Delta Dunarii si alte regiuni din Romania, intre care Brasov, Cluj si Bucuresti, vor fi promovate prin intermediul gastronomiei si vinurilor romanesti, intr-o serie intitulata "Food and Wine Adventures: Romania", care va fi difuzata anul viitor la nivel international de televiziunea Travel Channel.
Compania Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si compania de productie Tuesday's Child lucreaza in prezent la realizarea seriei "Food and Wine Adventures: Romania", care va cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, dupa cum a declarat, pentru MEDIAFAX, producatorul Eoin O'Shea, care se afla in prezent in Romania pentru a finaliza filmarile la acest proiect.
Noua serie de documentare "Food and Wine Adventures: Romania" va fi difuzata in prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisa si in Romania.
"Food and Wine Adventures: Romania" isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara "Wild Carpathia", care a fost difuzata in perioada 2011 - 2013, la nivel international, de aceasta televiziune.
"Este un program despre mancarea si vinul romanesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscuta prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris", a declarat pentru MEDIAFAX producatorul Eoin O'Shea.
Un documentar despre oameni obisnuiti, nu despre printi si campioni
Spre deosebire de seria... mai mult
Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 16:45
Promovarea si intrarea vinurilor romanesti pe pietele internationale de specialitate trebuie sa fie exclusiv pe segmentul de varf, Premium, iar daca producatorii vor accepta preturi in neconcordanta cu calitatea oferita, consumatorii de elita din strainatate ii vor ocoli.
Asta va afecta nu doar propria afacere ci chiar renumele vinului romanesc, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.
"Eu sper sa iesim mai mult pe pietele internationale cu vinurile de foarte buna calitate, in primul rand cu soiuri romanesti, precum Feteasca Neagra sau Feteasca Regala, iar abia apoi sa ne comparam cu francezii la Pinot Noir sau Merlot (...).
Un profesor universitar din Belgia, de agricultura, spunea ca vinurile romanesti au o calitate cu totul deosebita, dar ca pentru promovare ar trebui aratat ca sunt exceptionale insa este vorba despre altfel de vinuri decat cele frantuzesti, italienesti sau spaniole. (...) E foarte important ca producatorii care au vinuri foarte bune sa nu alerge cu orice pret dupa piete si sa-si aleaga strategia de pret adecvata", a spus Achim Irimescu.
In acest context, reprezentantul MADR s-a referit la vinurile bulgaresti care au abordat piete straine cu preturi scazute, sperand sa le cucereasca, dar au esuat din cauza ca au fost percepute de consumatori ca nefiind de calitate.
"Am la indemana doua exemple in care vinurile bulgaresti de calitate au ales sa intre in Belgia si Japonia pe segmentul de... mai mult
Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 16:21
Magiunul de Topoloveni ar putea fi promovat in Dubai si America de Nord printr-un nou proiect european castigat de societatea Sonimpex Topoloveni, in comun cu un consortiu de producatori din Grecia, valoarea atribuita promovarii produsului romanesc fiind de circa 500.000 de euro.
"O alta surpriza placuta pentru noi este ca, in scurt timp, vor mai veni 500.000 de euro, tot pe un proiect european de promovare a magiunului de Topoloveni, realizat impreuna cu grecii, dar pentru zona Americii de Nord si Dubai, dupa ce Comisia Europeana a aprobat primul proiect pentru Romania, in valoare de peste 980.000 de euro partea noastra si tot datorita magiunului de Topoloveni.
Pe acest nou proiect, targetul este Dubai pentru ca America este deja pervertita la niste gusturi si va fi foarte greu sa-i conving de calitatea si functionalitatea produsului nostru. Insa, in Dubai, exista o traditionalitate si un respect al calitatii produsului ca aliment functional, plus ca sunt si bani, de ce sa nu o recunoastem", a declarat directorul general al companiei, Bibiana Stanciulov.
Valoarea totala a acestui program este de circa 2,5 milioane de euro, insa Romaniei, prin Sonimpex, ii revin doar 500.000 de euro, deoarece firma din Grecia are mai multe produse, precum branzeturi, vinuri si masline, iar perioada de derulare este de trei ani.
Magiunul de Topoloveni ajunge in Elvetia, Norvegia si Rusia
Bibiana Stanciulov a precizat ca de la 1 august va demara primele actiuni de promovare... mai mult
Duminica, 12 Mai 2013, ora 14:14