Social democratii si-au prezentat partea de Educatie si Cercetare din Programul de Guvernare 2021-2024 si pare ca si-au adaptat ideile si promisiunile la nevoile sistemului educational din prezent. Asa au ajuns sa promita ca, in primele 100 de zile, dupa ce intra la guvernare, elevii vor avea scoala online sub forma unui Netflix educational realizat in parteneriat cu TVR, dupa cum a explicat senatorul social-democrat Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti.
Pe langa acest punct "vital", fata de promisiunile nerespectate din programul guvernamental 2017-2020, acum au mai taiat din gradinitele si cresele pe care le construiesc. Daca in perioada trecuta promiteau 2.500, acum au ales sa "construiasca" numai 1.750.
"Netflix educational cu cei mai buni profesori din Romania"
Conectarea scolilor la internet este un alt segment important pe care merge PSD, adica digitalizarea resurselor educationale.
"Mai propunem TVR Educational, o platforma, daca imi permiteti sa spun, un Netflix educational propus elevilor si parintilor pentru ca, in acest moment, tinerii nu reusesc sa aiba acces, prin platformele existente in putine locuri, la lectiile oferite de profesori. O parte din profesori nu au calificarea necesara (n.r. - pentru predarea online), ne pare rau sa o spunem, si atunci punem la dispozitia elevului si studentului, acest program cu ajutorul televiziunii nationale. TVR va pune la dispozitia elevilor o platforma digitala cu lectiile predate de... mai mult
Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 00:04
Social-democratii au transmis ca circa 1.000 de firme locale au intrat in insolventa, intr-o singura luna, si asteapta miliardele de euro promise de Guvern. La fel si uzina ALRO, unde 20.000 de angajati ar putea ramane fara serviciu, iar alte sute de mii de agricultori nu au vazut decat promisiuni din partea Cabinetului Orban.
"Guvernul PNL ingroapa economia si nivelul de trai al romanilor, dar cu un cinism maxim ii pune tot pe romani sa plateasca inmormantarea! Intr-o singura luna, aproape 1.000 de firme locale au intrat in insolventa asteptand zadarnic miliardele de euro promise de guvern. La fel si la uzina ALRO, unde 20.000 de oameni sunt gata sa ramana pe drumuri. PNL-istii au timp de economie doar daca le iese si lor ceva din asta", arata o postare facuta marti pe pagina PSD de Facebook.
Sursa citata mai spune ca ANAF deja face planul de executie pentru firmele care au amanat plata taxelor din cauza pandemiei de coronavirus, cum ar fi cele din industria HoReCa.
"Alte sute de mii de agricultori sunt la pamant dupa ce, de trei luni nu au vazut vreun leu, ci doar tone de promisiuni de la Cabinetul Orban. Liberalii le-au amanat platile pana in septembrie: campania electorala e mai importanta decat cea agricola! Fiscul face insa deja planul de executie pentru firmele ce au amanat plata taxelor din cauza pandemiei, precum HORECA. Asta e viziunea PNL despre iesirea din criza: dam bani din vorbe, luam taxe si din ciorbe!", conchide sursa mentionata.
...citeste... mai mult
Marti, 25 August 2020, ora 12:24
Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca pensionarii sunt batjocoriti si inselati afirmand ca fiecare pensionar este furat de guvernul PNL si de fostul guvern PSD "care i-a pacalit cu legea fostului ministru social-democrat al Muncii Lia Olguta Vasilescu, in medie cu 904 RON in anul 2020.
"Pensionarii batjocoriti si inselati! Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL si fostul guvern PSD care v-a pacalit cu legea Olgutei, in medie cu 904 RON in anul 2020. Liberalii inca mai au scuza crizei, dar Olguta si Dragnea au planificat furtul inainte de declansarea crizei; Total bani furati din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari in anul 2020 - 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO. De patru ani atentionez ca pensionarii sunt furati ca-n codru prin neaplicarea indexarii la 1 ianuarie a fiecarui an asa cum cere Legea 263 din 2010.
Din pacate liderii alesi sau autointitulati ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fara rusine nu mai prididesc sa linga orice escroc de politician care ii baga in seama", scrie Basescu vineri pe Facebook.
El prezinta si concluzii raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/luna:
"1.Daca la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflatia cumulata cu 50 la suta din cresterea salariului mediu brut ar fi trebuit aplicata o crestere de 136 RON/luna cee ace la nivelul a 12 luni ar fi insemnat 1.632 RON/an la nivelul pensiei medii.
2.Prin cresterea valorii punctului de pensie cu 14 la suta, incepand cu 1... mai mult
Vineri, 14 August 2020, ora 10:08
Ar fi fost un miracol ca o guvernare si ticaloasa si incompetenta, axata pe demontarea democratiei si salvarea propriului lider de gratii, sa nu produca si un dezastru financiar si economic. Indubitabile-s semnele lui.
As fi vrut de martisor sa gasesc macar o justificare plauzibila ca sa spun ceva de bine despre Executivul Romaniei. N-am gasit. In schimb, trecand in revista masurile economice ale cleptocratiei dragniote adoptate la indemnurile unui ins condamnat provizoriu la opt ani de inchisoare cu executare, avem toate motivele sa ne-alarmam. Chiar daca nu suntem experti.
Reiese ca, in timp ce a desfiintat independenta Justitiei, politizand-o pana la extinctia statului de drept, puterea PSD-ista sustinuta de ALDE si UDMR a pus si bazele unui viitor dezastru economic de tip venezuelean.
Semnalele actualizarii prezisei catastrofe sunt vizibile. Doar o cecitate voluntara, stimulata de declaratiile populiste fara acoperire ale unor insi ca Valcov, nu e-n stare sa le vada.
Venit la putere pe baza de ditirambice promisiuni populiste, regimul cleptocratic nu se multumeste sa se autoserveasca. Isi manifesta, sistematic, si dispretul fata de munca romanilor.
De pilda, aruncand pe geam banii contribuabililor, irositi cu ura in pensii speciale, acordate astfel incat sa-i asigure loialitatea in randul unor categorii importante pentru mentinerea intacta a autoritatii potentatilor.
Concomitent, aceeasi putere pesedista a dat chix in materie de absorbire de fonduri... mai mult
Vineri, 01 Martie 2019, ora 16:38
Viorica Dancila si-a prezentat, luni, bilantul la jumatate de an, intr-o insiruire citita in viteza de promisiuni din campanie, masuri care au produs haos, dar pe care le-a expus ca benefice pentru romani si economie, precum si planuri de viitor.
Din ultima categorie fac parte ajutorul de la stat pentru firmele de la Hollywood ca sa promoveze Romania in filmele lor sau deja cunoscutele proiecte realizate prin parteneriat public privat privind autostrazi, spitale, un nou aeroport si zeci si sute de kilometri de canal navigabil, de irigatii sau partii.
Cel de-al treilea premier PSD-ALDE intr-un an si jumatate s-a laudat si cu "mandria nationala" de a fi salvat doua rase de porci. Dancila a prezentat si ca benefice masuri care au dus la scaderea veniturilor pentru multi romani, precum Legea Salarizarii sau trecerea contributiilor de la angajat la angajatori, pentru care a fost nevoie de numeroase ordonante de corectie ca sa nu se ajunga la situatii catastrofale precum greva generala in sanatate.
Totodata, a trecut la capitolul realizari chiar si reducerea accizei la motorina cu 10% pentru transportatori, asta in conditiile in care tot PSD-ALDE decisese introducerea supraaccizei la carburanti in toamna anului trecut si transportatorii au amenintat ca blocheaza tara.
Bilantul facut azi de Dancila a fost anuntat duminica seara de Liviu Dragnea, la Romania Tv. Seful PSD a motivat necesitatea demersului prin faptul ca "mahnirea" sa si a premierului Dancila e ca... mai mult
Luni, 23 Iulie 2018, ora 14:35
Fostul premier Victor Ponta a vorbit despre noul sau proiect Pro Romania, a avertizat ca modul de guvernare al PSD risca sa trimita tara in criza economica si a explicat in ce conditii ar accepta o coalitie cu fostul sau partid.
Intr-un interviu acordat EuroNews, Ponta a spus ca PSD apeleaza la politici populiste care ar putea arunca Romania in criza economica.
"Cand am inceput noul proiect, am spus foarte clar, ca vrem sa avem si sa promovam politicile de centru-stanga, pro-europene. Fostul meu partid este plin de oameni care se uita cu atentie la acest nou proiect. Dar, de asemenea, de oameni care prefera sa se intoarca in trecut, la o foarte populista (sic), nerealista, nedemocratica si conservatoare politica si sunt sigur ca este doar o chestiune de timp pana cand vor pierde pe aceasta cale, iar oamenii vor intelege ca, daca vor sa continue sa ne dezvoltam, sa progresam ca o tara europeana, va trebui sa ne luptam cu aceste idei si sa nu ne intoarcem intotdeauna la politicile populiste.
Ma refer la acest discurs politic care a fost imprumutat din Ungaria si putin din Polonia. Ideea ca toate lucrurile rele vin in Romania de la Bruxelles, de la multinationale si de la straini. Exista o lipsa de stabilitate si predictabilitate in privinta regulilor fiscale. [...] Acum ideea ca nu continuam ideile structurale, nu continuam sa fim competitivi, doar mituim oamenii sa vina si sa voteze, facand promisiuni care nu sunt sustenabile, aceasta este o politica foarte ingusta... mai mult
Miercuri, 30 Mai 2018, ora 21:33
PSD ne livreaza sistematic o lume paralela: pretul la benzina nu a crescut, desi orice om care se duce sa alimenteze la pompa a constatat contrariul, salariile au crescut, desi "fluturasii" arata in cel mai bun caz conservarea valorilor anterioare, "am anuntat de la inceput ca vor scadea 3% dintre salarii", desi sunt zeci de interviuri in care liderii PSD dadeau asigurari ca niciun salariu nu va scadea.
PSD sustine ca nu s-a discutat despre modificarea Codului Penal, desi proiectul de aplicare a Directivei privind prezumtia de nevinovatie e document oficial, iar discutiile din Comisia Iordache au fost publice. Comisia Europeana nu stie ce vorbeste, este dezinformata, spune PSD, desi de la cel mai inalt nivel al CE vin asigurari ca la Bruxelles lucrurile sunt foarte bine verificate.
Este aceasta strategie pur si simplu un efect al degringoladei, refugierea in negare din fata esecului, sau este vorba despre o strategie bine calculata creata in laboratoare de consultanta?
"E singura optiune la indemana, care vizeaza limitarea daunelor. Ei stiu precis ce vor sa faca pana in mai 2018: amnistierea coruptilor. Ca sa faca asta au nevoie ca un numar cat mai mare de institutii sau categorii sociale sa ramana linistite la locul lor. In paralel, fragmentarea zonei de centru dreapta reprezinta cel mai mare ajutor pentru PSD", spune consultantul politic Valeriu Turcan, fost consilier prezidential.
In opinia sa, "stategia PSD este sa aglomereze agenda publica cu teme proprii,... mai mult
Luni, 12 Februarie 2018, ora 09:15
Va reusi presedintele PSD sa dea asaltul final asupra sistemului de justitie? Intreaga societate e in asteptare. Singurul care face pasi importanti pentru consolidarea puterii personale in aceste zile pare a fi premierul Mihai Tudose.
Demiterea sefului ANAF a fost un gest puternic de fronda in raport cu Liviu Dragnea. Acesta din urma a inghitit galusca si a cedat. Cumva, e legat de maini si de picioare. Din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor are tot mai putina influenta in aceste zile.
PSD e un partid contestat puternic pe mai multe paliere din societate. Haosul creat cu propunerile de impozitare, nesiguranta si promisiunile neonorate fata de proprii alegatori, toate acestea au impins formatiunea social-democrata intr-o perpetua defensiva.
In opinia mea, Liviu Dragnea e foarte aproape de momentul in care va pierde controlul asupra partidului. Nu mai detine parghia de control asupra executivului, iar scandalul Tel Drum va avea efecte si in plan politic.
Un alt mare esec al lui Liviu Dragnea este incapacitatea comisiei de ancheta din Parlament de a o aduce la audieri pe Codruta Kovesi. Trebuie amintit faptul ca acesta a fost obiectivul principal al comisiei, acela de a o "umili" pe sefa DNA si de a o pune, in mod simbolic, intr-o pozitie de inferioritate in fata alesilor PSD. Refuzul ei si blocajul de la nivelul comisiei parlamentare reprezinta un nou esec pentru Liviu Dragnea care nu poate arata opiniei publice cine este seful.
La fel ca inainte de... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 13:02
Proiectul de buget pe anul 2017, prezentat de Ministerul de Finante, estimeaza o crestere economica de 5,2%, revizuita in scadere fata de programul de guvernare al PSD, care estima 5,5%, iar deficitul este prognozat la 2,9% din PIB de catre Guvern, fata de cele 2,7 procente promise de social-democrati, in timp ce si inflatia este revizuita in crestere.
Ministerul Educatiei primeste in 2017 mai putini bani decat in 2016, desi PSD promitea o crestere, ca si in cazul Ministerului Apararii.
Astfel, programul economic al PSD, prezentat de Liviu Dragnea in timpul campaniei electorale, estima cresterea economica a Romaniei la 5,5%, iar programul de guvernare transmis Parlamentului prevedea un ritm sustinut de 5,5% pentru intreaga perioada 2017-2020.
In proiectul de buget prezentat public de Ministerul de Finante, cresterea economica este prognozata la 5,2%, cu un PIB de 815,195 miliarde de lei.
O alta diferenta apare la calcularea deficitului. Social-democratii s-au angajat ca acesta sa fie tinut la aproximativ 2,7% din PIB, sub tinta impusa de UE, de 3%. Guvernul prevede insa un deficit estimat de 2,96% din PIB pe cash si de 2,99% in sistem european. Programul de guvernare al PSD nu precizeaza in ce sistem a fost calculat deficitul de catre social-democrati.
Sunt diferente intre cele doua documente si la capitolul venituri/cheltuieli, insa ele sunt minore. Astfel, social-democratii doreau cheltuieli de 275,6 miliarde lei si venituri de 253,7 miliarde lei.... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 13:52