestionata statiunea.
Girardelli, in varsta de 55 de ani, a dezvaluit marti ca a achizitionat statiunea de schi Bansko la un pret... mai mult
Marti, 18 Decembrie 2018, ora 17:29
Executivul a decis, in sedinta de miercuri, ca proprietarii de terenuri vor avea obligatia sa elimine ambrozia in fiecare an, pana pe data de 5 iunie, pentru ca polenul acestei plante provoaca rinite alergice.
"A fost pe ordinea suplimentara, a fost aprobata Hotararea de Guvern privind normele metodologice de aplicare a legii privind combaterea buruienii ambrozie (...) In primul rand, vorbim de masuri de informare, Ministerul Agriculturii va pune la dispozitia publicului un site specializat cu informari strict pe aceasta planta daunatoare al carei polen provoaca rinite alergice.
De asemenea, vor fi transmise brosuri de informare catre toate unitatile administrativ-teritoriale si catre toti detinatorii de terenuri si nu numai, in zonele in care se dezvolta aceasta planta", a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.
Potrivit acestuia, proprietarii de terenuri vor primi sanctiuni daca nu elimina in fiecare an, pana pe 5 iunie, ambrozia de pe propriile terenuri.
"La nivelul fiecarui unitati administrativ-teritoriale va fi centralizata situatia terenurilor pe care se dezvolta aceasta planta si va fi intocmit un centralizator, pana pe data de 25 mai din fiecare an, in legatura cu terenurile pe care se dezvolta aceasta planta.
De asemenea, vor fi luate masuri de informare a proprietarilor terenurilor respective sa combata raspandirea acestei plante, obligatia fiind sa o elimine de pe terenuri pana pe data de 5... mai mult
Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 19:25
Aproximativ 96% dintre romani erau in 2016 proprietarii caselor in care locuiau, acesta fiind cel mai mare procent de proprietari de case din randul statelor membre ale Uniunii Europene, in timp ce in Germania putin peste jumatate (52%) dintre cetateni detineau propria lor locuinta, arata datele publicate marti de Eurostat.
La nivelul UE, procentul cetatenilor care detin propria locuinta s-a mentinut stabil, la aproximativ 70%, in perioada 2010-2016.
In randul statelor membre, cel mai ridicat procent al cetatenilor care detineau in 2016 propria locuinta se observa in Romania (96%), Croatia si Lituania (ambele cu 90%), la polul opus fiind Germania (52%), Austria (55%), Danemarca (62%) si Marea Britanie (63%).
De asemenea, peste 11% dintre cetatenii UE declara ca sunt impovarati de costurile cu locuinta. In 2016, cu aceasta problema se confruntau in primul rand cetatenii din Grecia (41%), urmati de cei din Bulgaria (21%), Germania (16%), Danemarca (15%) si Romania (14,4%).
Cel mai redus nivel era in Malta (1%), Cipru (3%) si Finlanda (4%).
Preturile caselor si apartamentelor, inclusiv achizitiile de locuinte noi si existente, au inregistrat in UE rate de crestere de aproximativ 8% in 2006 si 2007, dupa un declin de 4% in 2009, ca rezultat al crizei financiare.
Preturile au inceput din nou sa creasca in 2014.
Per ansamblu, in perioada 2010-2017, preturile locuintelor au crescut cu 11% in UE si cu 6% in zona euro.
In aceasta perioada, cel mai... mai mult
Marti, 10 Iulie 2018, ora 11:23
Iulia Bogdanova, directorul general al companiei care detine centrul comercial din Rusia in care 64 de persoane au murit si alte 76 au fost ranite in urma unui incendiu, a fost arestata.
"Ancheta a stabilit ca, avand responsabilitatea pentru asigurarea securitatii in caz de incendiu, Bogdanova a fost informata in repetate randuri de catre subalternii sai despre defectiunile de la sistemul de securitate impotriva incendiilor din cadrul cladirii.
In ciuda acestui fapt, Bogdanova a fost preocupata sa inchirieze noi spatii comerciale, fara a rezolva problemele de securitate la incendiu", se arata intr-un comunicat al Procuraturii ruse, preluat de agentia Tass.
Iulia Bogdanova va fi pusa sub acuzare in temeiul articolului 238, alineatul 3, din Codul Penal al Federatiei Ruse, privind incalcarea cerintelor de siguranta impotriva incendiilor care au provocat moartea a doua sau mai multe persoane.
Purtatorul de cuvant al Comisiei de Investigatii, Svetlana Petrenko, a precizat ca au fost efectuate perchezitii la locuinta proprietarei centrului comercial "Zimniaia Visnia" din Kemerovo.
Tot vineri, rude ale victimelor incendiului au depus plangeri la Procuratura in care afirma ca numarul mare al mortilor ar fi cauzat de "inactiunea" pompierilor si politiei, precum si de dotarea tehnica si pregatirea insuficienta ale acestora.
Cauza incendiului din Kemerovo nu este deocamdata cunoscuta, dar anchetatorii au retinut cinci persoane, inclusiv unul dintre agentii de... mai mult
Vineri, 30 Martie 2018, ora 10:47
Incepand de azi, detinatorii de domenii ".ro" trebuie sa achite contravaloarea serviciului de mentenanta pentru perioada dorita, de minim un an si maxim 10 ani, tariful practicat de registrul de domenii ".ro" fiind de 6 euro pe an, fara TVA.
Valoarea a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.
Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti va fi de 12 euro pe an, plus TVA, potrivit RoTLD.
Data de expirare a domeniilor ".ro" se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere cel putin 5 ani de mentenanta.
Domeniile ".ro" erau printre putinele care nu aveau taxa anuala de mentenanta, insa incepand de azi, proprietarii domeniilor trebuie sa achite taxa de 6 euro/an.
Bineinteles, opiniile privind aceasta masura s-au impartit in doua: cei care au criticat introducerea taxei anuale, dar si cei care au fost pro.
Cei care s-au opus taxei au invocat exprimarea nefericita folosita in momentul inregistrarii unui domeniu, care te anunta ca il ai "pe viata".
De cealalta parte, au existat si oamenii care s-au bucurat la auzul vestii, pentru ca daca o persoana nu isi achita taxa anuala, domeniul expira si poate fi inregistrat de oricine, daca vechiul proprietar nu vrea sa il reinnoiasca. ...citeste mai departe despre "Incepand de azi, proprietarii domeniilor ".ro" trebuie sa achite taxa anuala de mentenanta" pe Ziare.com mai mult
Joi, 01 Martie 2018, ora 12:18
Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al procentajului populatiei care traieste in locuinte proprietate personala, 96% in 2016, cu mult peste media din UE, de 69,3%, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
Anul trecut, in fiecare stat membru al UE erau mai multi proprietari de locuinte decat chiriasi. Cel mai ridicat procentaj de cetateni care traiesc in locuinte proprietate personala se inregistra in 2016 in Romania (96%), Lituania (90,3%), Croatia (90,1%), Slovacia (89,5%) si Ungaria (86,3%), iar cel mai redus in Germania (51,7%), Austria (55%), Danemarca (62%), Marea Britanie (63,4%), Franta (64,9%) si Suedia (65,2%).
Doar 4% dintre locuitorii Romaniei aveau anul trecut statut de chiriasi, mult sub media din UE, de 30,7%. Comparativ, 48,3% dintre germani si 45% dintre austrieci erau chiriasi.
In 2016, mai mult de jumatate din populatia UE (57,5%) locuia in case si 41,8% in apartamente.
In majoritatea statelor membre, cea mai mare parte a populatiei locuia anul trecut in case, cel mai ridicat procentaj fiind consemnat in Irlanda (92,5% in 2015), Marea Britanie (84,8%), Croatia (79,8%), Belgia (77,7%) si Olanda (76,2%). In zece tari membre, apartamentele erau principalul tip de locuinta, in special in Spania si Letonia (in ambele 66,1% din populatie traia in apartamente in 2016), Estonia (62%), Lituania (58,2%), Germania si Grecia (ambele cu 57,1%).
In Romania, 63,7% din populatie locuia anul... mai mult
Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 17:39